2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
canım ben ayrıyetten çocuk doktoruna gitmiyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. 4. aya giricez bu hafta... sağlık ocağı ile yürütüyorum şuanlık ama ne yaparım bilmiyorum. Gerektiğinde doktora götürüyorum. Ben tadımlığa başlamadım daha.. d ilacını verirken kaşığı görüp açıyor ama yemek yerken bazen ağzına götürür gibi yapıyorum tepki vermiyor... :) daha tadımlığa hazır değil benimki bence :)
Ben de özel doktora değil de devletteki doktoruna götürmeye çalışıyorum her ay içim rahat etsin diye çükü sağlık ocağındaki ebemiz biraz rahat bir kadın güvenemiyorum.
Asafa ıhlamur veriyorum su veriyorum kaşığını tanıyor artık daha karşıdan açıyor ağzını :KK70: Biz yemek yerken falan ağzını şapırdatıyor yalanıyor falan :) çok da heveslendim bilmiyorum bakalım haşlama aparatı vs alıcam o zamana kadar da beş aylık oluruz herhalde. Ufaktan başlamak istiyorum bebeğin durumuna göre de hareket ederim diye düşünüyorum bakalım.
Dün kontrolümüz vardı doktor ısrarla ek gıda için 6 ayını doldurunca başlayacağız dedi. Tadım yaptırmadım
Zaten isteksiz
Kaşığa çatala bakmaya başladı şükürler olsun sonunda ama.. alerjik sorunlar tam gaz devam biraz o yüzden de bekliyoruz biz
Kıyamam kuzuya alerjik olunca da insan korkar zaten yaa. Biraz daha araştırma yapacağım bakalım ben de. Henüz tam karar vermiş değilim.

canım atak haftasındadır. öyle düşünelim. Geçer bu haftadır. sen stresli iken onu da etkiliyor canım. Yani kendi oğlumdan düşünüyorum. Ben bunaldı mı o da ya uyumuyor ya da huysuz... Gaz sıkıntısı bende de var bu sıralar 4. aya 5 gün var benimde. Az biraz daha dayan olur mu ... maflor olmadı tekrar alırsın . Belki onun yararı olmamıştır. Bir iki gün daha sabret. gözlemle de ... Geçer inşallah canım ya
İnşallah kuzum ama stresli olmamanın mümkün olmadığı bir dönemdeyiz. İnsan çocuğuna tulum giydirirken ağlarmış. İnşallah ataktandır kakası da yoğynlaştı biraz onun sancısı sanırım

kızlar ne zamandır yazamadım. Affedin beni olur mu

Oğluş iyi şkürler olsun. Ayın 19'unda 4. aya girecek inşallah. Bu ay aşı var mı bilmiyorum. Gaz sıkıntısı eskiye göre azaldı. emdikten sonra kaldırınca gazı çıkyor. Gerçi bir iki gündür bir şey gaz yapıyor ama anlamadım. biraz mızmız akşamları.

size bir şey soracağım . sizin bebişlerin uyku düzeni nasıl .. girmiştir muhakkak. En azından bir plan işi vardır...
Bizimkisi genelde 11bucuk 12 bucuk arası nadirende 10 buçuk sonrası uykuya geçiyor . sabaha karşı 6 7 8 de bir uyanıyor. Emiyor. Sonrada yanımda yatırıyorum. o uyuyor. bende 1 saat uyuyup kendi işlerimi ya hallediyorum ya da dinleniyorum.Malum kafa da dinlenmesi gerek. yaklaşık 3 4 saat uyuyor... sonra günün durumuna baglı bir veya iki kere uyuyor. ya kesik kesik ya 1 saat filan...Benim sorum saat 12yi akşam 8e bilemedin 9 a nasıl çekebiliriz diye.. Aslında ben zamana bıraktım. Düzelir dedim ama alışma işi olursa nasıl olur. Böyle şuan iyi. Öğlene kadar işimi bitiriyorum. Ona vakit ayırıpyanında uyuyana kadar beklyorum. ama yazın ben işe başlayacağım ve muhtelemen erken ya anneme vericem ya da ne yazık ki bakıcı olacak . Hiç istemesem de mecburum. Annem babam rahatsız onla ilgileniyor. Onun dışında da deşerj oluyor. Benim yanımda kayınvalidem olduğu için onun bakıcısı var zaten. O da rahatsız şuan .. işi de bırakmak istemiyorama muhtelemen bırakır gibi... kayınvalideme hemde benim bebişe bakacak biri şekilde bakıcı bulacağım.
Konu arkadaş neyden neye geldi. sorum bu uyku saatini en azından erkene nasıl alırız bende erken yatarım en azından eşim işe giderken onla kahvaltı yaparım. sonra biraz iş yaparım o uyanana kadar. Çayımı sıcak iöim de :) şuan masum masum gözlerini açtı kameraya bakıyor veled yeni uyandı :) aha yine gitti olum saat 2 ya :KK70: ben biraz daha bir şeyler yapayım o vakit

Eeee sizde ne durumlar.. yeğenlerim nasıl... mesajlara şimdi bakıcam
Canım 4. Ayda aşılar var. Gazlarını artık kolay kendiliğinden cıkartıyor. Her çocuğun rutini gerçekten çok farklıı bizimki 9-10 da başlıyor gece uykusuna gece beslenmeye kalkıyoruz ama tabii. Sabahta 7-8 gibi ayakta eğer huysuz değilse yanıma yatırıyorum beraber biraz daha uyuyoruz ama uyumak istemiyorsa mecbur ayaktayıız o saatte 2-3 saat uyanıp kalıp yatıyor tekrar. İşe başlayanların Allah yardımcısı olsuun çocugu birine bırakmak her zaman zor olur ya. Anne yada kaynana daha iyi tabi bakıcıdansa. 6. Ayda ama doktora git kuzum göz muaynesi istiyorlarmıs. Kan alıyorlarmıs demiri vs için. Ek gıda hakkında bilgi veriyorlarmıs. Emzirenlere kesinlikle 6. Ay baslaması öneriliyor ısrarla tabii

Kızlar bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim. Yakınımdan birine tüberküloz teşhisi konuldu. Şimdi bizden de akciğer filmi çektirmemizi istiyorlar. Merak ettiğim film çektirdiğimde sütümde radyasyon birikir mi. Bebeğe zararı olur mu? Gittiğimde doktora da soracağım ama öncesinde sizlere de bir sorayım dedim belki bilginiz vardır
Kuzum bilgim yok ama lazer için bir yerle görüştüm bende pko oldugu için tek tük gögüs üzerinde de var emziriyorsan eğer oraya yapmam dedi. Hani lazerde böyleyse film olur mu bilmem ki
Canım geçmiş olsun. Bizde 4. Ay aşıları ateş yapmadı. Duş aldırabiliirsin 2. Ayda verem aşısı da olduğu için duş aldırmıyorlar
İnsallah bizde de olmaaz
Ay aynı şey benimde kafama takılıyor. Bugün doktora sordum kilo başına 1 damla dedi. Ben damlalığında çizgi var ya oraya kadar çekip veriyordum. Damla hesabı yaptım o çizgiye kadar olan yer 7-8 damla alıyor
Ben aldım eczaneden bana 0,5 olan kısma kadar ver dedi. Hesaplamadım damlasını ama.
Kızlar bu arada bizimde doktor kontrolümüz vardı bugün. Doktor da tadımlara başla artık dedi bu ek gıda değil tadım zamanı zaten tadımlar 1,5 ayını alır 6. Ayda da ek gıdaya geçicez dedi. Başlayanlar varmı aranızda ?
Kuzum valla bende bugün sordum anne sütü alıyorsa kesinlikle 6. Ay diyoruz dedi. Mamayla beslenenlerden 5. Ayda tadımlara baslıyoruz dedi. Bilmiyorum biz 4. Aylıgız su veriyorum kaşıkla ağzını açıyor dün azıcık elma denettirdim emme yapacak şekilde kaşığa değilde aldı hemen emmeye calıstı filan. Her doktor farklı söylüyor valla
Dün kontrolümüz vardı doktor ısrarla ek gıda için 6 ayını doldurunca başlayacağız dedi. Tadım yaptırmadım
Zaten isteksiz
Kaşığa çatala bakmaya başladı şükürler olsun sonunda ama.. alerjik sorunlar tam gaz devam biraz o yüzden de bekliyoruz biz
Ay özellikle senin ek gıdaya başlamanı bekliyorum valla yalan yok. Alerjiden dolayı sen artık rahat et diye aylardır neler çektiin

Kızlar benim bebiş 4 ay 4 günlük oldu ve son 1 haftadır inanılmaz gaz - kaka sancısı çekiyor. Önceden yemediğim hiçbir şey yemiyorum ama niye böyle oldu anlamadım. Çığlık çığlığa uyanıyor, emerken çırpınıyor süt hâlâ tazyikli... Ağlama krizleriyle geçiyor emmeler, biraz dalar gibi olduğunda yatağına bırakınca en geç 20 dakika içinde çığlıkla uyanıyor kaldırınca kasıyor kendini gaz sancısı gibi. Dün yine toplamda 2 saat ya uyudu ya uyumadı benim psikolojim de etkilidir tabii bunda mutlaka 😔 Böyle bir şey yaşayan var mı? Maflor kullanıyordu bitince biogaia'ya başladım bununla ilgili olabilir mi acaba
Canım her bebek farklıdır ama ben damlaları bırakınca kaka yapmaya başladı, gaz sancıları hafifledi. Benimki de kaldırınca kasıyordu kendini hiç çıkaramıyordu. Tavsiyem hiç sancısı olmadığı bir zamanda masaj yapman, bacaklarından tuvalete oturtur gibi tutup beklemen. Ben geceye bırakmıyordum gazları son zamanlarda, o zaman uyumaya başlamıştı. Akşama doğru hamur gibi yoğuruyorum halen göbeğini yağ ile.

Ek gıda konusunda doktor bana 3 şey bekleriz çocuktan dedi. Kafasını ve gövdesini tutarak rahat oturmasını çünkü yatarak beslenmeyi biz nasıl yapamıyorsak onlarada zararlı dedi. Diliyle hani itme olayı yapıyor ya böyle biberona yalancı emziğe onu yapmaması lazım dedi onu hala yapan cocuk hazır değildir dedi emme refleksi hareketi dedi. 3. Olarakta kesinlikle yemek yerken sofrada yanınızda olsun yemeklere bakıp böyle tepki vermesini bekleriz dedi. İstiyor gibi hareketler yapmasını. Anne sütü alan çocuk 6. Aydan önce başlatma taraftarı değilim ben dedi acelemiz yok 7-7,5 aya kadar tadımla sürer dedi. Ama mama konusu öyle değilde 5. Ayda tadımlara başlarsak eğer 1-1,5 ay tadım sürecek. Mama azaltmaya yönelik beslenilecek dedi. Mamaya karşı değilim emzirememe hali varsa cocuk aç kalacak hali yok ama çok fazla ml içmesinide istemeyiz dedi. Mamanın kilosu obezite kilosu oluyor dedi anne sütünden istediği kiloyu alabilir katkısız çünkü dedi. Bakalım 5. Ayda menencit aşılarımız başlayacak ek gıdanın detayını o zaman konuscax

Canım her bebek farklıdır ama ben damlaları bırakınca kaka yapmaya başladı, gaz sancıları hafifledi. Benimki de kaldırınca kasıyordu kendini hiç çıkaramıyordu. Tavsiyem hiç sancısı olmadığı bir zamanda masaj yapman, bacaklarından tuvalete oturtur gibi tutup beklemen. Ben geceye bırakmıyordum gazları son zamanlarda, o zaman uyumaya başlamıştı. Akşama doğru hamur gibi yoğuruyorum halen göbeğini yağ ile.
Damla bıraktığım bir dönem de oldu bu kadar değildi ama yine sancı çekiyordu. Ben de hep öyle yapıyorum canım, kaka pozisyonunda tutuyorum öyle yapıyor. Her bez değişiminde masaj da yapıyorum. Yani son bir haftadaki gaz sancısı ilk 2 aydaki gaz sancısı kadar şiddetli onu anlamadım daha iyi olması gerekmiyor mu gittikçe. İnşallah ataktır ve geçer yoksa bize uykulat haram...

Damla bıraktığım bir dönem de oldu bu kadar değildi ama yine sancı çekiyordu. Ben de hep öyle yapıyorum canım, kaka pozisyonunda tutuyorum öyle yapıyor. Her bez değişiminde masaj da yapıyorum. Yani son bir haftadaki gaz sancısı ilk 2 aydaki gaz sancısı kadar şiddetli onu anlamadım daha iyi olması gerekmiyor mu gittikçe. İnşallah ataktır ve geçer yoksa bize uykulat haram...
4. ay geeçekten zor geçiyor. Bizim gaz sancısı zannettiğimiz memede kıvranma da geri geldi mesela. Gazı var gibi iki büklüm inliyor. Dayanamadım reflü şurubu başladım, bir o vardı vermediğimiz. Bence 4. ay çocuklar ilk zamanlarda ne yaşıyorsa onlar geri geliyor. 5. ay rahatlarız inşallah 🙏

İnsan çocuğuna tulum giydirirken ağlarmış.
aha bu ben
Kuzum bilgim yok ama lazer için bir yerle görüştüm bende pko oldugu için tek tük gögüs üzerinde de var emziriyorsan eğer oraya yapmam dedi. Hani lazerde böyleyse film olur mu bilmem ki

İnsallah bizde de olmaaz

Ben aldım eczaneden bana 0,5 olan kısma kadar ver dedi. Hesaplamadım damlasını ama.

Kuzum valla bende bugün sordum anne sütü alıyorsa kesinlikle 6. Ay diyoruz dedi. Mamayla beslenenlerden 5. Ayda tadımlara baslıyoruz dedi. Bilmiyorum biz 4. Aylıgız su veriyorum kaşıkla ağzını açıyor dün azıcık elma denettirdim emme yapacak şekilde kaşığa değilde aldı hemen emmeye calıstı filan. Her doktor farklı söylüyor valla

Ay özellikle senin ek gıdaya başlamanı bekliyorum valla yalan yok. Alerjiden dolayı sen artık rahat et diye aylardır neler çektiin
Son on günkü yaşananlardan sonra sade yanımda olsun, iyi olsun da varsın çile çekelim dedim artık. Psikolojiler bitik zaten
Ek gıda konusunda doktor bana 3 şey bekleriz çocuktan dedi. Kafasını ve gövdesini tutarak rahat oturmasını çünkü yatarak beslenmeyi biz nasıl yapamıyorsak onlarada zararlı dedi. Diliyle hani itme olayı yapıyor ya böyle biberona yalancı emziğe onu yapmaması lazım dedi onu hala yapan cocuk hazır değildir dedi emme refleksi hareketi dedi. 3. Olarakta kesinlikle yemek yerken sofrada yanınızda olsun yemeklere bakıp böyle tepki vermesini bekleriz dedi. İstiyor gibi hareketler yapmasını. Anne sütü alan çocuk 6. Aydan önce başlatma taraftarı değilim ben dedi acelemiz yok 7-7,5 aya kadar tadımla sürer dedi. Ama mama konusu öyle değilde 5. Ayda tadımlara başlarsak eğer 1-1,5 ay tadım sürecek. Mama azaltmaya yönelik beslenilecek dedi. Mamaya karşı değilim emzirememe hali varsa cocuk aç kalacak hali yok ama çok fazla ml içmesinide istemeyiz dedi. Mamanın kilosu obezite kilosu oluyor dedi anne sütünden istediği kiloyu alabilir katkısız çünkü dedi. Bakalım 5. Ayda menencit aşılarımız başlayacak ek gıdanın detayını o zaman konuscax
Ben de ek gıda araştırırken süreklş bu dil itme refleksine denk geldim güneş sürekli yapıyor. Su verince bile itiyor. Kaşıkla ağzına verirken uzanıyor ama atıyor ağzından. Suanda d vitamini ile demiri bile her gün rahatça veremiyorum oturur pozisyonda kesinlikle çıkarıyor meme uzatırken veriyorum zorla bazen yutuyo bazen çıkarıyor.
İşte oturmalar var sırtını bana dayarsa devrilmiyor. Yediklerimize yeni yeni ilgi duymaya başladı ama görsel merak şu anda
Dün kontrol vardı. 3 haftada 300 gr almış.
Çok zor günler geçirdik son zamanlarda. o benden, ben ondan etkilendim. Bu kadar almasına bile şükrettim artık. Öyle ağlama krizlerimiz var ki. Meme ve uyku reddi de öyle
Allahım sunları yazmaktan bile utanıyorum

Kızlar bu arada bizimde doktor kontrolümüz vardı bugün. Doktor da tadımlara başla artık dedi bu ek gıda değil tadım zamanı zaten tadımlar 1,5 ayını alır 6. Ayda da ek gıdaya geçicez dedi. Başlayanlar varmı aranızda ?
Anne sütü mü alıyor canım? Bize hiç ek gıdadan bahsetmedi dün.

Benim dediğim bebelac thickener canım senin dediğinde o mu acaba? Mamayi koyulastiriyor. Neden bekletiyorlar ki bize direk başlattılar. Önce reflu mamasi kullaniyorduk onda da inek sütü olunca thickener kullan dedi doktor. Onda inek sütü laktoz vs. Gibi şeyler yok
Bir de gastrous baby kullanıyoruz günde 5 kere mamadan önce 2.5 ml. Önce gaviskon kullandık pek düzgün kullanamadik onu ama sonra buna geçtik
Senin dediğin hangisi acaba canim
Merhabalar benim de bebeğimde kusma problemi var reflü mü yoksa alerjik mi diye araştırıyoruz. Son ay az kilo aldığı için doktor bebelac thickener verdi sizde işe yaradı mı nasıl kullanıyorsunuz öğrenebilir miyim rica etsem

Ay riskli bir durum bence. Emen bir cocuksa eğer ilk defa mama alacaksa almayabilir. Gece emzirmeye uyandırıyormusun? Eğer gece uyandırmıyorsan gece bir ara uyan sağ geri yat sabaha tekrar dolar zaten süt. Gece sütü gündüz verilmez diyorlar ama riske atmamış olursun. Benim ki bile başından beri mamayla beslenen bir çocuk kusuyor sürekli acaba mamadan diye 2-3 mama denedim hiç birini içmedi içmeye basladı an suratını değiştirdi biberonu diliyle itti
Canım benim kızım ilk ay aptamili gayet güzel içiyordu. Alerji durumu ortaya çıktı ve özel mamayı bir türlü sevdiremedim. Gerçekten çok kötü tadı ve kokusu. Belki keçi sütlü mama dokunmaz dedim ama %90 o da dokunur diyorlar.
Gece sık sık uyanan bir bebek. İki günde 80cc süt sağabildim maalesef. İznimi pazartesiye uzattım anca birikir ama sonra ne yaparız bilmiyorum.

Ay aynı şey benimde kafama takılıyor. Bugün doktora sordum kilo başına 1 damla dedi. Ben damlalığında çizgi var ya oraya kadar çekip veriyordum. Damla hesabı yaptım o çizgiye kadar olan yer 7-8 damla alıyor
Eğer öyleyse aynı hesaba geliyor demektir. Bebeklerimiz ortalama o kilo civarlarında artık.
Yarın bende başlarım inşallah.

4. Ayda her şey pik yaparmıs zaten sonra azalırmıs canım
aha bu ben

Son on günkü yaşananlardan sonra sade yanımda olsun, iyi olsun da varsın çile çekelim dedim artık. Psikolojiler bitik zaten

Ben de ek gıda araştırırken süreklş bu dil itme refleksine denk geldim güneş sürekli yapıyor. Su verince bile itiyor. Kaşıkla ağzına verirken uzanıyor ama atıyor ağzından. Suanda d vitamini ile demiri bile her gün rahatça veremiyorum oturur pozisyonda kesinlikle çıkarıyor meme uzatırken veriyorum zorla bazen yutuyo bazen çıkarıyor.
İşte oturmalar var sırtını bana dayarsa devrilmiyor. Yediklerimize yeni yeni ilgi duymaya başladı ama görsel merak şu anda
Dün kontrol vardı. 3 haftada 300 gr almış.
Çok zor günler geçirdik son zamanlarda. o benden, ben ondan etkilendim. Bu kadar almasına bile şükrettim artık. Öyle ağlama krizlerimiz var ki. Meme ve uyku reddi de öyle
Allahım sunları yazmaktan bile utanıyorum
Hep öyleyiz canım aklımız kalbimiz oralarda hep Rabbim yardımcıları olsun. Bütün evlatları anne babalarına , anne babalarıda evlatlarına bağışlasın. Kötü günler göstermesin Rabbim. Dua edeceğiz elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Şimdi evler kuruluyor hep oralar destek olmaya başlıyoruz yardım ettikce birlikte toparlanacağız inşallah 🙏🏻 Ölenlere de rahmet eylesin Rabbim
Canım benim kızım ilk ay aptamili gayet güzel içiyordu. Alerji durumu ortaya çıktı ve özel mamayı bir türlü sevdiremedim. Gerçekten çok kötü tadı ve kokusu. Belki keçi sütlü mama dokunmaz dedim ama %90 o da dokunur diyorlar.
Gece sık sık uyanan bir bebek. İki günde 80cc süt sağabildim maalesef. İznimi pazartesiye uzattım anca birikir ama sonra ne yaparız bilmiyorum.

Eğer öyleyse aynı hesaba geliyor demektir. Bebeklerimiz ortalama o kilo civarlarında artık.
Yarın bende başlarım inşallah.
Saatlik sağacaksın canım çalısanlar hep öyle yapıyor. 2 saatte bir ihmal etmeden sağacaksın. Onuda ertesi gün içereceksin

kızlar ne zamandır yazamadım. Affedin beni olur mu

Oğluş iyi şkürler olsun. Ayın 19'unda 4. aya girecek inşallah. Bu ay aşı var mı bilmiyorum. Gaz sıkıntısı eskiye göre azaldı. emdikten sonra kaldırınca gazı çıkyor. Gerçi bir iki gündür bir şey gaz yapıyor ama anlamadım. biraz mızmız akşamları.

size bir şey soracağım . sizin bebişlerin uyku düzeni nasıl .. girmiştir muhakkak. En azından bir plan işi vardır...
Bizimkisi genelde 11bucuk 12 bucuk arası nadirende 10 buçuk sonrası uykuya geçiyor . sabaha karşı 6 7 8 de bir uyanıyor. Emiyor. Sonrada yanımda yatırıyorum. o uyuyor. bende 1 saat uyuyup kendi işlerimi ya hallediyorum ya da dinleniyorum.Malum kafa da dinlenmesi gerek. yaklaşık 3 4 saat uyuyor... sonra günün durumuna baglı bir veya iki kere uyuyor. ya kesik kesik ya 1 saat filan...Benim sorum saat 12yi akşam 8e bilemedin 9 a nasıl çekebiliriz diye.. Aslında ben zamana bıraktım. Düzelir dedim ama alışma işi olursa nasıl olur. Böyle şuan iyi. Öğlene kadar işimi bitiriyorum. Ona vakit ayırıpyanında uyuyana kadar beklyorum. ama yazın ben işe başlayacağım ve muhtelemen erken ya anneme vericem ya da ne yazık ki bakıcı olacak . Hiç istemesem de mecburum. Annem babam rahatsız onla ilgileniyor. Onun dışında da deşerj oluyor. Benim yanımda kayınvalidem olduğu için onun bakıcısı var zaten. O da rahatsız şuan .. işi de bırakmak istemiyorama muhtelemen bırakır gibi... kayınvalideme hemde benim bebişe bakacak biri şekilde bakıcı bulacağım.
Konu arkadaş neyden neye geldi. sorum bu uyku saatini en azından erkene nasıl alırız bende erken yatarım en azından eşim işe giderken onla kahvaltı yaparım. sonra biraz iş yaparım o uyanana kadar. Çayımı sıcak iöim de :) şuan masum masum gözlerini açtı kameraya bakıyor veled yeni uyandı :) aha yine gitti olum saat 2 ya :KK70: ben biraz daha bir şeyler yapayım o vakit

Eeee sizde ne durumlar.. yeğenlerim nasıl... mesajlara şimdi bakıcam

Uyku konusunda aynı şeyi düşünüyorum. Benim kız 1 ya da 1,5 saatten fazla uyanık kaldığında çok huzursuz oluyor. Gün içinde o saat aralıklarını kontrol edebiliyorum. Ona göre yatırıyorum hemen. Ama akşam 6’dan sonra çok zor oluyor. Beslenme banyo vs de yapsam, uyuyamıyor, uyusa da çok kısa süreli. Gece uykusuna 23’tem sonra geçebiliyor 😔 onu me yapıp edip önce 21’e sonra 20’ye çekmek istiyorum.

Alerjik anneler, biz buğday diyetini açmıştık, o sevinçle evde ekmek yaptım. 1-2 dilim yedim, ertesi gün kakada kan yoğunlaştı. Yine kestik.

-Sunshine -Sunshine canım sen mama olayını nasıl çözmüştün? Asla mama almıyordu Güneş. Öyle hatırlıyorum. Benim bebek geçen ay boyunca sadece 300 gram almış. Mama başladık, ama yiyemiyor. Çay kaşığıyla vereyim dedim, çay kaşığı değişik geliyor ama bir iki kaşık sonra işkence çekiyor gibi davranıyor 😔

Bakalım ne yapıcaz bebişlerimizin bu alerji durumları ile…

Alerjik anneler, biz buğday diyetini açmıştık, o sevinçle evde ekmek yaptım. 1-2 dilim yedim, ertesi gün kakada kan yoğunlaştı. Yine kestik.

-Sunshine -Sunshine canım sen mama olayını nasıl çözmüştün? Asla mama almıyordu Güneş. Öyle hatırlıyorum. Benim bebek geçen ay boyunca sadece 300 gram almış. Mama başladık, ama yiyemiyor. Çay kaşığıyla vereyim dedim, çay kaşığı değişik geliyor ama bir iki kaşık sonra işkence çekiyor gibi davranıyor 😔

Bakalım ne yapıcaz bebişlerimizin bu alerji durumları ile…
Çözemedim ki canım. Hala aynı bizde, mamalar çöp oldu maalesef. Kaşıkla filan da kandıramıyorum ağzından atıyor, böyle böyle tükürmeyi öğrendi iyice.

Demir e başladınız mı? Demir ile emme süresi eskiye göre arttı bizde

Çözemedim ki canım. Hala aynı bizde, mamalar çöp oldu maalesef. Kaşıkla filan da kandıramıyorum ağzından atıyor, böyle böyle tükürmeyi öğrendi iyice.

Demir e başladınız mı? Demir ile emme süresi eskiye göre arttı bizde
Demir takviyesini süt ve süt ürünleriyle birlikte vermemek gerekirmiş. Araya 1 saat koy en az dedi eczaneci. Demir ve emme kelimesini yan yana görünce yazayım dedim

Demir takviyesini süt ve süt ürünleriyle birlikte vermemek gerekirmiş. Araya 1 saat koy en az dedi eczaneci. Demir ve emme kelimesini yan yana görünce yazayım dedim
Evet biliyorum canım
Başka türlü içiremeyince maalesef 🫠
Dün biz aşı vurulmuştuk. Rotada bu aydı bizim. Rota faslını bitirmiş olduk. Gece ateş ve inlemeyle geçti
Bunla geçer gider inşallah geçmiş olsun

X