2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Her gün değişip gelişiyorlar 🤩 yakında ne bulsa saldırır 😅
Bugün kahvaltı masasında olay çıkardı ilk kez 😂 diliyle uzaktan yemeye çalışıyor😀

Kendi evim adeta ❤️😄 oda oda taşıyacağız peşimizde mecbur
Güneşe dişlik öğretmeye çalışıyorum ben de. İki parmağı ağzına sokuyor sürekli kusuyor. 🥲
Sabah aynısını bize yaptıı sofrada ona verebileceğim salatalık vardı onu emdii 😂
Kanayan yaram 10 kilo vermem lazım ama o kadar iştahlıyım ki yemeyince elim ayağım titriyor bebek sürekli emiyor
Aslında bu kadar yemesem de sütüm bol oluyor ama benim enerjim kalmıyor halsizleşiyorum ve inanılmaz acıkıyorum
Ne yapacağım bilmiyorum
Süt artık oturmustur düzene 4 aylık oldular ve emziriyorsan. Ara atıştırma yap canım bence sen emzirme olayın var sonuçta daha cabuk acıkırsıın. Kuruyemiş meyve vs o tarz beslenirsen açıkman azalır. Ben emzirmediğim için normal bir diyet işte detoks sularıyla destekleme yapsan daha cabuk veririm diye düşünüyorum. Ama geceleri her cocuga uyandıgımda bir şeyler yiyorum. Ve aşırı ekmek tüketiyorum

Bir de gözlerini açıp bana dikmişti o kadar korkmuştum ki 😂 eşimi çağırdım buna bi şey oldu diye, çocuk heyecanlanıyor bir şey yok demişti 🙃

Aaa aynisi bizde de var. internete baktim tabi bi ton kotu hastalik. Epilepsi, serebral palsi vs. Doktora gittik ( ev doktoru), burda direk uzmana gidemiyosun. Dedi cocuk norologa yonlendirmiyorum, motor sinirler gelisirken olurmus, 3 aya gecmedini bekleriz dedi. Titreme; donma veya etrafina tepki vermeme seklinde degilse, uyurken titreme degilse, her iki el veya bacaksa yani tek tarafli degilse normal kabul ederiz dedi. Umarim birseyleri yoktur bebislerimizin 🙏🏻🤗

Bizde yapıyoruz ama böyle gerilip kollarını sallıyor ama ya tabii tedbiri bırakmamak lazım elden ama cocuklar ilk 6 aya kadar refleklerine sahip cıkamazlarmıs. O yüzden böyle ciddi bişey oldugunu düşünmüyorum

Ortam kuruysa ondandır belki. Ben ara ara 2-3 damla serum fizyolojisi sıkıyorummya burnuna nemlensin diye. Hani onu atmaya da ihtyacı olmuyor burnundan. Sadece nem yapması acısından. Bu sürede yıkadın mı cocugu yıkayınca da rahatlıyorlar buhardan dolayı
Evet zaten internete başım ağrıyor diye bakıyorsun nur topu gibi tümör sahibi olup çıkıyorsun 😒 Ama insan engel olamıyor. Aynı şeyi ilk kızım da yapardı. Normal biliyorum. Sinir sistemi 6.ay itibariyle büyük ölçüde gelişimini tamamlıyor. Biliyorum. Ama yanıma o yoldaşı arıyorum elimde değil 😅
Teşekkür ederim cevaplarınız için 🌸

Kızlaar artık diyet konusabilir miyiiz. Hamileyken 8 kilo aldım ben doğuma kadar. Doğumdan sonra üzerine 15 kilo aldım. Resmen tlc ağır yaşamlara dönmeme az kaldıı. Emzirme olayı bitti tamamen sütüm sadece 1-2 damla şeklinde geliyor o olayı rafa kaldırdım. Az da olsa emzirmek dünyanın en güzel şeyiymiş. Eğer olurda 2. Cocugum olursa kesinlikle süt konusunda bundaki hatalarımı yapmıycam. Neysee o konuyu içimde kapatıp diyet konusalım. Kilo veremiyoruum resmen yapıştı kaldı kilolar bende. Siz verebildiniz mi naptınız ? Verenler nasıl verdi
Valla bende günlerdir eşime diyete gircem deyip duruyorum doğumdan sonra eski kiloma döndüm ama eski görüntüme dönemedim bende ekmeğe dadandığın için göbek aldı başını gidiyor ama benim hamilelikten öncede göbeğim vardı herkes hamilemisin derdi😂 göbek için tek care spor ve ekmek pilav tatlı kesmek açıkcası emzirdiğim için sürekli bişeyler yemiyorum ama ekmek kesmek zor geliyo zaten spor 6 aya kadar önerilmiyo sanırım öyle bişey duymuştum. Eskiden 21 gün şeker diyeti yapmıştm yapabilrsen dene işlenmiş şeker yemiyorsun pilav ekmek vs onlarda yok sadece kuru meyve meyve sebze baklagil yiyorsun gercekten çook faydası var yapabilirsem onu yapıcam ben hemde insana bi dinclik geliyor tuhaf bi şekilde

Kızlaar artık diyet konusabilir miyiiz. Hamileyken 8 kilo aldım ben doğuma kadar. Doğumdan sonra üzerine 15 kilo aldım. Resmen tlc ağır yaşamlara dönmeme az kaldıı. Emzirme olayı bitti tamamen sütüm sadece 1-2 damla şeklinde geliyor o olayı rafa kaldırdım. Az da olsa emzirmek dünyanın en güzel şeyiymiş. Eğer olurda 2. Cocugum olursa kesinlikle süt konusunda bundaki hatalarımı yapmıycam. Neysee o konuyu içimde kapatıp diyet konusalım. Kilo veremiyoruum resmen yapıştı kaldı kilolar bende. Siz verebildiniz mi naptınız ? Verenler nasıl verdi
Emzirmek için çok uğraştın canım ama her şey kısmet nasibi okadarmış üzme kendini yinede aldı sütünü bebeğin şifa olsun

Valla bana herkes eski haline döndün diyor ama benim 5 kilo vermem lazım ben hiç emzirmedim 54 kilo ile hamile kaldım 69 ile doğuma gittim 59 un şuan belki 58 o civar ben yarın sabah akşam tarçınlı türk kahvesine başlıcam bende veremiyorum

Kızlar ya benim kız son zamanlarda onu severken önce bi kahkaha atae gibi ses çıkarıyor gülüp sonra ardından dudak büküp ağlamaya başlıyor, sonra yine gülüyor 😅 bu duygudurum değişikliği normal mi sizinkilerde de oluyor mu? Korkuyor mu çıkardığım seslerden acaba anlamıyorum ama sonra gülüyor yine dana 😅

Canım jelleri pek onermiyor doktorlar diş granülü var ondan kıllanmak daha ıyıymiş bizde az once aldık deniycez bakalım ne olacak diş sıkıntısından saçları yoluyo hep yakında kel kalıcam
Bildiğin temiz içerikli granül var mı canım?
Doktor jel aldırdı ama prospektüsünde üstüste 7 günden fazla kullanmayın yzıyoe. Ben de her gün sürmemeye çalışıyorum ama güneş cıldırdı iyice damaklardan
Temiz varsa granül ondan alayım
Hanımlar günaydın. Şimdi neyi dert ettim bi bakın 😒
Bebeleriniz kendini yay gibi gerdirip ellerini ayaklarını titretiyor mu sürekli. Böyle heyecanlı gibi, korkmuş gibi. Ne ola ki bu.
Evet yattığı yerde yapıyo onu
Bi de bi süredir az bi emiyo sonra kendini ters yay yapıyor ağlamaya başlıyor kucakta zaptedemiyorum. İyice zorlaştı dana oldu zaptedilmiyor 🥲
Benim üzerime 4kilo yapıştı kaldı 40 cıktıktan sonra. Emzirmesem ve alerjiden dolayı paketli gıdalardan ve tatlıdan uzak durmasam daha cok alırdım muhtemelen 🫠 emzirirken diyet imkansız gibi
Protein ağırlıklı ve ara öğünlü beslensen yeter bence çocukların peşinde zaten cok enerji harcıyoruz ☺️
Valla bana herkes eski haline döndün diyor ama benim 5 kilo vermem lazım ben hiç emzirmedim 54 kilo ile hamile kaldım 69 ile doğuma gittim 59 un şuan belki 58 o civar ben yarın sabah akşam tarçınlı türk kahvesine başlıcam bende veremiyorum
Aynı ben de 54 tüm 59 cıktım şimdi tartıda
Tarçınlı Türk kahvesinin olayı ne kahveyi sık içiyorum ayakta durabilmek için 🤓

Maşallah kilo alımı az olsa da boya gitmiş bak.
Ben de denedim annem verdi eşim verdi sonuç aynı.
Aynı odada bile durmadım 🥲

Ahh yavrum yaa her türlü anneye kırılıyorlar demek ki 😔
Biz alerji doktorunu değiştireceğiz, eşim çok sinir oluyor sonuç alamamış olmamıza. Pazartesi rota aşısı olduk, o mu etkiledi bilmiyorum ama 1 haftadır sık sık ve belirgin miktar kan var.

Bizdede kan var ve cok kaka yapiyor hirilti ve balgamimiz hep var nerdeyse.canim sacma olabilir belki ama esimle aklimiza sey geldi serum fizyolojik veriyoruz biz hergun burnuna o da genzine falan gidiyor midesinede iniyor haliyle acaba ondan olabilirmi diye dusunduk cunku diyete cok dikkat ettigim halde kan kesilmedi
İnsan artık aldığı nefesten dahi şüphelenir hale geliyor. Ne olacak bu alerji illeti…

Doktor jel aldırdı ama prospektüsünde üstüste 7 günden fazla kullanmayın yzıyoe. Ben de her gün sürmemeye çalışıyorum ama güneş cıldırdı iyice damaklardan

Bi de bi süredir az bi emiyo sonra kendini ters yay yapıyor ağlamaya başlıyor kucakta zaptedemiyorum. İyice zorlaştı dana oldu zaptedilmiyor 🥲

Benim üzerime 4kilo yapıştı kaldı 40 cıktıktan sonra. Emzirmesem ve alerjiden dolayı paketli gıdalardan ve tatlıdan uzak durmasam daha cok alırdım muhtemelen 🫠 emzirirken diyet imkansız gibi
Protein ağırlıklı ve ara öğünlü beslensen yeter bence çocukların peşinde zaten cok enerji harcıyoruz ☺️

Cnm youtube da seher akgül tarçınlı kahve yaz çıkıyor annem 10 kilo verdi sabah akşam tarçınlı türk kahvesi içiyorsun iştahını kesip tatlı krizini önlüyor yorumları oku istersen yüksek izlenme olana bak ama

Kızlar memede ağlama sorunu gittikçe şiddetlendi, bugün memeyi bırakıp iyice ıkınıp ağlamaya başladı, bunu yaşayan var mı? Neyi olduğunu anlamıyor mu doktorlar canı mı yanıyor kızımın acaba 😭

Kızlar memede ağlama sorunu gittikçe şiddetlendi, bugün memeyi bırakıp iyice ıkınıp ağlamaya başladı, bunu yaşayan var mı? Neyi olduğunu anlamıyor mu doktorlar canı mı yanıyor kızımın acaba 😭
Belki emmek istemiyordur ama ağzına meme girince refleksle emiyordur kızım genelde doyunca emzirmeye devam edersem öyle yapıyor ağzındayken emiyor bi iki kere sonra ağlıyor tepiniyo kucakta🤣vermeyince ağlıyor bende emzik veriyorm onu bir iki emip bırakıyor sonra büyüdükleri için daha kısa sürede emip doyuyorlar aslında biz farketmiyoruz

Valla bende günlerdir eşime diyete gircem deyip duruyorum doğumdan sonra eski kiloma döndüm ama eski görüntüme dönemedim bende ekmeğe dadandığın için göbek aldı başını gidiyor ama benim hamilelikten öncede göbeğim vardı herkes hamilemisin derdi😂 göbek için tek care spor ve ekmek pilav tatlı kesmek açıkcası emzirdiğim için sürekli bişeyler yemiyorum ama ekmek kesmek zor geliyo zaten spor 6 aya kadar önerilmiyo sanırım öyle bişey duymuştum. Eskiden 21 gün şeker diyeti yapmıştm yapabilrsen dene işlenmiş şeker yemiyorsun pilav ekmek vs onlarda yok sadece kuru meyve meyve sebze baklagil yiyorsun gercekten çook faydası var yapabilirsem onu yapıcam ben hemde insana bi dinclik geliyor tuhaf bi şekilde
Onunla bende kilo vermiştim zamanında. Zaten hep vardı kilom ama hiiç bu kadar olmamıstıı. Dediğin gibi aşırı dinç hissettiriyor şekeri kesmek. Tatlı çok yiyorum bide ya. Tatlı ve ekmek aslında bıraksam zamanla vercem ama bir ara yürüyüşe başladım çok iyi geldii sonra bıraktım gerii. Ay buna kafa yormam lazım. Yeşil çay bana çok iyi geliyor ona başlıyımm ben
Emzirmek için çok uğraştın canım ama her şey kısmet nasibi okadarmış üzme kendini yinede aldı sütünü bebeğin şifa olsun
İnsallah canıım büyüyorlar o öyle böyle sağlıklı olsnlarda insallah 🙏🏻
Sen çok iyi vermişsiin. Tam da sezeryan kilosu dedikleri kısmı kalmış sende yaza en geç verirsin ya havalar ısınınca yürüyüşe cıktıgında kızla o kilo da gider bence

Ay sende vermişsin valla aynen o tempoda gider bencede. Bugün misafir vardı 10 aylık bebekleri var yerinde durmuyor tabii biraz oynuyum dedim yere oturduk eğil doğrul resmen solugum kesildii sonra dedim kendime bebe o aşamalara gelmeden veremezsem çok zorlanırım valla

Canım ben dün nöbetçi eczane buldum aldırdım o kadar fena bizim diş konusu tetagil diş granülü var doğal içerikli dünden beri kullanıyoruz daha pek bişey anlamadım fayda edip etmediği konusunda

Çok teşekkür ederim 5 gün sonra 3 aylık olacak bebeğim. İnsan tamamen geçsin istiyor ama reflünün tedaviside yok diyor doktorum 6 ayla 3 yaş arasında geçer diyor inşallah azaltırda kusmasını çocuğun gelişimi gerilemez. Sizde kilo alımı devam etti mi
Şuan yemesi düzeldigi için kilo artışı devam ediyor. Bizim hep inişli çıkışlı oldu kilo artışı. İlk başladığı yeni doğduğu dönemde kiloyu toparlayamadı ama çok aşırı kusuyordu doktor gaviscon verdi hiç faydası olmadı. 60 cc içiyorsa 40 kesin kusuyordu çok fazlaydı. Başka belirtilerde olunca alerji mamasina geçtik biz kusmasi biraz hafifledi kilo olarakta toparlandı
Bi yandan da gastrotuss baby reflu şurubu kullandım. Sonra istahsiz olduğu dönem kusma kesildi ama kilo da kesildi çünkü doğru düzgün beslenmiyordu. Şuan toparladi şükür kilo olarak, tadımlara da başladık tam 5 aylık bizimki. Doktorum da kusmasi böyle devam ederse erken ek gıda olabilir demişti zaten. Daha cok bisey vermedim ama işte karnindan tutarsam yüzüstü yatirirsam kusma artıyor
Maalesef 8 9 aydan önce biraz zor geçiyor. İnsan çok yoruluyor anlıyorum gerçekten. Ama bebelac thickener illaki faydası olur çünkü koyulastiriyor kusma az da olsa engelleniyor

Ortam kuruysa ondandır belki. Ben ara ara 2-3 damla serum fizyolojisi sıkıyorummya burnuna nemlensin diye. Hani onu atmaya da ihtyacı olmuyor burnundan. Sadece nem yapması acısından. Bu sürede yıkadın mı cocugu yıkayınca da rahatlıyorlar buhardan dolayı

Canim arkadaslarin dedigi gibi kuru havadan olmus olabilir bence de. Hasta degildir ama hasta olmamasi icin ortami nemlendir kaloriferin uzerine su dolu kap ya da islak havlu koyabilirsin.
Aspire ederken de kuru yapma muhakkak serum fizyolojik kullan.
Ben artik aspirasyonu da biraktim enjektorle burnuna serum veriyorum direkt diger taraftan cikiyor tikaliysa ama onu yapmasi biraz zor.
Banyo bugün yaptırdım ama yine aynı ah ya İnşallah kızlar ama içim rahat etmedi yarın yine bi doktora göstereceğim size de haber veririm burdan 😢

İnsan artık aldığı nefesten dahi şüphelenir hale geliyor. Ne olacak bu alerji illeti…
Aynen canim ben hamileyken gebelik sekeri vardi sıkı diyet yapmistim ordan alisigim diyete simdi yine baya baya sıkı diyet yapiyorum kuzu kiyma falan almaz oldum esim kuzuda alacak olsa inek etinin cekildi makinede cekilir ben yemiyim diyorum, esimle salatimiz tum kahvaltiliklarimiz ayri artik o peynir yogurt falan yiyor diye ortak tabaktan salata recel zeytin falan yemiyoruz ama hala devam ediyor.

Canım seninkinde de reflü vardı galiba gastrotuss kullanıyordun değil mi? O da yapıyor onu, bende de çok oluyor. Öyle durumlarda memeyi bıraktır, omzuna alıp yaylana yaylana yürümeyi dene, benimki biraz sakinleşiyor öyle yapınca

Of offf kaç kilo olduğumu söylemeyim imzasa yazıyo ama 🙈 yok anam emdiği gibi açlık krizi geliyor yemesem elim ayağım titriyor. Bende zaten pcos ve insülin direnci var kilo vermem çok zor hele ki emzirirken daha zormuş tutamıyorum lanet boğazımı 😔 bende dün artık başlayım diye karar verdim bakalım kahvaltı hariç ekmek yemicem en azından denicem 😔
Kanayan yaram 10 kilo vermem lazım ama o kadar iştahlıyım ki yemeyince elim ayağım titriyor bebek sürekli emiyor
Aslında bu kadar yemesem de sütüm bol oluyor ama benim enerjim kalmıyor halsizleşiyorum ve inanılmaz acıkıyorum
Ne yapacağım bilmiyorum
Keşke 10 kilo fazlam olsaaaaa 🙈
Kuzummm ben onu oğlumda yaşamıştım aşırı bir meme reddi başlamıştı 4-4.5 ay civarında değil memeye almak emzirme pozisyonuna geldiği gibi yaygarayı basardı. Yere yatırım üstüne eğilip emzirmeye falan çalıştım yatarak çalıştım ama beceremedim o zamanlar bitek kucakta emzirmeyi biliyodum. Meğer diş dönemine girmiş yavru ama meme reddini aşamamıştık o ay hiç kilo almamıştı ve 6 ayda memeyi bıraktı :KK43: şimdi kızda yatarak falan emzirmeyi öğrendim o sebeple yine olursa korkuma.

Cnm youtube da seher akgül tarçınlı kahve yaz çıkıyor annem 10 kilo verdi sabah akşam tarçınlı türk kahvesi içiyorsun iştahını kesip tatlı krizini önlüyor yorumları oku istersen yüksek izlenme olana bak ama
bugun muffin yaptim , yarinda mozaik pasta yapmak icin esime sut fln aldirmistim bugun😂😂😂

X