2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Selam kızlar nasılsınız? Bebelerle hayat nasıl gidiyor? Epeydir giremiyorum yoğunluktan.bu aralar İnfluenza salgını var. Alya ‘da oldu 2 gün hastaned kaldık ateş en düşük 38 oluyordu 40.4 E çıktı en fazla be inatçı düşmüyordu. Neyse ki ateş bitti çok şükür şimdi de öksürüğü devam ediyor. Koca insan gibi öksürüyor gece uyutmuyor mecbur yanıma aldım. Çünkü elimi tutunca uyuyor. Uykusu gelince tutunacak el arıyor 😃 ablasının benim babasının farketmiyor el olsun yeter oynaya oynaya uykuya dalıyor. Umarım kendi yatağını unutmaz 1 haftadır yanıma alıyorum çok uyanıyor çünkü öksürürken bir den öksürük krizine giriyor. Tetkiklerin hepsi temiz çıktı. Umarım öksürük geçince rahat ederiz. Çocuklar hasta olunca çok huysuz oluyor bilmiyorum sürekli ağlamaklı memnuniyetsiz her şeyden sıkılıyor. 2.yaş sendromu mu yoksa hastalıktan mı anlayamadım. Sizinkiler hasta olduğunda nasıl oluyorlar. Çok huysuz paçama yapışıyor kendi kendine oynamıyor iştahsız🥹beni de bi salmıyor rahat edeyim nefes alayım biraz. Bunu yazarken bile elimi tutmaya çalışıyor 🥹 Tv de açmıyoruz evde izlemiyor hiç biz de izlemiyoruz o yüzden bana kitleniyor. Benden de sıkılıyor sonra. Bu sefer ağlıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum ama çok huysuz ve huzursuz. İnşallah hastalıktandır yoksa 2 yaş sendromu çok uzun sürebiliyormuş.🥹
2 yaş sendromu dolu dizgin orası ayrı konu ama hastalık dönemleri de huzursuzluğa neden oluyor. Çabucak geçer umarım 🙏🏻
Siyah turp - bal karışımı var onu biliyor musun canım? Öksürüğe birebir, biz de covid zamanı uygulamıştık. Hemen kesiyor.

Kızlar 2 yılın sonunda sanırım biz de antibiyotik kullanmak durumunda kaldık. Kızımın haftasonu burnu aktı, 1 gün sonra hemen göğüste hırıltı başladı. Bir de özellikle geceleri baya hızlı nefes alıp veriyordu. Ama hiç ateşi yok. Dün sırtına iyot kafesi yaptım öksürüğü ve hırıltısı daha iyi. Bugün doktora götürdük akciğerlerde tutulum var dedi. Antibiyotik ve hava için ilaçlar verdi. Klamer adında antibiyotik; kullananlar herhangi bir sıkıntı yaşadı mı? Bir yandan da keyfi yerinde ateşi yok, biraz daha beklesem mi diyorum😌

Merhaba kızlar size bir sorum olacak benim bebeğim 7,5 aylık vücudunun bazı kısımlarında beyaz noktalar oluştu birkaç gündür çok fark ediyorum cildiyeden randevu aldım ama içim hiç rahat değil acaba böyle olan var mı aranızda böyle bir şey yaşayan sen bir akıl verin vertigol diye bir hastalık varmış o diye çok korkuyorum ödüm kopuyor

Merhaba kızlar size bir sorum olacak benim bebeğim 7,5 aylık vücudunun bazı kısımlarında beyaz noktalar oluştu birkaç gündür çok fark ediyorum cildiyeden randevu aldım ama içim hiç rahat değil acaba böyle olan var mı aranızda böyle bir şey yaşayan sen bir akıl verin vertigol diye bir hastalık varmış o diye çok korkuyorum ödüm kopuyor
Vitiligo mu demek istediniz? Fotoğraf atabilir misiniz

Benim kizimin da dizden asagi iki bacaginda var,yazdan doneminde vucudu kararinca fark ettim beyazliklari,kendi coxuk doktorumuz onemli bir sey degil dedi.Bizim baska yerde yok ama sadece alt bacaklarda var.

Vitiligo mu demek istediniz? Fotoğraf atabilir misiniz
1000029593.jpg

Kızlar iki üç gündür burnum bi tıkanıyor bi açılıyordı başım ağrıyordu bugün baya hasta oldum ve sanırım defneye de geçti o da hapşırmaya başladı burnu akıyor ne yapabilirim daha da ilerlemeden tavsiyelerinize ihtiyacım var🥹🥹

Kızlar iki üç gündür burnum bi tıkanıyor bi açılıyordı başım ağrıyordu bugün baya hasta oldum ve sanırım defneye de geçti o da hapşırmaya başladı burnu akıyor ne yapabilirim daha da ilerlemeden tavsiyelerinize ihtiyacım var🥹🥹
En etkili çözüm burnunu temiz tutmak canım tıkanıp genze akınca direk hastalığa çeviriyor çünkü. Sümkürebiliyorsa bol bol sümkürt serumla yıka yakasına cold mix damlat. Gece de soğan kesip koy hem tıkanmasını engelliyor hem öksürüğü kesiyor. Bir de havanın kuru olmamasına dikkat et. Nem makinesi varsa mutlaka kullan yoksa da evi havalandır ara ara geçmiş olsun 🙏🏻

Selam kızlar, çooook uzun zaman oldu. Sınavlar çalışmaca vs derken hiç giremedim buraya. Okuduğum kadarıyla herkes benimle aynı dertten müzdarip 🥲 2 yaş krizi ne yapacağız? Nasıl sakin kalıyorsunuz? Ben artık bir noktadan sonra cidden sakin kalamıyorum 😞 normalde 20:00-20:30 gibi uyuyan çocuk şuan 22:00lara kadar kuduruyor. Ağlıyor, ağlıyor ağlıyor, istemiyor itiyor vuruyor. Deliriyor, oyuncaklarını fırlatıyor. Sonra duruluyor sonra tekrar aynı döngü. Bir ara kendini yere atıp kafasını yere vuruyordu, çok zor oldu ama hiç ilgilenmedim o öyle yaptıkça çok şükür o huyunu bıraktı. 1 haftadır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Anlamaya çalışıyorum. Sakinleyince konuşuyorum. Yok. Olmuyor. Herşeyi kendi yapmak istiyor. Bugün mesela bir oyuncak almıştım paketi aç diye verdi, sonra açtım diye oturdu ağladı hiç abartısız 20 dk. 😞 ne yapacağım ben, siz nasıl başediyorsunuz bu durumla. 😞
Baş etmiyoruz uyumlanıyoruz 😁 2 yaş sendromu baş edilecek bir sendrom değil kesinlikle ne yaparsan yap farklı bir boyut o yüzden sürekli huyuna gidip sakinleştirmeye ilgisini başka yöne çekmeye çalışıyoruz. Ekinin ağlama krizleri çok şükür ki yok ama inat çok fazla mesela asla çorap tutmuyor ayağında uykusunda dahi çıkarıp atıyor. Ev botu giydiriyorum ben de çorapsız onu çıkarmak istemiyor mesela enteresan 😁 ya da bir şey yiyecekse önce soruyorum böyle yemek ister misin diye hayır derse dilimliyorum istiyorsa elimden alıyor zaten. Yani kısacası çocuğu çözümleyip biraz kurnazlıkla ilerleyince sanki daha rahat geçiyor

Ya kizlar her gece uyaniyor eskiden geri uyurdu hemen artik oturuyor sabaha kadar dun 8de uyudu 12 de kalkti sabahin 5 inde yatti ondan onceki gun 9 da yatti gece 3 te kalkti sabahin 7sinde uyudu yani erken yatirmaya korkuyorum artik gece uyanip oturuyor ya ama gec saatte yatarsa bole bi sorun olmuyor neden sizce?

Ya kizlar her gece uyaniyor eskiden geri uyurdu hemen artik oturuyor sabaha kadar dun 8de uyudu 12 de kalkti sabahin 5 inde yatti ondan onceki gun 9 da yatti gece 3 te kalkti sabahin 7sinde uyudu yani erken yatirmaya korkuyorum artik gece uyanip oturuyor ya ama gec saatte yatarsa bole bi sorun olmuyor neden sizce?
2 yaşa girerken uykularda bozulmalar oluyor bence onla alakalıdır. Ekin de geçen hafta sabaha karşı 4-5 gibi uyanıyordu ama bu hafta düzeldi o ara ara yokluyor gelişimsel bence. Bizim mesela hala gece uykusuna geçerken direnme devam ediyor kimi çocuklar da kolay uyuyor gece çok uyanıyor. Zor durumlar 😮‍💨

Selam kızlar nasılsınız? Bebelerle hayat nasıl gidiyor? Epeydir giremiyorum yoğunluktan.bu aralar İnfluenza salgını var. Alya ‘da oldu 2 gün hastaned kaldık ateş en düşük 38 oluyordu 40.4 E çıktı en fazla be inatçı düşmüyordu. Neyse ki ateş bitti çok şükür şimdi de öksürüğü devam ediyor. Koca insan gibi öksürüyor gece uyutmuyor mecbur yanıma aldım. Çünkü elimi tutunca uyuyor. Uykusu gelince tutunacak el arıyor 😃 ablasının benim babasının farketmiyor el olsun yeter oynaya oynaya uykuya dalıyor. Umarım kendi yatağını unutmaz 1 haftadır yanıma alıyorum çok uyanıyor çünkü öksürürken bir den öksürük krizine giriyor. Tetkiklerin hepsi temiz çıktı. Umarım öksürük geçince rahat ederiz. Çocuklar hasta olunca çok huysuz oluyor bilmiyorum sürekli ağlamaklı memnuniyetsiz her şeyden sıkılıyor. 2.yaş sendromu mu yoksa hastalıktan mı anlayamadım. Sizinkiler hasta olduğunda nasıl oluyorlar. Çok huysuz paçama yapışıyor kendi kendine oynamıyor iştahsız🥹beni de bi salmıyor rahat edeyim nefes alayım biraz. Bunu yazarken bile elimi tutmaya çalışıyor 🥹 Tv de açmıyoruz evde izlemiyor hiç biz de izlemiyoruz o yüzden bana kitleniyor. Benden de sıkılıyor sonra. Bu sefer ağlıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum ama çok huysuz ve huzursuz. İnşallah hastalıktandır yoksa 2 yaş sendromu çok uzun sürebiliyormuş.🥹
Geçmiş olsun canım. Öksürük için flumix (ravla marka) ballı bir karışım zerdeçal falan var içinde aşırı rahatlatıyor çok tavsiye ederim elinin altında bulundur derim bi bak trendyoldan yorumları oku. Mızmızlık hastalıktan da oluyor hava güzel park alanları en iyisi aslında ama bu ara havalarda kötü salgınlar fazla çocuklar da haklı sıkılıyorlar 😔

Bende de vitiligodan süphelenilmisti de o nedenle biraz asinayım vitiligo biraz daha net sınırlı oluyor diye biliyorum doktor arkadaşlar daha iyi aydınlatır tabi. ankaradaysanız hacettepede cok iyi doktorlar var bu konuda ben birçok doktora gittim sadece orda net bir tanı konulmuştu.
Maalesef orda degilm teşekkürler

En etkili çözüm burnunu temiz tutmak canım tıkanıp genze akınca direk hastalığa çeviriyor çünkü. Sümkürebiliyorsa bol bol sümkürt serumla yıka yakasına cold mix damlat. Gece de soğan kesip koy hem tıkanmasını engelliyor hem öksürüğü kesiyor. Bir de havanın kuru olmamasına dikkat et. Nem makinesi varsa mutlaka kullan yoksa da evi havalandır ara ara geçmiş olsun 🙏🏻
Bugün daha iyi arada burnu tıkanıyor ama inceden bi akıyor ilerlemeyecek gibi duruyor serum vardı tüp olandan yarın yapayım soğanımda duydum ama ona ben dayanabilir miyim bilmiyorum 😀 çok teşekkürler canım Ekin nasıl bu arada sen nasılsın?
Baş etmiyoruz uyumlanıyoruz 😁 2 yaş sendromu baş edilecek bir sendrom değil kesinlikle ne yaparsan yap farklı bir boyut o yüzden sürekli huyuna gidip sakinleştirmeye ilgisini başka yöne çekmeye çalışıyoruz. Ekinin ağlama krizleri çok şükür ki yok ama inat çok fazla mesela asla çorap tutmuyor ayağında uykusunda dahi çıkarıp atıyor. Ev botu giydiriyorum ben de çorapsız onu çıkarmak istemiyor mesela enteresan 😁 ya da bir şey yiyecekse önce soruyorum böyle yemek ister misin diye hayır derse dilimliyorum istiyorsa elimden alıyor zaten. Yani kısacası çocuğu çözümleyip biraz kurnazlıkla ilerleyince sanki daha rahat geçiyor
Evet ya buna kesinlikle katılıyorum bir arkadaşım bu dönemden geçerken bana bir tavsiye vermişti en güzeli dikkatini dağıtmak diye gerçekten dikkatini dağıtacak başka bir şey bulunca unutabiliyor😻

Selam kızlar, biz de yaklaşık 1 hafta olacak gece uykusuna yattıktan sonra sabah uyanana kadar sık sık bazen aglamali bazen normal şekilde uyanma kolay uykuya dalma var. İnfluenza olduk 2 hafta önce onun ilacını kullanırken gece çığlık kıyamet ağlayarak uyaniyordu sonra da hastalık bitti gitti geceleri sık sık uyanma başladı. Mesela bugün 21.15 de uyudu şu saate kadar 2 saat olmuş uyuyali 2 defa ağladı sakinleştirip uyuttum. Sabaha kadar kaç defa daha uyanır tahminim 5 falan.
Gündüz benden asla ayrılmak istemiyor mutfakta bile. Ben yanindaysam sorun yok oyun oynar bana sarılır ağlamaz yani. Hani bı derdi var da ondan mı gece rahatsız oluyor yoksa sendrom kaynaklı midir diye soru işareti var. Dr a götürsem kontrol amaçlı eminim ki hasta olacak. Sizin durumlarda gördüğüm kadarıyla uyku sorunları yaşanıyor. Normal diyip huyuna mi gideyim Dr a mı götüreyim diye kararsızım. Yenidoğan gibi saat başı uyanıyoruz ve çok geriliyorum. Bir sorunu varsa çözüm bulayım istiyorum. O da uyanıyor ama uykusu çok var belli hatta uyandigina sinirleniyor beni itiyor bazen çığlık atıyor. Yumuşak konuşup sarılalım diyorum anca öyle duruyor tabi bazen onu da kabul etmiyor. Uzun oldu ama detay vermek istedim siz de böyle bir durumda mısınız?

Back