- 4 Ocak 2017
- 3.852
- 4.485
- 133
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #36.721
Benimki de ilk çocukta en ufak şeyde hemen annesini arıyordu ateşi çıkıyor annem gelsin kusuyor annem gelsin dışarı çıkıcam annemle çok fenalık gelmişti bunda karışmıyor artık ne alıncak dersem alıyor çok rahat ettim ikincide. İlkinde bakmayacağımı düşündü herhaldeBenimki de öyle Bir de çocuk hasta olmuş yok çocuğun ateşi var yok çocuğa iyi bakmıyorsun. Değişik değişik söylemlerde bulunuyor iyice beni sinir ediyor. Bence stresten de olabilir ama gene de yanlış yönlendirmek istemem
Cok Cok Cok gecmis olsun canim. Umarım müdahalesiz ya da basit müdahale ile aşarsınız bu durumu , hastalıklar o kadar çok ki bu ara , herkes hasta . Esin çalışmaya başladı mı senin de ? En azından evi toparlayacak yemek yapacak biri bulursan harika olur gerçekten, bizi de yoran yemek meselesi…
Mama da mı versen azıcık, sütün çoğalana kadar ?e
Az kaldı düzlüğe çıktınız bence , düzen zamanla oturacak buna inanıyorum
Aktif emzirme olmayınca erken adet oluyorsun canım. Ben oğlumda 52 gün lohusa kanaması gördüm ertesi ayda adet olmuştumKızlar bugün kırkımız çıktı ve ben adet oldum
Aaa resmen kapıda bekliyomuşKızlar bugün kırkımız çıktı ve ben adet oldum
Göbek fıtığı dediğin göbek deliğinin dışarı çıkmasıyla benim iki oğlumda da oldu. Büyüğü çok gazlıydı ıkınmaktan parmak gibi çıkıyordu. Normale döndü sonra. Bu oğlumda da var çok ıkınmıyor ama altını değiştirirken morarana kadar ağlıyor. O zaman çıkıyor göbeği.Selam arkadaşlarimsabah gittik doktora,bir öncekinde bir ayda bir santim uzadı diye üzülmüştüm biraz ,şimdi 16 günde iki santim uzamış ve 500 Gr almış çok şükür gelişimi güzel , doğuştan göbek fıtığı var geçen gün yazmıştım, iyice büyüdüğü için bu sabah götürdüm, ikindikca daha da dışarı çıkıyor o nedenle kabız olmasın gaz rahat çıkarsın dedi ve motilium şurup ile metil gaz damlası verdi. Bunları kullanan var mı,hem kusmasına iyi gelir dedi hem gaz çıkarmasına.dogal içerikli olmadığı için pek içime sinmiyor ama iki hafta kullanıp deneyin dedi doktor. Uzun yazdım ama diğer sorum da şu, göbek fıtığı için para bağlama yontemini deneyen var mı, normalde önerilmiyor kendiliğinden kapanacaktır ama şu an çok dışarda olduğu için sar dedi doktor
Ben kizima vermiştim sevmişti baya. Ama bu yaramaz oğlan istemiyor tadini beğenmiyor sanırım. Kızım 20 günden küçüktü verdiğimde. Şimdi oğluma da deniyorum ara ara ama genelde tükürükle atıyorKızlar gaz için 1 çay kaşığı rezene çayı ver dedi birileri. Sizce verilir mi?
Ay onu yapmam o zamanDijital ölçer ile poposuna bir kısmı giricek ölçüm yapan kısmı.saglıklı olan koltuk altı imiş.popo sakıncalıymış gecmiş gitmiş olsun.nasıl bir enerji var sıkıntının sonu gelmiyor.akika kurbanı kestırdınızmi
Bizde de canım aynı şekilde tahlil yaptırdık bugün doktora gideceğiz bakalım ne diyecek sizin sarılık değeriniz kaçtı
Benimki de ilk çocukta en ufak şeyde hemen annesini arıyordu ateşi çıkıyor annem gelsin kusuyor annem gelsin dışarı çıkıcam annemle çok fenalık gelmişti bunda karışmıyor artık ne alıncak dersem alıyor çok rahat ettim ikincide. İlkinde bakmayacağımı düşündü herhalde
Kızlar bu bebişlerin sırtında düğme mi var yatırır yatırmaz basıyor çığlıği
Bizim yaşadıklarımız tıpatıp aynı canım gözlerine mendil kapatıyorum yanındayken mışıl mışılBenim kızımda bazen tok olmasına rağmen biberona bir saldırıyordu sanırsın 3 gündür aç kalmış. İçerken vazgeçiyordu, biberonu itiyor, bacaklarını topluyordu sanki gazı varmış gibi. Kucağımıza alıp gaz çıkarmaya çalışıyorken bu defa da yemek arıyordu. Sonra bunun nedeninin ne yemek ne gaz olmadığını, uykunun çok sıkıştırması olduğunu anladık. Normalde ışık ses uyumasına engel değil. Ama böyle anlarda karanlık bir ortamda sessizce uyutuyorum daha rahat dalıyor.
Önce hemen bu ruh halinden çık canım. Tabii ki her isteyen kadının hakettiği gibi ve muhtemelen fazlasıyla anne olmayı hakettin sen. Aslan senin gibi güçlü bir annesi olduğu için çok şanslı ve çok sevildiği bir ailede mutlu mesut büyüyecek. Siz de bu zor günleri şöyle böyle yarım yamalak hatırlayacaksınız ilerdeMama ile devam zaten canım süt çıktığı kadar verebiliyorum. Evet birini bulmam şart. İnşallah oturur her şey hiç böyle hayal etmemiştim bu günleri bazen iç dünyamda sorgulamaya bile gidiyorum ben anne olmamalı mıydım acaba diye. Çok istedim halbuki uzun yıllardır, özendim, hasret duydum. Bilemiyorum ruh halim çok karışık.
2 aylık olmuş canım kurtarır artık kendini kafasını kaldırabışır olası bi nefessiz kalma durumununda. endişe etme.Ya teyzeler size bir şey soracağım hani demiştim ya benim kız asla beşikte uyumuyor hep kucakta diye, yeni bir şey keşfettik bebişi babası uyumuştu göğsünde uyudu diye aynı pozisyonda koymuş beşiğe ve kesintisiz uyudu. Vücudu yüzüstü kafası yan şekilde. Ben korkuyorum yüzüstü yatırmaya açıkçası Allah korusun kafası döner falan diye ama birkaç kez daha o şekilde yatırıp izledik kendisi pozisyonunu ayarlayabiliyor sağdan sola doğru kafayı çevirip yatabiliyor ve burnunu hiç aşağıda bırakmıyor. Şu an iki aylık. Bebeği böyle yatan var mı acaba ben korkuyorum ama diğer türlü asla uyumuyor çok uykusuz kalıyorum. Yattığı yatak küçük reflü yatağı bugüne kadar kusması 2-3 kez benim kucağımdayken olduğu için o konuda pek tereddüt etmiyorum. Yatak engelliyor belki de kafası yukarıda çünkü. Babası böyle rahat ediyor nefessiz kalmaz kafasını çeviriyor çok rahat boşuna endişe ediyorsun diyor ama içim pek rahat etmiyor
Zor kullanacan bu bebelere ondan anlıyorlarBu arada gazla ilgili olarak hani herkesin bildiği o bacakları karna doğru çekip bastırma hareketi var ya, o şekilde ben hiç gaz çıkartamıyordum meğer doğru yapmıyormuşuz. Ben çok hafif bastırıyordum, babası biraz daha baskı uyguladı takir takir çıkardı. Ben de biraz daha sert yapıyorum artık hatta geçen inanır mısınız 20 kere mi ne çıkardı ama baya uğraştım. Çok da hassas davranmamak lazım demek ki
İsilik normal canım doktora gitmeye gerek yokSelam kızlar bebeği isilik olan anneler.Doktora gittiniz mi herhangi bir krem kullandinizmi acaba.bizim isilik çok fazla sağlık ocağı haftada iki kez duş aldır dedi ama fazlalasiyor geçmiyor.birde antibiyotik krem verdi fazla onermiom diyince kullanmadım.
Ben de tam tersi eşimden gizli yapıyorum. Bir iki sefer gördü delirdi. Ben ne yapıyormuşum öyle o kadar sert. Çocuğun bir tarafı kırılacakmış. Benim yüzümden o kadar ağlıyormuş bla bla.Ay bu eşler demek ki hep aynı benim eşimde gazını çıkarırken sert sert hareket yapıyor ben kıyamıyorum yavaş yavaş yapıyorum haliyle onda daha çok gaz çıkarıyor
Lohusalıktan hepsi geçecekMama ile devam zaten canım süt çıktığı kadar verebiliyorum. Evet birini bulmam şart. İnşallah oturur her şey hiç böyle hayal etmemiştim bu günleri bazen iç dünyamda sorgulamaya bile gidiyorum ben anne olmamalı mıydım acaba diye. Çok istedim halbuki uzun yıllardır, özendim, hasret duydum. Bilemiyorum ruh halim çok karışık.
Yok benimki sadece çocuk konusunda yaptı ama bir patladım sonra normale döndüBenim koca da öyle hastaneye gidecek annemle git oraya gidilecek annemle yap yahu ben tek başıma da yapabilirim Gerçi çocuk olmadan önce de öyleydi bir şey oluyor annem de yap annemle et ben bağımlı olmak istemiyorum kadına sevmiyorum da zaten anlaşamıyorum da ikinci çocuğu düşünmüyorum o yüzden bunu doya doya bakmak istiyorum
Aynen devam , bazen sarı akıntı geliyor bazen kahverengi kan . İş vs yapınca da artıyorKızlar kanaması hala devam eden varmı benim gibi?
Az az geliyor ama devam hala
Ne kadar daha devam ederki böyle?
Çok yanlış yollara sapıyorsun bunları düşünmemelisin bence. Kayıpların olmuş.. hayatın eksilen, donan kısmına sıcacık bir temas olarak, yeniden çözülme olarak algılamaya çalış Aslan’ın gelişini. Ayrıca bu kez kahraman oğlun ile kazanacağın bir mücadele olacak ve bu sana çok iyi gelecekMama ile devam zaten canım süt çıktığı kadar verebiliyorum. Evet birini bulmam şart. İnşallah oturur her şey hiç böyle hayal etmemiştim bu günleri bazen iç dünyamda sorgulamaya bile gidiyorum ben anne olmamalı mıydım acaba diye. Çok istedim halbuki uzun yıllardır, özendim, hasret duydum. Bilemiyorum ruh halim çok karışık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?