2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Alerjik bebeğine Golden Goat kullanan var mı.
Çarşamba günü işe başlıyorum ve kızım 20 saat falan memede olduğu için 5cc süt çıkıyor. İlk gün bırakacağım mama yada süt yok şuan.
Ay riskli bir durum bence. Emen bir cocuksa eğer ilk defa mama alacaksa almayabilir. Gece emzirmeye uyandırıyormusun? Eğer gece uyandırmıyorsan gece bir ara uyan sağ geri yat sabaha tekrar dolar zaten süt. Gece sütü gündüz verilmez diyorlar ama riske atmamış olursun. Benim ki bile başından beri mamayla beslenen bir çocuk kusuyor sürekli acaba mamadan diye 2-3 mama denedim hiç birini içmedi içmeye basladı an suratını değiştirdi biberonu diliyle itti

Kızlar menenjit aşısından sonra 6 saat arayla 2 kez calpol verdim, ateşi yok 3. kez de vereyim mi bilemedim. Şu an tam saati uyandırıp versem mi

Kizlar bu huysuzluk meselesi bizde de var. Onunla ilgilenemedigim icin yaptigini dusunuyorum. Surekli tv izliyorum kucagimdayken bile twitterdan yazilanlara bakiyorum. Evladima yanlis yapiyorum farkindayim ama elimde degil duramiyorum bakmadan.

Kizlar bir de benim bebegim biberon kullaniyordu. Ben bir yere gidince biberoa anne sutu veriyordu annem bir anda reddetti istememeye basladi. Ucunu degistirip ayina gore aldim yok hala istemiyor. Dun de birden emzigi istememeye basladi cigniyor gibi yapip atiyor. Var mi boyle bir sey yasayan 2 ay tutsun emzik diye ugrastim 2 ay tuttu cok cok emiyodu simdi yine basa sardik napcam bilmiyorum. Ise baslama zamanim da yaklasiyor.

Kizlar bu huysuzluk meselesi bizde de var. Onunla ilgilenemedigim icin yaptigini dusunuyorum. Surekli tv izliyorum kucagimdayken bile twitterdan yazilanlara bakiyorum. Evladima yanlis yapiyorum farkindayim ama elimde degil duramiyorum bakmadan.
Evet bencede bundan olabiliir. Dün bakmama kararı aldım normale dönmeye çocugumla ilgilenmeye başlıycam diye akşamında kendi kendine konusmalarımız geri geldi sakinlemeye başladı gece sadece beslenme için uyandı. 1 günde bile farkettirdi

4. Ay kontrolümüzü yaptırdık bizde. Destekli oturmaya başlatabilirsin dedi. Tamamen mamaya döndüğümüz için 5. Ay ek gıdaya baslıycaz 4 çok erken dedi. Bizim ki 3,5 tan beri oturmak için kendini kaldırıyordu ya o konuda erken başlamıs dönmek konusunu yapmaması geç kalması demek değil dedi. Aralıklarımız var 4-6 ay arası bekleriz dönmesini dedi. 4-7 ay oturmasını bekleriz dedi. Sağlığımız iyi çok şükür aşılarımızı olduk bakalım ateş nöbetimiz başlasıın inşallah çıkmaz 🙏🏻

Kızlar bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim. Yakınımdan birine tüberküloz teşhisi konuldu. Şimdi bizden de akciğer filmi çektirmemizi istiyorlar. Merak ettiğim film çektirdiğimde sütümde radyasyon birikir mi. Bebeğe zararı olur mu? Gittiğimde doktora da soracağım ama öncesinde sizlere de bir sorayım dedim belki bilginiz vardır

Hanımlar selam. Az önce 4.ay aşımızı olduk. Asmden verilen kan ilacını almadım. D vitamini gibi bunu da ocean aldım ama eczacının dediği ölçek kafama yatmadı ya. Ocean microfer kullanan var mı. Varsa ne kadar veriyorsunuz.
Ay aynı şey benimde kafama takılıyor. Bugün doktora sordum kilo başına 1 damla dedi. Ben damlalığında çizgi var ya oraya kadar çekip veriyordum. Damla hesabı yaptım o çizgiye kadar olan yer 7-8 damla alıyor

Kızlar bu arada bizimde doktor kontrolümüz vardı bugün. Doktor da tadımlara başla artık dedi bu ek gıda değil tadım zamanı zaten tadımlar 1,5 ayını alır 6. Ayda da ek gıdaya geçicez dedi. Başlayanlar varmı aranızda ?

kızlar ne zamandır yazamadım. Affedin beni olur mu

Oğluş iyi şkürler olsun. Ayın 19'unda 4. aya girecek inşallah. Bu ay aşı var mı bilmiyorum. Gaz sıkıntısı eskiye göre azaldı. emdikten sonra kaldırınca gazı çıkyor. Gerçi bir iki gündür bir şey gaz yapıyor ama anlamadım. biraz mızmız akşamları.

size bir şey soracağım . sizin bebişlerin uyku düzeni nasıl .. girmiştir muhakkak. En azından bir plan işi vardır...
Bizimkisi genelde 11bucuk 12 bucuk arası nadirende 10 buçuk sonrası uykuya geçiyor . sabaha karşı 6 7 8 de bir uyanıyor. Emiyor. Sonrada yanımda yatırıyorum. o uyuyor. bende 1 saat uyuyup kendi işlerimi ya hallediyorum ya da dinleniyorum.Malum kafa da dinlenmesi gerek. yaklaşık 3 4 saat uyuyor... sonra günün durumuna baglı bir veya iki kere uyuyor. ya kesik kesik ya 1 saat filan...Benim sorum saat 12yi akşam 8e bilemedin 9 a nasıl çekebiliriz diye.. Aslında ben zamana bıraktım. Düzelir dedim ama alışma işi olursa nasıl olur. Böyle şuan iyi. Öğlene kadar işimi bitiriyorum. Ona vakit ayırıpyanında uyuyana kadar beklyorum. ama yazın ben işe başlayacağım ve muhtelemen erken ya anneme vericem ya da ne yazık ki bakıcı olacak . Hiç istemesem de mecburum. Annem babam rahatsız onla ilgileniyor. Onun dışında da deşerj oluyor. Benim yanımda kayınvalidem olduğu için onun bakıcısı var zaten. O da rahatsız şuan .. işi de bırakmak istemiyorama muhtelemen bırakır gibi... kayınvalideme hemde benim bebişe bakacak biri şekilde bakıcı bulacağım.
Konu arkadaş neyden neye geldi. sorum bu uyku saatini en azından erkene nasıl alırız bende erken yatarım en azından eşim işe giderken onla kahvaltı yaparım. sonra biraz iş yaparım o uyanana kadar. Çayımı sıcak iöim de :) şuan masum masum gözlerini açtı kameraya bakıyor veled yeni uyandı :) aha yine gitti olum saat 2 ya :KK70: ben biraz daha bir şeyler yapayım o vakit

Eeee sizde ne durumlar.. yeğenlerim nasıl... mesajlara şimdi bakıcam

Kızlar bu arada bizimde doktor kontrolümüz vardı bugün. Doktor da tadımlara başla artık dedi bu ek gıda değil tadım zamanı zaten tadımlar 1,5 ayını alır 6. Ayda da ek gıdaya geçicez dedi. Başlayanlar varmı aranızda ?
canım ben ayrıyetten çocuk doktoruna gitmiyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. 4. aya giricez bu hafta... sağlık ocağı ile yürütüyorum şuanlık ama ne yaparım bilmiyorum. Gerektiğinde doktora götürüyorum. Ben tadımlığa başlamadım daha.. d ilacını verirken kaşığı görüp açıyor ama yemek yerken bazen ağzına götürür gibi yapıyorum tepki vermiyor... :) daha tadımlığa hazır değil benimki bence :)

Kızlar leke çıkarıcı ne kullanıyorsunuz nil beline kadar yaptı ilk defa bacağımdaydı yukarı fırladılar😂 body i atıcam makineye ama leke çıkarıcım yok çıkar mı?
BioBellinda'nın 3X leke çıkarıcısını kullanıyorum aşırı etkili bir ürün. Özellikle perdelerim için kullanıyorum bembeyaz yapıyor. bu ürüne bakabilirsiniz bebekli anneler için mükemmel.

4. Ay kontrolümüzü yaptırdık bizde. Destekli oturmaya başlatabilirsin dedi. Tamamen mamaya döndüğümüz için 5. Ay ek gıdaya baslıycaz 4 çok erken dedi. Bizim ki 3,5 tan beri oturmak için kendini kaldırıyordu ya o konuda erken başlamıs dönmek konusunu yapmaması geç kalması demek değil dedi. Aralıklarımız var 4-6 ay arası bekleriz dönmesini dedi. 4-7 ay oturmasını bekleriz dedi. Sağlığımız iyi çok şükür aşılarımızı olduk bakalım ateş nöbetimiz başlasıın inşallah çıkmaz 🙏🏻
oh ne güzel. Mutlu oldum canıım benim... bizimkisi de 3 bucuk aylıkken oturma yapabiliyordu arada destekli elimle oturuyordu. bizimki bir kaç gündür yanlayabiliyor kendini... kendi haline bırakıyorum da dün ne yaptı ne etti yüz üstü yaptı kenidini :) Koltukta olunca fazla ilerletemedim eski haline almak duruma kaldım :) Bizimkisini elleriyle kaldırdığımda ayağına basıyor. normal koşullarda ayağa kaldırıyorum ara. doğru değildir belki ama napimmm çok tatlı gülüyor :)

Dün kontrolümüz vardı doktor ısrarla ek gıda için 6 ayını doldurunca başlayacağız dedi. Tadım yaptırmadım
Zaten isteksiz
Kaşığa çatala bakmaya başladı şükürler olsun sonunda ama.. alerjik sorunlar tam gaz devam biraz o yüzden de bekliyoruz biz

Kızlar benim bebiş 4 ay 4 günlük oldu ve son 1 haftadır inanılmaz gaz - kaka sancısı çekiyor. Önceden yemediğim hiçbir şey yemiyorum ama niye böyle oldu anlamadım. Çığlık çığlığa uyanıyor, emerken çırpınıyor süt hâlâ tazyikli... Ağlama krizleriyle geçiyor emmeler, biraz dalar gibi olduğunda yatağına bırakınca en geç 20 dakika içinde çığlıkla uyanıyor kaldırınca kasıyor kendini gaz sancısı gibi. Dün yine toplamda 2 saat ya uyudu ya uyumadı benim psikolojim de etkilidir tabii bunda mutlaka 😔 Böyle bir şey yaşayan var mı? Maflor kullanıyordu bitince biogaia'ya başladım bununla ilgili olabilir mi acaba

Kızlar benim bebiş 4 ay 4 günlük oldu ve son 1 haftadır inanılmaz gaz - kaka sancısı çekiyor. Önceden yemediğim hiçbir şey yemiyorum ama niye böyle oldu anlamadım. Çığlık çığlığa uyanıyor, emerken çırpınıyor süt hâlâ tazyikli... Ağlama krizleriyle geçiyor emmeler, biraz dalar gibi olduğunda yatağına bırakınca en geç 20 dakika içinde çığlıkla uyanıyor kaldırınca kasıyor kendini gaz sancısı gibi. Dün yine toplamda 2 saat ya uyudu ya uyumadı benim psikolojim de etkilidir tabii bunda mutlaka 😔 Böyle bir şey yaşayan var mı? Maflor kullanıyordu bitince biogaia'ya başladım bununla ilgili olabilir mi acaba
canım atak haftasındadır. öyle düşünelim. Geçer bu haftadır. sen stresli iken onu da etkiliyor canım. Yani kendi oğlumdan düşünüyorum. Ben bunaldı mı o da ya uyumuyor ya da huysuz... Gaz sıkıntısı bende de var bu sıralar 4. aya 5 gün var benimde. Az biraz daha dayan olur mu ... maflor olmadı tekrar alırsın . Belki onun yararı olmamıştır. Bir iki gün daha sabret. gözlemle de ... Geçer inşallah canım ya

canım bende o emdiği sırada tvye telefona bakıyordum ama şimdi dikkati dağılıyor. uzandığında tvye gözüm kaçar filan mızmızlanıyor. sonra ona yöneliyorum. Gülüyor. Bu çocuklar ilgi bekliyor canım. tamam bakılacak iş de yapılacak ama çaktırmadan daha güzel olur. Ben tv odasında uyutuyorum zaten tv açık onu etkilemiyor. Bir yandan gündemim takip edip bir yandan da çocukla ilgileniyorum. sözün kısası . şuan anne babaya ihtiyaç..

Kizlar bir de benim bebegim biberon kullaniyordu. Ben bir yere gidince biberoa anne sutu veriyordu annem bir anda reddetti istememeye basladi. Ucunu degistirip ayina gore aldim yok hala istemiyor. Dun de birden emzigi istememeye basladi cigniyor gibi yapip atiyor. Var mi boyle bir sey yasayan 2 ay tutsun emzik diye ugrastim 2 ay tuttu cok cok emiyodu simdi yine basa sardik napcam bilmiyorum. Ise baslama zamanim da yaklasiyor.
canım emzik iyi bir şey değil ki .. Bırak alışmasın zateen.. Damak kaşıyıcılar idare ettirir. Benimkine daha yeni vermeye başladım da her zaman da vermiyorum. baazen elinin 3 parmağı hep ağzında çok ıslanıyor.. ıslanmasını engellim diye veriyorum.

X