2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Niyet ettim ek gıdaya başlamaya ama cesaret edemiyorum.
Benim kız kısıtlı hareket ettiği için kendine birşey yapamıyor. Ama gece uykusunda ağlıyor. Önlüğünü çenesinin altına koyuyorum. Biberonun kapağını açıp verene kadar önlüğü avucunda yumak yapıp ağzına tıkıyor. Yok böyle birşey.
Ben de cesaret edemiyorum. Buna bile çok tedirgin oluyordum ama neyseki boğazına kaçmıyor.
Gerçekten ilk lokmayı nasıl vericem çok korkuyorum 🥲

Ah yavrum. 🥲🥲 Bu ay kurtulacak inşallah. Kontrolünüz ne zaman?

Geldi eşim cok şükür canım sorunsuz bir şekildee. Kuzum zaten mamayla besleniyoruz valla diyorum ki mamada ki belirsiz nişasta yerine patatesten alsın. Yurt dısında erken baslanıyormus dediğin gibi annelermizde diyor biz 4. Aydan ufak ufak tıkıstırırdık ağzınıza diye bende bismillah dedim tadımlamaya basladım. Zaten normalde emen bir bebeğim olsa 6. Ayda baslatıp tadımlama yaptırmayacaktım alerjik ürünler dısında.mama kutusunun arkasında bile ısrarla yazıyor ek gıdaya erken baslaması gerektiği diyorum eğer bir sorun olmasa adamlar niye bunu belirtsinki daha cok satmak için yazmazlar daha cok verin derler. Git gide mama sayısının azaltılacağıdq belirtiliyor mamayla beslenip kilo alan bebeklerde obezite vs yüksekmiş: zaten olaya bir anda dalmıycam. 4,5 aylık basladım zaten 1 ay bununla gideriz. 5,5 aylıkken de işte öğünde mama yerine gıdayla doyması gerekirmiş. Mamayla beslenmemiş kesinleştiğinden beri bu konuya her yerden araştırıyorum. Oturmaya basladık destekli doktor uygun gördü. Dönmede cok tembeliiz ama yüz üstü yatırdıgımda kendini ileri itmek için aşırı uğrasıyor ama yapamıyor tabii 😂 siiz nasılsınız Doruk paşa nasıl sen nasılsıın? Özledik
Canım ben de seni özledim ♥️ çok mantıklı bir karar vermişsin ek gıda işinde. İnşallah istediğin gibi ilerlersiniz. Bizim de nasipse 1.5 ayımız var 🥲
Doruk daha oturmaya başlamadı bu ay doktoru uygun görürse oturtmaya başlayacağım. Geçen gün ilk kez doruk döndü yanımda yüzü koyundan düze döndü. Maalesef bizim küvez sürecimiz de olduğundan fizik tedavi alıyoruz. O tembellik bizde de mevcut… doruk uyku gerilemesinin dibini yaşıyor hope’um. Aşırı huysuz oldu, uykuları kuş gibi hafif. Emmesi sorunlu. Büyüdükçe zorlaşıyorlar… hayırlısı 🤭 ben de çok yorgunum inanılmaz yoğun geçiyor günlerim. Sen nasılsın canım hope’um ♥️
Minik farem 6 aylıkk❤️
Maşallah ama ya ♥️😍

Ay bende aldım bundan çok tatlııı 😍😍🧿
Sabırsızlıkla bekliyorum soyup oturtcam😂

Canım ben de seni özledim ♥️ çok mantıklı bir karar vermişsin ek gıda işinde. İnşallah istediğin gibi ilerlersiniz. Bizim de nasipse 1.5 ayımız var 🥲
Doruk daha oturmaya başlamadı bu ay doktoru uygun görürse oturtmaya başlayacağım. Geçen gün ilk kez doruk döndü yanımda yüzü koyundan düze döndü. Maalesef bizim küvez sürecimiz de olduğundan fizik tedavi alıyoruz. O tembellik bizde de mevcut… doruk uyku gerilemesinin dibini yaşıyor hope’um. Aşırı huysuz oldu, uykuları kuş gibi hafif. Emmesi sorunlu. Büyüdükçe zorlaşıyorlar… hayırlısı 🤭 ben de çok yorgunum inanılmaz yoğun geçiyor günlerim. Sen nasılsın canım hope’um ♥️

Maşallah ama ya ♥️😍
Birkere güldü onu yakalamış babası şansa:) ah büyüdü minik fare ya bugün güncelleme geldi bize seslenme babasına aşkla bakma ellerini tel sarar yapma😂

Çılgınca geceden günaydın kızlar 😔 sabahı sabah ettiğimiz bir gece daha. Ama artık yorgunum 😔 geceleri evet uyanma hep vardı ama şimdi ağlama güncellemesini ve yarım saatte bir uyanma güncellemesi şimdi geri uyudu ama abisinin kreş koşturması başlıcak şimdide ben nerelere gideyim

Çılgınca geceden günaydın kızlar 😔 sabahı sabah ettiğimiz bir gece daha. Ama artık yorgunum 😔 geceleri evet uyanma hep vardı ama şimdi ağlama güncellemesini ve yarım saatte bir uyanma güncellemesi şimdi geri uyudu ama abisinin kreş koşturması başlıcak şimdide ben nerelere gideyim
Bizimki de saat başı uyanmalara ek olarak 1 de uyandı 3 te uyudu. Ninni söylerken rüya görmüşüm, ninni arasında konuştum 😁

Normalde ağlayarak uyanınca hemen memeye alırdım susardı. Şimdi memeyi de almıyor kıyamet koparırcasına ağlıyor, gerçekten susturamıyorum artık. Sorun ne anlamadım ama beni en çok zorlayan güncelleme bu oldu.
Sana da Allah kolaylık versin 2 çocuğun zorluğunu tahmin edemiyorum 🥲

Bizimki de saat başı uyanmalara ek olarak 1 de uyandı 3 te uyudu. Ninni söylerken rüya görmüşüm, ninni arasında konuştum 😁

Normalde ağlayarak uyanınca hemen memeye alırdım susardı. Şimdi memeyi de almıyor kıyamet koparırcasına ağlıyor, gerçekten susturamıyorum artık. Sorun ne anlamadım ama beni en çok zorlayan güncelleme bu oldu.
Napıcaz bilmiyorum ama canları sağ olsun kuzum 🙏

hope2022 hope2022 eşin fişi takmak yerine direkt süpürsün ozaman🤣🤣
Bu önermeye ne denir 😁 güzel demişin de koca kişileri işlerine geleni yapmakla mükellef 😁
Benim annemler de 2 üst katımda oturuyor şimdi. Ben de ileriki dönemde onlara ucuz bi tane alalım diyorum 😁 ama bugün aldım ağzımın payını kesinlikle yiyeceği şeyi evde hazırlayıp yanımda götürücem onlara. Eşim yanımda değil diye kahvaltıya onlara çıkıyorum normalde. Bugün kaşla göz arasında babam diş kaşıttığımız havucu pişmiş domatese bandırıp çocuğa verdi yağlı ve tuzlu 🥲. Hanımefendi babamın parmakları tuttu kaçmasın diye bir yiyor anlatamam 😁
Bi de bana söyleniyo siz çok biliyorsunuz diye 🫠 valla bende böyle koca ile baba olduktan sonra kaynanaya ihtiyaç yok 😁

Bi kere geliyoruz dünyaya kendine kademelilerden al gitsin 🤪
Aha 😁 güneş hanım demek derdi annesiyleymiş 😁 inşallah ek gıdaya böyle güzel tepkiler verir de iştahlanır şu yavrucaklar 🥲
Bir an önce de şu alerji illetinden kurtulurlar rahatça yerler inşallah . 🙏
Babanın tepkisine bittim sürahi hanımın erkek versiyonu 😁😂
:KK43: ah ah… çok haklısın… inşallah şu atak mıdır Batak mıdır geçse de yavrular normale dönse… 2-3 saatte bir uyanmaya razıyım diye düşündüm dün. Ama saatte bir olunca bir de bu ağlama seansları gece yarısı 🥴 iyice geçmez oldu günler…

Şunun şurasında 6. Aya ne kaldı ki 🥲

Pazartesiye not 📝 📌

Eklentiler

• 689194F9-99D7-471A-A0F6-37A65131DBC0.jpeg
    689194F9-99D7-471A-A0F6-37A65131DBC0.jpeg
    80,6 KB · Görüntüleme: 47
Kızlar gece 3 ü geçiyordu uyuduğunda yine. Halen uyuyor. 2-3 kere öptüm ama uyumaya devam etti. Ne yapmalı zorla uyandırmalı mı ki 😬 ah gece de böyle deliksiz uyusa ya 😩

Ayyy çok sevindim yemesinee 😍
Bende bugün cesaretle babası var diye tatlı patates verdim damağıyla ezip yuttu püre halindeydi zaten çok az zeytinyağıyla takvıme yazıcam hangi gün ne verdiğimi
Benim erken ama herkes ağzuna birşey veriyor en azından benim gözetimimde olsun diyorum yoksa çok feci kavga edicem insanlar asla saygı duymuyorlar nefret ediyorum 😡😡 Kendi ailemde eşimin aileside aynı 🫠
Ay çok şükür o konuda tavrım net kimsede o sınırı açmıyor. Özellikle uyardım herkesi erken başladık ilerde cocugumda sorun olmasını istemiyorum benim dısımda kimse vermesin diye. 6 ay öncesi glutenli şeyler kesinlikle yasak ya mesela ilerisinin çölyak hastası adayı resmen. O yüzden şimdilik kimse yanaşmıyor 😅
Benim annemler de 2 üst katımda oturuyor şimdi. Ben de ileriki dönemde onlara ucuz bi tane alalım diyorum 😁 ama bugün aldım ağzımın payını kesinlikle yiyeceği şeyi evde hazırlayıp yanımda götürücem onlara. Eşim yanımda değil diye kahvaltıya onlara çıkıyorum normalde. Bugün kaşla göz arasında babam diş kaşıttığımız havucu pişmiş domatese bandırıp çocuğa verdi yağlı ve tuzlu 🥲. Hanımefendi babamın parmakları tuttu kaçmasın diye bir yiyor anlatamam 😁
Bi de bana söyleniyo siz çok biliyorsunuz diye 🫠 valla bende böyle koca ile baba olduktan sonra kaynanaya ihtiyaç yok 😁

Bi kere geliyoruz dünyaya kendine kademelilerden al gitsin 🤪
siz çok biliyorsunuz kısmına gözleriimi deviriyoruum 🤦🏻‍♀️ Sorma koca kısmına katılıyorum ben direk kaynanamın kendisiyle evliyim resmen 😂

Maşallah ama ya ♥️😍
Yavaş yavaş düzene girecek insallah düzeltilmiş doğumunda tahmini atak haftasındadır paşa. Bu ay burda herkes yazmıstı beslenmeden muzdariplik demekki bu ayın sıkıntısıda bu. Düzelecek insallah 🙏🏻 Ya maşallah dönmüş ne güzeel bizim ki eli ağzında yatıyor sadece 😂😂

Ay çok şükür o konuda tavrım net kimsede o sınırı açmıyor. Özellikle uyardım herkesi erken başladık ilerde cocugumda sorun olmasını istemiyorum benim dısımda kimse vermesin diye. 6 ay öncesi glutenli şeyler kesinlikle yasak ya mesela ilerisinin çölyak hastası adayı resmen. O yüzden şimdilik kimse yanaşmıyor 😅

siz çok biliyorsunuz kısmına gözleriimi deviriyoruum 🤦🏻‍♀️ Sorma koca kısmına katılıyorum ben direk kaynanamın kendisiyle evliyim resmen 😂

Yavaş yavaş düzene girecek insallah düzeltilmiş doğumunda tahmini atak haftasındadır paşa. Bu ay burda herkes yazmıstı beslenmeden muzdariplik demekki bu ayın sıkıntısıda bu. Düzelecek insallah 🙏🏻 Ya maşallah dönmüş ne güzeel bizim ki eli ağzında yatıyor sadece 😂😂
Bizimkiler aynı galiba 😁😁😁 yan duruyor ama dönmüyor elini emme derdinde🤣🤣🤣

Bu önermeye ne denir 😁 güzel demişin de koca kişileri işlerine geleni yapmakla mükellef 😁

Aha 😁 güneş hanım demek derdi annesiyleymiş 😁 inşallah ek gıdaya böyle güzel tepkiler verir de iştahlanır şu yavrucaklar 🥲
Bir an önce de şu alerji illetinden kurtulurlar rahatça yerler inşallah . 🙏
Babanın tepkisine bittim sürahi hanımın erkek versiyonu 😁😂

:KK43: ah ah… çok haklısın… inşallah şu atak mıdır Batak mıdır geçse de yavrular normale dönse… 2-3 saatte bir uyanmaya razıyım diye düşündüm dün. Ama saatte bir olunca bir de bu ağlama seansları gece yarısı 🥴 iyice geçmez oldu günler…

Şunun şurasında 6. Aya ne kaldı ki 🥲
İnşallah beni çok şaşırtacak gibi gelmeye başladı😅 babam karşısında sürahi hanım az kalabilir 😁😁

Kaldı 12 gün, heyecan dorukta ❤️😁
Doğması gerekene göre de 38 gün var. Glutenli ürünlere ondan sonra başlayacağım 🫶 suanda kendimi zor tutuyorum 😁

😅😅Allah kolaylık versin minnoş.
Yüzüstünden dönmeyi denemiyor mu paşa ? Bizimki öyle dönüyor ama sırtüstünden hayatta çabalamıyor 😁

Kızlarr dün dışarı çıktık ama duş alıp çıktım saçım tam kurumamıştı üşüttüm herhalde çok kötüyüm bütün kemiklerim ağrıyor başım dönüyor ateş desen var 😔 valla kızı zor taşıyorum 😔 bi küçük duanızı alırım ya 😔 uykusuzluğun üstüne hiç olmadı bu.

İnşallah beni çok şaşırtacak gibi gelmeye başladı😅 babam karşısında sürahi hanım az kalabilir 😁😁

Kaldı 12 gün, heyecan dorukta ❤️😁
Doğması gerekene göre de 38 gün var. Glutenli ürünlere ondan sonra başlayacağım 🫶 suanda kendimi zor tutuyorum 😁

😅😅Allah kolaylık versin minnoş.
Yüzüstünden dönmeyi denemiyor mu paşa ? Bizimki öyle dönüyor ama sırtüstünden hayatta çabalamıyor 😁
Yok kafayı gömüyor o şekilde de istemediğinde ayaklarıni yere vurup bağırıyor küçük ergen 😂 üstüne çok düşüyorum ya ben bi dönmedi diye ondan yapmıyor varya neyi denesek çabalasak hiiç. Kendini oturtma için yarı pozisyona kadar kaldırıyor ama onun üzerinde hiç durmadıl ya 😂
Kızlarr dün dışarı çıktık ama duş alıp çıktım saçım tam kurumamıştı üşüttüm herhalde çok kötüyüm bütün kemiklerim ağrıyor başım dönüyor ateş desen var 😔 valla kızı zor taşıyorum 😔 bi küçük duanızı alırım ya 😔 uykusuzluğun üstüne hiç olmadı bu.
Çok geçmişş olsun😔

X