- 3 Mart 2022
- 419
- 621
- 38
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #40.361
Merhaba ben öğretmen değilim kamuda uzmanım işim gerektiğinde evden çalışmaya da müsait. Müdürüm önerimi kabul etti hatta süt izninde kolaylık göstereceğini, gerektiğinde evden çalışmaya da müsade edeceğini de söyledi. Halden anlayan yöneticiMüdürünüz 5 gün izin 5 gün raporu kabul etti mi? Bende kamuda çalışıyorum ama bu hiç aklıma gelmemişti bende bir konuşayım bakalım müdürümle
Süt az olunca mama destekli gidiyorum ben de. Tek fark eds ile değil biberon ile veriyorum. Gece 12 den Öğlene kadar meme ile idare ediyor mama vermiyorum. Ama gündüz 3-4 saatte bir 120 cc yi götürüyor. Günde 4-5 öğün oluyor bu şekilde. Açlık durumuna ve ağlamasına göre ayarlıyorum mama saatlerini yani bir rutini yok. Maalesef oyalamakta zorlanıyorum. Zeka kartları, çıngıraklar, oyun halısı ile vakit geçirmeye çalışıyorum ama çok çabuk sıkılıyor. Benim kız sevilmeyi ve övülmeyi de seviyor bol bol konuşmaya çalışıyorum.Kızlar aranızda benim gibi mama destekli giden varmı?
Ben emzirme destek sistemiyle emziriyorum
120 cc alıyor her seferinde doymuyor obur bir bebek
Sütüm de az ama hem süt hem mama içiyor aynı anda bu sistemle
Sizler kaç cc veriyorsunuz mamayla besleyenler?
Birde kaç saatte bir veriyorsunuz
Benimki 3 saat olmadan acıkıyor
Zor oyalıyorumversem 2 saattede hiç hayır demez , zaten 2 saat olunca mıkırdanmaya başlıyor zor oyalıyorum
Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Ay maşallah çok şanslısınMerhaba ben öğretmen değilim kamuda uzmanım işim gerektiğinde evden çalışmaya da müsait. Müdürüm önerimi kabul etti hatta süt izninde kolaylık göstereceğini, gerektiğinde evden çalışmaya da müsade edeceğini de söyledi. Halden anlayan yöneticiben
Benim de sütüm az olduğu için mama destekli gidiyoruz. Durumuna göre 90-120 ml veriyorum 4 saatte bir. Günde 3 ya da 4 kez vermiş oluyorum. Geceleri sadece meme. Benimki de doymuyor daha fazla versem yok demez.Kızlar aranızda benim gibi mama destekli giden varmı?
Ben emzirme destek sistemiyle emziriyorum
120 cc alıyor her seferinde doymuyor obur bir bebek
Sütüm de az ama hem süt hem mama içiyor aynı anda bu sistemle
Sizler kaç cc veriyorsunuz mamayla besleyenler?
Birde kaç saatte bir veriyorsunuz
Benimki 3 saat olmadan acıkıyor
Zor oyalıyorumversem 2 saattede hiç hayır demez , zaten 2 saat olunca mıkırdanmaya başlıyor zor oyalıyorum
Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Bize de atar mısın nasıl birşeyBu uyku tulumunu bulup yayılmasını saglayandan Allah razı olsunbirkaç gecedir üstünü açtığı için gözüme uyku girmiyordu. Dün gece uyku tulumunu giydirdim oh be sıcacık uyudu kizcem
Evde değilim canım bendekini çekemedim ama resimdeki gibi benimki. Arkadaşım vermisti kaç tog bilmiyorum çok kalın degilBize de atar mısın nasıl birşey
Hipp ve sma denedikten sonra bize en iyi aptamil geldi , diğerleri bağırsaklarını çok çalıştırıyordu garul gurul sesler geliyodu sürekli huzursuzduHangi mamayi kullanıyorsunuz, çok kilo almıyor mu bu şekilde
Ben de mama destekli ilerliyorum ancak öyle rutin şekilde vermiyorum açlık durumuna göre 90-120 cc günde 2 kez veya 1 kez olacak şekilde
Mümkün olduğunca emzirmeye çalışıyorum
Süt gelmeyip ağlayınca oyalamaya çalışıyorum baktım çok ağlıyor ancak o zaman mecburen mama veriyorum
Bende oyalamakta çok zorlanıyorum ve 2.5 saat sonra acıktığını belli edip mızıklanıyorSüt az olunca mama destekli gidiyorum ben de. Tek fark eds ile değil biberon ile veriyorum. Gece 12 den Öğlene kadar meme ile idare ediyor mama vermiyorum. Ama gündüz 3-4 saatte bir 120 cc yi götürüyor. Günde 4-5 öğün oluyor bu şekilde. Açlık durumuna ve ağlamasına göre ayarlıyorum mama saatlerini yani bir rutini yok. Maalesef oyalamakta zorlanıyorum. Zeka kartları, çıngıraklar, oyun halısı ile vakit geçirmeye çalışıyorum ama çok çabuk sıkılıyor. Benim kız sevilmeyi ve övülmeyi de seviyor bol bol konuşmaya çalışıyorum.
Benimki 2 saatte bir versem asla hayır demez, 3 saate zor tamamlıyorum oyalaya oyalayaBenim de sütüm az olduğu için mama destekli gidiyoruz. Durumuna göre 90-120 ml veriyorum 4 saatte bir. Günde 3 ya da 4 kez vermiş oluyorum. Geceleri sadece meme. Benimki de doymuyor daha fazla versem yok demez.
Bize de atar mısın nasıl birşey
Ben rehber öğretmenim. Mesaim 9-15 ama 3 saat izin kullanacağım.. sınıf öğretmeni olan arkadaşlarımdan 3 saat izni kullanabilen var. Normalde yasal hakkınız ama işte müdür inisiyatifi devreye giriyor.. branş derslerini izin saatine denk getirerek boşluk oluşturulabiliyorBenim dokuz üç arasi çalışmam gerekiyor. Sınıf öğretmeniyim süt iznim yada erken çıkmak gibi bir durumum yok o yüzden başlamak zor olacak sanırım
Doktorumuz eğer çok tıkanıklık yoksa aspiratör önermedi çünkü aspiratör de ödem yapabiliyormus.. sık sık serum fizyolojik sıkıp ters cevirin dediKızlar bizimki 2 gündür burnu tıkalı hapşırıyor başka bir şey yok ama ne yapabilirim burnunu aspiratörle çekiyorum tam açılmıyor dün gece çok zor uyudu gündüz çok sıkıntı yok ama gece
Benim oğlum da tesadüf eline çarparsa yakalıyor ama istemli bir şekilde yakalamadi henüz.Kızlar bebişler nesnelere uzanmaya başladı mı ? Eline verdiğimi tutuyor ama uzanması yok henüz bizimkinin
Evet bende eseses kikiki eskieski essEskişehir deyimsiz?
Isbir tatak Junior kiki modelini aldık biz canım. Bir yüzü 0 3 yas, diğer tarafı 3 6 yas. Eşim bayağı araştırmisti bu yattı aklımıza en son. Park beşikte kullanıyorum bu aradaBiz daha beşiğe geçmedik yatak almam gerekiyor. beşiklerde kullanıp memnun olduğunuz yatakları atabilir misiniz nasıl birşey almam gerektiği hakkında bir fikrim yok
Hiç kullanmadım canım ama etrafımda kullananlar vardı ortalama 4 aylık bıraktı hepsiReflu yatagi kullaniyomusunuz kizlar bizimki yatıyo ama kendini kaydiriyo aşağıya hep
Kraft yatas yatak almistim kızımda. Çok memnun kaldık simdi yine aynı yatağı kullanıyoruz. Bir taraf 0-3 yaş bir taraf 3-6 yaş diye geçiyor.Biz daha beşiğe geçmedik yatak almam gerekiyor. beşiklerde kullanıp memnun olduğunuz yatakları atabilir misiniz nasıl birşey almam gerektiği hakkında bir fikrim yok
İlk haftasindan beri kullanıyoruz. 2 aylık olunca kaldırmıştık ama geniz akıntısı başlayınca tekrar kullanmaya başladık. Sürekli aşağı kayıyor.. bazen yan dönmüş bile oluyorReflu yatagi kullaniyomusunuz kizlar bizimki yatıyo ama kendini kaydiriyo aşağıya hep
Benim bebeğim de aynı durumda. Kızımda da bu aylarda benzer durumları yaşamıştık. Yalancı meme reddi deniyor bu duruma. Yani biberon ve emzikle ilgisi yok. Artık etrafı keşfediyorlar uyanık kalma süreleri artıyor ve emme pozisyonuna bile gelmek istemiyorlar. Bugün gündüz oğlum 5 saat boyunca emmek istemedi.. yatırdığım anda çığlık kıyamet.Kızlar hepinize merhaba, bir sorum olacak size kafayı yemek üzereyim doğa 3 ay 10 günlük bi bebek yaklasık 10 gündür uykulu değilse veya cok cok acıkmadıysa asla memeyi emmek istemiyor memeye yatırınca çıglık kıyamet bi sekilde 20 gündür mama vermeden götürmeye calıstm normalde mama +meme gidiyorduk biberona alıştıgı ve memeyi istemeyeceği korkusuyla bıraktm mama vermeyi kaç gündür ama bugun öyle bi cıglık attı ki ellerini kaskatı yaptı kendini sıka sıka ağldı şok oldum hemen mama yapıp verdim ve bütün gün açlıktan kıvranmıs gibi içti mamayı halbuki sütüm vardı o an sizde böyle bir durum yasadınız mı bu haline üzülüyorum memeyi bırakmaması için ne yapabilrm ilk çocugum ve tecrübesizim açıkcası biraz uzun olmuş kusura bakmayın
Sığmıyor bizimkide kayiyo asagi bide artk zamani doluyo sanirim bu yataginIsbir tatak Junior kiki modelini aldık biz canım. Bir yüzü 0 3 yas, diğer tarafı 3 6 yas. Eşim bayağı araştırmisti bu yattı aklımıza en son. Park beşikte kullanıyorum bu arada
Hiç kullanmadım canım ama etrafımda kullananlar vardı ortalama 4 aylık bıraktı hepsi
BüyüyorlarSığmıyor bizimkide kayiyo asagi bide artk zamani doluyo sanirim bu yatagin
Cevabın için çok teşekkür ederim peki geçici bir durum mu bu aynılarını benım kızımda yapıyorKraft yatas yatak almistim kızımda. Çok memnun kaldık simdi yine aynı yatağı kullanıyoruz. Bir taraf 0-3 yaş bir taraf 3-6 yaş diye geçiyor.
İlk haftasindan beri kullanıyoruz. 2 aylık olunca kaldırmıştık ama geniz akıntısı başlayınca tekrar kullanmaya başladık. Sürekli aşağı kayıyor.. bazen yan dönmüş bile oluyor
Benim bebeğim de aynı durumda. Kızımda da bu aylarda benzer durumları yaşamıştık. Yalancı meme reddi deniyor bu duruma. Yani biberon ve emzikle ilgisi yok. Artık etrafı keşfediyorlar uyanık kalma süreleri artıyor ve emme pozisyonuna bile gelmek istemiyorlar. Bugün gündüz oğlum 5 saat boyunca emmek istemedi.. yatırdığım anda çığlık kıyamet.eğer ilgisini çeken bir oyuncak vb varsa emmek için yatirdiginda memeye yakin bir yere koyabilirsin. Biraz büyüdükçe bir yandan oynayıp bir yandan emebilir
2-3 hafta önce kullanmayı bıraktık artık sığmıyor diye, bizimki de hep kayıyorduReflu yatagi kullaniyomusunuz kizlar bizimki yatıyo ama kendini kaydiriyo aşağıya hep
Kuzum genel bir şey bu 3 aydan sonra. Benimkinde de oldu ama 2 hafta sonra normale döndü inşallah geçer bir an önceKızlar hepinize merhaba, bir sorum olacak size kafayı yemek üzereyim doğa 3 ay 10 günlük bi bebek yaklasık 10 gündür uykulu değilse veya cok cok acıkmadıysa asla memeyi emmek istemiyor memeye yatırınca çıglık kıyamet bi sekilde 20 gündür mama vermeden götürmeye calıstm normalde mama +meme gidiyorduk biberona alıştıgı ve memeyi istemeyeceği korkusuyla bıraktm mama vermeyi kaç gündür ama bugun öyle bi cıglık attı ki ellerini kaskatı yaptı kendini sıka sıka ağldı şok oldum hemen mama yapıp verdim ve bütün gün açlıktan kıvranmıs gibi içti mamayı halbuki sütüm vardı o an sizde böyle bir durum yasadınız mı bu haline üzülüyorum memeyi bırakmaması için ne yapabilrm ilk çocugum ve tecrübesizim açıkcası biraz uzun olmuş kusura bakmayın