- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 40
Deneyerek gittim bende 2 ay sürdü süreç yavaş yavaş açtırdı doktorum önce yüzü düzeldi sonra kaka gaz olayımız çok zorda kalınca yüzü için locoderm kullandık kortizonlu o yüzden az miktarda sürdüm hepPeynir özellikle ve sadece süt içtiğimde gaz kaka tekrarlıyor onları tüketmiyorum. Umarım hepiniz bulursunuz ne ile ilgili sorun tüketmemeye razıyız biliyorum
Biz 7. ayda baslayacagiz canim 7-9-12 idi sanirim 13 de olabilirKızlar menenjit aşılarına başladınız mı ?
Bayildim suan hastanedeyimBizim bir doz daha rota kaldı 1000 öyle 3 doz bexora mı vuralacak 3000 tl yani
Başka özel aşı var mı kızlar
Cok mantikli hareketBiz rota aşısının iki dozunu da aylar önce aldık zamdan etkilenmemek için eczacı tanıdık eczanede duruyor
Canim bezi katlayip actikca boyle yapisip sunuyor ip gibi ben 3 haftalikken videosunu cekip doktora gostermistim yenidogan kakasi boyle olur normal demisti.tamam canim insallah pazartesi gidecez yazarim soyledigni.dun ikindinden beri kan yok kakamizda ve ben 2 gundur sut ictim yogurt yedim dun oglen 1 kase yogurt yemistim heralde sut alerjimiz olsa kan olurdu degilmi kakasinda dun ikindinden beri yok sabah kaka yapti yine yoktuİplik gibi şeyler kaka renginde di mi canım? Ondan bizde de oluyor, doktor beni anlayabildi mi bilmiyorum ama normal demişti. Ben de resim çekememiştim. Doktorun söylediğini bana da yazar mısın rica etsem? Bizimkinin de poposundan sarkıyor o iplik gibi şeyler.
Büyümek sancılı derler ama büyüTmek de baya sancılıKrizzzz
Canım bu kadar yemene kan da gelirdi, gaz da olurdu, yüzü de kabarırdı bence. Hatta mukuslu görürdün belki.Canim bezi katlayip actikca boyle yapisip sunuyor ip gibi ben 3 haftalikken videosunu cekip doktora gostermistim yenidogan kakasi boyle olur normal demisti.tamam canim insallah pazartesi gidecez yazarim soyledigni.dun ikindinden beri kan yok kakamizda ve ben 2 gundur sut ictim yogurt yedim dun oglen 1 kase yogurt yemistim heralde sut alerjimiz olsa kan olurdu degilmi kakasinda dun ikindinden beri yok sabah kaka yapti yine yoktu
Canim bizde de var. vakumla cekildi, ozaman zedelenme olmus. Kendiliginden duzelen birsey. Biraz egzersiz ve gucsuz tarafa donmesi o tarafa da yatmasi saglanarak. Kartlarla vs saga sola dondur. Bize osteopat, donmekten itina ettigi tarafa ekran gosterekte dondurebilirsin dedi. Tv, telefon falan gorunce o tarafa donuyorlar. Cok azaldi bizim ptesi yine kontrol var.Kızlar alerji reflu iştahsızlık derken bugün öğrendik ki bir de boyun egriligimiz varmış. Tortikolis..
Bayadır farkediyordum ama tam anlayamiyordum bugün ultrasonla belli oldu.
Fizik tedaviye başlayacağız bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Evde tedavi de çok önemliymis
Umarım sizinde bir an önce geçer ben balık sevmediğim için hiç tüketmiyorum pirinç zannetmiyorum alerjik olacağınıAnladım canım. Tekrar gelmiş geçmiş olsun. Bizim 1 ayı geçti, hala haftada birkaç kez az miktarda da kan olsa görüyorum. Alerji doktoruyla ilerlediğimiz için çok agresif gittik diyette. O yüzden sorguluyorum bu kadar şeyi kestik niye hala kan görüyorum diye. Serbest yiyecekler arasında alerjik olabilecek bi balık ve pirinç kaldı, balığı da doktor tüketmemi istiyor. Bakalım iki hafta sonra kontrolde nasıl hareket ederiz.
Aynennn bugün kontrole gittim 550 tl olmuş muayene 250 ile başlamıştıkBiz 7. ayda baslayacagiz canim 7-9-12 idi sanirim 13 de olabilir
Bayildim suan hastanedeyim
Asilar dogumdan pahaliya geliyo
Cok mantikli hareket
Canım selam sizde de mi tortikollis varMasallahErken bile başlamış minik kuş bence
Biz boynumuzdan dolayı sadece sağ tarafa atabiliyoruz kendimizi zar zor
Bizde sancılar 2 haftalıkken başlamıştı kuzumBen de aynen böyle yapıyordum artık uykusu yoksa götürüyorum salona. Gece 12 yi buluyor sersemlemesi. Tabi böyle alışırsa ne yaparım bilmiyorum. Yenidoğanken koynuma koyunca uyurdu tabi o zaman gaz sancısı da yoktu kuzumunaslında gece uyuyabilsek tahammülümüz de artacak, yorulmayacağız bu kadar, hayırlısı
Canım brnde de aunu durum söz konusu, ben de hep ayakta geze geze hoplata hoplata emziriyorum 2 haftadır. Hatta bir gün neredeyse hiç meme almadı, reflü de çıkmıştı ödüm koptu meme reddi mi geliyor diyr çok rahatsızdı çünkü. Şimdi de alıştı gezerek emmeye geri nasıl döndüreceğim bilmiyorumKizlar selam benim bebiste 1-2 haftadır memeyi emip emip bırakıyor, sonra geri çekiyor kafasını cigiligi basıyor emmiyorçok üzülüyorum.ben de ayakta gezinme okumustum biryerde,ayağa kalkıyorum (memeler fora tabi)memeyi ağzına yakın tutuyorum, yine ısrarla istemiyor, şarkı, sallanarak yürüme.. baya savaş veriyorum, sakinlesince cuk cuk emiyor.neden böyle yapmaya başladı anlamıyorum ama ben bu yöntemi buldum şimdilik, bunun dışında uykudaysa ya da uykuya dalmak uzereyse emiyor.
Umarım geçer..eğer sizinkide varsa ayakta dolanmayi oneririm
Canim bebekler gun icinde cok fazla uyarana maruz kalinca da uykuya gecerken zorlanirmis ve dogal olarak da huysuzlasirmis.Kızlar ben Mersinde yaşıyorum. Burda hava bahar ayındaki gibi. Henüz kış olmadı. Ama kızımı ne zaman çıkarsam o gün huysuzluk yapıyor rahatlamıyor. Niye öyle oluyo ki
Aynen öyle. Gündüz uykusu neredeyse sıfırlandı zaten. Akşam bari uyusun diye çıkarıyorum, olan düzeni de bozdukCanim bebekler gun icinde cok fazla uyarana maruz kalinca da uykuya gecerken zorlanirmis ve dogal olarak da huysuzlasirmis.
Yeni seyler goruyorlar ya disari ciktikca, degisik ortama maruz kaliyorlar. Beyinleri cok calistigi icin yoruluyorlar sanirim. Yorulunca da mizlama aglama sinirlenme emmeme falan oluyor zaten klasik.
Biz sanki kar yağıyor psikolojiyse giydiriyoruz bizimkini bi ara dışarda o rahatsız etti bence bir tık içini incelttim daha rahat ettiKızlar ben Mersinde yaşıyorum. Burda hava bahar ayındaki gibi. Henüz kış olmadı. Ama kızımı ne zaman çıkarsam o gün huysuzluk yapıyor rahatlamıyor. Niye öyle oluyo ki
cnm ateşi cıktı bzmkinin 39a acile gittik serum taktılar,sbh kendı dr. mza gttm 1gun hastanede yatrdı. antibiotkle hava verdi. çok yorgunum bu sene Allahım beterinden korusun ama dr. a gitmekten yoruldumBüyümek sancılı derler ama büyüTmek de baya sancılıiyi olsunlar da bide ben oğlumda menenjit aşısı yaptırmamışım doktor 2 bexsero 1 nimenrix de ona dedi bana bide +3000 böle geliyor
Nasılsınız bebekleriim?
Canım Diloşum bebişim resmini gördüm çok üzüldüm gerçekten. Rabbim şifasını versin inşallah biran önce. Boyun eğriliği için instagramda takip ettiğim bir sayfa var onun bebeğinde de vardı geçti şimdi. Orada süreç hakkında bilgiler veriyordu bir bak istersen. Bebekrehberi sayfanın ismi.Kızlar alerji reflu iştahsızlık derken bugün öğrendik ki bir de boyun egriligimiz varmış. Tortikolis..
Bayadır farkediyordum ama tam anlayamiyordum bugün ultrasonla belli oldu.
Fizik tedaviye başlayacağız bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Evde tedavi de çok önemliymis
Bu süre zarfında pipinin ucundan azıcık aldırmış bulunduk.Pipilimiziin annesi gelmişnerelerdesin nasıl gidiyor hayat alalım havadislerii
Canım çok sevindim, uğraştın ama sonunda başarmışsınOhh yürüyüşe gitmen bile mucize inan, iyi değerlendir. Ben halen wc ye gittiğimde katılıyor ağlamaktan bu kadar olmuş ya bundan sonrası gelir zaten maşallah Doruk bebişe
Çok sagolasin canım insallah geçsin artık çok yoruldum
Sen Doruk'a meme tutturdun mu? Helal olsun valla tek diyebileceğim bu
Bizimki hala yaklastirdigim da önce bi yaliyor sonra ağlıyor
Hope’umGerçekteen helal olsun valla sana Doruk kuşu tamamen memeye döndürdüğüne çok sevindiim canımMaşallah bol bol emsin şifa oldun sütlerin insallah Biz biberoncuyuuz biberom galip geldi. Beni istediğinde sadece tutuyor memeyi oda ya huzursuzsa yada dışarıda gezmedeysek yoksa çığlık çığlığayız Bende sağıyorum ara ara 1 damla bile olsa anne sütü vitamininden yararsın diye. Büyüyoruz çok şüküür kilo alımımız toparlandı. Adapte olmana çok sevindiim evine eş kişisi ne alemde kabullendi mi babalığıı
Öğürmeye ek olarak dilini keşfetti çıkarıp duruyor bide tükürüyor gibi bende diyorum hiç şimdinin bebeklerinde edep kalmamış anaya dil çıkar tükür bide öğür ayıp ayıp diye karşımda böyle konuşurken gülüyoranca konuş sen anne diyor bebe resmen
İyi olmanıza çok sevindim minnoşlarımm.Bizde de durumlar aynı, şimdiden o meşhur cümleyi kurmak istiyorum; Büyüdükçe dertleri de büyüyor.
anurkoc İşte geldim burdayımm.