2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bizimki sağolsun özellikle ikinci kontrolde aman hata olmasin diye 15 dk falan tekrar tekrar baktı.
Bu arada yulaf ezmesini deniycem. Biraz can sıkıcı zamanlar geçirdik ve direk sütüme etki etti. Önereceğiniz başka şeyler olursa gapari kızçeler buradan duyurmuş olayım 😊😊
Ne güzel işini iyi yapan doktora denk gelmek büyük şans. Kesinlikle tavsiye ederim benim de epey azalmıştı çocuk açlıktan ağlıyordu mama veriyorduk artık.
Aynen işe yarayan tarifler olursa paylaşalım buradan inşallah

Evet gunduz uykumuzda aynen dedigin gibi canim oglen 40 dakika bi uyudu sadece ona iyi uyudu diyorum onun disinda 2 defa 15 dakikalik falan uykusu oldu normalde bu saatte uyutmazdim 8 gibi gece uykusuna gecirmeye calisirdim simdi yine uyuttum azda olsa uyusun bi dinlensin diye siz kac gunluksunuz bu uyku gerilemesi sanirim biz 102 gunluguz

Biz 13ünde 3 aylık olacağız canım. İnan bu nedir bilmiyorum gündüz 20 dk aksam 8de yarım saatlik iki uykusu var koca günde. Ve hala direniyor gözleri kızardı artık. Oturarak duramıyorsun da. Kucakta gezmek istiyor sürekli.

Biz 13ünde 3 aylık olacağız canım. İnan bu nedir bilmiyorum gündüz 20 dk aksam 8de yarım saatlik iki uykusu var koca günde. Ve hala direniyor gözleri kızardı artık. Oturarak duramıyorsun da. Kucakta gezmek istiyor sürekli.
Aynı durumu yaşıyoruz canım benimkide 16 sknda 3 aylkk olacak atak mıdır nedir bilmiyorum ama bitsin artık yoksa ben bitmek üzereyim

Ne güzel işini iyi yapan doktora denk gelmek büyük şans. Kesinlikle tavsiye ederim benim de epey azalmıştı çocuk açlıktan ağlıyordu mama veriyorduk artık.
Aynen işe yarayan tarifler olursa paylaşalım buradan inşallah
ben soyle yapiyorum yulafi, ilk olarak kuru incir , hurma , kuru erik vs komposto yapiyorum. ordan cikan kuru meyveleri blendr da ezip dolapa kaldiriyoum.

yarim bardak yulafi , bir bardak su / sut/ komposto / hindistan cevizi suyu veya yulaf sutunden biriyle pisiriyorum ( evde hangisi o an varsa sivi olarak) .
icine blender dan gecirdigim kuru meyvelerden koyuyorum. tatli olsun diye muz eziyorum, bir parca kakao atiyorum . evde varsa fistik ezmesi fln koyup oyle yiyorum.

yada bunlarin hepsini biraz daha sivi katarak blender dan gecirip smoothie gibi icebilirsiniz.

Yulaf hic sevmedigim icin tatli misali tuketiyorum.

ama pisirmek zor geliyorsa ,geceden hazirlayabilirsin hic pisirmeden. yarim olcu yulafa bir olcu sivi koyup, icinede istedigin butun malzemeleri ekle karistir, bir kavanoza veya kaseye koyup ustunu kapat. buzdolabina kaldir , sabaha yumusacik oluyor. tabi bu soguk bir tarif oluyor .

fikir olmasi acisindan su videolari ekliyorum 🥰

91 günlük olduk bugun kuzum. Ya tek seferlikti sanırım bir daha olmadı 😀 ama iyi ki çekebilmişim diyorum ilk kahkası kayıt altında 😍
Ayy çok özendim 😍 çok istiyorum kahkahasını duymayı 🥰 benimki de gülerken dili dışarı çıkıyor, boynunu gıdıklanmış gibi geriyor, sizinkiler de öyle mi gülüyor? Yoksa mizacı mı böyle benim tontiriğin acaba ☺️

Ayy çok özendim 😍 çok istiyorum kahkahasını duymayı 🥰 benimki de gülerken dili dışarı çıkıyor, boynunu gıdıklanmış gibi geriyor, sizinkiler de öyle mi gülüyor? Yoksa mizacı mı böyle benim tontiriğin acaba ☺️
Benim kızım keyfi yerindeyse dili hep dışarda ve çok şebek bir ifadesi oluyor. Gülerken ağzını kocaman açıyor

Yok abi bulacaz inşallah bir çözüm. İnan hep aklımda. Benim arkadaşımın bebeğinde de meme reddi vardı. Kilosu yaşıtlarına göre altta gidiyordu. 4. Ay sonu hemen ek gıdaya geçmişti doktor önerisi ile.
Emzirme danismanlarinin bu konu ile ilgili bir önerisi olur mu ki acep
Yavrum annemin yanına geldiğimden beri meme reddi çok hafifledi.
Çocuk benimle durup huzursuzlandıkça döngüye giriyorduk şimdi ise zorda kalınca gündüz anneanneye akşam dedeye atıyorum ilgileniyorlar acıkınca alıyorum düzgün emiyor şükür. Arada var tabi huzursuzluk ama eskiye göre çok hafifledi. Kalabalıkta algısı o kadar açıldı ki hayran kalıyoruz hareketlerine.
Bi akşam uykularına geçiş biraz zorlayabiliyor bazen. Hava kararınca çocuğa bir şeyler oluyor. Gözünden uyku akıyor zor geçirdim uykuya bu akşam da 😅
Bebeden fırsat buldukça eve yerleşmeye çalışıyorum bi kaç güne araştırmaya başlayacağım bu ek gıda mevzusunu ya
Annemlerin yanındayız 2 haftadır aralıksız yemek masasına ana kucağında koyuyoruz bizi izliyor yemek yerken. Uzanma ya da ağız açma yok ama salyalar var malum 😅 bu akşam çorbaya uzattım uzan annecim diyorum koklatıyoruz yiyecekleri 😄 henüz tık yok😂
Emzirme danışmanı bilmiyorum ki canım instoş da kullanmıyorum uzağım baya onlara

Canım dışarı çıkın bir yere gidin akşam uyanık kalsın eve gelirken arabada uyur sessizce yatırırsın gece uykusuna başlar. Ne bilim bebek spasına bile götürebilirsin. Gece uykunu alırsan sende rahat edersin.
İstemiyorum aslında erken uyusun istiyorum zaten. Sadece umuyorum ki gece tek uyku süreleri zamanlar artar 😬 ek gıdadan umutluyum aç yatma ihtimali de pek kalmayacak.
Bebek spasına da gitmek nasip olmadı taşındık bi bakmak lazım buralarda 😂
Ahhh kıyamam ona, çok mu kötü oluyor tatları mamaların 😔 sende de her şey kısıtlı mı? Neler yiyebiliyorsun? Balık ve kuzu eti serbeste onları bol tüketmeye çalışsan? Tabi insan tiksiniyor aynı şeylerden.

2400 doğmuş, biraz da vermiştir kilo, oradan 6 kiloya geldiyse yine nerden baksan ayda 1 kiloya yakın almış gibi. Ama istikrarlı devam etmediyse ve son haftalarda kilo alımı azaldıysa endişe duymakta haklısın. Boy gelişimi nasıl? Ona daha önemli diyorlar sanki.

Bu bebeler bizi hasta edecek günden güne.
Hani kötülüğünü tahmin edemezsin 😅
Valla canım çok bunaldım diyetin faydasını ds görmüyorum zaten ama
Sebzeler baklagil filan tüketiyorum artık gazı mazı umrumda değil. Zaten her türlü arada ağlama krizi geliyo ya da gece 1-2 den sonra uykusu sağlıksız oluyor. Bi de gaz yapar diye yediklerime dikkat etmiyorum çok fazla.fasülye mercimek devam 😂
Balığa yüklendik bu ara. Kuzu beni şüpheye soktu onu da yemiyorum. Biraz zor olacak ama ben 2-3 haftalık kendime menü yapayım da onu deneyeyim diyorum üzerine biraz düşünmem lazım.

Tabi tabi sarılıktan 2280 e düştü oradan toparladık zorla. Bizdeki diğer bi problem kilo alımı çok dengesiz bazen 3-4 gün ya kilo almıyor ya da verip-alıyor. Çünkü bakıyorum 4 günde +50 gr çıkıyor bazen.
boyu da çok uzun değil ama 57filandı en son. Şuan bi tek baş persentil değeri yaşıtlarıyla uyumlu. Kalan kısımlar daha ufak bi bebek.
Ya psikolojik ya fiziksel kesin çökertiyor bebeler ortası yok 🥲
Maşallah ona 🧿🧿 Bizim de bu cuma günü 2.ay aşıları, çok korkuyorum ben de.
Calpol etki etmesi 2 saati buluyor siz de alerjiksiniz ben aşıdan sonra beklemeden vermeni tavsiye ederim. Bizde ateş tam 70 saat kadar sürdü sonra bi anda kesildi

Hani kötülüğünü tahmin edemezsin 😅
Valla canım çok bunaldım diyetin faydasını ds görmüyorum zaten ama
Sebzeler baklagil filan tüketiyorum artık gazı mazı umrumda değil. Zaten her türlü arada ağlama krizi geliyo ya da gece 1-2 den sonra uykusu sağlıksız oluyor. Bi de gaz yapar diye yediklerime dikkat etmiyorum çok fazla.fasülye mercimek devam 😂
Balığa yüklendik bu ara. Kuzu beni şüpheye soktu onu da yemiyorum. Biraz zor olacak ama ben 2-3 haftalık kendime menü yapayım da onu deneyeyim diyorum üzerine biraz düşünmem lazım.

Tabi tabi sarılıktan 2280 e düştü oradan toparladık zorla. Bizdeki diğer bi problem kilo alımı çok dengesiz bazen 3-4 gün ya kilo almıyor ya da verip-alıyor. Çünkü bakıyorum 4 günde +50 gr çıkıyor bazen.
boyu da çok uzun değil ama 57filandı en son. Şuan bi tek baş persentil değeri yaşıtlarıyla uyumlu. Kalan kısımlar daha ufak bi bebek.
Ya psikolojik ya fiziksel kesin çökertiyor bebeler ortası yok 🥲

Calpol etki etmesi 2 saati buluyor siz de alerjiksiniz ben aşıdan sonra beklemeden vermeni tavsiye ederim. Bizde ateş tam 70 saat kadar sürdü sonra bi anda kesildi

Ya gaz yapan yiyecekleri ayırt etmeyi ben de bıraktım artık. Biber dolması yaptım yedim iki gündür. Karnabahar da tüketicem bu hafta, brokoli de, mercimek çorbası da. Bunları hiç tüketmiyordum gaz korkumdan. Ama öyle de gazlı bebeler böyle de. Başka yiyecek bir şey kalmıyor yoksa.

Benim de ufak minyon bi bebek. Yavaş yavaş büyüyor acele etmiyor 😁 mamadan ben de birkaç çay kaşığı kadar da olsa başlayayım diyorum.

Belki buğday sende de sıkıntı yapıyordur, tahin, kuruyemiş? hiç değindiniz mi onlara? O kadar çok alerjik gıda var ki, insan kafayı yiyor bi yerden sonra. Bir de en çok üzüldüğüm, ne kadar süt artırıcı gıda varsa bize yasak olanlar arasında 😔

Öyle ya da böyle büyüyecekler. Bakalım biz bu süreci nasıl bir psikoloji ile atlatacağız…

ben soyle yapiyorum yulafi, ilk olarak kuru incir , hurma , kuru erik vs komposto yapiyorum. ordan cikan kuru meyveleri blendr da ezip dolapa kaldiriyoum.

yarim bardak yulafi , bir bardak su / sut/ komposto / hindistan cevizi suyu veya yulaf sutunden biriyle pisiriyorum ( evde hangisi o an varsa sivi olarak) .
icine blender dan gecirdigim kuru meyvelerden koyuyorum. tatli olsun diye muz eziyorum, bir parca kakao atiyorum . evde varsa fistik ezmesi fln koyup oyle yiyorum.

yada bunlarin hepsini biraz daha sivi katarak blender dan gecirip smoothie gibi icebilirsiniz.

Yulaf hic sevmedigim icin tatli misali tuketiyorum.

ama pisirmek zor geliyorsa ,geceden hazirlayabilirsin hic pisirmeden. yarim olcu yulafa bir olcu sivi koyup, icinede istedigin butun malzemeleri ekle karistir, bir kavanoza veya kaseye koyup ustunu kapat. buzdolabina kaldir , sabaha yumusacik oluyor. tabi bu soguk bir tarif oluyor .

fikir olmasi acisindan su videolari ekliyorum 🥰

Okurken yoruldum be canım 🙂 ben üşengeçim sanırım. Komposto yapıp içiyorum. Zaten süt müt yassah! Yulafı glütensiz toz olarak aldım, bakalım ekmek yapayım diyorum.

Canım 2 gecedir aynısını yaşıyorum. Hatta kaldırmazsam öyle bir ağlıyor ki sanki bir şeyden çok korkmuş gibi. Bir de emmesinde de sorun var 3 gündür. Memeden geri itiyor kendini çok zor emziriyorum. Çişli bez sayısı da azaldı gibime geliyor inşallah kilosunu alıyordur. Bugün tam 3 aylık oldu benim kızım, bu dönemin atağı da bu mu acaba
84 br 92.günler arasi aynısını yaşadık. Korkarak ağlıyordu gece gündüz nr zaman yatirsam. Hep memedeydi sık emdiginden bezleri de dolu dolu olmuyordu ama gecti şükür

Normalde 3 aylik olduktan sonra gaz problemi gever derlerdi bu neyin nesi oldu bizim cocuklara simdi anlamadim canim acaba sutun tazyiklimi geliyor ondan mi bogukuyorki
Evet canım ne yazık ki çok çekiyorum bu sorundan çok yorulduk artık kızım da ben de ne olacak bilmiyorum. Yutmayı daha iyi öğrenmesi lazım, mğcadeke edebilmesi lazım aslında büyüdükçe ama bizde 3. ay zirve ayı oldu hemen hemen her emişte boğuluyor defalarca, yer ediyor herhalde genzinde sonra sürekli boğuluyor, biraz bekleyeyim desem meme için ağlıyor, memeye gelince kendini geri itiyor istemiyor. Çok yıprandım.
Cankm bizim o boğulma olayı geçti çok şükür ama gece yine genzine kaçıyor gece 3 4 saatte bir emdiği içim süt doluyo haliyle tazyikli geliyo ama gündüz yok çok şükür bazen yeri geliyor 10 dk da bir emzirdiğim oluyo gündüz süt birikemiyo
Gündüz ben de sık emziriyorum canım ona rağmen oluyor sanırım o da iyi yutamıyor artık bilmiyorum neden böyle. Sıktığımda sütün çok az geldiği zamanlar bile boğulmayı başarıyor kızım. Bir şey var ama anlayamıyorum yutmayı mı öğrenemedi nedir
84 br 92.günler arasi aynısını yaşadık. Korkarak ağlıyordu gece gündüz nr zaman yatirsam. Hep memedeydi sık emdiginden bezleri de dolu dolu olmuyordu ama gecti şükür
İnşallah geçici bir şeydir. Büyüdükçe azalacak diye kendimi teselli ettiğiö her şeyi büyüdükçe daha çok yaşıyoruz. Çok keyifsiz, yorucu bir süreç oluyor iyice 😔

Evet canım ne yazık ki çok çekiyorum bu sorundan çok yorulduk artık kızım da ben de ne olacak bilmiyorum. Yutmayı daha iyi öğrenmesi lazım, mğcadeke edebilmesi lazım aslında büyüdükçe ama bizde 3. ay zirve ayı oldu hemen hemen her emişte boğuluyor defalarca, yer ediyor herhalde genzinde sonra sürekli boğuluyor, biraz bekleyeyim desem meme için ağlıyor, memeye gelince kendini geri itiyor istemiyor. Çok yıprandım.

Gündüz ben de sık emziriyorum canım ona rağmen oluyor sanırım o da iyi yutamıyor artık bilmiyorum neden böyle. Sıktığımda sütün çok az geldiği zamanlar bile boğulmayı başarıyor kızım. Bir şey var ama anlayamıyorum yutmayı mı öğrenemedi nedir

İnşallah geçici bir şeydir. Büyüdükçe azalacak diye kendimi teselli ettiğiö her şeyi büyüdükçe daha çok yaşıyoruz. Çok keyifsiz, yorucu bir süreç oluyor iyice 😔
canım gaz sorununuz ne durumda? Gazı azaldı mı yoksa rahat çıkarmaya başladı mı?
Benimki uykulu haldeyken boğazına kaçırıyor sütü çözdüm ben. Ben o uyumaya yakın memeyi çekiyorum. Uyanırsa geri alıyor yoksa uyuyor.

Azalacak ama benim kızımda gazı 3.ayda artık zirve yapmıştı bi doktor onerdiler gittik adam direk bu çocuk normal kilosunda değil zayıf bobreklerinde sorun olabilir deyip bize direk acil çapaya gidin dedi mıayene esnasındada çok ağlamıştı bizim kız bi ilaç yaptılar biz ağrı kesici zannediyoruz meğer epilepsi hastalarında kasılma oluyo ya kasları gevşetmek içinmiş bizede bilgi vermediler arabaya bindik çapaya gidiyoruz kıyameti koparan çocuk 5 dakika sonra sustu hiç emmedi çocuk elimizde kaldı hiç bir tepki yok sakin sakin bakıyo o geceki korkumu anlatamam ve 3 gün o ilacın etkisi geçmedi normalde o kadar etki etmezmiş ama nadiren de olsa bazı çocuklarda boyle yapıyo dedi doktor ama omrümüzden ömür gitti sonra gitmedim bi daha doktora gaz için bir daha oyle olacagına evde elimden geleni yaparım dedim bir kaç gün daha sancılı süreç yaşadık sonra çok şükür geçti ve hiç susmayan bebeğin içinden bi melek çıktı çocuğum gaz yüzünden 4 aylık olana kadar hiç gülmedi ne kadar ecı bişey şimdi oğlum 3 aylıkken kendi çapında komuşmaya çalışıyo onun bu hallerini gordükçe kızım geliyo aklıma çocuğum gazdan bunları yaşayamadı diye ama geçiyo işte hep diyorum benim kız bu seviyeyegeldiyse her çocuk gelir allahın izniyle

Azalacak ama benim kızımda gazı 3.ayda artık zirve yapmıştı bi doktor onerdiler gittik adam direk bu çocuk normal kilosunda değil zayıf bobreklerinde sorun olabilir deyip bize direk acil çapaya gidin dedi mıayene esnasındada çok ağlamıştı bizim kız bi ilaç yaptılar biz ağrı kesici zannediyoruz meğer epilepsi hastalarında kasılma oluyo ya kasları gevşetmek içinmiş bizede bilgi vermediler arabaya bindik çapaya gidiyoruz kıyameti koparan çocuk 5 dakika sonra sustu hiç emmedi çocuk elimizde kaldı hiç bir tepki yok sakin sakin bakıyo o geceki korkumu anlatamam ve 3 gün o ilacın etkisi geçmedi normalde o kadar etki etmezmiş ama nadiren de olsa bazı çocuklarda boyle yapıyo dedi doktor ama omrümüzden ömür gitti sonra gitmedim bi daha doktora gaz için bir daha oyle olacagına evde elimden geleni yaparım dedim bir kaç gün daha sancılı süreç yaşadık sonra çok şükür geçti ve hiç susmayan bebeğin içinden bi melek çıktı çocuğum gaz yüzünden 4 aylık olana kadar hiç gülmedi ne kadar ecı bişey şimdi oğlum 3 aylıkken kendi çapında komuşmaya çalışıyo onun bu hallerini gordükçe kızım geliyo aklıma çocuğum gazdan bunları yaşayamadı diye ama geçiyo işte hep diyorum benim kız bu seviyeyegeldiyse her çocuk gelir allahın izniyle
Kıyamam senin kızın da benimki gibiymiş 😞 ben de bu günlerini doya doya yaşayamıyoruz diye üzülüyorum. Sabah 10’da randevumuz var, batın ultrason çekilecek, hala acaba boşuna radyasyon mu aldırıyorum diyorum :KK43: zaten her acile gittiğimizde röntgen çekildi. Sence fazla mı bu kadar radyasyon? Her an vazgeçebilirim çektirmekten..

Evet evet benm kızım da boynunu eğiyo gülerken gözler küçücük kalıyo 😍😍😍 yakındır hepsi başlar gülmeye ❤️
Okurken yoruldum be canım 🙂 ben üşengeçim sanırım. Komposto yapıp içiyorum. Zaten süt müt yassah! Yulafı glütensiz toz olarak aldım, bakalım ekmek yapayım diyorum.
Kuzum vişneli meyve suyuyla yapabilirsin yulafı spice nin ki zahmetli geldiyse. Mayhoş ve çoo güzel oluyor. Muz vs de ekliyorum ben. Bize de yasak süt falan bende diyetteyim ne zaman azaldığını hissetsem hemen yapıyorum.
Kıyamam senin kızın da benimki gibiymiş 😞 ben de bu günlerini doya doya yaşayamıyoruz diye üzülüyorum. Sabah 10’da randevumuz var, batın ultrason çekilecek, hala acaba boşuna radyasyon mu aldırıyorum diyorum :KK43: zaten her acile gittiğimizde röntgen çekildi. Sence fazla mı bu kadar radyasyon? Her an vazgeçebilirim çektirmekten..
Kuzum hep soruyorum ama gaita verdinizmi? Ben mi kaçırdım?

Evet evet benm kızım da boynunu eğiyo gülerken gözler küçücük kalıyo 😍😍😍 yakındır hepsi başlar gülmeye ❤️

Kuzum vişneli meyve suyuyla yapabilirsin yulafı spice nin ki zahmetli geldiyse. Mayhoş ve çoo güzel oluyor. Muz vs de ekliyorum ben. Bize de yasak süt falan bende diyetteyim ne zaman azaldığını hissetsem hemen yapıyorum.

Kuzum hep soruyorum ama gaita verdinizmi? Ben mi kaçırdım?
Bugün verdik canım, ilginç bir şekilde kaka yaptı. 1 saat içinde yetiştirdi eşim. Sonuç sabaha çıkar inşallah 🙏 acaba batın ultrason çektirmesem mi, çok mu radyasyon aldı yavrum ya :KK43: acilde de hep çektiler, sırf gazı görmek için. Çok pişmanım.

İle eyiz annelik deneme yanılma yöntemiyle oluyo ya vardıysa diye için içini yemesindense yaptır mesela benim kızom ilk 3 ay gszla birlikte açlıkla mücadele etmiş ben bunu 3.ayın sonunda anladım meme yarası sorunumuz vardı silikpn uçla emziriyodum haliyle sağlıklı bi süt akışı olmuuodu bi gece ne yaptıysak uyumadı son çare mama verdik çocuk bir yudum içer içmez uyuyunca anladık kayınvalide baskısından verememiştik(çünkü mama öcü )ne kadar salakmışım diyorum birinden korkuma çocuğumu aç bırakmışım bide bazen demesi yok mu çocuğum açlıktan ağlıuomuş diye o zaman benim sinir tepeme çıkıyo ya sabır deyip geçiyorum

X