- 7 Mart 2022
- 902
- 1.170
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #40.201
Yani 150-200 düşülür bizim hemşire çok abarttı ya4900 gelmişti 150 gram düştü
Bezini yeni değiştirip gitmiştim üstünde de ince bir tulum vardi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yani 150-200 düşülür bizim hemşire çok abarttı ya4900 gelmişti 150 gram düştü
Bezini yeni değiştirip gitmiştim üstünde de ince bir tulum vardi
Ne giydirmiştinizBenim de geçen 300 Gr düştü sağlık ocagi
Ben emzirme danışmanına gitmiştim aynı sebepten.meme reddi demişti.ben sütüm az ondan mı diye sordum.sütün çeşme gibi aksa da aynısını yapar bu meme reddi demiştiKızım bu ara memeyi çekip çekip bırakıyor geri alıyor yine bırakıyor. Sıkıyorum sütte var. Niye böyle yapıyor olabilir sürekli kavga ediyor memeyle
Bana da danışman gazı varsa yapar demişti ama tam emin değilim öyle olduğunaBenim oğlumda yapıyor bunu özellikle uykuya geçmeden önce defalarca alıp geri bırakıyor. Alerjik bebek yapar diyolar ama bir belirti yok. Çözemedim neden yapıyor
Bunlar da herşeye meme reddi demeye yer arıyor. Şuan yapmıyor mesela lıkır lıkır içiyor. Bana danışman da gazı vardır demişti. Gerçekten de bazen o hareketin üzerine gaz çıkardığı ya da kaka yaptığı oldu. Ama yapmadığı da oluyorBen emzirme danışmanına gitmiştim aynı sebepten.meme reddi demişti.ben sütüm az ondan mı diye sordum.sütün çeşme gibi aksa da aynısını yapar bu meme reddi demişti
Ben kullanmadım ama bir arkadaşım puseti ön koltuğa bağlayıp öyle kullanıyordu ne kadar doğru bilemem tabiKızlar bebekle yanlız başınıza araba sürdünüz mü?benim oğlumdan kalan oto koltuğu 9 kg fan başlıyor dolayısıyla ona daha geçemedik.ana kucağıyla da arkada tek başına bırakarak sürmeye henüz cesaret edemedim.havalar ısınınca bile yanımda biriyle çıkmak zorunda kalıyorum.siz ana kucağıyla araba sürdünüz mü tek başınıza?
Hatta şimdi tekrar baktım 390 Gr düşmüş, 5890di, 5500 yazmis ,sizinkinden sadece ince bir üst fazla idi bizim de , bence fazla düştü yani maksimum 250 Gr düşse diye düşünüyorumNe giydirmiştiniz
İlk ay kilo alımı bizde de çok azdı o yüzden mamaya başlamak zorunda kaldık. Eds sistemini hiç denemeden önce kaşık biberon sonra normal biberon ile devam ettik. Doktor ısrarla kaşık biberon önerdi ama bebek büyüyünce elleri kolları hareketlenince asla onu kullanamadık. Bebeğimi gözlemleyerek ilerliyorum şu an. Aç olduğunda ve çok öfkelendiğinde asla memeyi vermiyorum çünkü tiksinmesinden korkuyorum. Mama sonrası biraz zaman geçtikten sonra uykuya dalmak istediğinde sessiz ortamda ve loş ışıkta pişpiş yaparak denedim bir kaç kez başarılı oldum. Bugün silikon göğüs ucu ile denedim bir kez de onda da memeyi aldı. Normalde silikon ucu kullanmıyorduk. Umarım aşarız geçici bir durumdur yoksa beni de bebeğimi de çok yıpratıyor.Bende başlarda kilo alımı yavaş olduğu için doktor tavsiyesi ile mamaya başladım
Önce şırınga sonra kaşık biberon ve sizin gibi zor gelmeye başlayınca bu sefer emzirme destek sistemine geçmiştim o da okadar yıpratıcı olduki çok travma yaşadım sağolsun o sisteme
Hala onunla devam ediyorum ama dayanamayacağım noktaya gelince mecburen biberona başlayacağım
Doktor biberona başlarsan memeni artık tutmaz dedi
Şimdi zaten o emzirme destek sisteminin beslenme kablosu olmadan mememi almıyor
Vermeye çalışıyorum ama çığlık kıyamet
Bende aşamıyorum bu durumu ve sizin gibi çözüm arıyorum
Korkutmak istemem ama meme reddi öncesi aynı durumu yaşıyordum. Gerçi sonrasında mutlaka ya gaz çıkarırdı yada kaka yapardı. Umarım sizde bu sorun olmazKızım bu ara memeyi çekip çekip bırakıyor geri alıyor yine bırakıyor. Sıkıyorum sütte var. Niye böyle yapıyor olabilir sürekli kavga ediyor memeyle
Merhaba aynen dediğiniz gibi uyguluyorum kimi zaman memeyi alıyor kimi zaman almıyor. Almayınca zorlamıyorum başka türlü sakinleştirmeye çalışıyorum ama çok öfkeleniyor. Umarım bende de sizin gibi geçer. Maalesef süt azlığı devam ediyor ve mama vermem gerekiyor. Biberon philips avent yenidoğan ile lansinoh un en küçük akışlı biberonlarını kullanıyorum. Ve evet haklısınız bu bebişler çok akıllıMerhaba Meme reddi aylarındasiniz birde onun etkisi var tabi. Uykulu iken emzirmeyi deneyin birde ayakta pispisleyerek emzirin istikrarlı olun geçiyor bir süreç bu. Büyük kızımda bende yaşadım aynısını ama geçti. Biberon hsngini kullanıyorsunuz. Hala mama vermeniz gerekiyorsa anne göğsüne en yakın olan ve deliğide en minik olanı kullanın akışı çok az olsun.biberon kolaylığına alışınca memeyle uğraşmak istemiyorlar çok akıllılar
Ben yaptirdim cok şükür hic bi sorun yaşamadım ates 37.5 oldu en fazla calpol verdim her ihtimale karsiHanımlar 2. Ay aşıları ile rota aşısını aynı gün yaptıraniniz oldu mu? Oldu ise nasıl geçti çok zorlandı mı bebek? Huysuzluk ateş vs.
Ya işte insanın hayal ettiği güzel anıların katili demeyelim de engelleyicisi oluyorlar bunlarKeçileri kacirma demeyelim de bizde bugun avm de gidiyorduk soyle bir dolanalim diye benim kızım zart zurt o gurultulu dedikleri kakayı bir yaptı hayde iceri girmeden eve gonduk beline kadar kaka olmuş çünkü 5 saatlik yol geldik ama bi avm ye giremedik ya
Ah ah inşallah canım , 40 ını beklerdim heyecanla , 40 çıktı ama fazla bişey değişmedişimdi 3 ayı bekliyorum nedense sanki 3 ayda sihirli değnek değecek , böyle böyle ömür bitecekBiraz zaman lazım canım. Onlar dünyaya biz onlara alışırken bazen delirmek serbest bence. Ama zamanla her şey yerli yerine oturacak. Konuşmaya anlamaya başladığında hele bu sıkıntıları hiç hatırlamayacaksın bence. Böyle zamanlarda seni dinlendirecek biraz nefes aldıracak birisi olsa çok güzel olur. Ama hepimizin şartları farklı. Bazen 7/24 ilgilenmek zorunda kalanlarımız var. Öyle ya da böyle bu günler geçecek. Geçecek olduğunu bilmek bir parça rahatlatmalı seni..
Demekki bir ben değilmişim canım kızlar teşekkür ederim biraz daha iyi hissediyorum şimdi kendimiBen de sıyırmıştim bir kere canım yaşamayan çok az insan vardır bence
Aynı durumdayız demekki canım+1 burdayim oyle deliriyorum bazen sonra kızıyorum kendime ne zorlukla sahip oldun diye resmen delilik halleri bu annelik. Hafta sonlarini bende bekliyorum onda da sanki daha bi kuduruyo hic durmuyo sabahtan beri uyusun diye yapmadigim kalmadi halen daha cin cin bakiniyo
Seni çok iyi anlıyorum canımİlk ay kilo alımı bizde de çok azdı o yüzden mamaya başlamak zorunda kaldık. Eds sistemini hiç denemeden önce kaşık biberon sonra normal biberon ile devam ettik. Doktor ısrarla kaşık biberon önerdi ama bebek büyüyünce elleri kolları hareketlenince asla onu kullanamadık. Bebeğimi gözlemleyerek ilerliyorum şu an. Aç olduğunda ve çok öfkelendiğinde asla memeyi vermiyorum çünkü tiksinmesinden korkuyorum. Mama sonrası biraz zaman geçtikten sonra uykuya dalmak istediğinde sessiz ortamda ve loş ışıkta pişpiş yaparak denedim bir kaç kez başarılı oldum. Bugün silikon göğüs ucu ile denedim bir kez de onda da memeyi aldı. Normalde silikon ucu kullanmıyorduk. Umarım aşarız geçici bir durumdur yoksa beni de bebeğimi de çok yıpratıyor.
Korkutmak istemem ama meme reddi öncesi aynı durumu yaşıyordum. Gerçi sonrasında mutlaka ya gaz çıkarırdı yada kaka yapardı. Umarım sizde bu sorun olmaz
Merhaba aynen dediğiniz gibi uyguluyorum kimi zaman memeyi alıyor kimi zaman almıyor. Almayınca zorlamıyorum başka türlü sakinleştirmeye çalışıyorum ama çok öfkeleniyor. Umarım bende de sizin gibi geçer. Maalesef süt azlığı devam ediyor ve mama vermem gerekiyor. Biberon philips avent yenidoğan ile lansinoh un en küçük akışlı biberonlarını kullanıyorum. Ve evet haklısınız bu bebişler çok akıllı
Bebesi şapka sevmeyen analar elendi banyodan sonra bile azıcık saçı kurusun diye şapka takıyorum kendi yırtıyor ağlamaktan şimdi elleri de kullanmayı öğrendi yavaş yavaş sapkaya vura ite çıkarıyor kendiKızlar
Bebişi gündüz uyumayan anneler
Ben bir yöntem keşfettim size de diyeyim
Dedim acaba bu çocuk karanlık ortammı istiyor
Kafasına taktığım şapkasını gözlerine kadar indirdim
Baktım hemen uykuya daldı
Tabi şapkalar bazen rahat durmuyor kıpırdandıkça açılıyor
Dün de ince müslin örtüyü burnuna kadar olan kısma örttüm kafasına daha rahat uykuya daldı
Tabi yanında olduğum zamanlarda bunu yapıyorum ve asla bırakıp bir yere gitmiyorum
Lavaboya falan gideceksem de azıcık açıyorum uyanırsa şansa kadere uyanmazsa oh mis
3.aydan sonrası yine daha iyi canım 6gun sonra 4 aylık oluyoruz biz. Gaz bitiyor en azından sebepsiz ağlamalar çok azalıyor bu sefer de sıkılınca veya bazen nedensiz ağlama oluyor ama eskisi ile asla karşılaştırma yapmam. Uykular da düzene girdi sayılır işte gündüz uykusu çok az ama gece uykusu güzel. Önceden hiç uyumazdi geceYa işte insanın hayal ettiği güzel anıların katili demeyelim de engelleyicisi oluyorlar bunlar
Ah ah inşallah canım , 40 ını beklerdim heyecanla , 40 çıktı ama fazla bişey değişmedişimdi 3 ayı bekliyorum nedense sanki 3 ayda sihirli değnek değecek , böyle böyle ömür bitecek
Demekki bir ben değilmişim canım kızlar teşekkür ederim biraz daha iyi hissediyorum şimdi kendimi
Aynı durumdayız demekki canım
BiZde ne zorluklarla ne badirelerle kavuştuk yavrumuza
Ama işte yorgunluk, uykusuzluk, hayatın bir anda değişmesi insana bu duyguları hissettiriyor demekki
3aylik olcaz 6 gun sonra umudum 4.aya yoksa halimiz harap hiç durmuyo bizimki hep miy kiy agliyo bagriyo napicagimi bilemiyorum3.aydan sonrası yine daha iyi canım 6gun sonra 4 aylık oluyoruz biz. Gaz bitiyor en azından sebepsiz ağlamalar çok azalıyor bu sefer de sıkılınca veya bazen nedensiz ağlama oluyor ama eskisi ile asla karşılaştırma yapmam. Uykular da düzene girdi sayılır işte gündüz uykusu çok az ama gece uykusu güzel. Önceden hiç uyumazdi gece
Benim annem tüm yüzüme tülbent örtermiş benim . Kızım kafasına bişey taktırmıyor yoksa onu da denerdimKızlar
Dün de ince müslin örtüyü burnuna kadar olan kısma örttüm kafasına daha rahat uykuya daldı
Tabi yanında olduğum zamanlarda bunu yapıyorum ve asla bırakıp bir yere gitmiyorum
Lavaboya falan gideceksem de azıcık açıyorum uyanırsa şansa kadere uyanmazsa oh mis
Canım ben de oldum. Doğumdan sonra doktorum minoset plus yazmıştı ondan kullanıyorum. Çok abartmadan ama ağrı dayanılmaz olunca ve emzirdikten sonra kullanıyorum hani en azından 3 saat falan geçsin diğer emzirmeye kadar diye.Kızlar selamlar. Doğum sonrası ilk adetimi oldum biraz önce. Sancı falan olduğunda ağrı kesici ne kullanabiliyoruz emziren anneler. Hamilelik öncesi inanılmaz sancılıydı. Şu an herhangi bi sancı yok ama gelirse ne yapıcam diye çok endişeliyim.
Canım ben bunu hep yapıyorum şapkayla değil de müslin örtüyle gözlerini kapatıyorum hatta uyutmaya çalışırken yapıyorum bunu örtüyü örter örtmez kapatıyo gözlerini. Ama yanındaysam örtüyorum çünkü kapatabiliyor ağzını burnunu dikkatli olmak lazım.Kızlar