Nasılsınız bebekleriim?Fındığım nasıl?
Hayırlı olsun canım. Ben sleepy kullandım. 2 numara hiç kullanmadım 1den 3 numaraya geçtim. 1 numarayı da az kullandım. Senin elindeki 1 ve 2 numara yeterli gelebilir. Şu an 4. Aya yakınız 4 numaraya geçtik bile.
Amiin bi yaptırsaydım insallah idrae yolu enfeksiyonu olayı tabi bana ayrı cesaret verdii bir an önce yaptırmam lazıım
Canım bence değişkenlik gösterir yaa emzirmiyorum ama anlık yorgunluk, beslenmen, stresi in etkiler. Valla bana doktorlar ısrarla en fazlaa 4 saat ara koy dedi: ki biz mamayla besleniyoruz. Anne sütü daha cabuk acıktırır ya. Gece beslenmesine devam biz o yüzden. Kaç doktora sordum hepsi 3 saat gündüze devam. Gecede en fazla 4 saat dediMerhaba kızlar. 1 haftadır ne çekiyorum yaşlandım resmenkızım 1 haftadır çok huzursuz. 106 günlüğüz hiç gaz problemimiz olmamıştı bugüne kadar. gazı var gibi sürekli ayağını karnına çekiyor. Emmek istemiyor. Zorla ayakta emziriyorum. Aç mı kalıyor diye düşündüm sağım yaptım bir gün 75ml süt geldi sonraki gün tekrar sağdım 135ml geldi. Kusması çok arttı.
Bugün doktora gittik. Ayakta emzirmen reflüye işaret dedi kustuğunuda söyledim reflü gibi dedi gastrotuss baby şurup verdi.
Gaz için şurup verdi adı tribudatt.
Sonra idrar yolu enfeksiyonu için tahlil istedi.
Gündüz 2 saatte bir emzirdiğimi söyledim neee dedi inanamadı. Asla gerek yok acıktığında emzir dedi 3 saatlere çıkar dedi. Gece kesinlikle uyandırma dedi zaten ben 1,5 aydır uyandırmıyordum.
Sütüm bir 75ml bir 135 ml geldi dedim anlattım normal her zaman aynı olmaz dedi.
Merhaba 4. Atak dönemi diyelim o zaman. Tam 5 hafta sürüyormuş.3Buçuk aylik oldu kizim Duru veee bizde de başladı birkac gündür. Bakalim geceleri uyanio duruyor gunduzleri dalamiyor ne yapacaz bilemiyorum
Aynı durum bizde var hope’um. İdrar yolu enfeksiyonuna çok müsait dedi doktor. Ama bu kadar küçükler iken önermedi biraz daha büyüsün demişti. Ben de bir tane buldum ama tam atak döneminde ve huysuz. Bir de çok iştahlı bir bebek zaten değil, aç kalmasından meme reddinden çekiniyorum sırf ondan bekleyeyim martı nisanı diye düşünmüştüm.Ne diyorlardıı darısıı damatlağına mı diyee. Bizimde pipinin bir an önce kesilmesi lazımmışş doktor idrar yolu enfeksiyonu olmaya yakın bu ay çıkmadan sünnet yaptırın dedii. Bizde sünnetci arıyoruz bakalım. Bol kusmalıı bol bağırmalı bir dönemdeyiiz. İyiyiz çok şükür genel olarak büyüdükce sanki daha kolaylaşıyor. Herkes büyüdükce zorlanır diyor ama büyüyüp iyi olduğunu bilmek beni daha çok mutlu ediyor. Hele gülüşüü yok mu içim eriyor bide tabi ki tam seslisi geliyor artık
Canım, aynı hatayı yapmayan var mıdır :) bir hevesle 3 saatte bir değiştirirdim altınıilsas
Canim ben prima kullandim ama soyle ozetleyeyim sana,
Ilk ay 1 beden kullandik 210 adet( ama ben surekli altini degistiriyordum manyak gibi, daha az kullanilabilir yani)
Sonra yani 1.-2.5 ay arasi 4 paket 60li 2 beden kullandik .
2.5 aylikken 3 numaraya gectik.
Sleepynin kalibi primadan daha ufak diyorlar yani primada 2 kullanan sleepyde 3 kullaniyormus onu da belirteyim.
Allah saglikla hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin evladini
Canım sana şiddetle kanguru öneriyorum. Kolik bebeklerde gazlı beneklerde baya rahatlama yapıyormuş.Çok geçmiş olsunCanım gaz gibi görünmüyor gazını çıkarıyor mu duyuyor musun? Kakasını her gün düzenli yapıyor mu? Acaba farklı bir şey yedin o mu gaz yaptı? 3 aydan sonra duynadım gaz durumunu hiç. Bence de reflü gibi, inşallah şurup iyi gelir. 2 saatte bir emzirmek neden şaşırttı acaba, benimki hep memede, 2 saat beklesem yıkar ortalığı. Bir de gazı olanlar benimki de dahil daha çok meme istiyor genelde
Canım Doruk uykudayken işlerimi halletmeye çalışıyorum. Zaten hep evdeyim en azından yaşam alanım düzenli olsun istiyorum.Dövdürmeliik bu adamlarİyi olunda kuzum sen her şeye yetersiin insallah. Ama öncelik Doruk hep enerjinin tamamanı ona ver yemekte yapılır temizlikte yapılıır. Zaten annemin yanında Metehan benim değilmiş gibi davranıyoruum bildiğin çocugu sadece emzireceğim zaman alıyorum yoksa hiç ama nasıl iyi geliyor o 1 gün
Biz kullandık 1 gün gaz sancısı çekmeyen cocugum kötü oldu. Ama her mama her cocuga aynı etki yapmaz insallah size iyi gelir
Yağmurum nasılsınHayırlı olsun canım. Ben sleepy kullandım. 2 numara hiç kullanmadım 1den 3 numaraya geçtim. 1 numarayı da az kullandım. Senin elindeki 1 ve 2 numara yeterli gelebilir. Şu an 4. Aya yakınız 4 numaraya geçtik bile.
Kuzum bezde kiloya bakma ya metehan 5.200kende ben sleppy 4 numaraya geçtiim. Aşırı lastik izi yapıyordu 3 numara. Elimde ki 3 ler bitince almadım 4 geçtimmMerhaba 4. Atak dönemi diyelim o zaman. Tam 5 hafta sürüyormuş.
Aynı durum bizde var hope’um. İdrar yolu enfeksiyonuna çok müsait dedi doktor. Ama bu kadar küçükler iken önermedi biraz daha büyüsün demişti. Ben de bir tane buldum ama tam atak döneminde ve huysuz. Bir de çok iştahlı bir bebek zaten değil, aç kalmasından meme reddinden çekiniyorum sırf ondan bekleyeyim martı nisanı diye düşünmüştüm.
Aynı durum bende de var inanır mısın, evet büyüdükçe algılarının açıldığını görmek, gözümün içine baktığında o teması kurmak paha biçilemez.
Bal kuşlar
Canım, aynı hatayı yapmayan var mıdır :) bir hevesle 3 saatte bir değiştirirdim altınışimdi iyice dolmadan ağırlığı maksimuma gelmeden çıkarmıyorum
2.5 aylıkken kaç kilodaydınız 3 numaraya geçtiniz?
Canım sana şiddetle kanguru öneriyorum. Kolik bebeklerde gazlı beneklerde baya rahatlama yapıyormuş.
Zaman ver kuzum sadece eşine değil tabi ki kendine. Sen sakin kal kii Doruğumuz da sakin mutlu bir bebek olsuun. Alışıyorlar ya artık bağ oturduğundan mı yoksa bizim dırdırımızdan mı bilmiyorum amaCanım Doruk uykudayken işlerimi halletmeye çalışıyorum. Zaten hep evdeyim en azından yaşam alanım düzenli olsun istiyorum.
Akşam yemek yapınca, eşim ben toplayacağım ortalığı dedi ve ben sonrasında uyudum.
Az evvel Doruk’u emzirmeye kalktım ve ellememiş bile birşeyi. Bu kadar umursamaz olması beni iyice geriyor.
Eskiden de böyleydi gerçi, artık dayanamıyorum bu haline…
anneme gittiğim 1 günde bile evi savaş alanına çeviriyoro kadar verdiği sözler kuş oldu uçtu
Dorukla ilgilenmesi de kucağına akıp pat pat yapıyor sırtına ya da göbeğine, o da sıkılıp ağlıyor tabii. Ben müzik açıp hareketler yaptırıyorum. Oyalıyorum konuşuyorum, şarkı söylüyorum masallar anlatıyorum diye bana uzaylı gibi bakan bir kocam varben yapamam öyle şey diyor.
Yorgunmuş, televizyon izleyecekmiş, telefonla oynayacakmış.
Annelerin evinde çocuğuna emanet muamelesi yapmayan bizden değildirhepimiz aynıyız kuzum ya. Annemin canına minnet. Dorukla aşk yaşıyorlar ben de dinleniyorum biraz.
Maşallah Asaf kuzuyaaKızlar selam herkese. Biz de perşembe günü sünnetimizi olduk. Asaf ın hemen sünnet olması gerekiyor 3. Ayından sonra yaptırın demişti doktorumuz. Çünkü yarım sünnetli doğmuştu enfeksiyon kapma ihtimali vardı. Şükür şimdi çok iyiyiz. Sünneti düşünen annelerim hiç korkmayın ilk bir gün biraz zorlu geçti ağlama krizlerine falan girdik ama ikinci gün birşeyi kalmamıştı. 15 dakikalık bir operasyon bizde yanındaydık zaten. İkinci günümüzde biraz şişlik oldu, anca inmeye başladı. Kremlerini düzenli kullanın hemencecik iyileşiyorlar maşallahları var. 3. Günümüz bitti oynuyoruz agular falan. 2. Gün normale dönüyor yani diyeceğim. Biran önce yaptırın aklınızdan çıksın. Üstümden çok büyük bir yük kalktı. Darısı kankilerimize inşallah
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsunCanım gaz gibi görünmüyor gazını çıkarıyor mu duyuyor musun? Kakasını her gün düzenli yapıyor mu? Acaba farklı bir şey yedin o mu gaz yaptı? 3 aydan sonra duynadım gaz durumunu hiç. Bence de reflü gibi, inşallah şurup iyi gelir. 2 saatte bir emzirmek neden şaşırttı acaba, benimki hep memede, 2 saat beklesem yıkar ortalığı. Bir de gazı olanlar benimki de dahil daha çok meme istiyor genelde
Canım gece zaten 4,5 saatte uyanıyor kendisi genellikle. Ama 6 saat uyuduğuda oldu sordum onuda doktora çok güzel uyuyabildiği kadar uyusun dedi uykuyada ihtiyacı var dedi. Doktora çok güveniyorum o nedenle böyle ilerledim.Canım bence değişkenlik gösterir yaa emzirmiyorum ama anlık yorgunluk, beslenmen, stresi in etkiler. Valla bana doktorlar ısrarla en fazlaa 4 saat ara koy dedi: ki biz mamayla besleniyoruz. Anne sütü daha cabuk acıktırır ya. Gece beslenmesine devam biz o yüzden. Kaç doktora sordum hepsi 3 saat gündüze devam. Gecede en fazla 4 saat dedi
Bunu söylediğiniz çok iyi oldu. Çok sağolun.ilsas hayırlı olsun canım. Sleepy 1-2 numarası aynı hiç fark yok. 1 den direk 3 bumaraya geçiyorsun. Hatta 3 de bile durmadan 4 e baslıyorsun. 4 uzun süre kullanılıyor aman
Oyy ne ettin senn.iyiz kuuzm
findigin kocaman oldu bakk
Amin minnoşumm, Doruk’umuz için de aminn.Oldu da bitti maşallah damatlığını da görün inşallah canım
İyiyim canım benim çok şükür. Kızımla yuvarlanıp gidiyoruz. Canım biz malum kalça çıkığı nedeniyle büyük bez kullandık başta. Şimdi 7 kg civariyiz. 4 numara iyi geliyorYağmurum nasılsın4 numara demişken kaç kilo oldunuz