- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 42
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #40.221
Ben yaptırdım bu hafta da 2. Dozları yaptıracağım. Kızımın doktoru aşı sonrası ateş olmasa bile gece yatırırken ilaç vermemi önerdi. Öyle yaptım hiç bir sorun olmadı. Bazı doktorlar ateş çıkmadan önermiyor diye biliyorum. Bizimki öyle bir yol izlemedi. Rahat ettik ama..Hanımlar 2. Ay aşıları ile rota aşısını aynı gün yaptıraniniz oldu mu? Oldu ise nasıl geçti çok zorlandı mı bebek? Huysuzluk ateş vs.
Sürekli evde olmak, özgürce hareket edememek böyle yapıyor olmalı. Ama hepsi geçici. Bir süre sonra bebeğinle gezmeye başlayacaksın. Ama tünelin sonunda ışık var ve çok güzel günler yakın :)Ya kızlar o değil de psikolojileriniz nasıl? Ben hiç iyi hissetmiyorum artık kendimi. Çalışan bir insandım onunla etkisi oldu galiba eşimle de limonuyuz her an her koşulda birbirimizi kırıp dökebiliriz artık duvarlar üstüme üstüme geliyor aşırı bunaldım bebeğim çok ağlıyor dışarı çıkamıyorum araba kullanamıyorum ağlıyor diye sadece evdeyim tek lüksüm haftasonu anneme gidip biraz olsun dinlenmek
Ben henüz böyle bir şey yapmadım. Şimdilik yapasım da yok. Mecbur kalırsam neden olmasın ama keyfi olarak pek yapmak istemiyorum sanki. Hiç hazır değilimKızlar bebekle yanlız başınıza araba sürdünüz mü?benim oğlumdan kalan oto koltuğu 9 kg fan başlıyor dolayısıyla ona daha geçemedik.ana kucağıyla da arkada tek başına bırakarak sürmeye henüz cesaret edemedim.havalar ısınınca bile yanımda biriyle çıkmak zorunda kalıyorum.siz ana kucağıyla araba sürdünüz mü tek başınıza?
Tamamen psikolojik kuzum bende oyleyim calisiyodum simdi birden ev cocuk derken kendime bi 10 dk ayiramiyor gibiyim esime catiyorum surekli bunaliyorum haftasonu bi rahat gibiyim biraz disari cikincq onun disinda hepten çıldıracak gibiyim kime desem normal diyo calisma hayatindan sonra bebeler bizi duman ettiYa kızlar o değil de psikolojileriniz nasıl? Ben hiç iyi hissetmiyorum artık kendimi. Çalışan bir insandım onunla etkisi oldu galiba eşimle de limonuyuz her an her koşulda birbirimizi kırıp dökebiliriz artık duvarlar üstüme üstüme geliyor aşırı bunaldım bebeğim çok ağlıyor dışarı çıkamıyorum araba kullanamıyorum ağlıyor diye sadece evdeyim tek lüksüm haftasonu anneme gidip biraz olsun dinlenmek
40 dolunca ya da 3 aylık olunca tabiki sihirli değnek dokunmuş gibi her şey bir anda değişmiyor ama mutlaka bir gelişim görüyorsundur. Aşama aşama ilerleyecek bir bakmışsın hepsi geride kalmış. Zor bir bebek varsa daha yıpratıcı oluyor ama o da bir aşamada bitiyor bence. Tabiki başka şeylere evriliyor. Ama o zaman da zaten sen alışmış oluyorsun. Ne gelirse gelsin göğüslemeyi hayatını ona göre düzenlemeyi öğreniyorsun benceYa işte insanın hayal ettiği güzel anıların katili demeyelim de engelleyicisi oluyorlar bunlar
Ah ah inşallah canım , 40 ını beklerdim heyecanla , 40 çıktı ama fazla bişey değişmedişimdi 3 ayı bekliyorum nedense sanki 3 ayda sihirli değnek değecek , böyle böyle ömür bitecek
Demekki bir ben değilmişim canım kızlar teşekkür ederim biraz daha iyi hissediyorum şimdi kendimi
Aynı durumdayız demekki canım
BiZde ne zorluklarla ne badirelerle kavuştuk yavrumuza
Ama işte yorgunluk, uykusuzluk, hayatın bir anda değişmesi insana bu duyguları hissettiriyor demekki
Bu kesinlikle benim kızımBebesi şapka sevmeyen analar elendibanyodan sonra bile azıcık saçı kurusun diye şapka takıyorum kendi yırtıyor ağlamaktan şimdi elleri de kullanmayı öğrendi yavaş yavaş sapkaya vura ite çıkarıyor kendi
Hic cesaretim yok benimki 2 sn icinde yuksek gucte aglama.ozelligine sahip çünkü bi bassa çığlığı benide panikletir 2 3 ay daha bekliyim diyorumKızlar bebekle yanlız başınıza araba sürdünüz mü?benim oğlumdan kalan oto koltuğu 9 kg fan başlıyor dolayısıyla ona daha geçemedik.ana kucağıyla da arkada tek başına bırakarak sürmeye henüz cesaret edemedim.havalar ısınınca bile yanımda biriyle çıkmak zorunda kalıyorum.siz ana kucağıyla araba sürdünüz mü tek başınıza?
ben kullanıyorum puseti sağ arkaya bağlıyorum yakın yerlere gidiyorum zaten o sırada uykusu varsa uyuyor bir tane ayna almam gerekiyor onu görmek içinKızlar bebekle yanlız başınıza araba sürdünüz mü?benim oğlumdan kalan oto koltuğu 9 kg fan başlıyor dolayısıyla ona daha geçemedik.ana kucağıyla da arkada tek başına bırakarak sürmeye henüz cesaret edemedim.havalar ısınınca bile yanımda biriyle çıkmak zorunda kalıyorum.siz ana kucağıyla araba sürdünüz mü tek başınıza?
Ay iki gece önce uyurken bir ağladı yemin ediyorum eşimle depar attık yanına gitmek için. Gittik çocuk uyuyor. Ne oldu anlamadım. Ama böyle bir ağlama ilk defa gördüm. Rüya görüyor olabilir mi ?Kızlar bu aralar benim bebik memesiyle kavga ediyor birden gaz sancisiyla çoğu zaman gaz önleyici tavsiyeleriniz var mıdır birde ciyak ciyak ağlamalar başladı sizlerde durum nedir
Gece üstünü açmaya da başladıBu kesinlikle benim kızımhiç bir şekilde kısıtlanmayacak. Yaz bebesi olması gerekiyormuş da zamanı ayarlayamamış sanki. Elde eldiven, ayakta çorap, kafada şapka durmuyor
Sadece bigaia kullanıyorum bayağı düzene girdi gaz sancısıKızlar bu aralar benim bebik memesiyle kavga ediyor birden gaz sancisiyla çoğu zaman gaz önleyici tavsiyeleriniz var mıdır birde ciyak ciyak ağlamalar başladı sizlerde durum nedir
Bizim doktor ateşi çıkarsa fitil dedi , yoksa önermediBen yaptırdım bu hafta da 2. Dozları yaptıracağım. Kızımın doktoru aşı sonrası ateş olmasa bile gece yatırırken ilaç vermemi önerdi. Öyle yaptım hiç bir sorun olmadı. Bazı doktorlar ateş çıkmadan önermiyor diye biliyorum. Bizimki öyle bir yol izlemedi. Rahat ettik ama..
+1:)Bu kesinlikle benim kızımhiç bir şekilde kısıtlanmayacak. Yaz bebesi olması gerekiyormuş da zamanı ayarlayamamış sanki. Elde eldiven, ayakta çorap, kafada şapka durmuyor
Benimki de aslaaa taktırmaz canımBebesi şapka sevmeyen analar elendibanyodan sonra bile azıcık saçı kurusun diye şapka takıyorum kendi yırtıyor ağlamaktan şimdi elleri de kullanmayı öğrendi yavaş yavaş sapkaya vura ite çıkarıyor kendi
İnşallah güzel günler yakında canım3.aydan sonrası yine daha iyi canım 6gun sonra 4 aylık oluyoruz biz. Gaz bitiyor en azından sebepsiz ağlamalar çok azalıyor bu sefer de sıkılınca veya bazen nedensiz ağlama oluyor ama eskisi ile asla karşılaştırma yapmam. Uykular da düzene girdi sayılır işte gündüz uykusu çok az ama gece uykusu güzel. Önceden hiç uyumazdi gece
Bende örtüyorum müslin örtüBenim annem tüm yüzüme tülbent örtermiş benim. Kızım kafasına bişey taktırmıyor yoksa onu da denerdim
Aynen canım yaaCanım ben de oldum. Doğumdan sonra doktorum minoset plus yazmıştı ondan kullanıyorum. Çok abartmadan ama ağrı dayanılmaz olunca ve emzirdikten sonra kullanıyorum hani en azından 3 saat falan geçsin diğer emzirmeye kadar diye.
Canım ben bunu hep yapıyorum şapkayla değil de müslin örtüyle gözlerini kapatıyorum hatta uyutmaya çalışırken yapıyorum bunu örtüyü örter örtmez kapatıyo gözlerini. Ama yanındaysam örtüyorum çünkü kapatabiliyor ağzını burnunu dikkatli olmak lazım.
Hayır cıkmadıDaha önceki muayenelerinde kalbinde bişey çıkmış mıydı dinlemeyle falan bakıyorlar ya genelde
Ben bazen uyku tulumu bazen battaniye kullanıyordum. Ama geceleri battaniyeyi açıp sere serpe yatıyor diye uyku tulumuyla yatırıyorum artıkGece üstünü açmaya da başladıminicik yorgan bile rahatsız ediyor sipayi şu kış bi biteydi seneye direk uyku tulumu başka türlü olmaz
Ay iki gece önce uyurken bir ağladı yemin ediyorum eşimle depar attık yanına gitmek için. Gittik çocuk uyuyor. Ne oldu anlamadım. Ama böyle bir ağlama ilk defa gördüm. Rüya görüyor olabilir mi ?