2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Hepinize merhaba kızlar bende bugün 3.ay izlemine gotürdüm kızımı boyu 60 cm kilosu 6200 baş cevresi 40cm dudaklarında pamukcuk oldu karbonatli su gecirmedi bi ilaç aldık bide kızım çok terliyor kafası ve ensesi beline doğru gidiyor üstunde sadece uzunkollu zıbın varken bile terliyor sizce sizce neden olabilir

Cevabın için çok teşekkür ederim peki geçici bir durum mu bu aynılarını benım kızımda yapıyor
Evet 3-4 ay civarında olması normal. Geceleri karanlık ve sessiz ortamlarda daha iyi emer.. pes etmeden sabırla devam etmelisin. Emmiyor diye mama verdikçe biberon kolayına gelebilir

Kızlar bebekle geceleri aynı yatakta mı uyuyorsunuz? Ben ilk bir ay yanımda babynestte yatırdım sonra yatağımın yanına beşiğe koyup öyle uyutmaya başladım ve halen öyle.. beşiğinde uyuyor ama yatağımın dibinde beşik , gece ayağa kalkmadan alıp emzirip tekrar koyuyorum. Bi arkadaşım yanında yatırmıyor musun uzmanlar hep yanınızda yatsın diyor dedi 🥲 ben açıkçası korkuyorum uykum hafif ama bazen çok uykusuz kalıyorum. Bir de Bnm ebem aynı odada farklı yatakta yatın demişti. Yine de fikrinizi almak istedim

Kızlar bebekle geceleri aynı yatakta mı uyuyorsunuz? Ben ilk bir ay yanımda babynestte yatırdım sonra yatağımın yanına beşiğe koyup öyle uyutmaya başladım ve halen öyle.. beşiğinde uyuyor ama yatağımın dibinde beşik , gece ayağa kalkmadan alıp emzirip tekrar koyuyorum. Bi arkadaşım yanında yatırmıyor musun uzmanlar hep yanınızda yatsın diyor dedi 🥲 ben açıkçası korkuyorum uykum hafif ama bazen çok uykusuz kalıyorum. Bir de Bnm ebem aynı odada farklı yatakta yatın demişti. Yine de fikrinizi almak istedim
Ben yatağımın yanında bitisik besikte yatiriyordum. Deprem olduktan sonra yanımda yatırmaya başladım. Yanımda yatiyorken uzun ve kesintisiz uyuyor. O yüzden hala ayırmiyorum yanımdan derin uyusun diye

İyi geceler kızlar. Annelik çok yorucu. Bunu söylemek için geldim. Aklım yerindeyken yazmak istedim beni neyin yorduğunu. Tekrardan iyi geceler😫
Kesinlikle çok çok yorucu artık cinnetin eşiğine geldim😔 Aglamasa aslında çok zorlamayacak. Hala gaz sancıları çekiyoruz 3 aylık olucaz normal mi ya 😔 Daha 10 dakika önce gaz krizi atlattık mahvoldum

Kesinlikle çok çok yorucu artık cinnetin eşiğine geldim😔 Aglamasa aslında çok zorlamayacak. Hala gaz sancıları çekiyoruz 3 aylık olucaz normal mi ya 😔 Daha 10 dakika önce gaz krizi atlattık mahvoldum
Baya rahatlamıştık gaz sancılarımız olmuyordu ki biz kolik bebektik. Bi kaç gündür ara ara yine olmaya başladı gazımız

Kızlar ciddi psikolojik destek almayı düşünüyorum artık bunalıma giricem. Bebeğim emmiyor 4. Gün geldi emzirme danışmanına başvurdum bi şekilde emdi ama mamayı bırakamadık neler yemedim neler içmedim sütüm hala çok az. Sürekli kendimi suçluyorum yetemediğimi düşünüyorum bu gün eşimin teyzesi geldi “bi hoca vardı çocuğunuzla yeteri kadar ilgilenmediğiniz sevmediğiniz için artmıyor sütünüz derdi” dedi beynimden aşağıya kaynar sular döküldü ya sevgimi veremiyor muyum gerçekten ben çok seviyorum kızımı her şeyden çok uyku tutmuyor ağlıyorum sürekli

Kızlar ciddi psikolojik destek almayı düşünüyorum artık bunalıma giricem. Bebeğim emmiyor 4. Gün geldi emzirme danışmanına başvurdum bi şekilde emdi ama mamayı bırakamadık neler yemedim neler içmedim sütüm hala çok az. Sürekli kendimi suçluyorum yetemediğimi düşünüyorum bu gün eşimin teyzesi geldi “bi hoca vardı çocuğunuzla yeteri kadar ilgilenmediğiniz sevmediğiniz için artmıyor sütünüz derdi” dedi beynimden aşağıya kaynar sular döküldü ya sevgimi veremiyor muyum gerçekten ben çok seviyorum kızımı her şeyden çok uyku tutmuyor ağlıyorum sürekli
Canım çok afedersin ama böyle gerizekali insanların söylediklerini takma bile. Ne demek ya anneye bebeğini sevmiyorsun demek kimin haddine. Her vücut farklı bak kimimiz mastit oluyor kimimiz hıc emziremiyor kimisi mama destekli gidiyor. Her vücut aynı şekilde süt üretmiyor destekleyici şeylerle artırmaya çalışsak bile kısıtlı olabiliyor yapabildiklerimiz. 3.ayda burda yaşamayan çok az emme azalması. Benim kızım 40-50 dk emiyordu 8-10 dakikaya düşmüştü bir anda emmeyi çok severken. Onu da ağla bağır emiyordu kavga ediyordu memeyle. Geçti ama sonra 4 aylık oluyoruz 3 gün sonra. Sen yine emzirmeye çalış ama en olmadı mama vermek de kötü bir şey değil ne yapacaksın artık mamalar da çok besleyici. Ben kimseye söylemedim bile az emdi memeyi istemiyo artık vs. Gerçi etrafımda bu şekilde bir hadsiz yok çok şükür olsa çok net kavga ederdim.

Ben yatağımın yanında bitisik besikte yatiriyordum. Deprem olduktan sonra yanımda yatırmaya başladım. Yanımda yatiyorken uzun ve kesintisiz uyuyor. O yüzden hala ayırmiyorum yanımdan derin uyusun diye
Yeğenim 5 olacak hala ayrı yatamıyor ablamda hep yanında yatırdı . Bi süre sonra zor olduğunu söylüyordu ama yanında yatır diyo oda . Ben çekiniyorum ne bileyim ya…. Cünkü cidden uykusuz olunca ki artık hep öyleyim, ölü gibi yatıyorum

Ben de birlikte uyumak istiyorum kızımla ☺️

Psikolojik danışmana değil densiz insanlara cevabını vermeye ihtiyacınız var. Ne münasebet deyin geçsin gitsin böyle densizlere, bir de annedir eminim. Benim de sütüm yok diyecek kadar az, sütüm artsın diye bir tek takla atmadığım kaldı ama olmuyorsa olmuyor, yapacak birşey yok.

Güne sinir kriziyle başladım resmen , dün gece 11de sevgili kaynanam misafir gelecek diye eşimi aradı o saatte bebişi uyutup bi şeyler hazırladım saatlerce , sabah da 5ten beri temizlik yapıyorum , ve sonuç eşimi aramış ki yarın gelecekler bugün değil . Bebişle o kadar saat hızlı hızlı yetişsin diye iş yaptım gel de kriz geçirme

X