2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Ne güzel söyledin ben de isterim kendime vakit ayırmak ama tuvalete gidemediğim oluyor
Bence herkes benzer durumda.. benim 4 yaşında bir kızım 3 aylık da oğlum var.. kızım hala geceleri defalarca kez kalkar.. Yani senelerdir deliksiz gece uykum yok. Oğlumunda uykuyla arası yok. Ama gündüzleri bebek arabasıyla biraz yürüyüşe çıkıyorum o bile gerçekten çok çok iyi geliyor..

Hepsi aynı galiba bu arada Eskişehir den mısınız? 26 yi görünce acaba dedim

Siz biz olabilir misiniz kayınvalide bebeği kucağına alıyor geriye çekiliyor. Bir de bizde görümce yok ama eşimin dayısı teyzesi kuzenleri o görevi yerine getiriyor
Of çok zor çok. Ama dün itibariyle karar aldım ben çocuğumun annesiyim en iyisini annesi ve babası olarak biz biliriz. Kucağımdan almaya çalışırlarsa yardımların için teşekkür ederim ama şuan benim sakinleştirmeme izin ver dicem. Bol bol dışarıya çıkıcam gezicem. Bugün başıma geleni anlatayım da gülün inat ettim bugün tam aşağıya indirdim arabaya bindik benimkinden kokular geliyor. Bi düşündüm geri dönsem bi daha dışarı çıkamıcam. Dedim hadi çalıştır arabayı nasıl olsa hemen döneceğiz. Neyse markete gittik ufak bir alışveriş yaptık ve döndük. Aman tanrım her yer çiş her yer kaka pusetin her yeri mahvolmuş önce kızımı yıkadım sonra çamaşırları makineye attım. Olsun yine de bi dışarı çıkmış olduk

Hepsi aynı galiba bu arada Eskişehir den mısınız? 26 yi görünce acaba dedim
Eskişehir deyim siz?
Arkadaşlar merhaba çalışan anneler izinleri bitenler nasıl bir yol izledi? İşe başlamak için daha çok küçükler.
1 martta işe başlamam gerekiyordu o tarihte kızım tam 3 aylıktı ve çok küçük olduğu için bir süre daha izin ve raporlarımı kullanmayı tercih ettim. Bu durumu müdürümle de konuştum. Kamuda çalışıyorum geçen seneden devreden 30 gün izin ve 40 gün rapor hakkım var. Raporları tamamen kullanmadan 5 gün izin 5 gün rapor şeklinde gidebildiğim kadar gitmeyi düşünüyorum bu arada süt iznimiz de varmış doğum izni gittikten sonra ilk 6 ay 3 saatmiş sonraki 6 ay 1,5 saatmiş. Geç gidip erken çıkma durumları olacak.

Arkadaşlar merhaba çalışan anneler izinleri bitenler nasıl bir yol izledi? İşe başlamak için daha çok küçükler.
Merhaba. Pazartesi başlayacağım. 9-12 arası 3 saat çalışacağım okula giderken süt sagip bırakacağım. Kızımda da bu şekilde yapmıştım. 3 saat olduğu için sorun olmuyor. Benim için de iyi oluyordu

Günaydın kızceler
Tabi gün çoktan aydı da eski günlerimizdeki gibi hissedelim bari diye bi günaydın diyeyim dedim
Günümüz çok güzel geçsin , bebeklerimiz bol bol gündüz uykusuna yatsın akıllı akıllı takılsınlar bize de keyifli saatler olsun inşallah

Müdürünüz 5 gün izin 5 gün raporu kabul etti mi? Bende kamuda çalışıyorum ama bu hiç aklıma gelmemişti bende bir konuşayım bakalım müdürümle

Ya bende rapor kullanmak istiyorum müdürüm izin verirse tabi ama kul hakkına giriyosun gibi donutler aldım çevreden kafam çok karışık. Biz daha psikolojik olarak çalışmaya hazır hissetmiyorsak bu da neden değil mi sonuçta. Ben sınıf öğretmeniyim süt iznim de yok baslayinca mecburen tam gün çalışmam lazım

Benim dokuz üç arasi çalışmam gerekiyor. Sınıf öğretmeniyim süt iznim yada erken çıkmak gibi bir durumum yok o yüzden başlamak zor olacak sanırım

Kızlar bizimki 2 gündür burnu tıkalı hapşırıyor başka bir şey yok ama ne yapabilirim burnunu aspiratörle çekiyorum tam açılmıyor dün gece çok zor uyudu gündüz çok sıkıntı yok ama gece

Biz baby wac aspiratör aldık canım süpürgeye takılıyor , önce tedirgin olmuştum ama çok çok güzel bişeymiş ne var ne yok çekiyor inanamıyor insan tavsiye ederim 250 civarında ama sürekli kullanılıyor dezenfekte edip

serum fizyolojik sıkın bol bol hatta yıkayabilitseniz yıkayın olmazsa da sürekli serum sıkın hapşırdıkça açılıyor burnu o zaman

serum fizyolojik sıkın bol bol hatta yıkayabilitseniz yıkayın olmazsa da sürekli serum sıkın hapşırdıkça açılıyor burnu o zaman
Teşekkür ederim serum fizyolojik sıkıyorum sürekli aspiratörle de bir kaç kez çektim inşallah açılır

Ben haftaya perşembe başlıyorum. Eşimle dönüşümlü bakacağız. Ben işteyken o, o çalışırken ben bakacağım şimdilik. bir deneyeceğiz bakalım. Kreş olursa da doğum öncesi düzenimize döneceğiz..

Kızlar aranızda benim gibi mama destekli giden varmı?
Ben emzirme destek sistemiyle emziriyorum
120 cc alıyor her seferinde doymuyor obur bir bebek
Sütüm de az ama hem süt hem mama içiyor aynı anda bu sistemle
Sizler kaç cc veriyorsunuz mamayla besleyenler?
Birde kaç saatte bir veriyorsunuz
Benimki 3 saat olmadan acıkıyor
Zor oyalıyorumversem 2 saattede hiç hayır demez , zaten 2 saat olunca mıkırdanmaya başlıyor zor oyalıyorum
Sizler nasıl yapıyorsunuz?

Hangi mamayi kullanıyorsunuz, çok kilo almıyor mu bu şekilde

Ben de mama destekli ilerliyorum ancak öyle rutin şekilde vermiyorum açlık durumuna göre 90-120 cc günde 2 kez veya 1 kez olacak şekilde
Mümkün olduğunca emzirmeye çalışıyorum
Süt gelmeyip ağlayınca oyalamaya çalışıyorum baktım çok ağlıyor ancak o zaman mecburen mama veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…