2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
kızlar biz mama değiştirdik şuan sadece mamayla besleniyor kızım hipp kullanıyorduk doğduğundan beri anne sütüne ek olarak, 2 haftadır sadece mama içiyor hipp içerken kakada zorlanıyordu baya ıkına ıkına yapıyordu ve sertti kakası. sma geçtik şimdi çok rahat yapıyor ama kakası baya cıvık. annem de yaramamış o zaman diyor. öyle mi oluyor? var mı tecrübe eden?
Bizde de hipp organic combiatic dediğin gibi kakası başka mama dediğimde çok sert oluyor. Ben bi doktor kontrolümüzdd kakasını yapmıştı o an da kasıklatı kontrol için bezi açıyorlar ya kakası normal mi mamayla besleniyorız dedim normal kakası dedi. Biz kabız oldugumuzds yarıyor demek mi bize şimdii en basiti
Eger sut kanallarinda tikaniklik var ise emziren anneler icin 4 ayak pozisyonuna geç ve sertlik olan kısım bebeğinin çenesine gelecek şekilde emzirmek bu tarz durumlarda açmaya yardımcı olur . Resimdekiler gibi

Emzirme durumu yok ise elektrikli dis fircasi veya titresen birseyin arkadasiyla masaj yapip , tikankligi yumusatip oyle sagim yapmak gerekiyormus.

Yeni ogrendigim bir bilgiye gore de , tikanik goguse sicak birsey koyup kanali acmak cok tehlikeliymis. mastit varsa yayilmasini saglarmis ve gogsu sicaklik faha cok sisirirmis. onun yerine soguk seyler uygulanmaliymis ve bu sisligide aliyormus.

Bende hep sicak uygulardim, dun gogsum bayada sisdi, dedim inek den hallice oldum😂sonra soguk birseyler koyunca sisligi indi daha rahat ettim , acisida az azaldi
Bizim bebelere bu pozisyon olmaz. Ay bende titreşimli yüz temizlene makinesi vardıı bak dolabın derinliklerinde onunla sağım yapayım bii
Ben de çok kararsızım, oyun halısını renkleri daha canlı diye ficher price aldım ama bunlarda kararsızım. Aslında malzeme kalitesi aynıdır pilsanla bence benim için önemli olan içeriği. Yan yana açık şekilde görüp kıyaslayamadım bir türlü.
Bencede kalite aynıdırda dışından kutusuyla kıyaslıycaz artık
kuzum ya bu oyuncaklarin ikinci elleri yoktu dolap uygulamasin da yada letgo da fln ?

Ben hepsini ikinci el aldim. bilmiorm daha once konusmusmuyduk da. Bir bak derim , bulabilirsin temiz kullanilmis.

Bir de aktivite masasi icin cok erken suan . Onun yerine boyle icine oturabildigi veya ayakta durabildigi yurumesi icin dengesinede yardimci olan masalar var onlara bak derim. Resim ekliyorum .
Baktım da canım bizim memlekette ikinci el olayı çok yalnış anlaşılıyor. 800 liralık altivite masasına 600-700 lira istiyorlar ikinci elde. Her üründe böyle bu olay. O yüzden diyorum başkasının ikinci elini alacağıma başka markanın sıfırını alayım. Ben bebek arabasındada ikinci el baktım başta az kalmış sıfırının parasını istiyorlardı nerdeyse.

Ben şimdisi için değilde denk geldikce uygun kaliteli şeyler köşeye atıyorum. Gecen gün bi oyuncakcıda dışarda oynamalık kamyonla, kepçe vardı aldım attım kenara. Herşeye zam üstüne zam geliyor bunları alacağın ay başka ihtiyacın çıkıyor ondan alıyorum ben

kızlar biz mama değiştirdik şuan sadece mamayla besleniyor kızım hipp kullanıyorduk doğduğundan beri anne sütüne ek olarak, 2 haftadır sadece mama içiyor hipp içerken kakada zorlanıyordu baya ıkına ıkına yapıyordu ve sertti kakası. sma geçtik şimdi çok rahat yapıyor ama kakası baya cıvık. annem de yaramamış o zaman diyor. öyle mi oluyor? var mı tecrübe eden?
Her mama ayrı etki yapıyor bebek için 4 aydır hipp kullanıyoruz en büyük şansım o mama hem yaradı hem rahat ettik bizdede ilk kabızlık yaptı şimdi düzeldi zeytinyağı ile çıkıyordu şimdi hergün düzenli yaradıysa sabret cnm ya da başka mama dene benim kız başka mama içmedi içsede iğrenerek içti ben değiştirmedim

Aynen yüzünü gözünü burnunu ovuşturmaktan uykuya zor dalıyor gaz çok şükür bitti bizde kendi kendine çıkarıyor damlaları bıraktık kesik kesik geğirdikçe çıkarıyor
Ya ne güzel. Benimki gazunu da çıkaramıyor kendi kendine. Artık 4. aya kısmet. Emmeyle ve fazla dertlerimiz bitmezse ver elini 6. ay. Ümidi kestim diyorum ama ümit etmezse de çıldırır insan. Hep kızımla biraz daha büyüdüğünde konuşup koyun koyuna yatacağımız, gazsız günlerin hayalini kuruyorum.

Eger sut kanallarinda tikaniklik var ise emziren anneler icin 4 ayak pozisyonuna geç ve sertlik olan kısım bebeğinin çenesine gelecek şekilde emzirmek bu tarz durumlarda açmaya yardımcı olur . Resimdekiler gibi

Emzirme durumu yok ise elektrikli dis fircasi veya titresen birseyin arkadasiyla masaj yapip , tikankligi yumusatip oyle sagim yapmak gerekiyormus.

Yeni ogrendigim bir bilgiye gore de , tikanik goguse sicak birsey koyup kanali acmak cok tehlikeliymis. mastit varsa yayilmasini saglarmis ve gogsu sicaklik faha cok sisirirmis. onun yerine soguk seyler uygulanmaliymis ve bu sisligide aliyormus.

Bende hep sicak uygulardim, dun gogsum bayada sisdi, dedim inek den hallice oldum😂sonra soguk birseyler koyunca sisligi indi daha rahat ettim , acisida az azaldi
Ben mastit olmuştum. Neredeyse bir ay oldu. O sıralar burayada hiç girememiştim yazamamıştım. Çok güzel yazmışsın. Benim 6 saat boyunca düşmeyen 39derece ateşim olmuştu. Titriyordum. Duşa girip sıcak suyun altında göğüsüme masaj yapmıştım sonra daha da kötü olup acile gitmiştim. Doktor sen ne yaptın sıcak daha kötü yapar demişti soğuk uygulamak gerekiyormuş. Sonra antibiyotik kullandım geçmesi için.
Ahhh kızlar aklınızda olsun. O antibiyotik mahvetti çocuğumu. Antibiyotik kullanırken emzirebilirsin demişti doktor antibiyotik çok dokundu kızıma. Antibiyotik kullanmadan önce çocuk doktoruna söyleyin gaz damlası versin. Biogaia damla vermişti bize

duz mantik dusunucem simdi, eger sut ureten hormon prolaktin ise disardan direk prolaktin hapi alip icelim , olmaz mi😂

şu an ben sut sagarken , kedimin bana bakisi😂😂
Allah bağışlasın maşallah 🙈
Metsil yaradi bize de
Onun yaradığı pek kimseyi görmedim denememiştim onu. Sevindim valla sizin adınıza bizim fe geçer inşallah.

Renkleriyle evi gece klubüne çevirdik 😂❤️

Eklentiler

• 25D365D4-DEBD-4DF4-9020-B68AF66385F0.jpeg
    25D365D4-DEBD-4DF4-9020-B68AF66385F0.jpeg
    87,6 KB · Görüntüleme: 92
Ben mastit olmuştum. Neredeyse bir ay oldu. O sıralar burayada hiç girememiştim yazamamıştım. Çok güzel yazmışsın. Benim 6 saat boyunca düşmeyen 39derece ateşim olmuştu. Titriyordum. Duşa girip sıcak suyun altında göğüsüme masaj yapmıştım sonra daha da kötü olup acile gitmiştim. Doktor sen ne yaptın sıcak daha kötü yapar demişti soğuk uygulamak gerekiyormuş. Sonra antibiyotik kullandım geçmesi için.
Ahhh kızlar aklınızda olsun. O antibiyotik mahvetti çocuğumu. Antibiyotik kullanırken emzirebilirsin demişti doktor antibiyotik çok dokundu kızıma. Antibiyotik kullanmadan önce çocuk doktoruna söyleyin gaz damlası versin. Biogaia damla vermişti bize
bende soguk uyguladim son 3 sagimda , sonunda cozuldu ya , rahatladim vallahi

Ya ne güzel. Benimki gazunu da çıkaramıyor kendi kendine. Artık 4. aya kısmet. Emmeyle ve fazla dertlerimiz bitmezse ver elini 6. ay. Ümidi kestim diyorum ama ümit etmezse de çıldırır insan. Hep kızımla biraz daha büyüdüğünde konuşup koyun koyuna yatacağımız, gazsız günlerin hayalini kuruyorum.
Kız bebeklerde gaz sorunu çok olmazmış aslında ama yapısal demekki ben çocukken komşunun bebeği olmuştu gece gündüz feryat figan ağlardı içimiz acırdı kıza tüm mahalle duyardı .

Canım hope2022 hope2022 sen puseti iyi ki söyledin tek rahat alt gazını çıkardığı yer resmen koyuyorum yarım saate mutlaka çıkarmış oluyor 😍
Valla büyük nimet o puset benim içinn. Böyle hemen bakıyorum huysuzlasıyor ıkınıyor sıkınıyor pusete koyunca rahatlıyor 😍 bazen diyorum yatarak nasıl yapsın cocuklar diye 😅😅

Kizlar aranizda ise baslayan var mi isten gelince bebisle ilgilenebiliyormusunuz.benim iznim bitti ogretmenim raporla idare ediyorum 2.donem baslayacagim 25 tane 1.sinif ogrencim olacak gelince bebegime enerjim kalmayacak diye hissefiuorum

Kizlar aranizda ise baslayan var mi isten gelince bebisle ilgilenebiliyormusunuz.benim iznim bitti ogretmenim raporla idare ediyorum 2.donem baslayacagim 25 tane 1.sinif ogrencim olacak gelince bebegime enerjim kalmayacak diye hissefiuorum
Bende bugün görüştüm öğretmenim 2 ay daha rapor alıcam dedim 5 aylık olacak o zaman daha rahat olur bırakması tam gün mü çalışacaksın canım ? Bebeler gözümü korkutmadı değil hepsi üzerime çullandı 🥰😂

Ben bu ikisini aldım kızlar ek gıda için 😍 önlük nasıl düşünüyorsunuz benimki çok hareketli üzerine giydirmeye izin vermez sanıyorum 🤦🏻‍♀️ Boyundan bağlamalı alsam olur mu ? Tecrübeli anneler help please 😍🙏🏼

Eklentiler

• 96479068-B5F4-4928-B8BC-86427FEBDD61.png
    96479068-B5F4-4928-B8BC-86427FEBDD61.png
    101,6 KB · Görüntüleme: 59
  • 09469738-1EB5-4565-8E8B-323318F0BE1B.png
    09469738-1EB5-4565-8E8B-323318F0BE1B.png
    254,9 KB · Görüntüleme: 53
  • A7077BCC-2771-4F77-ADAD-B869585AA9DB.png
    A7077BCC-2771-4F77-ADAD-B869585AA9DB.png
    276 KB · Görüntüleme: 55
Sizden önde olduğum için okuyabildiklerime genel yorum yapcam 4,5 aylık olduk her gece aynı saatte uyuyor kızlar aynı saatte beslenmeye kalkıyor artık dayanın tek bir problemimiz emzik desteğiyle uyumadı uyuyana kadar 30 kere emzik atıp ağzına tıkma modumuz var parmaklarınla yüzüne bir şeyler yapmadan uyumuyor hergün tırnak kestiğime rağmen kendini paralıyor 😀 gündüz uykularımız çok düzensiz normalde 1-1,5 saat uyuması gerekenler bile 15 dk dışarda uyuyordu havalar çok soğudu 3 gündür çıkaramıyorum.

Bugün eşim boş boş oturuyorsun modunda bir şey söyledi hamlıktan ağrıyor oran buran dedi hiç cvp vermedim sadece ev işi yapıp kızı ona bıraktım ilgilenmedim tam 1 saat sonra yanıma geldi bundan sonra ben işleri yapcam bu kız niye böyle yaaa ne duruyor ne uyuyor diye kahkaha attım dedim 1 saatte dediğini yutmanda diye 😀 ah bu erkekler
Nil kuşum nasıl canım kilo alımı devam ediyor mu ? Güneşcim daha 6 kilo olamadı 🥲

Ben yerine koyduğumda uyanıyor diye bebeyi yan tutarak üzerine eğilip emziriyorum uykuya dalarken bırakıyorum yoksa çoğu zaman uykuya geçiremiyorum
Bu pozisyondaki gibi sadece bebe yan duruyor
Bel fıtığı olcam yakında 😂 daha beşiğinde yatıramadım tek kişilik yatak var onda yatırıyorum

Çeşit çeşit alerji maması aldık bizim kız yemiyor. İçine pekmez de kattım vanilya da kattık, yok.
Biberon hala kabul etmiyor. Hortumu da istemiyor artık.
Dün buradan okuduklarımla gaza geldim sağdım 80 cc çıktı içireyim dedim onu da içmedi buzluğa attım. 😂 kısmet ek gıda sa muhallebiyle kullanmaya inşallah.
Sütü sağınca meme boşaldı saatlerce ağlama krizleri vs daha şimdi normale dönecek gibi inş

X