2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Çok sağol canım iyi ki uzun yazdın 🌸 gerçekten çok karışık bir konu. Bizim parmak emme isteği yeni çıktı şimdiye kadar emziğe pek ihtiyaç duymamıştık. Bir de uykuya geçişimiz çok zor oluyor. Evdeki emziği almıyor yeni bir tane alır denerim onu da almazsa zorlamam herhalde
Küçük kızımda da var parmak emme olayı 3 tane emzik denedim almadı artık bıraktım bende inşallah alışkanlık haline getirmez diye dua ediyorum artık ❤️

Canım senin kendini rahatlatman lazım önce yoksa uyuyamıyorlar tecrübeyle sabit Bende çok geriliyordum hem uykuda hem sütte sonra ne olduysa birden saldım herşeyi. Gece uykusu için odaya uyanık gidiyoruz emzirirken uyumadıysa 3 4 dk ayakta sallıyorum uyuyor

Gündüz de bizimkisi genelde emince uyuyor ama genelde 5-10 dk uykular bazen 1 saati aşıyor
Memede uyuyo birakiyorum 10 dk sonra zink acmis gozunu gece yatiriyorum yatagina dalsin diye ki 45 dk bekledigim oluyo kucagimda yataga yatinca fikir fikir el kol durmuyo uyaniyo soyleniyo ciddi anlamda yoruldum guc kalmadi napicaz nasil duzene gircek hergun dusunuyorum

Kavga dövüş saatler sürüyor. Koluma yatırıp pişpişliyorum ama koluma yatırmamla çığlık kıyamet ağlaması bir oluyor. Beyaz gürültü vs açıp sakinleştirmeye çalışıyorum. Bu kadar çabanın üstüne yatırıyorum 5dk sonra uyanıyor 🤦🏻‍♀️ keşke kendi kendine uyusa
Saatlerdir evde fön sesi acik bi gram dursun uysun diye boyle inat cins cocuk gormedim goren duyanda sasiriyo nasil uyumaz diye anlamadk gitti napcaz.bu bebelerle

Küçük kızımda da var parmak emme olayı 3 tane emzik denedim almadı artık bıraktım bende inşallah alışkanlık haline getirmez diye dua ediyorum artık ❤️
Bizimki.komple elini sokcak nerdeyse agzina.oyle yetmez tuz da dök ustune diyorum bazrn ztn uykusuzum fenalik gelio iyice😀

Bizimki.komple elini sokcak nerdeyse agzina.oyle yetmez tuz da dök ustune diyorum bazrn ztn uykusuzum fenalik gelio iyice😀
Bu bebeler çılgın 😅 annem diyor yatirirdim uyurdun ben uyanınca uyanirdin. Bizim kız nerdeeee, resmen ben yatınca kalkiyor çocuğum 🤭 birde kaynanacigim geldi 1 haftadır burada resmen huni takmalik oluyorum yavaş yavaş

Bu bebeler çılgın 😅 annem diyor yatirirdim uyurdun ben uyanınca uyanirdin. Bizim kız nerdeeee, resmen ben yatınca kalkiyor çocuğum 🤭 birde kaynanacigim geldi 1 haftadır burada resmen huni takmalik oluyorum yavaş yavaş
Aynisini annemde diyo uyumasanda bagirmazdn dio bu ciyak ciyak hep😀aman ne diye geldi kaynanalar fuzuli geziniyo ayak altinda ya

Kızlar acil durum aşı ateş yaptı calpol yarım ölçek dedi doktor neyle vericem bunu kaşıkla mı şırıngayla mı

Kizlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz allah aşkına benim ki ne gece ne gündüz uyumuyo hergun 3 saat uyku ile ayakta.duruyorum bittim tükendim sinir minir kalmadi delircem ya🙁🙁🙁
Uyanık kaldığı süre içinde nasıl oyalıyorsun canım ? Neler yapıyorsunuz? Zamanınız nasıl geçiyor ?

Kizlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz allah aşkına benim ki ne gece ne gündüz uyumuyo hergun 3 saat uyku ile ayakta.duruyorum bittim tükendim sinir minir kalmadi delircem ya🙁🙁🙁
Ben gündüz pek uyutmaya çalışmıyorum artık esnemeye başladığında kucağıma alıp biraz pişpişliyorum. Yatağa oturup hafif yaylaninca hoşuna gidiyor. Bazen de dizimde hafif salliyorum bütün vücudu yastıkta olacak şekilde kafası sarsılmadan. Yukarı aşağı hareket ettiriyorum önce onu daha çok seviyor baktım gözleri hafif gidiyor sonra sağ sol yapıyorum. Yerine hemen yatirmiyorum bekliyorum 10-15 dk yoksa uyanıyor. Gündüz çok az uyuyor 12 saat içinde 2.5 saat falan toplamda ama gece uykusu güzel maşallah 9-10 saat uyur iki posta şeklinde. Gündüz çok yorulduğu için gece güzel uyuyor.
Kızlar acil durum aşı ateş yaptı calpol yarım ölçek dedi doktor neyle vericem bunu kaşıkla mı şırıngayla mı
Ben şırınga ile veriyordum şurubu

Kızlar bebişlerinizin gündüz uykusu kaç saat gece kaç saat? Benimki gündüz 12-13 saat içinde 2.5 saat falan uyuyor az sanki ama gece uykusu iyi uyuyor bu sefer de o yüzden şikayetçi değilim o kadar. Dinleniyorum gece ama gündüz çok yoruluyorum o uyuyunca maks 1 saate ben de uyuyorum pilim bitiyor

Benim kızım elini sokamadığı için dilini çıkarıp yalıyor. O el mutlaka yalanacak demek ki. Geçen gün baş parmağını sokmayı başarmış ama sanki ağzının içini keşfediyor gibi. Ne çıkarıyor parmağını ne de emiyor, şaşkın şaşkın da bakıyor.

Benim kızım elini sokamadığı için dilini çıkarıp yalıyor. O el mutlaka yalanacak demek ki. Geçen gün baş parmağını sokmayı başarmış ama sanki ağzının içini keşfediyor gibi. Ne çıkarıyor parmağını ne de emiyor, şaşkın şaşkın da bakıyor.
o sol el ağzına gidene kadar dakikalarca uğraşıyor eğer başarılı olursa cak cuk nasıl iştahlı emiyor öyle iştahlı olunca ayırmaya kıyamıyorum 😂

Kızlar bebişlerinizin gündüz uykusu kaç saat gece kaç saat? Benimki gündüz 12-13 saat içinde 2.5 saat falan uyuyor az sanki ama gece uykusu iyi uyuyor bu sefer de o yüzden şikayetçi değilim o kadar. Dinleniyorum gece ama gündüz çok yoruluyorum o uyuyunca maks 1 saate ben de uyuyorum pilim bitiyor
Benim de gündüz uykusu genelde 3- 4 saat civarı ama daha az olduğu da oluyor. Gece uykusu 12 saat. Bu aylarda ne kadar uyumaları gerekiyor bilmiyorum ama genel olarak dışarı çıkıp duş alınca daha uzun ve derin uyuyor. Havalar ısınsa bir de oturmaya başlasa da her gün yıkasam diye bekliyorum.

o sol el ağzına gidene kadar dakikalarca uğraşıyor eğer başarılı olursa cak cuk nasıl iştahlı emiyor öyle iştahlı olunca ayırmaya kıyamıyorum 😂
Ben elini yalamaya başlayınca çekip emzik veriyorum ama onu da atıyor genelde 😂 şimdi öğrenmiş elini takıyor emziğe kendisi çıkarıyor 😂

Arkadaşlar bir şey sorabilir miyim doğum sonrası benim yatak odası yol geçen hanına döndü. Emzirmek için odaya geçiyorum bi bakıyorum yatak odama gelinmiş. Kırmamak için bir şey de demiyorum. Hiç mi hiç hoşlanmıyorum bu odaya girilmesinden. Çocuğu uyutmaya geliyorum bazen çok ağlayabiliyor bi bakıyorum görümcem gelmiş kayınvalidem gelmiş oluyor. Ben ikisinin de yatak odasına girmiyorum hatta çoğu zaman o odaya koyulması gereken eşyaları olduğunda kapıya koydum sen odana alırsın diyorum. Ama kimse bana aynı özeni göstermiyor

X