• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar bebekli hayata nasıl adapte oldunuz. Gece uyanmaları yüzünden sanki günler geçmiyor tek bir günü yaşıyorum gibi geliyor bebek uyanıkken rahat hissetmiyorum sanki her an benlik bi iş var gibi bu uyku düzenine de adapte olunuyo illaki yoksa bunca insan kliniklik olur ama nasıl. Ben nasıl gece 2 saatte bir kalkıp gündüz normal yaşantıya devam edebilirim
Ben alıştım canım gece 2 saatte bir kalkıprum emip yatırmak 40 dk sürüyor sonra bir daha ama dinlenmiş oluypım o 2 saatlik uykuda ben alıştım. Beni yoran tek şey ağladığında yardımcı olamamak bazen gaz bazen başka birşey in ağlıyor anlamamak üzüyor sadece

Yok benimki sadece çocuk konusunda yaptı ama bir patladım sonra normale döndü 😂 bir çocuğa annesinden iyi kimse bakamaz. Anne tecrübesiz bile olsa hissediyor çünkü bunu bir türlü anlamak istemiyorlar

Benim de sabrımı taşıyor büyük bir ihtimalle bizde bir patlama yaşayacağız. Gerçekten çocuğun dilini kendi annesi dışında başka kimse anlamaz. İsterse 10 tane çocuğu olsun

Kızlar bebekli hayata nasıl adapte oldunuz. Gece uyanmaları yüzünden sanki günler geçmiyor tek bir günü yaşıyorum gibi geliyor bebek uyanıkken rahat hissetmiyorum sanki her an benlik bi iş var gibi bu uyku düzenine de adapte olunuyo illaki yoksa bunca insan kliniklik olur ama nasıl. Ben nasıl gece 2 saatte bir kalkıp gündüz normal yaşantıya devam edebilirim
Canım gündüz vaktin olursa bebek uyuduğunda sende uyumaya çalış
Tabi her defasında bu olamayabilir , yani her uyuduğunda sen de uyuyamayabilirsin , evde yapılacak işlerin olabilir , ama en azından 1 defalıkta olsa gün içinde uyumaya çalış
Bir süre sonra o düzene alışılıyor ama annenin de uyuması çok önemli özellikle süt üretimi açısından
Gün içinde uyuyabilirsen daha kolay geçirebilirsin süreci
Aynen devam , bazen sarı akıntı geliyor bazen kahverengi kan . İş vs yapınca da artıyor
Bakalım kaç gün daha devam edecek böyle canım göreceğiz , herkes de farklılıklar olabilir tabikide

Evet kizlar ocak annesiydim ama 10 aralikta dogum yaptim kanamam yok ama akintim bitmedi daha ☹ ped koymaktan pisik olacağım diye korkuyorum ve evet o koku bende de var 2 gunde bir banyoya atiyorum kendimi rahatsiz oluyorum
işte benim korkum da o pişik bebeye krem falan sürüyoruz da kendimize ne sürecez
bazen de sezaryen d içimde bişey mi unuttular acaba falan diyorum

Göbek fıtığı dediğin göbek deliğinin dışarı çıkmasıyla benim iki oğlumda da oldu. Büyüğü çok gazlıydı ıkınmaktan parmak gibi çıkıyordu. Normale döndü sonra. Bu oğlumda da var çok ıkınmıyor ama altını değiştirirken morarana kadar ağlıyor. O zaman çıkıyor göbeği.
Evet göbek deliği doğuştan beri dışarda benim kızımın, şu an gazdan ikindikca daha da büyüyor yuvarlak böyle balon gibi sis bir şekilde 😥 oğlumda çok hafif çıkıntı vardı sonra kendiliğinden geçmişti, bu seferki büyüyor 😔

Selam arkadaşlarim😌 sabah gittik doktora,bir öncekinde bir ayda bir santim uzadı diye üzülmüştüm biraz ,şimdi 16 günde iki santim uzamış ve 500 Gr almış çok şükür gelişimi güzel , doğuştan göbek fıtığı var geçen gün yazmıştım, iyice büyüdüğü için bu sabah götürdüm, ikindikca daha da dışarı çıkıyor o nedenle kabız olmasın gaz rahat çıkarsın dedi ve motilium şurup ile metil gaz damlası verdi. Bunları kullanan var mı,hem kusmasına iyi gelir dedi hem gaz çıkarmasına.dogal içerikli olmadığı için pek içime sinmiyor ama iki hafta kullanıp deneyin dedi doktor. Uzun yazdım ama diğer sorum da şu, göbek fıtığı için para bağlama yontemini deneyen var mı, normalde önerilmiyor kendiliğinden kapanacaktır ama şu an çok dışarda olduğu için sar dedi doktor 😥
Bizimde göbek bağımız geç düştü ve doğuştan fıtık var dedi doktor az bir şişlik var göbeğin yan tarafında ben beline bazen bir kumaş bağlıyorum ama sıkmadan.

Ben alıştım canım gece 2 saatte bir kalkıprum emip yatırmak 40 dk sürüyor sonra bir daha ama dinlenmiş oluypım o 2 saatlik uykuda ben alıştım. Beni yoran tek şey ağladığında yardımcı olamamak bazen gaz bazen başka birşey in ağlıyor anlamamak üzüyor sadece
Dinlenmiş olunuyosa süper. Çok haklısın ağlama sebebini bilememek hem çok üzücü hem çıkmaz

Canım gündüz vaktin olursa bebek uyuduğunda sende uyumaya çalış
Tabi her defasında bu olamayabilir , yani her uyuduğunda sen de uyuyamayabilirsin , evde yapılacak işlerin olabilir , ama en azından 1 defalıkta olsa gün içinde uyumaya çalış
Bir süre sonra o düzene alışılıyor ama annenin de uyuması çok önemli özellikle süt üretimi açısından
Gün içinde uyuyabilirsen daha kolay geçirebilirsin süreci

Bakalım kaç gün daha devam edecek böyle canım göreceğiz , herkes de farklılıklar olabilir tabikide
Gün içinde uyuma olayına dikkar edicem hiç uyumuyorum

Mama ile devam zaten canım süt çıktığı kadar verebiliyorum. Evet birini bulmam şart. İnşallah oturur her şey hiç böyle hayal etmemiştim bu günleri bazen iç dünyamda sorgulamaya bile gidiyorum ben anne olmamalı mıydım acaba diye. Çok istedim halbuki uzun yıllardır, özendim, hasret duydum. Bilemiyorum ruh halim çok karışık.
Maalesef bende de aynı düşünceler oluştu ama lohusalık kafası bu inanıyorum iyiki diycez iyiki yapmışız diycez

Be
Mama ile devam zaten canım süt çıktığı kadar verebiliyorum. Evet birini bulmam şart. İnşallah oturur her şey hiç böyle hayal etmemiştim bu günleri bazen iç dünyamda sorgulamaya bile gidiyorum ben anne olmamalı mıydım acaba diye. Çok istedim halbuki uzun yıllardır, özendim, hasret duydum. Bilemiyorum ruh halim çok karışık.
Benmde canm psikolojim ruh halim berbatOturup saatlerce aglayasim var.Ona yetememeyi düşünmek.Onun derdini anlamamk neresinin agridigini bilememek.
Uykusuzluk yorgunluk En çok ta caresizlik.
kafam çok karışık 😥

Kızlar ben kendimi çok kötü hissediyorum.Sanki bebeğime bakamıyorum.Ona yetemiyorum.Agliyor elim ayağım birbirine dolanıyor.Ustunu bile doğru düzgün giydiremiyorm. korku telaş.
Kalın giydiriyorm ateşi çıkıyor ince giydiriyorm soğuk alıyor.Ben ne yapacağım.😭Herkes bir akıl veriyor.Kendi gölgemden bile nefret ediyorum.kendi kendime sataşasim var o derece🥺

Kızlar ben kendimi çok kötü hissediyorum.Sanki bebeğime bakamıyorum.Ona yetemiyorum.Agliyor elim ayağım birbirine dolanıyor.Ustunu bile doğru düzgün giydiremiyorm. korku telaş.
Kalın giydiriyorm ateşi çıkıyor ince giydiriyorm soğuk alıyor.Ben ne yapacağım.😭Herkes bir akıl veriyor.Kendi gölgemden bile nefret ediyorum.kendi kendime sataşasim var o derece🥺
Yepyeni bi canlı evin içinde tamamen ne yapacağını bilemediğin ne yapsan eksik kalıyor gibi hissettiğin anlar . Ama emin ol bi kaç güne sen onun huyuna alışacaksın o senin huyuna alışacak sonrasında da ne demek istediğini hemen anlayacaksın . Ben ilk sudan çıkmış balığa döndüm . Lohusalık mahvetti bebeğe zarar vericem diye ödüm kopuyordu , resmen yalvarıyordum millete tek bırakmasınlar diye . Hormonlar da etkiliyor şu an seni . Bi kaç gün geçsin kendine geleceksin ve çok da güzel yettiğini göreceksin . Zamana bırak ve keyfini çıkar . 1 haftada bile hemen büyüyo bebişler

Kızlar iyi akşamlar bir şey soracağım. Bugün 40'ımız çıktı. Bende de kanama 20. Günden beri az az leke oluyordu. Ama dün bildiğiniz kanama şeklinde geldi. Regl mi oldum diye düşündüm ama mümkün mü sizce ya da normal mi kanamanın devam etmesi.

Gün içinde uyuma olayına dikkar edicem hiç uyumuyorum
Gün içinde mutlaka uyu canım gece 3 saatte bir kalkıyorum ben. Gündüz de öğleden sonra mutlaka bir kere de olsa bebek uyanana kadar uyumaya çalışıyorum. Eğer dinlemezsem sütüm de direk azalıyor. Uyuyunca daha rahat oluyorum ben rahat olunca bebeğim de daha huzurlu ve mutlu oluyor onu fark ettim diğer türlü gerfinliğim ona da yansıyor

Kızlar iyi akşamlar bir şey soracağım. Bugün 40'ımız çıktı. Bende de kanama 20. Günden beri az az leke oluyordu. Ama dün bildiğiniz kanama şeklinde geldi. Regl mi oldum diye düşündüm ama mümkün mü sizce ya da normal mi kanamanın devam etmesi.
Olabilir canım benim ilki 52 gün sürmüştü

Önce hemen bu ruh halinden çık canım. Tabii ki her isteyen kadının hakettiği gibi ve muhtemelen fazlasıyla anne olmayı hakettin sen. Aslan senin gibi güçlü bir annesi olduğu için çok şanslı ve çok sevildiği bir ailede mutlu mesut büyüyecek. Siz de bu zor günleri şöyle böyle yarım yamalak hatırlayacaksınız ilerde
Çıkmak o kadar çok istiyorum ki. Umarım kurtulurum bu hastalıklı ruh halinden ☹️
Onun için her şeyi yaparım ama ben kendimden uzaklaşıyorum kendime yetemiyorum sorun bu. Bu haldeyken bir de hastalıklar çıkınca darlandım işte. Desteğin için teşekkür ederim canım ♥️
Maalesef bende de aynı düşünceler oluştu ama lohusalık kafası bu inanıyorum iyiki diycez iyiki yapmışız diycez
Umarım canım🤲
Be

Benmde canm psikolojim ruh halim berbatOturup saatlerce aglayasim var.Ona yetememeyi düşünmek.Onun derdini anlamamk neresinin agridigini bilememek.
Uykusuzluk yorgunluk En çok ta caresizlik.
kafam çok karışık 😥
Kısır döngü debelenip duruyoruz işte 🤷‍♀️
Canım kişisel bakımlarını yapmak ilk haftalar benim içinde zordu ama şu an çok kolayca halloluyor sende alışırsın korkma. Asıl mesele psikolojini düzeltmek. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🤲

Canım ❤️
Bugüne kadar izlediğim tüm videolarda , okuduğum kaynaklarda anne ve bebek için toparlanma sürecinin 6 hafta olduğu yazıyordu, yani bizim türk usulünce 40 gün gibi bir süre yapıyor
Ne olur kendine ve bebeğine zaman ver
Göreceksin zamanla bu duyguların yerine oturmaya, sen de daha güçlü hissetmeye başlayacaksın
Sen çok iyi bir annesin ve bu yüzden herşeyi dört dörtlük yapmaya çalıştığın için kendini yetersiz hissediyorsun
Sadece biraz zaman
Bu süreçte dualardan güç alabilirsin
Bol bol oku , Rabbim elbet sana yardım edecek kendini daha iyi hissedeceksin canım❤️

Back