• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Iyii senindee bencee, benimkide iste genelde 110/120 iciyor doyuyorr ama bazen 130/140 icmek istiyorr aksam ustu filan. Bizim bugun 40miz ciktii en son bir aylikken gittiydik kontrole 4850 gram olmustuu, tam bir kilo almisti dogum kilosunun ustune, seninki kac kiloo
Benim kız 2780 doğdu 2600e düştü. İlk ay 700 gram aldı 3300 oldu, 2.ay tam 1 kilo almış şu an 4300. Anne sütü iciriyorum sadece, erken doğduğu için biraz zayıf doğdu bebiş 36 haftalık. Maşallah senin oğlana
Kalca ultrasyonuna ne zaman gidiyoruz kizlar cocuk doktorumu yonlendiriyordu
2.ay kontrolünde gittik biz canım
Biz 1 ay 14 günlük olunca çektirdik kalça. Zor bir işlem değil ama ultrason jeli sürülünce aşırı rahatsız oldu bebek. Yedek kıyafetle gidin bir de alt açma bezi vs alın oradaki sedyeye direk yatırmayın bebeği.

Bizde göz muayenesi tam 1 aylıkken yapıldı, rop muayenesi diye geçti baya detaylı baktılar prematüre bebek olduğu için.

rinapera rinapera sen bcg aşısını yaptırdın mı
Perşembeye gün verdi sağlık ocağı 2 ay 1 haftalık olacak tam. İnşallah iyi geçer 3 tane birden olacağı için tırsıyorum biraz bir de acaba aşı var yok sıkıntı var mıdır diye de düşünüyorum yarın arayıp sorayım bari bi

Arkadaşlar, bebeğinin kulağı katlanmış kulak dedikleri durumda olan var mı ? Aşağıda örnek bir resim var. Earwell dedikleri bir uygulama varmış. Ankara’da bir Dr ile görüştük 12.500 TL dedi. Silikondan bir kalıp koyuyorlar ve 4 ile 6 hafta arasında o kalıp duruyor , kulağın yapısı şekilleniyor. Benzer durum başına gelen kimse var mı ?

Eki Görüntüle 3192036

Bize daha bebeğin ilk muayenesinde söylendi. Ciddi bir şekil bozukluğu da yoktu. Doktor firmadan komisyon alıyor herhalde diye şakalaştık eşimle. Bir süre sonra tamamen düzeldi. Aramızda espiri konusu olarak kaldı.

Sizin aglama nobetleriniz kac saat suruyor?Biz 8 de baslasik bakalim ne zaman bitecek 🥱Baslarda gece 1 den sabah 5 e 6 ya kadar devam ederdi.Sonra gunduze dondu simdide aksam bu saatlerde oluyor.Gozleeinden yas geliyor aglarken ya baska bi skntisi yoktur İnsallah.Gaz damlasi veriorum gaz masaji yapiorum.Altini acioeum kakasini yaptriorum yine bile rahatlamio.Simdi ayagmda salliorum uyur gbi oldu yaziyorken yine gazi geliyor 🤦
Ağlarken memede sakinlesiyor mu bizimki öyle mesela

Kalca ultrasyonuna ne zaman gidiyoruz kizlar cocuk doktorumu yonlendiriyordu

Kızlar kalça ultrasonu 1. Ayda mı çekiliyo ya bize hastanenin verdiği kağıtta 2. Ayda diyor
Bizim hastaneden çıkarken cocuk doktorunun verdiği kağıtta 2.ay yazıyordu, sonra takipli olduğumuz doktorda 2.ay icinde dedi, bu çarşambaya randevu aldım 1 ay 3 haftalik olacak doktor olur demişti. Devlet hastanesinde takipliyiz biz sadece pazartesi ve çarşamba geliyormuş radyolog inşallah başka zamana gün vermeden aynı gün çekerler.
Bi de kızlar 3.ayda göz muayenesi yazmıştı dogumdaki cocuk doktoru, takipli olduğumuz doktor gerek yok bir ışık tutup bakacaklar onu ben her geldiğinizde yapıyorum, önemli olan 1 yaşındaki göz muayenesi dedi. Bizde göz muayenesine gitmekten vazgectik. Sizler gidecek misiniz

Kızlar 2 ay oldu sezeryan olalı ve sezeryandan beri neden sürekli hastayım. 2 aydır geçmeyen bir grip salgın var desek evden dısarı cıkmıyorum ki. En sonunda dedim doktora neden amelıyattan beri böyleyim diye bağışıklığını düşürdüğü için dedi ama kurtulamıyorum gripten tam 2 ay oldu. Sezeryan olanlarda oldumu hiç böyle nasıl geçirdiniz ya

Kızlar 2 ay oldu sezeryan olalı ve sezeryandan beri neden sürekli hastayım. 2 aydır geçmeyen bir grip salgın var desek evden dısarı cıkmıyorum ki. En sonunda dedim doktora neden amelıyattan beri böyleyim diye bağışıklığını düşürdüğü için dedi ama kurtulamıyorum gripten tam 2 ay oldu. Sezeryan olanlarda oldumu hiç böyle nasıl geçirdiniz ya
Canım doğumdan sonra kullanılan multi vitaminler var onlardan almak lazım mutlaka yoksa toparlamak zor oluyor bir de ben demir hapına falan fa devam ediyorum hala

Nasıl geçti canım? Biz de 3 gün sonra gideceğiz ben de gerginim şimdiden. 3 aşı olması biraz gözümü korkuttu 🙁
Çok şükür bitti gitti. Tabii ağladı hele 3.cünden sonra sesi gitti ama en fazla 10 sn sürdü kendine geldi hemen 😁 şimdi takip edeceğim inşallah ateşi çıkmadan biter bu süreç (ebe 38 e kadar müdahale etme dedi)

Çok şükür bitti gitti. Tabii ağladı hele 3.cünden sonra sesi gitti ama en fazla 10 sn sürdü kendine geldi hemen 😁 şimdi takip edeceğim inşallah ateşi çıkmadan biter bu süreç (ebe 38 e kadar müdahale etme dedi)
Çok şükür canım hadi geçmiş olsun. Bana da doktor 38i geçerse müdehale et dedi. Fitil ve calpol yazdı evde bulunsun diye

Back