- 27 Nisan 2022
- 605
- 1.013
ben de az once bulasik yikarken bu konuyu dusunmustum. Acaba dedim bi terapiste falan mi gitsem hani daha istekli olmam lazimmis da olamiyomusum gibi dusunuyordum bir sorun var bende herhalde dedim.Doğumdan beri cinsellik yok benim için, hamileyken de istemedim. Ay adamı görmeye tahammülüm yokbi de cinsellik diye gelsin kovarım valla evden
Degistir canim ne gerek doktor bol ne de olsa... uzun sure doktora ihtiyac olacak cunku... 2. Ay asilarini vurduk da rota ozel zaten 12. Haftada gel dedi bana sahlik ocağı rotanin tadi hos seviyorlarBilmiyorum ki canım ben de doktora hepsini yapmayalım belki ağır gelir dedim, sağlık bakanlığı öyle öngördü diye azarladı yalan söyleyerek. Yaptırmış bulunduk o gün. Ay sinir oluyorum o doktora
12.hafta dedi sadece benimki de mutlaka gel demistinotdefteri2_ bize doktor 3.ayın geçmemesi lazım dedi koşa koşa yaptırdım hatta ben
notdefteri2_ bize doktor 3.ayın geçmemesi lazım dedi koşa koşa yaptırdım hatta ben
İyi bari bir artısı oldu gözümde doktorun12.hafta dedi sadece benimki de mutlaka gel demisti
canim bizim burda Kanada da , ilk asilar 2. ayda yapiliyor. Rota ve menenjit dahil 4 asi oldu kizim.Kızlar rota aşısı konuşulmuş da benimde günlerdir kafamı kurcalayan birşey bu. Şimdi bizim 2. Ayında yapılması gereken verem aşımız sağlık ocağında tedarik edilemediğinden 3. Aya kaldı. Hadi 3. Ayında aşı yok o zaman yaptırırım diyerek yaptırmamıştım. Bir de ben diğer aşılarla birlikte yapıldığını bilmiyordum. Sadece o ay onun yapılması lazım gibi kaldı aklımda ondan yaptırmadım. Meğer diğer aşılarla birlikte yapılabiliyormuşGeçen ay doktorumuza sordum onun herhangi bir ayı yok ne alakası var istediğin zaman yaptırırsın dedi. Hatta ileriki aylarda yaptırırsan aşının tutma ihtimali daha çok yükseliyor dedi. Ve hatta ekledi ben bile 1. Çocuğuma yaptırdım 2. Çocuğuma yaptırmadım menenjit daha önemli 7. Ayda onu mutlaka yaptır dedi. Ama ben rotayı kesinlikle yaptırmak istiyordum. Sağlık ocağındaki ebe de ben yeğenime 2 yaşında yaptım falan dedi. Yani sorduğum her kafadan ayrı ses çıktı. Sosyal medyadan takip ettiğim bir doktor da 16. Haftaya kadar 1. Doz yapılabilir dedi. Şimdi size sormak istediğim konu Asafın şubatın 2 sinde 4. Ay aşılaırı yapılacak onlarla birlikte yaptırayım diyordum geç kaldım mı sizce
Sebebini ben sana soyliyim.Doğumdan beri cinsellik yok benim için, hamileyken de istemedim. Ay adamı görmeye tahammülüm yokbi de cinsellik diye gelsin kovarım valla evden
Oyy kıyamam tek seferde 4 aşı mı oldu. Bilseydim bende yaptırırdım 2. Ayda falan ama bizi uyaran olmadı doktor ve ebeler de dahil. Kaç kez sordum oysa ki. Bir de Türkiyede aşı sıkıntısından dolayı şuanda birçok bebek zamanında aşılarını olamıyor. Bakalım 4. Ay aşıları var mı sağlık ocağında gitmeden arayıp sorucam eğer yoksa gitmem en azından onlar aşı stoğu gelince arayıp çağırıyorlar. Ondan arada kaynadı bizim rota aşısı. Olmazsa yaptırmayacağım napim zamanı geçmiş gibi gözüküyor şuandacanim bizim burda Kanada da , ilk asilar 2. ayda yapiliyor. Rota ve menenjit dahil 4 asi oldu kizim.
Gelecek asisi 4. ayda ve gene bir doz rota var diger asilarla birlikte.
6. ayda bir doz daha rota var diger asilarla birlikte
12. ayda menenjiti terar olacak
İki çocukla üstüne bir de çalışıyorsun. Ben tek çocukla bile iş yerinde dinleniyorum diyordum. 12 güne falan benim maraton da başlıyor. Allah yardımcımız olsunbizm rutınımız şöyle gece 12de yatıyor 2 de uyanıyor 4. 30 sbh 7 sbh 8 işe gidiyorum 9da yatıyor 11de uyanıyor 1de yatıyor yarım saat akşam 5te yatıyor yarım saat bukdr yani hiç uyumuyor sankibgn en son carşafları değiştirirjen bni gulme krizi tuttu yaşadığım tempoya. sdece emzirirken oturuyorum onda da bazen buyuk oğlumla ingilizce çalısıyoruz @siyah16 bizmki de şarkı söyler oldu ses denemeleri yapıyor cok fena. bnce 3.yr kaza kursunu dediklerini anladım gözü karartıp giriyorlar ondan snr kaza kursunu oluyor kaza değil aslında kesinlikle şartlar onu getiriyor neyse büyük konusmım Allah isteyene versin. şunları bir sağlıkla, hayırlısıyla buyutsem yeter cok şükür.
Ayy bende gördüm bunh atacaktım size bebe ağlamaya başladıSebebini ben sana soyliyim.
Oldum gulmektenSebebini ben sana soyliyim.
Devleti denedin mi ben özele gittim memnun kalmadım zaten hacettepe de yaptım doğumu orda cocugun kaydı aşılarada oraya gidiyorum ben artık rahat oluyor2. Ay aşılarıyla beraber yaptı rotayı canım. O kadına götürmek istemiyorum ama mecburum sanırım. Acıbadem sigortamız 2 hastanede geçiyor şaka gibi
Ay daha bu sabah bu tabiri kullandım niye kedi gibi ses cıkarıyor diyeKızlar garip bir tabir olacak ama bebeleriniz mart kedisi gibi bağırıyor mu
Tiz sesiyle yeri göğü inletiyor bazen kendi sesini de ayarlayamıyor ahaha gözünü kırpıp yarıda kesiyor falan. İlginç çocuk vesselam.
Anneci kuşum beniim restini çekmiş herkeseAktif gürültüyle uyutuyorum ben mecburen
bi şey diyeyim mi, iki yıl çok. 1 yılı sevgiyle devirebilirsek gerisini hallederiz herhaldeçok yıprandık.
Ya çok fena çok bağırıyor
Bu akşam ilk kalabalık misafir geldi evde 11 kişiydik. Gelenler uzak yoldan geldi güneş hiç ama hiç durmadı ağlama krizleri, misafirler resmen kaçarak gittiler
Yok yok tek değilsiin insanın bu durumda koca kişisini görmesi bana artık ilginc geliyorben de az once bulasik yikarken bu konuyu dusunmustum. Acaba dedim bi terapiste falan mi gitsem hani daha istekli olmam lazimmis da olamiyomusum gibi dusunuyordum bir sorun var bende herhalde dedim.
Adam kas goz yapinca kacacak yer ariyorum.
Sonra buraya geldim bi baktim herkes boyle bi rahatlama geldi
Kuzum ben 1,5 senedir hamile kalmaya calısan birisi olarak hamile kaldıgım ay sıfır belirtiydi diğer aylar daha cok hamileydiim öyle bir durumdur ya sende kii kafaya taktın ya simdii öyle hissedersin benceKizlar ya adet sonrasi hamile belirtisi olan var miydi... ay o mide bulatisi merak uyandırdi bana ya .. kusma durumu olmayan ara ara gelen bulanti... sindi test yapsam cikmaz herhalde
Kuzu bizde hipp kullanıyoruz. 3 saatte 1 150 ml yani 5 kasık veriyordum 3 gün önceye kadar kilo alma problemi olan bebe oldu bana toromaan. Bende kutunun arkasını okudum 3-4 ayda günde 5 biberon 150-180 arası demiş. Biz beslenmeyi 4 saatte 1 cıkardık. Mma bize 1 hafta yetiyor ama ben 800 gr alıyorumbuarada kızlar bgn oğluma yoğurt tadırdm bnm bu oğlanda alerjısı yok çok şükür. büyük oğlumda hep içimde kalmıstı. bunu ztn anam babam usulu kesinlikle. diğeri hala yok sunu yemem yok bu zeytın ezilmiş hala ömrümden ömür gdiyor. birde sırf mama ile besleyen varsa kaç gunde bır mama alıyorsunuz. gunde 5kaşık mama ile 10gunde bır hıpp alıyoruz
İnşallah. Gerçekten adam da değişti. Çocuk söz konusu olunca tahammül edemiyorum bazı ilgisizliklere. Yine diyoruz ki düzelicez inşGönlünden geçen olsun canım, en hayırlı zamanda inşallah
Ay evetGözümde canlandı resmen. Ya uzun zamandır yapıyor da vites yükseltti kafa götürmüyor
Ya evet tek başına çift olarak ilişki anlamında insan çok yıpranıyor. Değiştiriyor bebekler herşeyi. İnşallah hasarsız atlatırız.
Ayrıca bence tam yerinde kullanmış küçük hanım bu özelliğini11 kişi çok, haklı çocuk
Canım sebebini bilmemekle birlikte rota aşısı 15 ya da 16 haftadan sonra yapılmıyor diye biliyorum.Kızlar rota aşısı konuşulmuş da benimde günlerdir kafamı kurcalayan birşey bu. Şimdi bizim 2. Ayında yapılması gereken verem aşımız sağlık ocağında tedarik edilemediğinden 3. Aya kaldı. Hadi 3. Ayında aşı yok o zaman yaptırırım diyerek yaptırmamıştım. Bir de ben diğer aşılarla birlikte yapıldığını bilmiyordum. Sadece o ay onun yapılması lazım gibi kaldı aklımda ondan yaptırmadım. Meğer diğer aşılarla birlikte yapılabiliyormuşGeçen ay doktorumuza sordum onun herhangi bir ayı yok ne alakası var istediğin zaman yaptırırsın dedi. Hatta ileriki aylarda yaptırırsan aşının tutma ihtimali daha çok yükseliyor dedi. Ve hatta ekledi ben bile 1. Çocuğuma yaptırdım 2. Çocuğuma yaptırmadım menenjit daha önemli 7. Ayda onu mutlaka yaptır dedi. Ama ben rotayı kesinlikle yaptırmak istiyordum. Sağlık ocağındaki ebe de ben yeğenime 2 yaşında yaptım falan dedi. Yani sorduğum her kafadan ayrı ses çıktı. Sosyal medyadan takip ettiğim bir doktor da 16. Haftaya kadar 1. Doz yapılabilir dedi. Şimdi size sormak istediğim konu Asafın şubatın 2 sinde 4. Ay aşılaırı yapılacak onlarla birlikte yaptırayım diyordum geç kaldım mı sizce
Atak uzun sürüyo sadece biraz daha alışıyorsun annesi olarak. İdareyi öğreniyor insan. 19 hafta bitti güneş dönmeye başladı.Kizlar bu uzun olan atak gercekten 35 gun suruyor mu? internette oyle yaziyor. Biz suan 1. gundeyiz bu sekilde 1 ay devam ederse huniyle gezerim kafamda.
Sabah uyandik ve cocuga bi haller oldu coZemedik esimle.
Butun gun mizladi ve kucakta gezdi emmedi de uyumadi da. Sonra dedim ben bi bakiyim su atak hesaplamaya. Bi de ne goreyim bizim 1. gunumuzmus
Valla ben inanmiyodum atak falan yalan diyodum AMA gercekmis gecen sefer de boyle olmustu.
Ben bu konuyu şöyle bi yorum getirmek istiyorum.ben de az once bulasik yikarken bu konuyu dusunmustum. Acaba dedim bi terapiste falan mi gitsem hani daha istekli olmam lazimmis da olamiyomusum gibi dusunuyordum bir sorun var bende herhalde dedim.
Adam kas goz yapinca kacacak yer ariyorum.
Sonra buraya geldim bi baktim herkes boyle bi rahatlama geldi
Hacettepeden randevu almak mucize gibi bir şey canım nasıl alıyorsun randevu? Hacettepeyi çok isterim.Devleti denedin mi ben özele gittim memnun kalmadım zaten hacettepe de yaptım doğumu orda cocugun kaydı aşılarada oraya gidiyorum ben artık rahat oluyor
Ay daha bu sabah bu tabiri kullandım niye kedi gibi ses cıkarıyor diyebide bazen ansızın gıdıklanmıs gibi durduk yere ses cıkarıyor ısırasım geliyor
Anneci kuşum beniim restini çekmiş herkese
Yok yok tek değilsiin insanın bu durumda koca kişisini görmesi bana artık ilginc geliyorbazen uykumun arasında sıkıstırıyor ağlayasım geliyor git basımdan uykum var diye sonrada trip atıyor
Kuzum ben 1,5 senedir hamile kalmaya calısan birisi olarak hamile kaldıgım ay sıfır belirtiydi diğer aylar daha cok hamileydiim öyle bir durumdur ya sende kii kafaya taktın ya simdii öyle hissedersin bence
Kuzu bizde hipp kullanıyoruz. 3 saatte 1 150 ml yani 5 kasık veriyordum 3 gün önceye kadar kilo alma problemi olan bebe oldu bana toromaan. Bende kutunun arkasını okudum 3-4 ayda günde 5 biberon 150-180 arası demiş. Biz beslenmeyi 4 saatte 1 cıkardık. Mma bize 1 hafta yetiyor ama ben 800 gr alıyorum
Allahtan benimki kucakta uyuyor, gece de koynumda. Yerine bırakayım ya da yanından wc ye kalkayım uyanıyorSebebini ben sana soyliyim.
Evet benim kız hüpletti 3 saniyede, hemşire şaşırdıDegistir canim ne gerek doktor bol ne de olsa... uzun sure doktora ihtiyac olacak cunku... 2. Ay asilarini vurduk da rota ozel zaten 12. Haftada gel dedi bana sahlik ocağı rotanin tadi hos seviyorlar