2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kizlar bebegim uyurken surekli kipir kipir uyuyor gozu kapali bazen 10 15 saniye kipirdanip birakiyor bazen hareketlenmesi iyce artiyor artinca kaldirmazsam agliyor bu gece o kadar cok kalktik kucagima aldimki anlatamam belki 15 dakikada bi kalkmisizdir bebeginde boyle sorun olan var mi bi sıkıntısı mi var uyku gerilemesi mi cozemedim.uyku gerilemesi yasayan anneler uykusu nasildi bebeginizin
Canım biz pazardan beri böyleyiz. Hadi o gün dışarı çıktık gaz oldu üşüdü dedim ama yok. Özellikle dün gece senin gibi saate baktım 10-12 dakika aralıklarla uyandı. Bir gram uyuyamadım. Gündüz uykusu da 20 dk sürdü maksimum. Benim kızım gündüz uyumuyorsa anlıyorum ki gece de uyumayacak 😔 Keyfi yerindeyse uyuyor çünkü. Anlamadım sorun ne? Ağrısı ateşi yok. Siddetli bir alerjik tepkime yok. Ama uyuyamıyor. Uykuya dalamayınca huysuzlanıyor. Umarım çok çabuk geçer. Büyük kızım oyun istiyor inan enerjim kalmıyor. O da çocuk 😭 Yetişemiyorum.

Son düzenleme:
Emme sorunu dun aksam bizde yasadik emmedi agladi biraz gezdirdim beyaz gurultu actim sonra emdi canim bizde emerken emme isini artik cok cabuk bitiriyoruz hizli emiyor sanirim daha cok vakumluyor buyudukce cisli bezimiz iyi ama dunden beri kaka yapmadi normalde heo gunde 2 3 defa yapardi aman canim insallah ataktirda gecer gider kalici olmaz
Amin canım. Bizde bir de boğulma sorunu var ve bu durum artık benim psikolojimi bozmaya başladı. Sürekli boğuluyor emerken ne yaptıysam geçmedi. Artık emzirmek benim için korkulu bir rüya gibi yine boğulacak yine hava yutacak yine gazdan emmek istemeyecek diye diye ter içinde kalarak emziriyorum. Bir de ağız çevresinde ve biraz burnunda sivilce gibi minik minik şeyler çıktı. Kakasında da mukus gördüm ve günde 3 kere falan yapardı şimdi 5-6 kere yapıyor hep sancılı geçiyor. Acaba bir şey mi dokundu anlayamadım 😔

Canım biz pazardan beri böyleyiz. Hadi o gün dışarı çıktık gaz oldu üşüdü dedim ama yok. Özellikle dün gece senin gibi saate baktım 10-12 dakika aralıklarla uyandı. Bir gram uyuyamadım. Gündüz uykusu da 20 dk sürdü maksimum. Benim kızım gündüz uyumuyorsa anlıyorum ki gece de uyumayacak 😔 Keyfi yerindeyse uyuyor çünkü. Anlamadım sorun ne? Ağrısı ateşi yok. Siddetli bir alerjik tepkime yok. Ama uyuyamıyor. Uykuya dalamayınca huysuzlanıyor. Umarım çok çabuk geçer. Büyük kızım oyun istiyor inan enerjim kalmıyor. O da çocuk 😭 Yetişemiyorum.
Canım bizimkinde de bu uyku problemi var. Hep vardı aslında ama son zamanlarda birkaç kere 45 dakikalık uykuları oluyor diyr seviniyordum. Erken sevinmişim tabii. Bugün toplamda 20 dakika uyumadı 😔

Kuzum sütümle de vermeyi denedim yine içmiyor 🙄 zaten öyle kötü tadlı mamalar ki iki kaşık vanilya ile içireyim dedim kendim bile tadına dayanamıyorum
Doktor da mesela 60 cc sütüne 1 ölçek kat ne verirsen kar demişti ama ı ıh yok içmiyor 😪
Leş gibi kokuyor birde ya acıyorum kuzulara 😢
Y Ygmr37 senin bebiş nasıl oldu kuzum ? İyi misiniz ?

Evet gunduz uykumuzda aynen dedigin gibi canim oglen 40 dakika bi uyudu sadece ona iyi uyudu diyorum onun disinda 2 defa 15 dakikalik falan uykusu oldu normalde bu saatte uyutmazdim 8 gibi gece uykusuna gecirmeye calisirdim simdi yine uyuttum azda olsa uyusun bi dinlensin diye siz kac gunluksunuz bu uyku gerilemesi sanirim biz 102 gunluguz

Amin canım. Bizde bir de boğulma sorunu var ve bu durum artık benim psikolojimi bozmaya başladı. Sürekli boğuluyor emerken ne yaptıysam geçmedi. Artık emzirmek benim için korkulu bir rüya gibi yine boğulacak yine hava yutacak yine gazdan emmek istemeyecek diye diye ter içinde kalarak emziriyorum. Bir de ağız çevresinde ve biraz burnunda sivilce gibi minik minik şeyler çıktı. Kakasında da mukus gördüm ve günde 3 kere falan yapardı şimdi 5-6 kere yapıyor hep sancılı geçiyor. Acaba bir şey mi dokundu anlayamadım 😔
Normalde 3 aylik olduktan sonra gaz problemi gever derlerdi bu neyin nesi oldu bizim cocuklara simdi anlamadim canim acaba sutun tazyiklimi geliyor ondan mi bogukuyorki

Cankm bizim o boğulma olayı geçti çok şükür ama gece yine genzine kaçıyor gece 3 4 saatte bir emdiği içim süt doluyo haliyle tazyikli geliyo ama gündüz yok çok şükür bazen yeri geliyor 10 dk da bir emzirdiğim oluyo gündüz süt birikemiyo

Normalde 3 aylik olduktan sonra gaz problemi gever derlerdi bu neyin nesi oldu bizim cocuklara simdi anlamadim canim acaba sutun tazyiklimi geliyor ondan mi bogukuyorki
Canım benim kızımın gszı 4 ay bittikten sonra geçmişti hemde kızom ağır kolikti bıcakla keşmiş gibi 4. Dolunca geçti ihtiyacınız llan tek şey sabır biliyorum çok zor ama başka çare yok

Leş gibi kokuyor birde ya acıyorum kuzulara 😢
Y Ygmr37 senin bebiş nasıl oldu kuzum ? İyi misiniz ?
Ah nurum hepimizin sınavı farklı. Bandaja alıştı biraz biraz. Bacakları ayrık yavrum o haliyle kalkmaya çalışıyor. Emme işi çok azaldı gece canı isterse. 12 günümüz bitti ay sonu kontrolümüz var bakalım

Ah nurum hepimizin sınavı farklı. Bandaja alıştı biraz biraz. Bacakları ayrık yavrum o haliyle kalkmaya çalışıyor. Emme işi çok azaldı gece canı isterse. 12 günümüz bitti ay sonu kontrolümüz var bakalım
Kuzum kıyamam iyi bile duruyor o şekilde. Dün bizim de tekrar randevumuz vardı bandajı aldık doktorlar taktı. Bizimki bi başladı ağlamaya ama doğduğundan beri o şekilde ağladığını duymadım. Hastaneyle evin arası 1 saat. Bandajı çıkartmak zorunda kaldım tam 1 saat boyunca çıkardığımız halde morarıp sesleri kısılana kadar ağladı. Bugün farklı bir hastaneye götürüp yeniden ultrasona soktuk ve Rabbime şükürler olsun ki devletteki doktor yanlış ölçmüş kalçasını çocuğun. O kadar ferahladım ki bir ay daha çift bez takıp yeniden gelin dedi doktor. Ama o anda senin bebiş geldi aklıma. Rabbim biran önce şifa versin kurtulsun yavrum

Kuzum kıyamam iyi bile duruyor o şekilde. Dün bizim de tekrar randevumuz vardı bandajı aldık doktorlar taktı. Bizimki bi başladı ağlamaya ama doğduğundan beri o şekilde ağladığını duymadım. Hastaneyle evin arası 1 saat. Bandajı çıkartmak zorunda kaldım tam 1 saat boyunca çıkardığımız halde morarıp sesleri kısılana kadar ağladı. Bugün farklı bir hastaneye götürüp yeniden ultrasona soktuk ve Rabbime şükürler olsun ki devletteki doktor yanlış ölçmüş kalçasını çocuğun. O kadar ferahladım ki bir ay daha çift bez takıp yeniden gelin dedi doktor. Ama o anda senin bebiş geldi aklıma. Rabbim biran önce şifa versin kurtulsun yavrum
Ah canım benim. İnşallah bir daha takmaya gerek kalmaz kuzuma. Ya nasıl yanlış oluyor özele gitmeseniz anlaşılmayacak desene. Ben şehir Hastanesi'ne gidiyorum. Olcumlerimize iki farklı kulede iki farklı uzman baktı ve aynısıni söylediler. Biz epey alıştık hem fiziksel hem psikolojik. İnşallah bununla geçer gider.

İlk gece bizim kız da kusana kadar ağladı. Son birkaç güne kadar epey agresifti. Sürekli elleriyle oynatiyorum falan unutuyor bir şekilde

Kizlar bu fazla emince kusma oluyor ya o ne zaman sonlanir genelde gaz isi bitince mi farkindalik artinca mi.. o da ne xaman peki

İnşallah herşey yolunda gidiyordur canım dua ediyorum 🙏🏼😘

Bu arada kızlar geçen gün bahsetmiştim sütüm azalıyor çok üzülüyorum diye. Yulaf ezmesi alıp denedim kesinlikle ne zaman yesem sütüm yarı yarıya arttı. Kesinlikle sıkıntısı olan denesin derim. Bende işe yaradı bilginiz olsun
Lapa mı yapıyorsun canım geçmiş olsun sizede tekrar umarım iyidir bebiş 🙏🏼😘

Ah canım benim. İnşallah bir daha takmaya gerek kalmaz kuzuma. Ya nasıl yanlış oluyor özele gitmeseniz anlaşılmayacak desene. Ben şehir Hastanesi'ne gidiyorum. Olcumlerimize iki farklı kulede iki farklı uzman baktı ve aynısıni söylediler. Biz epey alıştık hem fiziksel hem psikolojik. İnşallah bununla geçer gider.

İlk gece bizim kız da kusana kadar ağladı. Son birkaç güne kadar epey agresifti. Sürekli elleriyle oynatiyorum falan unutuyor bir şekilde
Hem de ne yanlışlık. Ben doktorun tutumunu falan hiç beğenmedim zaten bebek yaa önündeki hasta küçücük yüzüne bile bakmadı hart hurt ölçtü hızlıca. Açıkgöz olup şüphelenmesem bir ay boşuna hırpalayacaktım çocuğu.
59 diye ölçüm yaptı cuma günü. Hatta bugün özeldeki ölçüm yapan doktor hiç ölçmeseymiş keşke dedi tanıyormuş devletteki doktoru.
Ayy kıyamam yaa yemin ederim bizim oğlanı susturmaya çalışırken hep siz geldiniz aklıma. Nasıl dayanıyor dedim. Kuzucuklar nelerle karşılaştılar.

Hem de ne yanlışlık. Ben doktorun tutumunu falan hiç beğenmedim zaten bebek yaa önündeki hasta küçücük yüzüne bile bakmadı hart hurt ölçtü hızlıca. Açıkgöz olup şüphelenmesem bir ay boşuna hırpalayacaktım çocuğu.
59 diye ölçüm yaptı cuma günü. Hatta bugün özeldeki ölçüm yapan doktor hiç ölçmeseymiş keşke dedi tanıyormuş devletteki doktoru.
Ayy kıyamam yaa yemin ederim bizim oğlanı susturmaya çalışırken hep siz geldiniz aklıma. Nasıl dayanıyor dedim. Kuzucuklar nelerle karşılaştılar.
Bizimki sağolsun özellikle ikinci kontrolde aman hata olmasin diye 15 dk falan tekrar tekrar baktı.
Bu arada yulaf ezmesini deniycem. Biraz can sıkıcı zamanlar geçirdik ve direk sütüme etki etti. Önereceğiniz başka şeyler olursa gapari kızçeler buradan duyurmuş olayım 😊😊

Herkese iyi akşamlar ekim anneleri benim kizim 97 gunluk dogdugu gunden beri ilk 2 hafta hariç gunduz uykulari hic 40 dk yi gecmedi hep kisa kisa uyuyor cok fazla gaz sancımız vardi halada bitmis degil. Ve gunde 5 6 kere kaka yapiyor hala bir azalma olmadı. Gündüz uykulari ne zaman uzar bilmiyorum ilk cocugumda da boyleydi. Uzun uyumadigi icin gun icindede surekli huzursuz oluyor. Alarm kurulmuş gibi 20 dk yada 40 dk uyaniyor. Ama son 3 4 gundur yeni bir guncelleme geldi meme emerken kendini kasıyor birakip tekrar emmeye çalışıyor genel bir huzursuzluğu var sanki gaz sancilari gerileyecegine geri geldi gibi 3. Ay atagi boyle mi oluyor acaba merak ediyorum .

X