2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ay çok teşekkür ederim. Görüşme başvurusu evet e devletten yapılıyor onu biliyodum ama yaş vs bi bilgim yoktu çok sağol. Bildiğim kadarıyla şuanki durum ailesi bulunana kadar koruyucu ailelik oluyor. Hatta akşam alışınca nasıl ayrılırım diye bile düşündüm 😔 salim kafayla güzel düşünülmesi gereken bir durum kesinlikle. Evlatlarıma sağladığım şartları sağlayabilmeliyim ona da. Kızım şuan küçük yanımdaki beşikte yatıyor sonrasında da park yatak gibi bişeyle yine odamda tutucam. Kızımın odasında o kalabilir mesela ama sonrasında kesinlikle daha büyük eve geçmem gerekir bunları eşimle netleştirmem gerek mutlaka o yavruyu da kör gözle alamam rahat ettirmek gerek.

Canim merhaba, suan icin depremzede cocuklarin degil oncesinde de orada yurtlarda ve sevgi evlerinde kalan cocuklarin koruyucu aileye verilme durumlari var diye biliyorum. Depremzede olanlar devlet korumasinda kalmaya devam edecek yani.
Tabi detayli arastirmak lazim yanlis biliyor da olabilirim.
Ama tabi zaten yurtlarda kalan cocuklarin hepsinin depremden farkli travmalari var onlara da yuva olmak isteyebilirsin belki cok yuce gonullu birisin belli ki. Cok guzel dusunmussun.
Normalde de basvururken yas ve cinsiyet secebiliyorsun.

Allah razı olsun canım o kadar insanı görünce bizde hiç bisey yok🥺 hatayda taşındığım insanlar öldü 😭 hala telefonuna ulaşamadığım köyde kalanlar var 😭 ordan tanındığım bina çöktü ki zaten sağlam bina kalmadı 😭 zaten o anı yaşamak çok kötü bebegimi yanımdaki beşikten bile alamadım o kadar siddetliydi biraz yavaşladı o sıra aldım tekrar şiddetlendi. Hala bu bölgede olmak bile psikolojiyi bozuyor evde kurbanlık koyun gibi beklemek. Allahım bu soğukta herkes dışarıda 😭
Aynı şeyleri yaşadık bende bebeğini besiginden bile alamadım çok kötüydü çok o ansadece yavrumu düşündüm başka hiçbir şey değil Allah bir daha yaşatmasın hayatta olduğuma bile sevinemiyorum

Canim merhaba, suan icin depremzede cocuklarin degil oncesinde de orada yurtlarda ve sevgi evlerinde kalan cocuklarin koruyucu aileye verilme durumlari var diye biliyorum. Depremzede olanlar devlet korumasinda kalmaya devam edecek yani.
Tabi detayli arastirmak lazim yanlis biliyor da olabilirim.
Ama tabi zaten yurtlarda kalan cocuklarin hepsinin depremden farkli travmalari var onlara da yuva olmak isteyebilirsin belki cok yuce gonullu birisin belli ki. Cok guzel dusunmussun.
Normalde de basvururken yas ve cinsiyet secebiliyorsun.
Canım biz aslında 3. Çocuğa bu yolla sahip olmayı hep düşünürdük eşimle. Ben tereddüt ederdim eşim çok isterdi kız biraz büyüyünce bir çocuğumuz da böyle olsun isterdik böyle olunca hızlandırmak istedik aslında. Ama koruyucu ailenin yanına vermiceklermiş dün açıklama yapıldı. Normalde de koruyucu aileye verilmiyor sen maddi destek sağlıyorsun eğitimine yaşamına ve gidip görüyorsun vakit geçiriyorsun ama evine vermiyolar baya bi zaman geçincr bazen hafta sonu için veriyolar. Şuan bebeğim küçük olduğundan gidip ilgilenme şansım çok düşük sadece para yollayıp kenara çekilmek istemiyorum sarılmak okşamak çocuklarımla vakit geçirsin istiyorum o sebeple sanırım kızım biraz büyüsün ihtiyacı olan bir çocuğa bunu yapmadan ölmek istemiyorum 🙏

Canım biz aslında 3. Çocuğa bu yolla sahip olmayı hep düşünürdük eşimle. Ben tereddüt ederdim eşim çok isterdi kız biraz büyüyünce bir çocuğumuz da böyle olsun isterdik böyle olunca hızlandırmak istedik aslında. Ama koruyucu ailenin yanına vermiceklermiş dün açıklama yapıldı. Normalde de koruyucu aileye verilmiyor sen maddi destek sağlıyorsun eğitimine yaşamına ve gidip görüyorsun vakit geçiriyorsun ama evine vermiyolar baya bi zaman geçincr bazen hafta sonu için veriyolar. Şuan bebeğim küçük olduğundan gidip ilgilenme şansım çok düşük sadece para yollayıp kenara çekilmek istemiyorum sarılmak okşamak çocuklarımla vakit geçirsin istiyorum o sebeple sanırım kızım biraz büyüsün ihtiyacı olan bir çocuğa bunu yapmadan ölmek istemiyorum 🙏
Çok güzelsin ❤️‍🩹

Canım siz ne yaptınız ? Gitmediniz değil mi

Deprem bölgesinde yaşayan anneler girdiğinizde nasıl olduğunuzu yazar mısınız? kahvecibaby kahvecibaby @Birbasak Dilos6342 Dilos6342 ve bilmediğim diğer güzel anneler 🙏🏻

Annemlerdeyim canım tarsustayım ama nefes alamıyorum yemek yiyemiyorum geçmiyor eşim zayıfladığımımve çocuğunda zatıfladığını söylüyor. O dün gitti malatyaya evimize baktı şehir ölü şehri gibi sesi çok kötü geliyor 😔 doğup büyüdüğü doğanşehir yerle bir olmuş akrabalar arkadaşlar canını kurtarabilenler terketmiş zaten.
Yakın arkadaşım şuan hastanede ve durumu ciddiyetini koruyor 😢 kalbim acıyor elimde değil😢
Bu durum kesinlikle bebeğime yansıdı. 2.depremde emziriyordum korkdukça o bağırmaya başladı çünkü. Babam kucağımdan aldığı gibi çıktı ben ayağa kalkamadım kitlendim. Tarsusta böyle oldum malatyada olsam ne yapardım yalnız bilemiyorum 😔 Allah kimseye yaşatmasın çok zor çok acı.
Eşim yolu alıp dereye atmışlar gibi diyor 😔 araba akıyor o taraftan buralara. Ne zaman gidebilirim evime bilmiyorum 😔 dua edin dua edelim.
Hepimize geçmiş olsun

Aynı şeyleri yaşadık bende bebeğini besiginden bile alamadım çok kötüydü çok o ansadece yavrumu düşündüm başka hiçbir şey değil Allah bir daha yaşatmasın hayatta olduğuma bile sevinemiyorum
Ne yapacağımı bile bilemedim sadece sıkıca sarıldım bende. Çok kötü bi psikoloji o gündür kendimize gelemiyoruz. Sen nerde yaşıyorsun canım hepimize çok çok geçmiş olsun🙏🏻

Kızlar aranızda bebeği diş çıkarma belirtileri gosteren var mı bizimki deli gibi herşeyi ısırmaya çalışıyo ısıramayınca canı acımış gibi ağlıyo sünnet olduğunda bile bu kadar zorlanmamıştım alt on dişler değilde yanındakiler kabarmış gibi eşim onler de kabarmış diyo sorduğum herkes daha erken diyo bende saşırdım kaldım diş belirtilerinin neredeyse hepsi var gibi ağız kenarında doküntü kulak kaşıma salya huysuzluk az emme

Kızlar aranızda bebeği diş çıkarma belirtileri gosteren var mı bizimki deli gibi herşeyi ısırmaya çalışıyo ısıramayınca canı acımış gibi ağlıyo sünnet olduğunda bile bu kadar zorlanmamıştım alt on dişler değilde yanındakiler kabarmış gibi eşim onler de kabarmış diyo sorduğum herkes daha erken diyo bende saşırdım kaldım diş belirtilerinin neredeyse hepsi var gibi ağız kenarında doküntü kulak kaşıma salya huysuzluk az emme
Bizim de öyle canım. Salya huzursuzluk günde iki-üç kere feryat figan ağlıyor. Yumruğu ağzında hep. Yeme durumu üçte bire düştü. Hiç neşesi yok. Konuşmayı bıraktı. Çok zor gülüyor. Bunda benim psikolojimde etkili sanırım bilmiyorum

Bizim de öyle canım. Salya huzursuzluk günde iki-üç kere feryat figan ağlıyor. Yumruğu ağzında hep. Yeme durumu üçte bire düştü. Hiç neşesi yok. Konuşmayı bıraktı. Çok zor gülüyor. Bunda benim psikolojimde etkili sanırım bilmiyorum
Bizimkinin de neşe gitti geçen pazartesi sünnet oldu o günden sonra konuşması bayağı azaldı zaten bir haftadır moralim sıfır yediğim yemekten bile suçluluk duyuyorum bide oğlum boyle olunca iyice bjnaldım kucaktan inmiyor asla sırtı yere değmeyecek eşim kanguru alalkm daha rahat edersin diyo herşey üstüste geldi huniyi kafaya takmak üzereyim ha birde hala kıskançlığı geçmemiş bir kızım var

Bizimki de aynı böyle canım, bana da erken dediler. Hatta buraya çok huzursuz diye yazdım. Diş etlerini kaşıyınca deliriyor, bugün sulu dişlik aldım. Yarın doktora götüreceğim baksın diye.

Bizimki de aynı böyle canım, bana da erken dediler. Hatta buraya çok huzursuz diye yazdım. Diş etlerini kaşıyınca deliriyor, bugün sulu dişlik aldım. Yarın doktora götüreceğim baksın diye.
Canım bizimki dişlilte beğenmiyo her bulduğunu ağzına sokmaya çalışıyo ısıramayınca daha çok hırslanıp sinirden ağlıyo oyuncaklarını göstermeye korkar oldum

Bizimkinin de neşe gitti geçen pazartesi sünnet oldu o günden sonra konuşması bayağı azaldı zaten bir haftadır moralim sıfır yediğim yemekten bile suçluluk duyuyorum bide oğlum boyle olunca iyice bjnaldım kucaktan inmiyor asla sırtı yere değmeyecek eşim kanguru alalkm daha rahat edersin diyo herşey üstüste geldi huniyi kafaya takmak üzereyim ha birde hala kıskançlığı geçmemiş bir kızım var
O bizde de var konusuyordu kendi kendine hatta oyun halısına koydugumda asılı oyuncaklara dokunup konusuyordu bıraktı onu. Kendini oturma için kaldırıyordu onuda bıraktı. Ya ağlıyor ya uyuyor cocuk sadece günlerdir

O bizde de var konusuyordu kendi kendine hatta oyun halısına koydugumda asılı oyuncaklara dokunup konusuyordu bıraktı onu. Kendini oturma için kaldırıyordu onuda bıraktı. Ya ağlıyor ya uyuyor cocuk sadece günlerdir
Bizim kaldırma devam ediyo çocuk hacı yatmaz gibi kucağımda yorulup yere koyunca direk ağlayarak kafayı kaldırıyo

Çocuk emmiyor doktor diyor 15 dakika emmesi lazım ama 3-5 dakika arası anca emiyor onu da kusuyor geri hiç neşesi yok biraz zayıfladı gibi geliyor çok üzülüyorum 😞

Bizden etkileniyorlardır konustugumuz herkesle aynı konuyu konusuyoruz. Yediğim yemekten uyumaktan utanıyorum. Dün eşim cocuk üşür üzerine yelek giydir diyor sıcacık evde ne üşümesi orda yavrular kaç gündür o halde diyorum 😔 Rabbim yardımcıları olsun 1 hafta oldu koskoca 1 hafta ülkenin üzerine kabus gibi çöktü unutmamalıyız bu günleri. Hepimiz anneyiz hepimiz bir geleceği yetiştireceğiz bunun bilinciyle yetiştirmeyiz doğru yoldan ayrılmayan evlatlar yetiştirmeyi doğru işler yapan insanlar gençler yetiştirmeyi nasip etsin Rabbim bir daha yaşatmasın ülkemize böyle bir felaket 🙏🏻

Çocuk emmiyor doktor diyor 15 dakika emmesi lazım ama 3-5 dakika arası anca emiyor onu da kusuyor geri hiç neşesi yok biraz zayıfladı gibi geliyor çok üzülüyorum 😞
Sen gene emziriyorsun ben mama yapıyorum ne kadar içtiğini görüyorum ona rağmen cocuk bu hafta yüzü filan bi küçüldü. Enerjisi gitti resmen. Aşırı huysuz uyanık kaldıgı her süre ağlıyor. Gece normalde uykumuz düzenlidir sadece acıkınca uyanırdı 3-4 saate bir saat başı ağlıyor kucağıma alıp sakinleştirip geri yatırıyorum

Kızlar bu huysuzluk durumu bizdede var, anladığım kadarıyla sizinkiler sünnet olmuş ama bizde niye böyle anlamadım 🤦🏼‍♀️ asla durmuyor sürekli kucakta olmak istiyor uykular zaten haram oldu 🤦🏼‍♀️

Sen gene emziriyorsun ben mama yapıyorum ne kadar içtiğini görüyorum ona rağmen cocuk bu hafta yüzü filan bi küçüldü. Enerjisi gitti resmen. Aşırı huysuz uyanık kaldıgı her süre ağlıyor. Gece normalde uykumuz düzenlidir sadece acıkınca uyanırdı 3-4 saate bir saat başı ağlıyor kucağıma alıp sakinleştirip geri yatırıyorum
Annenin her şeyini hissediyorlar sanırım ya da 4. Ay atağı diye düşünüyorum tez zamanda düzelirler inşallah 🙏🏻 zaten depremi düşünerek stres bombası gibi geziyoruz birde bebeklerimiz böyle oldun mu çok zor oluyor 😭

Hanımlar selam. Az önce 4.ay aşımızı olduk. Asmden verilen kan ilacını almadım. D vitamini gibi bunu da ocean aldım ama eczacının dediği ölçek kafama yatmadı ya. Ocean microfer kullanan var mı. Varsa ne kadar veriyorsunuz.

X