2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Hanımlar 2. Ay aşıları ile rota aşısını aynı gün yaptıraniniz oldu mu? Oldu ise nasıl geçti çok zorlandı mı bebek? Huysuzluk ateş vs.
Ben yaptırdım bu hafta da 2. Dozları yaptıracağım. Kızımın doktoru aşı sonrası ateş olmasa bile gece yatırırken ilaç vermemi önerdi. Öyle yaptım hiç bir sorun olmadı. Bazı doktorlar ateş çıkmadan önermiyor diye biliyorum. Bizimki öyle bir yol izlemedi. Rahat ettik ama..

Ya kızlar o değil de psikolojileriniz nasıl? Ben hiç iyi hissetmiyorum artık kendimi. Çalışan bir insandım onunla etkisi oldu galiba eşimle de limonuyuz her an her koşulda birbirimizi kırıp dökebiliriz artık duvarlar üstüme üstüme geliyor aşırı bunaldım bebeğim çok ağlıyor dışarı çıkamıyorum araba kullanamıyorum ağlıyor diye sadece evdeyim tek lüksüm haftasonu anneme gidip biraz olsun dinlenmek
Sürekli evde olmak, özgürce hareket edememek böyle yapıyor olmalı. Ama hepsi geçici. Bir süre sonra bebeğinle gezmeye başlayacaksın. Ama tünelin sonunda ışık var ve çok güzel günler yakın :)

Kızlar bebekle yanlız başınıza araba sürdünüz mü?benim oğlumdan kalan oto koltuğu 9 kg fan başlıyor dolayısıyla ona daha geçemedik.ana kucağıyla da arkada tek başına bırakarak sürmeye henüz cesaret edemedim.havalar ısınınca bile yanımda biriyle çıkmak zorunda kalıyorum.siz ana kucağıyla araba sürdünüz mü tek başınıza?
Ben henüz böyle bir şey yapmadım. Şimdilik yapasım da yok. Mecbur kalırsam neden olmasın ama keyfi olarak pek yapmak istemiyorum sanki. Hiç hazır değilim 😂

Ya kızlar o değil de psikolojileriniz nasıl? Ben hiç iyi hissetmiyorum artık kendimi. Çalışan bir insandım onunla etkisi oldu galiba eşimle de limonuyuz her an her koşulda birbirimizi kırıp dökebiliriz artık duvarlar üstüme üstüme geliyor aşırı bunaldım bebeğim çok ağlıyor dışarı çıkamıyorum araba kullanamıyorum ağlıyor diye sadece evdeyim tek lüksüm haftasonu anneme gidip biraz olsun dinlenmek
Tamamen psikolojik kuzum bende oyleyim calisiyodum simdi birden ev cocuk derken kendime bi 10 dk ayiramiyor gibiyim esime catiyorum surekli bunaliyorum haftasonu bi rahat gibiyim biraz disari cikincq onun disinda hepten çıldıracak gibiyim kime desem normal diyo calisma hayatindan sonra bebeler bizi duman etti

Ya işte insanın hayal ettiği güzel anıların katili demeyelim de engelleyicisi oluyorlar bunlar😀

Ah ah inşallah canım , 40 ını beklerdim heyecanla , 40 çıktı ama fazla bişey değişmedi😃şimdi 3 ayı bekliyorum nedense sanki 3 ayda sihirli değnek değecek , böyle böyle ömür bitecek 🤣

Demekki bir ben değilmişim canım kızlar teşekkür ederim biraz daha iyi hissediyorum şimdi kendimi❤️

Aynı durumdayız demekki canım
BiZde ne zorluklarla ne badirelerle kavuştuk yavrumuza
Ama işte yorgunluk, uykusuzluk, hayatın bir anda değişmesi insana bu duyguları hissettiriyor demekki🙈
40 dolunca ya da 3 aylık olunca tabiki sihirli değnek dokunmuş gibi her şey bir anda değişmiyor ama mutlaka bir gelişim görüyorsundur. Aşama aşama ilerleyecek bir bakmışsın hepsi geride kalmış. Zor bir bebek varsa daha yıpratıcı oluyor ama o da bir aşamada bitiyor bence. Tabiki başka şeylere evriliyor. Ama o zaman da zaten sen alışmış oluyorsun. Ne gelirse gelsin göğüslemeyi hayatını ona göre düzenlemeyi öğreniyorsun bence

Bebesi şapka sevmeyen analar elendi 🤭 banyodan sonra bile azıcık saçı kurusun diye şapka takıyorum kendi yırtıyor ağlamaktan 😅 şimdi elleri de kullanmayı öğrendi yavaş yavaş sapkaya vura ite çıkarıyor kendi
Bu kesinlikle benim kızım 😂 hiç bir şekilde kısıtlanmayacak. Yaz bebesi olması gerekiyormuş da zamanı ayarlayamamış sanki. Elde eldiven, ayakta çorap, kafada şapka durmuyor 😂

Kızlar bebekle yanlız başınıza araba sürdünüz mü?benim oğlumdan kalan oto koltuğu 9 kg fan başlıyor dolayısıyla ona daha geçemedik.ana kucağıyla da arkada tek başına bırakarak sürmeye henüz cesaret edemedim.havalar ısınınca bile yanımda biriyle çıkmak zorunda kalıyorum.siz ana kucağıyla araba sürdünüz mü tek başınıza?
Hic cesaretim yok benimki 2 sn icinde yuksek gucte aglama.ozelligine sahip çünkü bi bassa çığlığı benide panikletir 2 3 ay daha bekliyim diyorum 😂😂

ben kullanıyorum puseti sağ arkaya bağlıyorum yakın yerlere gidiyorum zaten o sırada uykusu varsa uyuyor bir tane ayna almam gerekiyor onu görmek için

Kızlar bu aralar benim bebik memesiyle kavga ediyor birden gaz sancisiyla çoğu zaman gaz önleyici tavsiyeleriniz var mıdır birde ciyak ciyak ağlamalar başladı sizlerde durum nedir
Ay iki gece önce uyurken bir ağladı yemin ediyorum eşimle depar attık yanına gitmek için. Gittik çocuk uyuyor. Ne oldu anlamadım. Ama böyle bir ağlama ilk defa gördüm. Rüya görüyor olabilir mi ?

Bu kesinlikle benim kızım 😂 hiç bir şekilde kısıtlanmayacak. Yaz bebesi olması gerekiyormuş da zamanı ayarlayamamış sanki. Elde eldiven, ayakta çorap, kafada şapka durmuyor 😂
Gece üstünü açmaya da başladı 🤭 minicik yorgan bile rahatsız ediyor sipayi 😅 şu kış bi biteydi seneye direk uyku tulumu başka türlü olmaz 🤭

Ben yaptırdım bu hafta da 2. Dozları yaptıracağım. Kızımın doktoru aşı sonrası ateş olmasa bile gece yatırırken ilaç vermemi önerdi. Öyle yaptım hiç bir sorun olmadı. Bazı doktorlar ateş çıkmadan önermiyor diye biliyorum. Bizimki öyle bir yol izlemedi. Rahat ettik ama..
Bizim doktor ateşi çıkarsa fitil dedi , yoksa önermedi

Bebesi şapka sevmeyen analar elendi 🤭 banyodan sonra bile azıcık saçı kurusun diye şapka takıyorum kendi yırtıyor ağlamaktan 😅 şimdi elleri de kullanmayı öğrendi yavaş yavaş sapkaya vura ite çıkarıyor kendi
Benimki de aslaaa taktırmaz canım
Şimdi dediğim gibi başına müslin örtü örtüyorum bak onu deneyebilirsin
Burnuna kadar örtüyorum burnu açıkta kalıyor

3.aydan sonrası yine daha iyi canım 6gun sonra 4 aylık oluyoruz biz. Gaz bitiyor en azından sebepsiz ağlamalar çok azalıyor bu sefer de sıkılınca veya bazen nedensiz ağlama oluyor ama eskisi ile asla karşılaştırma yapmam. Uykular da düzene girdi sayılır işte gündüz uykusu çok az ama gece uykusu güzel. Önceden hiç uyumazdi gece
İnşallah güzel günler yakında canım🤲🏻😍biz de 2.5 aylığız 3 aya az kaldı şükür
Şaka bir yana zaman ne çabuk geçiyor yaa
Sanki hamileliğimin üzerinden yıl geçmiş gibi hissediyorum fotoğraflara bakınca
Ve çok özlüyorum o günleri😍
Benim annem tüm yüzüme tülbent örtermiş benim 😂 . Kızım kafasına bişey taktırmıyor yoksa onu da denerdim
Bende örtüyorum müslin örtü
Benimki de kafasına asla taktırmıyor şapka
Bak dene örtüyle uyutacaksın bence
Benimki hemen gözünü kapatıyor örtünce
Canım ben de oldum. Doğumdan sonra doktorum minoset plus yazmıştı ondan kullanıyorum. Çok abartmadan ama ağrı dayanılmaz olunca ve emzirdikten sonra kullanıyorum hani en azından 3 saat falan geçsin diğer emzirmeye kadar diye.

Canım ben bunu hep yapıyorum şapkayla değil de müslin örtüyle gözlerini kapatıyorum hatta uyutmaya çalışırken yapıyorum bunu örtüyü örter örtmez kapatıyo gözlerini. Ama yanındaysam örtüyorum çünkü kapatabiliyor ağzını burnunu dikkatli olmak lazım.
Aynen canım yaa
Keşke daha önce bilseydim bende
Uykuya dalmasını kolaylaştırdı
Aynı senin gibi gözlerini kapatıyorum
Burnuna denk gelmiyor
Ama tabi yanından hiç ayrılmıyorum kapatıyorsam

Ay iki gece önce uyurken bir ağladı yemin ediyorum eşimle depar attık yanına gitmek için. Gittik çocuk uyuyor. Ne oldu anlamadım. Ama böyle bir ağlama ilk defa gördüm. Rüya görüyor olabilir mi ?

Bizimde iki gündür böyle banyo yaptırırken ağladı simdi uyurken çok ağlıyor uykuya dalma da çok zorlanıyor bu aralar cuma günü gideceğiz doktora bakalım 😥

X