2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Raporu rahat veriyorlar mı? Papatyanın söylediği yer vermezse yandım

Aynen öyle uyuyorduk 2 gün öncesine kadar, uyuyunca yavaşça memeyi çekiyordum ohh, gaza kadar iyiydik. 2 gündür memeyi bırakmıyor hemen uyanıyor, memeyle oynamaya başlıyor oyyyy

Ne güzel ya. Bunu müdürle konuşabiliyorsun. Çok sevindim senin adına. Ben özel sektördeyim müdürüm ve çalışma arkadaşlarım dünya iyisidir bir dediğimi iki etmezler. Ama bizim sektörde rapor alacağına boş kağıda imza at, daha iyi

Yahu çok ilginç bi olay. Benim kızın biberonla bir derdi yok ilk ay aptamili gayet içiyordu. Bu alerji mamasını ne yapsam yediremiyorum. Dediğin yöntemleri denedim yok. Kilo alımı iyi anne sütü alıyor ama bazı geceler memeyi alıp bırakıp kafasını çevirip tekrar memeyi alıyor ve bunu 20 kez falan tekrar edince süt az mı geliyor acaba diyorum. Mama yapıyorum bir damla içmiyor. Neye direnç gösteriyor yada kestirmek çok zor. Ama kilo alıyor. Anlamıyorum.

Aslında Güneş bizden büyük. Kaşık da mı almıyor. Ek gıdada da kullanacaksın canım. Keşke alışsa bir an önce. En azından sağdığın sütleri içer.

Aynen öyle uyuyorduk 2 gün öncesine kadar, uyuyunca yavaşça memeyi çekiyordum ohh, gaza kadar iyiydik. 2 gündür memeyi bırakmıyor hemen uyanıyor, memeyle oynamaya başlıyor oyyyy
Yavrum senin kuzu zorlu bi kuzu. Allah yardımcın olsun. Bu ara pek bakamadım ama genel olarak mesajlarını gördüm. İnşallah bu ay azalarak biter.

Bizde de Sabah 5 sonrası özellikle sürekli kıvranıp uyanıyor memeyle kavga ediyor gazı oluyor tuvaletini de yapacak oluyor.
Çareyi yanına yatıp emzirmekte buldum. Benim için daha az yorucu oluyor. Yan yatınca bi yandan memeyle boğuşup bi yandan ıkınması ona da kolay oluyor tuvalet yapıyo rahatlıyor. Bazen uyuyoruz ama genelde uyumuyoruz
Valla o kadar kafam atıyor ki. serçe parmakla ne yesem dudağına süresim var.
O kadar bunalıyorum ki rüyalarıma giriyor, hasta, zayıflıktan bitmiş olarak filan görüyorum, saçma sapan..
Sürekli yemek masasına anakucağında koyuyoruz izliyor konuşuyor bizle. Yemekleri koklatıyorum sürekli
Alerji ayyuka çıktığı dönem her şeyi reddetti. 45 günlük filandı herhalde.
Kaşık veriyorum nası feci ağlıyor görsen.

Demire başladık kaşıkla veriyorum ağzından atıyo habire. o da cildinde alerji yaptı. Temas eden yerler kıpkırmızı oluyor, 1-2 saate geçiyo neyseki .

Geceleri sütün azalıyor olabilir biraz, ben de gözlemliyordum. Yoruluyoruz artık dinlenmek gerekiyor. Yanımda yardımcı biri olduğunda ya da gün içinde uyuyabildiğimde sorun olmuyordu.

En azından kilo alımı iyiymiş. Bi de biz kilo alabilsek. 5 gün önce 5830 gr çıktı. Günlük 18 gr a düşmüşüz. 540 gr almış sadece. Doktor ek gıdaya erken dedi, neyi bekliyoruz bilmem. Zaten tadımlık olacak her şey. Alerji de var besinler kısıtlı

Bizimkiler anlayışlı sağolsunlar erkek müdür ve kurucu ancak kendi çocukları var kendilerininmiş gibi düşünüp davranıyorlar

Evet canim tam gun 3te geliyorum eve insallah annem bakacagi icin icim rahat calismaya basliycam artik.

Kız bebeklerde gaz sorunu çok olmazmış aslında ama yapısal demekki ben çocukken komşunun bebeği olmuştu gece gündüz feryat figan ağlardı içimiz acırdı kıza tüm mahalle duyardı .
Valla canım şöyle diyeyim 3 aylık oldu kızım ve en büyük gaz problemlerini şu an yaşıyoruz diyebilirim. Önceden iyi kötü geceleri uyurdu şimdi o da yok çığlık çığlığa uyanıyor nesi var anlamıyorum da. Alttan mı gazı üstten mi reflüden yemek borusu mu yanıyor ondan mı... Ne yapsam kâr etmiyor. Pusete asla oturmaz neden böyle oluyor bilmiyorum 3. ayda azalması gereken her şey bizde şiddetlenerek arttı. Çok üzülüyorum Bir de sanırım üşüttü. Hapşırıp burnu akıp duruyor. Nasıl üşüttü bilmiyorum dikkat ediyorum o kadar

Canım aylık minimum 500-600 gram civarı almaları bekleniyor hırpalama kendini. Sağlığı yerindeyse, zihinsel gelişiminde bir sıkıntı yoksa endişelenme. Tabi insan evladı için en iyisini istiyor. Daha çok beslensin daha güzel kilo alsın ama elinden geleni yapıyorsun. Sağlık olsun diyelim.
Aslında ek gıda için şartlarınız müsait ama bilemedim. Ben yakında işe döneceğim. Orada iki kez sağım yapıp öğle arası emzirmeye eve gelicem. Sütüm azalmaz umarım. Hem bu sebeple hem de damak tadı belki yeniliklere daha açık olur diye 5.ayda ek gıdaya başlayacağım. Tadımlar özellikle bizimki gibi çocuklar için uzun sürüyor zaten. Öğün eklemem neredeyse iki ay sürer. Bunu doktora danışabilirim ama istemediğim bir cevap verirse dinler miyim söz vermiyorum

Gece benim sütüm kesinlikle azaliyordur canım yenidoğan gibi sürekli emiyor hala. Max yarım saat oyalanıyor memesiz. O da her zaman değil. Suyu da bol içiyorum ama dinlenme, bebekle uyuma olayı olamıyor maalesef. Bir de ablamız var çünkü.
Önümüzdeki ay ya batacağız ya çıkacağız Bakalım.

Zaten 3. Ay bitip 4 baslayınca bu kusmadır gazdır zirve yaparmış. Bizdede bu hafta kusma zşrve yaptı resmeen beslendikren 2 saat sonra bile avuç dolusu kusuyor. Kilo alımı düştü gene

Zaten 3. Ay bitip 4 baslayınca bu kusmadır gazdır zirve yaparmış. Bizdede bu hafta kusma zşrve yaptı resmeen beslendikren 2 saat sonra bile avuç dolusu kusuyor. Kilo alımı düştü gene
Sadece bizde böyle diye üzülüyordum muhteşem derece de kusmalarımız başladı zaten zar zor emiyor memeyle kavga halinde biberon emzik kabul etmiyor asla bir de ek olarak asla çığlık çığlığa ağladığını bilmezdim yavrum 3 gecedir bütün binayı inletiyor resmen içim gidiyor gazdan dolayı sadece hamakta güzel uyuyor oturma odasında duruyor hamağımız gece çok ağladı yine katıla katıla eşim hemen odaya getirdi yarım saat sallamaya kalmadan sızdı yavrum sabah 5 e kadar kesintisiz uyumuşuz biri bana bebek için en gerekli şey ne derse birincisi hamak ikincisi puset derim net

Benim kızım pusette çok durmuyor çünkü kendisi tam bir temas bağımlısı Biz gazını şu şekilde rahat çıkarıyoruz belki denemek isteyen olur. Ben bacaklarımı birleştirip oturuyorum. Kızımı baş tarafı dizlerime ve ayakları göbeğime gelecek şekilde yatırıyorum. 5 dakika demiyor gazlar çıkıyor.

Ben bu ikisini aldım kızlar ek gıda için önlük nasıl düşünüyorsunuz benimki çok hareketli üzerine giydirmeye izin vermez sanıyorum Boyundan bağlamalı alsam olur mu ? Tecrübeli anneler help please
Sağlıklıı günlerde kullansın Mehmet paşa insallah tecrübelilerden bizde yararlanmak issteriiz
Ya Allah yardımcımız olsun valla 4. Ay fena başladı bizde ve daha başlayalıı 1 hafta oldu insallah kolayca geçer hem bebeklerimiz için hem bizim içinn

anladim kuzum.
tam kasik dene dicektim ki , diger yorumunu gordum.

Valla ben 6. hafta flndi ki ozaman benim kiz 4kg civariydi, dedim ben yapamicam . sakantlanicam boyle surekli memede kucakta. aorun su ben kokuyordum bogulcak memem burnunu kapaticak diye surekli egilmekten boynum da mahfolmustu. zaten 8 senedir agir is yapiyordum, sakata cikicaktim

ah biberon alsaydi cok rahat ederdin. sen gene sutun bol oldugu saatler de 20-30 ml sag, gece uykuluyken emzirme pozisyonunda biberon vermeyi dene.

genis agizlilari benim kiz hic sevmedi. dar agizli biberonlara hemen alismisti.

Biberonda farklı marka denedin mii. Hepsinin ağız yapısı çeşit çeşit. Kimi cocuk tutmuyor yaa. Bizim ki her şeyi tutuyor mesela. Kuzenimin oğlu 4 ay büyük o şu alıştırma sulukları varya ondan bile su içmiyor. Bardakla içiriyorlar

Ben doğdugundan beri philips avent kullanıyoruz onda da artık 120 ml vardı küçük geliyor diye gecen gün büyük biberon almaya gittik. Chicco nun aldım bu sefer onun ağzı daha büyük onuda rahat kavradı. Büyüdükce zaten bizimkilere farketmez gibi

Ya hani rahatlamayacak mıydık 3'te? Kusmalar da var ama ondan ziyade sürekli ağzına geliyor yanıyor muhtemelen genzi, boğazına kalacak diye ödüm kopuyor. Uyumuyor asla. Gaz desen zaten o biçim. Ne olacak bilemiyorum. Bugün sadece 20 dakika uyudu tüm gün boyunca.
Canım çığlık çığlığaydı dün gece benimki de. O zaman bu genel bi atak hali sanırım. İnşallah geçer... Reflü vs de bu aylarda atak yapıyormuş. İnşallah hemen biter ne diyeyim ya. Günlerdir uykusuzum, çok yoruldum. Bugün oturup ağlayacaktım ramaj kaldı. Ben bu kıza bakamıyorum dedim onun ağlamalarına çaresizce bakıp bakıp
Ne zaman rahat uyuyacak bu çocuklar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…