• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar vallahi hiç istemeye istemeye bebeği ayağımda sallamaya başladım. Birkaç gün gece sallamıştım uyumuştu. 2 gündür gündüz de sallıyorum 😔 niye bilmiyorum ama kötü hissettiriyor. Ayağında sallayan var mı?

Ben kucağımda pışpışlıyordum dalmaya yakın beşiğine koyup orada uyutuyordum. Ama hem kucakta sallama hem de beşikte uyutma aşaması iyice uzamaya başladı. Önceden 10 15 dkda dalarken şimdi 40 dakika uyuyacak diye yarım saat mücadele etmem gerekiyordu

Kızlar vallahi hiç istemeye istemeye bebeği ayağımda sallamaya başladım. Birkaç gün gece sallamıştım uyumuştu. 2 gündür gündüz de sallıyorum 😔 niye bilmiyorum ama kötü hissettiriyor. Ayağında sallayan var mı?

Ben kucağımda pışpışlıyordum dalmaya yakın beşiğine koyup orada uyutuyordum. Ama hem kucakta sallama hem de beşikte uyutma aşaması iyice uzamaya başladı. Önceden 10 15 dkda dalarken şimdi 40 dakika uyuyacak diye yarım saat mücadele etmem gerekiyordu
Malesef ben 1.aydan sonra sallamaya başladım hiçbir şekilde uyumadı.karnı tok olsa bile uyumuyodu😒 emziriyorum kundak yapıp sallamaya başlıyorum uzun zamandır yalancı emzikte almıyo.anca yolculuk yaparsam susmazsa veriyorum atıyo ama zorlayınca mecbur alıyo. bu aralar uyku problemi var uykuya dalamıyo gündüzleri öğleden sonra uykumuz 45dkya düştü sık uyuyo ama 1 saat olmadan uyanıyo🙄

Ya bu uyku konusu benim de kafamı kurcalıyor. 4 ay bir haftalık oldu artık ne yaparsam alışır gibi geliyor dikkat edeyim diyorum ama sabrım kalmıyor nasıl uyursa uyusun diyorum. Bir de böyle sakince ninni falan söyleyim temas edeyim uyusun istiyorum. Yok illa sarsılacak başka türlü uyumuyor 😬 Ayakta da salladığım oluyor ama genelde yanına yatıp hunharca poposundan sallıyorum öyle uyuyor hemen. Sallamayı bırakınca kıpraşıyor hemen ıkınıyor sıkılıyor. Bunu nasıl çözeceğim bilmiyorum sakin olsana oğlum diyorum yok 😂 Mesela misafirlikteyiz yanına yatıp sallayamam ya çaresiz kalıyorum kucakta pış pışlıyorum

Selam benim bebeğim kasımda doğdu ama başıma geleceklerin fragmanı gibi burayı da takip ediyorum😂 Biz de kullanıyoruz probiyotik. Benim bebeğim çok gazlı olduğu için önerdiler. Gazına bir faydası oldu mu bilmiyorum ama günde en az 2 kez kaka yapıyor belki buna faydası olmuştur. 3 aylık oldu nerdeyse ama hala gaz büyük problem. Gaz ne zaman geçiyor acaba🥲
Selam. Benim bebeğim de kolik ve çok gazlı. Şu an 6 aylık hala gaz sancıları oluyor. Probiyotik değiştirdik arada değiştirmek lazım dediler. Yalnız benimki 31 haftalık doğdu yani düzeltilmiş 4 aylık. O sebeple hala gaz sancıları olabilir. İnşallah bu aydan sonra rahatlar sizinki de benimki de.

Kızlar regl olmaya başladınız mı?
Ben lohusalık bittikten 20 gün sonra ilk reglimi oldum. O zamandan beri de düzenli oluyorum. Kanamam da hamilelik öncesine göre fazlalaştı. Lohusalığım tam biteceği 38.gün zaten kanamam birden çok arttı adet gibi bir hafta yine devam etmişti. Doktor da normaldir lohusalık bitimi yeni adet gibi böyle olur demişti.

Laktoz intoleransı demedi alerji dedi doktor ikisi farklı şeyler sanırım… diyet yapıyorum evet
Aslında bizimki kakasını hep yapar günde 2 3. Ama hep gürültülü kaka yapıyor ve emerken falan karnı gurulduyor. Kakası da salyalı gibi değişik olunca doktora gittim probiyotik verdi. Herhangi bir diyet önermedi. Sizde benim anlattıklarım var mıydı

Aslında bizimki kakasını hep yapar günde 2 3. Ama hep gürültülü kaka yapıyor ve emerken falan karnı gurulduyor. Kakası da salyalı gibi değişik olunca doktora gittim probiyotik verdi. Herhangi bir diyet önermedi. Sizde benim anlattıklarım var mıydı
O mukuslu kaka yediğime göre değişiyor her zaman olmuyor. Mesela fıstık yedim dün bugün 2 gün üst üste kaka yaptı mukuslu oldu bugünkü. Alerjisi var sanırım fıstığa

Ben 40ı çıkmadan başladım çünkü çok zor uyuyordu

Ben de ayağımda değil ama ana kucağında sallayarak uyutmaya başladım çünkü ne kucağıma alınca da ne de yatağına yatırınca duruyor. Bir bağırıyor ki duyman lazım.

Ben de ayağımda değil ama ana kucağında sallayarak uyutmaya başladım çünkü ne kucağıma alınca da ne de yatağına yatırınca duruyor. Bir bağırıyor ki duyman lazım.
Benimki de öyle kendini öyle geri atıyor ki bağırarak düşüreceğim sanıyorum o yüzden ayağa geçtim.

Ya bir de benim bebeğimin karnı hep gurul gurul niye böyle oluyor ya probiyotik de kullanıyoruz halbuki. Sünnet 4. Ay rota falan derken her şey üst üste geldi bu bebek neden ağlıyor anlamadım meme reddi yaşıyorum bazen resmen, ataktan mı yoksa bu gurultular aslında karnı ağrıdığı için mi emmek istemiyor? Yoksa pipisi mi acıyor derken düşünmekten kafayı yemek üzereyim 😵‍💫

Hatta sütüm mü azaldı da gelmeyince sinirleniyor diye solgar takviyeye başladım tekrardan. Tüm tuşlara basıyorum kelimenin tam anlamıyla

Ya bir de benim bebeğimin karnı hep gurul gurul niye böyle oluyor ya probiyotik de kullanıyoruz halbuki. Sünnet 4. Ay rota falan derken her şey üst üste geldi bu bebek neden ağlıyor anlamadım meme reddi yaşıyorum bazen resmen, ataktan mı yoksa bu gurultular aslında karnı ağrıdığı için mi emmek istemiyor? Yoksa pipisi mi acıyor derken düşünmekten kafayı yemek üzereyim 😵‍💫
Bizimkinin de gurultulu. Dün ilk defa şeffaf gibi mukuslu kaka yaptı. Ne alerji yapmış olabilir onu da kestiremiyorum çünkü hiç hatırlamıyorum ne yedim ne içtim farklı olarak...
Acaba elleri sürekli ağzında ondan öyle olmuş olabilir mi diye de düşünüyorum. Mikrop falan mı kaptı acaba?

Back
X