2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Kızlar benim bebeğim ağzını böyle yuvarlak yapıp dudaklarını birleştirip tükürük gibi salya gibi şeyler çıkarmaya başladı, varmı sizlerde de😀Yani böyle dudaklarını birleştirip köpük köpük yapıyor salyasını😃

Benimkinde öyle yapıyor hatta salyadan üzerini batırıyor artık 🤣

Ben bazen uyku tulumu bazen battaniye kullanıyordum. Ama geceleri battaniyeyi açıp sere serpe yatıyor diye uyku tulumuyla yatırıyorum artık 😂
Ya bende uyku tulumu var diye almadım oda biraz büyük önümüzdeki kışa ancak olmaya başlar 😅 hayirlisiyla bi yaz geleydi iyiydi 🤭

Kızlar🌸
Bebişi gündüz uyumayan anneler
Ben bir yöntem keşfettim size de diyeyim🙈
Dedim acaba bu çocuk karanlık ortammı istiyor
Kafasına taktığım şapkasını gözlerine kadar indirdim
Baktım hemen uykuya daldı🙈
Tabi şapkalar bazen rahat durmuyor kıpırdandıkça açılıyor
Dün de ince müslin örtüyü burnuna kadar olan kısma örttüm kafasına daha rahat uykuya daldı
Tabi yanında olduğum zamanlarda bunu yapıyorum ve asla bırakıp bir yere gitmiyorum
Lavaboya falan gideceksem de azıcık açıyorum uyanırsa şansa kadere uyanmazsa oh mis😃🙈

Ben en fazla odanın perdesini kapamaya cesaret edebilirim. Zaten şapka sevmiyor, normalde dışarda taktığımda azıcık gözleri kapansa basıyor yaygarayı. Karanlık ortam etkili tabi uyumada ama işte neymiş gece-gündüz farkını öğrenmeliymiş bebeler. O yüzden ben hep aydınlıkta yatırdım gündüz saatlerinde perdeyi bile çekmedim.

Kızlar benim bebeğim ağzını böyle yuvarlak yapıp dudaklarını birleştirip tükürük gibi salya gibi şeyler çıkarmaya başladı, varmı sizlerde de😀Yani böyle dudaklarını birleştirip köpük köpük yapıyor salyasını😃
Doğduğundan beri hatta anne karnında ağzını yuvarlar yapıyordu. Tükürükleri de yeni yeni çıkmaya başladı 😂

Ben en fazla odanın perdesini kapamaya cesaret edebilirim. Zaten şapka sevmiyor, normalde dışarda taktığımda azıcık gözleri kapansa basıyor yaygarayı. Karanlık ortam etkili tabi uyumada ama işte neymiş gece-gündüz farkını öğrenmeliymiş bebeler. O yüzden ben hep aydınlıkta yatırdım gündüz saatlerinde perdeyi bile çekmedim.
Aslında evet gece gündüz ayrımını öğrenmesi lazım
Ama uyumayınca insan böyle çarelere sarılıyor🙈
Bizimki de yapıyor doktor normal dedi
Oh şükür yaa
Acaba normalmi diye düşünüyodum bende

3aylik olcaz 6 gun sonra umudum 4.aya yoksa halimiz harap hiç durmuyo bizimki hep miy kiy agliyo bagriyo napicagimi bilemiyorum
Yeni yeni daha iyiye gidiyo bizim de hala süper değil tabi ama napican işte büyüyor bebeler bir şekilde bugüne kadar geldik çok şükür
Ay iki gece önce uyurken bir ağladı yemin ediyorum eşimle depar attık yanına gitmek için. Gittik çocuk uyuyor. Ne oldu anlamadım. Ama böyle bir ağlama ilk defa gördüm. Rüya görüyor olabilir mi ?
Evet olabilir canım benimki de yapıyor arada
İnşallah güzel günler yakında canım🤲🏻😍biz de 2.5 aylığız 3 aya az kaldı şükür
Şaka bir yana zaman ne çabuk geçiyor yaa
Sanki hamileliğimin üzerinden yıl geçmiş gibi hissediyorum fotoğraflara bakınca
Ve çok özlüyorum o günleri😍

Bende örtüyorum müslin örtü
Benimki de kafasına asla taktırmıyor şapka
Bak dene örtüyle uyutacaksın bence
Benimki hemen gözünü kapatıyor örtünce

Aynen canım yaa
Keşke daha önce bilseydim bende
Uykuya dalmasını kolaylaştırdı
Aynı senin gibi gözlerini kapatıyorum
Burnuna denk gelmiyor
Ama tabi yanından hiç ayrılmıyorum kapatıyorsam
Hamilelik hiçbir şey değilmiş cidden dogurunca görürsün diyenlere kiziyoduk ama haklilarmis😂😂
Evet canım salya çok artiyo normalmis bazen köpüklü oluyor bizimki de

Kızlar bebeğim ilk başlarda emzik alıyordu artık almıyor ama sürekli elini emmek istiyor onu da beceremiyor. Bizim parmağımızı falan ne bulsa ağzına götürmeye çalışıyor. Sanki emzik tutsa daha rahat edecek gibi bir de belki uykuya dalar emerken diye düşünüyorum. Emzik kolaylık mı yoksa hiç bulaşmayalım mı?

Büyük olsa da belki rahat eder. Hiç denedin mi? Montlar tulumlar büyük de kullanılabiliyor ya ondan dedim..
Hiç denemedim canım, doğru diyorsun aslında bi deneyeyim en iyisi 🤭 ne bileyim büyük kızımda 1 yaşında kullanmaya başlamıştım bunda da hiç denemek aklıma gelmedi o yüzden 😅

Kızlar bebeğim ilk başlarda emzik alıyordu artık almıyor ama sürekli elini emmek istiyor onu da beceremiyor. Bizim parmağımızı falan ne bulsa ağzına götürmeye çalışıyor. Sanki emzik tutsa daha rahat edecek gibi bir de belki uykuya dalar emerken diye düşünüyorum. Emzik kolaylık mı yoksa hiç bulaşmayalım mı?
İlk kızım tam 2 yaşında bıraktı, küçük kızım hiç almadı. İkisinin de kolaylığı da var zorluğu da. Söyle ki uykuya geçmesi evet çok rahat oluyor ama uyanınca kendi alıp ağzına götürene kadar her düşürdüğünde uyaniyor ağlıyor vs. Emziksiz uykuya dalınca en azından uyku bulunmuyor. Emzikli olunca başkasına bırakmak daha rahat en azından sen gidip emziren kadar oyalaniyor. Emziksiz katiyen durmuyor acıkınca. Diş zamanı emzik aşırı aşırı rahatlikti ama emziksiz nasıl olacak bilmiyorum. Bir de bıraktırma işi var tabii, kızım kolay bırakmıştı zorlanmadık ama bazı çocuklar zorlanabiliyor. Etrafımda emziksiz cocuk buyutenlere sorduğumda ilk 2 ay çok zorlandık dediler, bir de bakıcı bakacaksa uyutma sorun oluyor dediler. Uzun yazdım ama faydası olur inşallah 😊

Kizlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz allah aşkına benim ki ne gece ne gündüz uyumuyo hergun 3 saat uyku ile ayakta.duruyorum bittim tükendim sinir minir kalmadi delircem ya🙁🙁🙁

Kizlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz allah aşkına benim ki ne gece ne gündüz uyumuyo hergun 3 saat uyku ile ayakta.duruyorum bittim tükendim sinir minir kalmadi delircem ya🙁🙁🙁
Canım senin kendini rahatlatman lazım önce yoksa uyuyamıyorlar tecrübeyle sabit Bende çok geriliyordum hem uykuda hem sütte sonra ne olduysa birden saldım herşeyi. Gece uykusu için odaya uyanık gidiyoruz emzirirken uyumadıysa 3 4 dk ayakta sallıyorum uyuyor

Gündüz de bizimkisi genelde emince uyuyor ama genelde 5-10 dk uykular bazen 1 saati aşıyor

Benim bebiste son günlerde hep köpücük yapıyor.. ablası ağız mendiliyle siliyor sürekli 🤦‍♀️🤣

Uzamış sariligi olan var mı? Oğlum 3 aylık oldu hala sariligi devam ediyor. Başlarda 12 8di şimdi 9 civarı. Hiç tedavi almadı.. alt kan gruplarımızda uyuşmazlık varmış. Doktor mama önerdi. Ama kilo alımı iyi. Çok şükür sütüm de iyi mama verme konusunda kararsız kaldım. Zaten son günlerde emme konusunda savaş veriyoruz. Biberona alısmasını hiç istemiyorum

İlk kızım tam 2 yaşında bıraktı, küçük kızım hiç almadı. İkisinin de kolaylığı da var zorluğu da. Söyle ki uykuya geçmesi evet çok rahat oluyor ama uyanınca kendi alıp ağzına götürene kadar her düşürdüğünde uyaniyor ağlıyor vs. Emziksiz uykuya dalınca en azından uyku bulunmuyor. Emzikli olunca başkasına bırakmak daha rahat en azından sen gidip emziren kadar oyalaniyor. Emziksiz katiyen durmuyor acıkınca. Diş zamanı emzik aşırı aşırı rahatlikti ama emziksiz nasıl olacak bilmiyorum. Bir de bıraktırma işi var tabii, kızım kolay bırakmıştı zorlanmadık ama bazı çocuklar zorlanabiliyor. Etrafımda emziksiz cocuk buyutenlere sorduğumda ilk 2 ay çok zorlandık dediler, bir de bakıcı bakacaksa uyutma sorun oluyor dediler. Uzun yazdım ama faydası olur inşallah 😊
Çok sağol canım iyi ki uzun yazdın 🌸 gerçekten çok karışık bir konu. Bizim parmak emme isteği yeni çıktı şimdiye kadar emziğe pek ihtiyaç duymamıştık. Bir de uykuya geçişimiz çok zor oluyor. Evdeki emziği almıyor yeni bir tane alır denerim onu da almazsa zorlamam herhalde

Kavga dövüş saatler sürüyor. Koluma yatırıp pişpişliyorum ama koluma yatırmamla çığlık kıyamet ağlaması bir oluyor. Beyaz gürültü vs açıp sakinleştirmeye çalışıyorum. Bu kadar çabanın üstüne yatırıyorum 5dk sonra uyanıyor 🤦🏻‍♀️ keşke kendi kendine uyusa

X