- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #37.381
Bizde 2 aylık olduk doktor süreyi uzatır diye bekledim ama yine 2.5 saati aşma dedi. Bizimde kilo alımımız iyi.Bizde 43 günlüğüz ama 2saatte bir besleniyor zaten emmesi gaz cıkarması yatırması dalması yarım saati buluyor dinlenemıyorum bu süre ne zaman uzar acaba ilk kızım mama içer uyurdu 4 saat .anne sütü aldığı için cok sık acıkıyor
Aynı ben de2. Ay kontrolünde bize doktorumuz kilo alımı güzel eğer uyuyor olursa 6 saate kadar uyandırma dedi. 1 kilo almış ilk aya göre şu an 4300du kilosu. Eve geldik hastaneden gelince yorulmuş o da ben hiç o kadar uyuyacagimi düşünmemiştim 5saat uyudu ben de uyumuşum ilk defa o kadar güzel dinlendim. Artık şöyle yapıyorum uyaniksa ve 2 saat olduysa besliyorum, uyuyorsa kendisi ne zaman uyanirsa ama yine de çok uyursa diye 6 saate muhakkak alarm kuruyorum. 2 saatten erken de beslemiyorum
Kuzu ben o sorunu gece süt sağıp biberon vererek çözdüm. Birden içip iyi doyunca uyuma süresi de artıyor geceleri ben de dinleniyorum böylelikleBizde 43 günlüğüz ama 2saatte bir besleniyor zaten emmesi gaz cıkarması yatırması dalması yarım saati buluyor dinlenemıyorum bu süre ne zaman uzar acaba ilk kızım mama içer uyurdu 4 saat .anne sütü aldığı için cok sık acıkıyor
Ben sordum normal dedi doktor.mustela krem sürüyorum yüzüneKızımın yüzü hep isilik gibi geçmiyorda böyle olup doktora soran var mı krem falan kullanmak gerekir mi acaba
Benimki de 1 aylık doktor gece uyandırma kendi acıkınca kalksın dediKızlar selamlar hepinize bi süre bakamadım buralara. Bazı sorularım var
Bebeğimin tek gözü kızarıyor ve sürekli sarı bir akıntı oluyor. Göz doktoruna gideceğim. Yaşayan ve çözen var mı?
Göz doktoru Pendik emseyde buldum oraya götüreceğim gidip memnun kalan var mı?
Bebeğim 1 ayda 1 kg almış bence gelişimi iyi gidiyor 45 günlük oldu artık sarılık riski olduğunu düşünmüyorum ama hemşire hala 2 saatte 1 kaldırıp emzir diye ezberden konuştu. Açıkçası gece 3 saat max 4 saat uyumasına karışmıyorum gece uykusunun bebeği daha huzurlu yaptığını düşünüyorum. Sizce yine de kaldırmalı mıyım?
Bir diğer sorum sezeryan göbeği. Owli korse aldım ama düzenli kullanmadım. Doğumun üstünden de zaman geçti şimdi kullansam acaba faydasını görür müyüm?
Kalan kiloları vermek için resmi ve ciddi bir adım atan var mı aranızda? Üst beden okey ama pantolonlarım göbekten zor kapanıyor 6-7 kg vermem gerekiyor ilk etapta. Ama yetersiz beslenip sütümü azaltmak da istemiyorum ne yesem ne içsem. Özellikle geceleri emzirdikten sonra gelen açlığı nasıl sağlıklı biçimde atlatabiliriz.
Son olarak mental sağlıklar ne durumda? Benim günler adeta elimde ufalanıyor.( burada edebiyatçı kimliğimle atilla ilhana nazire yaptım) eski rutinleri bebekli hayata adapte edebilen var mı? kitaplarımı çok özledim ama onlar bana ben onlara bakıyorum. bebeğim çok sakin maşallah öyle kucakta taşıyıp başında beklemiyorum ama yine de günlerim hiçbir şey yapmadan geçiyor. Acaba bunun için de mi acele ediyorum.
Sorularım bu şekil. Evde tek başıma tüm bu sorularıma cevap arıyorum. Hepinize sevgiler, gazsız sancısız bol uykulu günler
Canım biz bugün 1. Ay kontrolümüze gittik fışkırarak kusma burnundan gelmeyi sordum doktor normal fazlasını çıkarıyor kafana takma dediKızlar kusmalarin artık fışkırır tarzda olduğuna emin oldum böyle ileri doğru atıyor bazı kusmalarinda,bazılarında ağzının yanından akıyor bazen çok fazla kusuyor bazen az, sabah kontrole götürdüm tekrar bu defa yüzünde de sivilcemsi şeyler olunca süt alerjisinden şüphelendi doktor test verdik, reflü için de motilium şuruba devam edebilirsin dedi, prospektüste 7 günden fazla kullanmayın yazıyor ama Dr kullanabilirsin dedi ,uzun süreli kullanımda Allah korusun büyük yan etkileri olabilir yazıyor bu şurup hakkinda, reflü için sizler hangi şurupları kullanıyorsunuz? Test sonuçları çıkınca şurubu tekrar soracağım
Benimkinde de var kuzu. Seninki ne düzeyde bilmiyorum ama bugün kontrolde dr bi şey sürmene gerek yok olur öyle dediKızımın yüzü hep isilik gibi geçmiyorda böyle olup doktora soran var mı krem falan kullanmak gerekir mi acaba
Benimki de 32 günlük bazen yarım saatte bir bile emmek istiyor veriyorum ne zaman isterse hiç mama vermiyorum.Kızlar 40 günlü k bebegim doymuyor surekli meme istiyor siz kaç saatte kaç cc mama veriyorsunuz ne yapacağımı şaşırdım
Biz de aşımızı olamadık ankarada da yok maalesefBiz de bugün 1. Ay asimizi olamadık aşı yokmuş
Haklısın canım çok teşekkür ederim güzel sözlerin moral de oldu bi nebze içime su serpti. Dr a gösterdik pomad verdi geçmezse yakacağını söyledi büyük bi sorun değil dedi. Allah nerde şifa arayan varsa versin bebekler hiç hasta olmasınHerkes farkı konularda sorun yaşıyor ve hepimize de kontrollerde normal deniyor. Biz haklı olarak her şeyin çok iyi olmasını istiyoruz. Ama öyle bir hayat yok sanırım.. her şey zamanla daha da iyi olacak.. sen gayet iyi bakıyorsun bazı şeyler bazı çocuklarda daha farklı seyrediyor. Ama sonunda hepsi bir noktada buluşuyor..
Aynı sekılde bizimkide 35+6 doğdu ufak doğdu kılo alımıda iyi sukur 1.5 saatte emmek istiyor 2saati bi kac gündür buluyor mide kapasitesine göre mi ayarlayacak acaba diye beklıyrmBizde 2 aylık olduk doktor süreyi uzatır diye bekledim ama yine 2.5 saati aşma dedi. Bizimde kilo alımımız iyi.
Ama bizim kız bu aralar 2 saati bile beklemiyor atak dönemi galiba geceleri maksimum 1.5 saat uyuyup uyanıyorum. Heyecanla 4 5 saat ara ile besleneceği günleri bekliyorum
Bugun deneyim ama göğsüm catlayacak gibi oluyor kac saat sonra kalkıyor emmeyeKuzu ben o sorunu gece süt sağıp biberon vererek çözdüm. Birden içip iyi doyunca uyuma süresi de artıyor geceleri ben de dinleniyorum böylelikle
Antalyada da yok ne olacak bilmiyorum eczanelerde de yok sanırım bakalimCanım biz bugün 1. Ay kontrolümüze gittik fışkırarak kusma burnundan gelmeyi sordum doktor normal fazlasını çıkarıyor kafana takma dedi
Benimkinde de var kuzu. Seninki ne düzeyde bilmiyorum ama bugün kontrolde dr bi şey sürmene gerek yok olur öyle dedi
Benimki de 32 günlük bazen yarım saatte bir bile emmek istiyor veriyorum ne zaman isterse hiç mama vermiyorum.
Biz de aşımızı olamadık ankarada da yok maalesef
Aynen biz deBiz de bugün 1. Ay asimizi olamadık aşı yokmuş
Aynı şeyi yapmaya ben de başladim ve ilk uykusu en az 3 saat, genelde de 4 saat sürüyor. Hatta şimdi gece ilk uyanısında da bi mama versem sabaha kadar hepimiz rahat mı etsek diye düşünmüyor değilimKuzu ben o sorunu gece süt sağıp biberon vererek çözdüm. Birden içip iyi doyunca uyuma süresi de artıyor geceleri ben de dinleniyorum böylelikle
Zaten 1 ayı doldurdunuz canım. Silingi en fazla 2 ay ya kullanırsın ya kullanmazsın. Kangruda yeni doğan apsratı yok muKızlar ya kanguru almıştım sling e de para vermeyim diye almadım ama galiba alıcam artık çünkü kızım çok ağırlaştı ve sağ bileğim zorlandı sanırım hem ağrıyor hem hiçbi şey tutup taşıyamıyprum. Bi de yardımcım olmayacak tek başıma büyüteceğim ciddi anlamda rahatlatır mı acaba beni
Canım bizimkinin de sol Gözü aynı şekilde Benim amcam göz doktoru onunla görüştüm üç ay bitene kadar ilaç tavsiye etmiyorum Bu süreçte soğuk çayla temizle pamukla dedi Bizimki yavaş yavaş azalıyorKızlar selamlar hepinize bi süre bakamadım buralara. Bazı sorularım var
Bebeğimin tek gözü kızarıyor ve sürekli sarı bir akıntı oluyor. Göz doktoruna gideceğim. Yaşayan ve çözen var mı?
Bebeğim 1 ayda 1 kg almış bence gelişimi iyi gidiyor 45 günlük oldu artık sarılık riski olduğunu düşünmüyorum ama hemşire hala 2 saatte 1 kaldırıp emzir diye ezberden konuştu. Açıkçası gece 3 saat max 4 saat uyumasına karışmıyorum gece uykusunun bebeği daha huzurlu yaptığını düşünüyorum. Sizce yine de kaldırmalı mıyım?
Bir diğer sorum sezeryan göbeği. Owli korse aldım ama düzenli kullanmadım. Doğumun üstünden de zaman geçti şimdi kullansam acaba faydasını görür müyüm?
Kalan kiloları vermek için resmi ve ciddi bir adım atan var mı aranızda? Üst beden okey ama pantolonlarım göbekten zor kapanıyor 6-7 kg vermem gerekiyor ilk etapta. Ama yetersiz beslenip sütümü azaltmak da istemiyorum ne yesem ne içsem. Özellikle geceleri emzirdikten sonra gelen açlığı nasıl sağlıklı biçimde atlatabiliriz.
Son olarak mental sağlıklar ne durumda? Benim günler adeta elimde ufalanıyor.( burada edebiyatçı kimliğimle atilla ilhana nazire yaptım) eski rutinleri bebekli hayata adapte edebilen var mı? kitaplarımı çok özledim ama onlar bana ben onlara bakıyorum. bebeğim çok sakin maşallah öyle kucakta taşıyıp başında beklemiyorum ama yine de günlerim hiçbir şey yapmadan geçiyor. Acaba bunun için de mi acele ediyorum.
Sorularım bu şekil. Evde tek başıma tüm bu sorularıma cevap arıyorum. Hepinize sevgiler, gazsız sancısız bol uykulu günler
Çok geçmiş olsun canım neden oldu acabaAkradaslar bugun rabdevumuz vardi doktorumuz hastaneye yatiş yapti akcigerde balgam varmis antibiyotij hava tedavisi olcak 5gün boyunca ve cook fazla gazi var lagman yapildi bagirsaklari gaz doluymus oglumun
3,4 saat. Ben gece yatmadan iki mememi boşaltıyorum rahatlıyor bir süreBugun deneyim ama göğsüm catlayacak gibi oluyor kac saat sonra kalkıyor emmeye
Göz için fikrim yok geçmiş olsun canım.Kızlar selamlar hepinize bi süre bakamadım buralara. Bazı sorularım var
İlk önerim her zaman goon dur. Ama ikisi arasından seçim yapacaksan molfix olsunKızlar bebeğim pişik oldu geçmedi sleepy bez kullanıyorum molfix veya can bebe deniycem hangisini önerirsiniz bir de molfixin de çeşitleri var akıl verin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?