canım o ilk zamanlar fazla emiyordu şimdi 10 dakika emiyor. o zamanlar yatıyordum öyle emiyordu. bazen sızıyordum. o da öylece kalıyordu.şimdi 1 kere kalkıyoruz geceleri. çok nadir 2 kere emiyor. 10 dakika içinde yatış modu yapmıyorum. ama ilk zamanlar hayat kurtarıyordu. bu bir gerçekCanım yatarak emzirmek benim hayatımı kurtarmıştı1 saat emip uyuyor, ben yavaşça yanından kalkıyorum. Öbür türlü kucakta emzir, yerine koy, çat uyanıyor sen neden yatarak emzirmiyorsun canım? Videoları da o kadar doktora izlettim kimse kulak olabilir, meme reddi olabilir demedi. Hepsi gaz sancısı dedi, sol memede sancı çekip sağda çekmemesi çok saçma kafayı yicem gece gece
acaba bir aparat var mıdır.. ili bacağa takıcaksın. oynayacak ama bacaklar birleşmeyecek... ne iyi olurdu. ya da pofuduk bir pantolon giyecek ...Yok onu hiç önermiyorlar. Kucaktaki tutuş pozisyonu bile çok onemliymis. Bacaklar asla birleşmeyecek dedi doktor. Kucağında tutarken elinizin biri bacak arasında olacak dedi.
Çift bez kullanma var. Uyurken bacak arasına yastık koyma var ama bizde işe yaramadı canım.canım o ilk zamanlar fazla emiyordu şimdi 10 dakika emiyor. o zamanlar yatıyordum öyle emiyordu. bazen sızıyordum. o da öylece kalıyordu.şimdi 1 kere kalkıyoruz geceleri. çok nadir 2 kere emiyor. 10 dakika içinde yatış modu yapmıyorum. ama ilk zamanlar hayat kurtarıyordu. bu bir gerçek
acaba bir aparat var mıdır.. ili bacağa takıcaksın. oynayacak ama bacaklar birleşmeyecek... ne iyi olurdu. ya da pofuduk bir pantolon giyecek ...
inşallah düzelir canım yaÇift bez kullanma var. Uyurken bacak arasına yastık koyma var ama bizde işe yaramadı canım.
Sadece bebelerle uğraşsak bu kadar streslenmeyeceğiz bence, babalar var onlar yoruyorAh hope’umne günlerdi, acayip umutsuzdum şükür geçti o günler… şimdi sadece memeden besleniyor doruk kuş ama o günleri hiç anmak istemedim nedense
Şimdi beslenmeniz nasıl gidiyor?
Biz eve döndük, acayip hızlı geçiyor günlerim. Ev temizliği, yemek, doruk derken gün bitiyor.
Kendime hiç vaktim yok. Arada bir anneme gidiyorum, o günlerde emzirip anneme bırakıyorum doruk kuşu, yürüyüşe atıyorum kendimi. Tek sosyal aktivitem bu.
Sizin günler nasıl geçiyor? Yavrum Metehanım nasıl
Benim saçları da sık sık doruk’un parmaklarından ayırıyorumbu bebeler çok fena
Ah ah… bende de sık sık o öğürme durumu varanlamadım nasıl baş edeceğiz
Benim saçlar da dökülme artmış ah arkadaşım, her yer benim saçım… stres etkiliyor bence bizleri. Uykusuzluk, stres, bilinmezlik…
Çok geçmiş olsun gelinime
Rota aşısı yaptırmayan var mı bu arada?
Bize doktorumuz hiç önermedi yaptırmadık bu arada. Çok mu geç kaldık acaba
Canım sana dediğim 1cclik insülin iğneleri ile denedin mi süt içirmeyi?
Biraz meşakkatli oluyor ama daha rahat içiyorlar anlamadan yutmuş oluyorlar.
Kadeh olmasına illa gerek yok Türk kahvesi fincanı da olur. Gerçi Doruk onu da reddetmişti.
of bu iştahsızlık… çok geçmiş olsun diloşum…
Bizde kakada kan hep var yaaa. Kaka sıklığı bazı günler azaldı 1 düşüyor. İshal geçiyor diye sevinmiştim bez açıkken denk gelmedim diye. Bugün denk geldim köpük köpük ishal devammış meğerÇok geçmiş olsun, en azından birinin bu illetten kurtulmuş olması sevindirici. Nasıl kurtuldunuz onu sorsam? Ben bugün yine kakada kan gördümbir de bezini açtığımdaki kakasında değil, açtıktan sonra yaptıklarında oluyor hep.
Biliyosun bizim eşler yine bir örnek.Canım Doruk uykudayken işlerimi halletmeye çalışıyorum. Zaten hep evdeyim en azından yaşam alanım düzenli olsun istiyorum.
Akşam yemek yapınca, eşim ben toplayacağım ortalığı dedi ve ben sonrasında uyudum.
Az evvel Doruk’u emzirmeye kalktım ve ellememiş bile birşeyi. Bu kadar umursamaz olması beni iyice geriyor.
Eskiden de böyleydi gerçi, artık dayanamıyorum bu haline…
anneme gittiğim 1 günde bile evi savaş alanına çeviriyoro kadar verdiği sözler kuş oldu uçtu
Dorukla ilgilenmesi de kucağına akıp pat pat yapıyor sırtına ya da göbeğine, o da sıkılıp ağlıyor tabii. Ben müzik açıp hareketler yaptırıyorum. Oyalıyorum konuşuyorum, şarkı söylüyorum masallar anlatıyorum diye bana uzaylı gibi bakan bir kocam varben yapamam öyle şey diyor.
Yorgunmuş, televizyon izleyecekmiş, telefonla oynayacakmış.
Annelerin evinde çocuğuna emanet muamelesi yapmayan bizden değildirhepimiz aynıyız kuzum ya. Annemin canına minnet. Dorukla aşk yaşıyorlar ben de dinleniyorum biraz.
Sana kalp bırakıyorum arkadaşım2,5 ay boyunca doğru düzgün kilo alamadı hep kustu filan ya cocugumun tadını çıkartamadıım. Şimdi kussa bile kilo alıyor çok şükür takmıyorum rahat rahat sevip oynuyorum. İlk ayları bildiğin kendime zehir etmişim gibii. Oğluş bi daha o aylarında olacak mı hayıır. Sanırım ondan büyüyüp hareketlendikce daha mutlu oluyorum
Ay bu ne çok güzelBi de bunu aldım kızlar dün gece izleye izleye uyudu.
Çok basit birşey aslında canım ama epey etkiliSadece bebelerle uğraşsak bu kadar streslenmeyeceğiz bence, babalar var onlar yoruyor
Canım rotayı hür irademle yaptırmadım, inşallah koruyabilirim güneşi. Kakada kan her gün devam zaten. Normalde yanlışım olmasın 100 günlüğe kadar yapılıyordu.
Bi tek insülin iğnesini denemedim
Güneş benim elimi bile nasıl yemeye kalkıyo görsen. Damakları kaşınıyor çok emiyo ama kesinlikle kilo aldığını düşünmüyorum . Memeyle bazen çok da kavga ediyo çok huysuz bu ara. Bugün deneyeyim dedim parmağımı verdim ystay olarak. Ağzından zor çektim.
Bizde kakada kan hep var yaaa. Kaka sıklığı bazı günler azaldı 1 düşüyor. İshal geçiyor diye sevinmiştim bez açıkken denk gelmedim diye. Bugün denk geldim köpük köpük ishal devammış meğer
Ben artık 6. Ayı bekliyorum bir mucize bekliyorum rabbimden. Göğsümün ortasında bi sıkıntı, kafa yormamaya çalışıyorum.
Demir ilacı alıyor musunuz?
Biliyosun bizim eşler yine bir örnek.
İlla evde yiyelim dedi, anneme çıkmadık. Mutfak dağınık zaten, makarna yapayım dedim. Güneş de huzursuz, çığlıklar atmaya başladı. gel salla biraz ana kucağını ben de şu makarnayı halledeyim dedim 5 dk işim var.
Geldi 2 dk salladı masadaki bebeği. Susunca çaktırmadan kaçtı. Güneş nasıl ağlıyor. Gelmedi de. Aldım emzirdim uyuttum. Paşam yorgunmuş. Camış gibi uyuyo geceleri, ben günlerimi hep 2-3 saatlik uykuyla geçiriyorum ağzımdan yorgunum kelimesi çıkmasına bile fırsatım olmuyor.
Bugün yine emzirirken dua ettim Allahım sen annelere güç kuvvet ver diye
Sana kalp bırakıyorum arkadaşım
Ben de biraz daha selamete erdim bıdı bıdı anlatıyor coşkuyla tepkiler veriyor gülüyor kıkırdıyor cok şükür de geliştiğini gördükçe kilosuna daha az takılıyorum.
Hani konuşmuştuk ya bize tepki verseler görev gibi hissetmeyeceğiz diye, artık biraz tadını çıkarıyoruz
geceleri bazen saatte bir bazen de 15 dk da bir uyanıyor ama beni karanlıkta bile görünce mutlu oluyor ya, o yüzden neyse diyorum her şeye :)
Ay bu ne çok güzelgüneşi hayal ettim de çok sever
Teşekkür ederim canım bi bakayımÇok basit birşey aslında canım ama epey etkili
ELBA Star Master Renkli Yıldızlı Gökyüzü Projeksiyon Gece Lambası Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL linki bıraktım bakmak isteyenlere
Evet canım ister sabit ister döndürerek. İster tek renk ister rengarenk. Tatlı bişeyTeşekkür ederim canım bi bakayım
Dönmeden de bu şekilde tavana sabit olarak yansıtıyor mu bu arada ?
Saçma gelebilir ama bir öneride bulunmak isterimCanım yatarak emzirmek benim hayatımı kurtarmıştı1 saat emip uyuyor, ben yavaşça yanından kalkıyorum. Öbür türlü kucakta emzir, yerine koy, çat uyanıyor sen neden yatarak emzirmiyorsun canım? Videoları da o kadar doktora izlettim kimse kulak olabilir, meme reddi olabilir demedi. Hepsi gaz sancısı dedi, sol memede sancı çekip sağda çekmemesi çok saçma kafayı yicem gece gece
benim arkadasimda fon makinasiyla biraz isitiyordu yataga koymadan onceSaçma gelebilir ama bir öneride bulunmak isterimbebişler kucaktan yatağa geçince soğuğu hissedip uyanıyorlar bazen ya yatağa pazen ya da polar kumaştan bir şey serip üzerine yatırınca uyanmıyor benim oğlum. Eşimin polarını sermiştim ilk o zaman fark ettim.
Yok canım burda her gün herşeyi konusuyoruz hangisini aklımızda tutcazKonuşmuşmuyduk hatırlayamadım kusura bakma.
Atak haftası canım muhtemelen. Çocuktan öğrendiğim bir şey var benim düzen kavramını unutmamız lazımmıs. Bakıyorum tam diyorum uyku düzene girdi bi bakıyorum 2 gün sonra ne düzenii gec nöbetindeyiiz. Bu şekilde büyüyecekler. Sağlıklı olsunlar da gerisi hallolurCanım bu sıralar gelen giden oldu. yorucu bir hafta geçti. Bir de oğluş dengesizdi biraz. bi kaç gece uykusuz kaldık. meme çok istedi gibi . Daha çok uyanığız.12. haftadayız. muhtelemen atak zamanı idi. Dün 2 gibi uyudu 10buçukta kalktı. Ondan önceki gün parça parça uyudu. Ayaktaydık. Bakalım bugün 9 buçukta uyudu. Gece uykusuna girmiştir umarım. Genelde 10bucukta gece uykusuna giriyordu. Bakalım. banyo yapmıştı ondan erken sızdı belki...
genel anlamda şükür iyiyiz ama ya... işleri yetiştiremiyorum. gelen giden de oluyor derken yoruluyorum. Karnım sızlıyor ara ara zaten. inşallah sorun olmaz.
he bu arada canım 3 ay kontrolüne gittik. paşa 7 kilo olmuş. boyu da 1 cm artmış 63 olmuş rota ilk ilacını aldı. şükür iyiyiz
senin tatlişte durum nasıl canım
Eldiven takma bencede. Dünyayı tanımaya başladılar bu ay. İlk 3 ay kendi hallerindelerdi. Benim oğlan resmen yalayarak tanıyor. Biberon veriyorum önce yalıyor sonra emiyor. Keza memeyide öylekızlar eliyle çok işli dışlı... çok emiyor. damağı bayağıdır kaşınıyor. bende eldiven takmıyorum. tükürük de oluşmaya başladı artık. tavsiyeleriniz var mı ... bir de diş kaşıyıcı için erken mi acaba
bir de çıngırak almayı düşünüyorum. eliyle tutabiliyor artık da ağzına filan alır onu... öneriniz var mı
bu arada 12 haftalık :)
Aynen en güzeli tadını çıkarmak. Hele böyle toplumdaykeen başkasının kucağındayken bana bir bakışı. Ömrümde bana kimse öyle bakmadı resmen içim eriyorSadece bebelerle uğraşsak bu kadar streslenmeyeceğiz bence, babalar var onlar yoruyor
Canım rotayı hür irademle yaptırmadım, inşallah koruyabilirim güneşi. Kakada kan her gün devam zaten. Normalde yanlışım olmasın 100 günlüğe kadar yapılıyordu.
Bi tek insülin iğnesini denemedim
Güneş benim elimi bile nasıl yemeye kalkıyo görsen. Damakları kaşınıyor çok emiyo ama kesinlikle kilo aldığını düşünmüyorum . Memeyle bazen çok da kavga ediyo çok huysuz bu ara. Bugün deneyeyim dedim parmağımı verdim ystay olarak. Ağzından zor çektim.
Bizde kakada kan hep var yaaa. Kaka sıklığı bazı günler azaldı 1 düşüyor. İshal geçiyor diye sevinmiştim bez açıkken denk gelmedim diye. Bugün denk geldim köpük köpük ishal devammış meğer
Ben artık 6. Ayı bekliyorum bir mucize bekliyorum rabbimden. Göğsümün ortasında bi sıkıntı, kafa yormamaya çalışıyorum.
Biliyosun bizim eşler yine bir örnek.
İlla evde yiyelim dedi, anneme çıkmadık. Mutfak dağınık zaten, makarna yapayım dedim. Güneş de huzursuz, çığlıklar atmaya başladı. gel salla biraz ana kucağını ben de şu makarnayı halledeyim dedim 5 dk işim var.
Geldi 2 dk salladı masadaki bebeği. Susunca çaktırmadan kaçtı. Güneş nasıl ağlıyor. Gelmedi de. Aldım emzirdim uyuttum. Paşam yorgunmuş. Camış gibi uyuyo geceleri, ben günlerimi hep 2-3 saatlik uykuyla geçiriyorum ağzımdan yorgunum kelimesi çıkmasına bile fırsatım olmuyor.
Bugün yine emzirirken dua ettim Allahım sen annelere güç kuvvet ver diye
Sana kalp bırakıyorum arkadaşım
Ben de biraz daha selamete erdim bıdı bıdı anlatıyor coşkuyla tepkiler veriyor gülüyor kıkırdıyor cok şükür de geliştiğini gördükçe kilosuna daha az takılıyorum.
Hani konuşmuştuk ya bize tepki verseler görev gibi hissetmeyeceğiz diye, artık biraz tadını çıkarıyoruz
geceleri bazen saatte bir bazen de 15 dk da bir uyanıyor ama beni karanlıkta bile görünce mutlu oluyor ya, o yüzden neyse diyorum her şeye :)
Ay bu ne çok güzelgüneşi hayal ettim de çok sever
Ben başlarda petekte ısıtıyordum öyle yatırıyordum. O şekilde alıştı yatmayabenim arkadasimda fon makinasiyla biraz isitiyordu yataga koymadan once
Canım siz bizden öndesiniz. Ek gıdada bizi bilgilendirirsen deneyimlerini dinlemek isterim özellikle mama vermediğin tam öğün menüleri kısmınıKızlar en son egzema için gittiğimizde nil 6.700 olmuştu sanırım artık bu ay sonu 5 aylık oluyoruz 7 kilo olucaz yani artık tamamen yakalamış olcak geriden gelme olayını boydan 6-9 aylık kıyafetler giyiyoruz mustela şampuan aldım egzema çok hafifledi doktorun locoderm die ilacından sonra veee tadımlara başladık nil kul yoğurtçu ekşi yoğurt olmadığı için çok sevdi sonra patatese geçicez 5,5 aylıkken öğünlere başlamış olcam yalnız not belirtiyim biz mama ile besleniyoruz anne sütü verenler 6. Ayda daha tadımlara başlıcak kızlar bilginiz olsun
Maşallah boncuğa. Tecrübelerinden faydalaniriz kuzucumKızlar en son egzema için gittiğimizde nil 6.700 olmuştu sanırım artık bu ay sonu 5 aylık oluyoruz 7 kilo olucaz yani artık tamamen yakalamış olcak geriden gelme olayını boydan 6-9 aylık kıyafetler giyiyoruz mustela şampuan aldım egzema çok hafifledi doktorun locoderm die ilacından sonra veee tadımlara başladık nil kul yoğurtçu ekşi yoğurt olmadığı için çok sevdi sonra patatese geçicez 5,5 aylıkken öğünlere başlamış olcam yalnız not belirtiyim biz mama ile besleniyoruz anne sütü verenler 6. Ayda daha tadımlara başlıcak kızlar bilginiz olsun
Ben kan yok dediğim bazı zamanlarda flaş ile baktığımda kan görüyorumHer gün olmuyor, bir iki gün kan görmüyorum çok seviniyorum sonraki gün hemen birkaç nokta şeklinde kan. Günde 4-5 kez kaka, bol köpüklü, sulu, bazen su hatta, çok nadir olarak bazı günler 1 kez kaka olduğu da oluyor. Tam seviniyorken Şimdi dikkat ediyorum gaz çıkardığında da çok kokuyor.
Demir ilacı vermedi? Sizde var mı?
Biraz kafanı rahatlatmanı söyleyeceğim ama yöntemini bilmiyorum, ben de yapamıyorum. İnsanın içinde hep bu dert.
Canım siz bizden öndesiniz. Ek gıdada bizi bilgilendirirsen deneyimlerini dinlemek isterim özellikle mama vermediğin tam öğün menüleri kısmını
Canlarım ben biraz eski usül yapıcam yani 3 gün kuralı yapıcam ama ben öyle saçma sapan yok tarhanalı yumurta yok bu satılan bebek tarhanası filan almam evde ne varsa nil onu yicek evet 1 yaşına kadar şeker tuz yok ona uyarım ama nekadar uyarız bilmiyorumMaşallah boncuğa. Tecrübelerinden faydalaniriz kuzucum
Canım toparlamış kilo alımı 500-600 gram ayda idealmişBen kan yok dediğim bazı zamanlarda flaş ile baktığımda kan görüyorum
Doktor hem iştahsızlık hem de kanama var dedi bir de prematüre olarak değerlendirdi 2. Ayda demir başlamalıydı dedi. 4. Ay dolunca başladık.
Emmesi arttı gibi. Bugün doktora girdik günlük kilo alım miktarı artmış 11 günde 260 gr almış.
Kilo ile alakalı sorununuz yoktu diye hatırlıyorum. Ama bi danışabilirsiniz istersen normalde de 4. Ayda demir başlandığını biliyorum
Şimdi insyaparsa enfeksiyon testi yapılacak bekliyorum
aaa tuz da mi yasak bir yasina kadar ?Canlarım ben biraz eski usül yapıcam yani 3 gün kuralı yapıcam ama ben öyle saçma sapan yok tarhanalı yumurta yok bu satılan bebek tarhanası filan almam evde ne varsa nil onu yicek evet 1 yaşına kadar şeker tuz yok ona uyarım ama nekadar uyarız bilmiyorumbi zamandan sonra evde ne varsa yicek hanfendi ama ilk zaman size her öğünü yazarım fikir olur hiç olmazsa