- 27 Eylül 2018
- 2.518
- 9.233
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #40.341
Bence herkes benzer durumda.. benim 4 yaşında bir kızım 3 aylık da oğlum var.. kızım hala geceleri defalarca kez kalkar.. Yani senelerdir deliksiz gece uykum yok. Oğlumunda uykuyla arası yok. Ama gündüzleri bebek arabasıyla biraz yürüyüşe çıkıyorum o bile gerçekten çok çok iyi geliyor..Ne güzel söyledinben de isterim kendime vakit ayırmak ama tuvalete gidemediğim oluyor
Hepsi aynı galibaBizimkinin de elleri ağzından çıkmıyor hatta memeyi emerken de mamayı içirirken de o eller araya girecekhayır geçen pusete koydum oyalansın ben de işlerimi yapayım diye bir döndüm iki elini de ağzına atmış biri ile damağını deliyor resmen dedim napıyorsun Gökçe o damak bize lazım annecim bir de güçlü, o durumda zor çektim elini ağzından.
Evde kaç çeşit beşik var. Puset, portatif alt değiştirme zımbırtısı, küçük portatif beşik, büyük beşik, oyun halısı hepsini günde birer birer deniyoruz beşiklerde de dönenceli oyuncaklar asılı ama hiç birinde tam mutlu değil. Bunlar kısa süreli dikkatini dağıtıyor sonra basıyor cazgırı. Mutlu olduğu tek yer kucakonda da görüş açısı açık olacak, sıkıya gelmeyecek falan. Bizimki tüm ekipmanları ileride gelecek kardeşine yepyeni bırakmaya yemin etmiş gibi
Tahin pekmez karışımı bide tahin helvası yaradı bana kuzumKızlar şunu yedim içtim iyi süt yapıyor dediğiniz neler var
Of çok zor çok. Ama dün itibariyle karar aldım ben çocuğumun annesiyim en iyisini annesi ve babası olarak biz biliriz. Kucağımdan almaya çalışırlarsa yardımların için teşekkür ederim ama şuan benim sakinleştirmeme izin ver dicem. Bol bol dışarıya çıkıcam gezicem. Bugün başıma geleni anlatayım da gülünSiz biz olabilir misinizkayınvalide bebeği kucağına alıyor geriye çekiliyor. Bir de bizde görümce yok ama eşimin dayısı teyzesi kuzenleri o görevi yerine getiriyor
Eskişehir deyimHepsi aynı galibabu arada Eskişehir den mısınız? 26 yi görünce acaba dedim
1 martta işe başlamam gerekiyordu o tarihte kızım tam 3 aylıktı ve çok küçük olduğu için bir süre daha izin ve raporlarımı kullanmayı tercih ettim. Bu durumu müdürümle de konuştum. Kamuda çalışıyorum geçen seneden devreden 30 gün izin ve 40 gün rapor hakkım var. Raporları tamamen kullanmadan 5 gün izin 5 gün rapor şeklinde gidebildiğim kadar gitmeyi düşünüyorumArkadaşlar merhaba çalışan anneler izinleri bitenler nasıl bir yol izledi? İşe başlamak için daha çok küçükler.
Merhaba. Pazartesi başlayacağım. 9-12 arası 3 saat çalışacağım okula giderken süt sagip bırakacağım. Kızımda da bu şekilde yapmıştım. 3 saat olduğu için sorun olmuyor. Benim için de iyi oluyorduArkadaşlar merhaba çalışan anneler izinleri bitenler nasıl bir yol izledi? İşe başlamak için daha çok küçükler.
Müdürünüz 5 gün izin 5 gün raporu kabul etti mi? Bende kamuda çalışıyorum ama bu hiç aklıma gelmemişti bende bir konuşayım bakalım müdürümleEskişehir deyimsiz?
1 martta işe başlamam gerekiyordu o tarihte kızım tam 3 aylıktı ve çok küçük olduğu için bir süre daha izin ve raporlarımı kullanmayı tercih ettim. Bu durumu müdürümle de konuştum. Kamuda çalışıyorum geçen seneden devreden 30 gün izin ve 40 gün rapor hakkım var. Raporları tamamen kullanmadan 5 gün izin 5 gün rapor şeklinde gidebildiğim kadar gitmeyi düşünüyorumbu arada süt iznimiz de varmış doğum izni gittikten sonra ilk 6 ay 3 saatmiş sonraki 6 ay 1,5 saatmiş. Geç gidip erken çıkma durumları olacak.
Ya bende rapor kullanmak istiyorum müdürüm izin verirse tabi ama kul hakkına giriyosun gibi donutler aldım çevreden kafam çok karışık. Biz daha psikolojik olarak çalışmaya hazır hissetmiyorsak bu da neden değil mi sonuçta. Ben sınıf öğretmeniyim süt iznim de yok baslayinca mecburen tam gün çalışmam lazımEskişehir deyimsiz?
1 martta işe başlamam gerekiyordu o tarihte kızım tam 3 aylıktı ve çok küçük olduğu için bir süre daha izin ve raporlarımı kullanmayı tercih ettim. Bu durumu müdürümle de konuştum. Kamuda çalışıyorum geçen seneden devreden 30 gün izin ve 40 gün rapor hakkım var. Raporları tamamen kullanmadan 5 gün izin 5 gün rapor şeklinde gidebildiğim kadar gitmeyi düşünüyorumbu arada süt iznimiz de varmış doğum izni gittikten sonra ilk 6 ay 3 saatmiş sonraki 6 ay 1,5 saatmiş. Geç gidip erken çıkma durumları olacak.
Benim dokuz üç arasi çalışmam gerekiyor. Sınıf öğretmeniyim süt iznim yada erken çıkmak gibi bir durumum yok o yüzden başlamak zor olacak sanırımMerhaba. Pazartesi başlayacağım. 9-12 arası 3 saat çalışacağım okula giderken süt sagip bırakacağım. Kızımda da bu şekilde yapmıştım. 3 saat olduğu için sorun olmuyor. Benim için de iyi oluyordu
Biz baby wac aspiratör aldık canım süpürgeye takılıyor , önce tedirgin olmuştum ama çok çok güzel bişeymiş ne var ne yok çekiyor inanamıyor insan tavsiye ederim 250 civarında ama sürekli kullanılıyor dezenfekte edipKızlar bizimki 2 gündür burnu tıkalı hapşırıyor başka bir şey yok ama ne yapabilirim burnunu aspiratörle çekiyorum tam açılmıyor dün gece çok zor uyudu gündüz çok sıkıntı yok ama gece
serum fizyolojik sıkın bol bol hatta yıkayabilitseniz yıkayın olmazsa da sürekli serum sıkın hapşırdıkça açılıyor burnu o zamanKızlar bizimki 2 gündür burnu tıkalı hapşırıyor başka bir şey yok ama ne yapabilirim burnunu aspiratörle çekiyorum tam açılmıyor dün gece çok zor uyudu gündüz çok sıkıntı yok ama gece
Biz baby wac aspiratör aldık canım süpürgeye takılıyor , önce tedirgin olmuştum ama çok çok güzel bişeymiş ne var ne yok çekiyor inanamıyor insan tavsiye ederim 250 civarında ama sürekli kullanılıyor dezenfekte edip
Teşekkür ederim serum fizyolojik sıkıyorum sürekli aspiratörle de bir kaç kez çektim inşallah açılırserum fizyolojik sıkın bol bol hatta yıkayabilitseniz yıkayın olmazsa da sürekli serum sıkın hapşırdıkça açılıyor burnu o zaman
Ben haftaya perşembe başlıyorum. Eşimle dönüşümlü bakacağız. Ben işteyken o, o çalışırken ben bakacağım şimdilik. bir deneyeceğiz bakalım. Kreş olursa da doğum öncesi düzenimize döneceğiz..Arkadaşlar merhaba çalışan anneler izinleri bitenler nasıl bir yol izledi? İşe başlamak için daha çok küçükler.
Hangi mamayi kullanıyorsunuz, çok kilo almıyor mu bu şekildeKızlar aranızda benim gibi mama destekli giden varmı?
Ben emzirme destek sistemiyle emziriyorum
120 cc alıyor her seferinde doymuyor obur bir bebek
Sütüm de az ama hem süt hem mama içiyor aynı anda bu sistemle
Sizler kaç cc veriyorsunuz mamayla besleyenler?
Birde kaç saatte bir veriyorsunuz
Benimki 3 saat olmadan acıkıyor
Zor oyalıyorumversem 2 saattede hiç hayır demez , zaten 2 saat olunca mıkırdanmaya başlıyor zor oyalıyorum
Sizler nasıl yapıyorsunuz?