• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Çıkmak o kadar çok istiyorum ki. Umarım kurtulurum bu hastalıklı ruh halinden ☹️
Onun için her şeyi yaparım ama ben kendimden uzaklaşıyorum kendime yetemiyorum sorun bu. Bu haldeyken bir de hastalıklar çıkınca darlandım işte. Desteğin için teşekkür ederim canım ♥️

Umarım canım🤲

Kısır döngü debelenip duruyoruz işte 🤷‍♀️

Canım kişisel bakımlarını yapmak ilk haftalar benim içinde zordu ama şu an çok kolayca halloluyor sende alışırsın korkma. Asıl mesele psikolojini düzeltmek. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🤲
Çok çok güçlü ve çok iyi bir annesin canım❤️
Herşey zamanla yerine oturacak ve çok güzel olacak

Çok mu gazı var canım. Sen damla da kullanıyordun yetmiyor mu?
Biz damla bile kullanmıyoruz. Henüz vermediler. Hiç verecek gibi de durmuyorlar
Ya aslında başkalarını duyduğumda benimkinin çok yok sanırım. Günde birkaç saat sıkıntılı geçiyor sürekli ıkınıp kasıyor kendini

Gün içinde mutlaka uyu canım gece 3 saatte bir kalkıyorum ben. Gündüz de öğleden sonra mutlaka bir kere de olsa bebek uyanana kadar uyumaya çalışıyorum. Eğer dinlemezsem sütüm de direk azalıyor. Uyuyunca daha rahat oluyorum ben rahat olunca bebeğim de daha huzurlu ve mutlu oluyor onu fark ettim diğer türlü gerfinliğim ona da yansıyor
Peki rutin işler ne durumda kişisel bakım ev işleri düzen eşle iletişim vs. Düzene girdi mi onlar.

Kızlar iyi akşamlar bir şey soracağım. Bugün 40'ımız çıktı. Bende de kanama 20. Günden beri az az leke oluyordu. Ama dün bildiğiniz kanama şeklinde geldi. Regl mi oldum diye düşündüm ama mümkün mü sizce ya da normal mi kanamanın devam etmesi.
Canım benim bugün 40ım çıktı adet oldum 😂

Kızlar gaz için 1 çay kaşığı rezene çayı ver dedi birileri. Sizce verilir mi?
Bilemedim bence verilmez ama bir doktora danışmak lazım
Kızlar kanaması hala devam eden varmı benim gibi?
Az az geliyor ama devam hala
Ne kadar daha devam ederki böyle?
Benim 40 gün civarı sürdü birkaç gün sonra tekrar kanama oldu anlamadım devam mı etti adet mi oldum
Kızlar bebekli hayata nasıl adapte oldunuz. Gece uyanmaları yüzünden sanki günler geçmiyor tek bir günü yaşıyorum gibi geliyor bebek uyanıkken rahat hissetmiyorum sanki her an benlik bi iş var gibi bu uyku düzenine de adapte olunuyo illaki yoksa bunca insan kliniklik olur ama nasıl. Ben nasıl gece 2 saatte bir kalkıp gündüz normal yaşantıya devam edebilirim
Ah keşke tek sorun 2 saatte bir kalkmak olsaydı bende tamamen bunu düşünüyordum önce çünkü bebeğim çok huzurlu ve güzel uyudu 15 gün. Tek sorun kalkmakti. Sonra uyku düzenine ben alıştım ama bebişin gazı başladı ve uyku falan kalmadı hiç. Birkaç gündür o da ben de biraz daha iyiyiz 2 aylık oluyor yarın. Normal yaşam hala mümkün değil ama öyle ev işi yemek falan yapamıyorum
Kızlar iyi akşamlar bir şey soracağım. Bugün 40'ımız çıktı. Bende de kanama 20. Günden beri az az leke oluyordu. Ama dün bildiğiniz kanama şeklinde geldi. Regl mi oldum diye düşündüm ama mümkün mü sizce ya da normal mi kanamanın devam etmesi.
Benim de kesildi bı birkaç gün sonra tekrar geldi. İkincisi adet miydi anlamadım totalde 50 günü buldu

Zaten sarıydı evet biraz artmış gibiydi son birkaç günde özellikle ama öyle çok bariz bir renk değişimi olmadı

Bizde de canım aynı şekilde tahlil yaptırdık bugün doktora gideceğiz bakalım ne diyecek sizin sarılık değeriniz kaçtı

Ben eczaneden aldım canım bugün hastanede yaptıracağım sağlık ocağına kaç haftadır gelmiyormuş aşı
Canım o şekilde alınıyor muymuş çok şaşırdım. Kaç tl idi? Ve de nasıl evde muhafaza ediyorsun soğuk zinciri bozmamak aşılarda önemli ya. Bir de eczanede o kadar kolay bulabildiniz mi yoksa oralarda da çok mu zor buluruz

Peki rutin işler ne durumda kişisel bakım ev işleri düzen eşle iletişim vs. Düzene girdi mi onlar.
Ev işlerini üstün körü yapıyorum canım bir tsne daha oğlum var o da ilgi istiyor zamanımı ona ayırmayı tercih ediyorum. Süpürme silme işini de eşim evdeyken hallediyoruz beraber. Kişisel bakım olarak duş alıyorum yeter bence 🙈😂 eşimle iletişimde bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar çok ileri boyuta geçemedik sadece daha 🙈 yani bir süre sonra düzene giriyor sen bebeğe, bebek sana alışıyor beraber bir rutin oluşturuyorsunuz o zamana kadar biraz rahat olmak gerek

Arkadaslae galiba mastit oldum atesim 38 e cikti bi anda üsume igne batmasi oldu sol gögsum cok sert ve kizarmis aciyor cok hemen sicak kompres yaptim sagdim memeyi bosalttim sislik gitti gibi ama aci ve kizariklik hala duruyor nasil gecer acaba parolle atesim düstu

Canım o şekilde alınıyor muymuş çok şaşırdım. Kaç tl idi? Ve de nasıl evde muhafaza ediyorsun soğuk zinciri bozmamak aşılarda önemli ya. Bir de eczanede o kadar kolay bulabildiniz mi yoksa oralarda da çok mu zor buluruz
Benimde saglik ocaginda yoktu özel hastanede yaptirdim ben de

Bir ağırlık gibi ağrı vardı sabah. Sanki böyle darbe almış gibi. Şimdi göğüsümün orası kızarmış. Ben de emzirip sağıyorum ona rağmen oldu hiç anlamadım.
Bende emziriyorum sagiyorumda ama ayni sekilde kizariklik ve aci var högsumde bide atesim cikti siz ne yaptiniz gecti mi

Ya Kizlar dogum kilolari ve Istah ne durumda?

Ben 12 kg aldim, hastaneden eve geliste 6 kg gitmisti, iki haftadir yok sütüm olacak yok stres yok ac kalmiyim derken ayni kilodayim, yürüyüse cikmaya da zaman bulamiyorum. Istahimin da maasallahi var evi yiycem nerdeyse. Sizde durumlar nasil?

Ya Kizlar dogum kilolari ve Istah ne durumda?

Ben 12 kg aldim, hastaneden eve geliste 6 kg gitmisti, iki haftadir yok sütüm olacak yok stres yok ac kalmiyim derken ayni kilodayim, yürüyüse cikmaya da zaman bulamiyorum. Istahimin da maasallahi var evi yiycem nerdeyse. Sizde durumlar nasil?
Ben çok iştahsızım ya o gün 22 saat bişey yememişim. Hiç aklıma bile gelmiyo

Ay onu yapmam o zaman😟 bizde bu üst üste gelen olaylara şaştık kaldık, kimin gözü var bilmem artık. 🤷‍♀️ Kendi halimizde insanlarız, gelen yok giden yok eve. Kesmedik daha gözümüzü açamadık hastalıktan onu düşünmeye sıra bile gelmedi canım. Eşime hatırlatayım bari. Kehribar bileklik aldım üçümüze geldi bugün taktım. İnşallah enerjimiz yükselir.
İnsallah canım . Saglıgınıza biran önce kavusun .kalıcı şifalar diliyorum

Arkadaslae galiba mastit oldum atesim 38 e cikti bi anda üsume igne batmasi oldu sol gögsum cok sert ve kizarmis aciyor cok hemen sicak kompres yaptim sagdim memeyi bosalttim sislik gitti gibi ama aci ve kizariklik hala duruyor nasil gecer acaba parolle atesim düstu
Bebeğin emmesi lazım , ben mahvoldum kaç gün . Nedenini de anlamadım sağmak çözmedi o tıkanıklığı bebek emdikçe düzeldim . Şimdi birini emzirip diğer memeyi sağıyorum süt birikmeden

Ev işlerini üstün körü yapıyorum canım bir tsne daha oğlum var o da ilgi istiyor zamanımı ona ayırmayı tercih ediyorum. Süpürme silme işini de eşim evdeyken hallediyoruz beraber. Kişisel bakım olarak duş alıyorum yeter bence 🙈😂 eşimle iletişimde bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar çok ileri boyuta geçemedik sadece daha 🙈 yani bir süre sonra düzene giriyor sen bebeğe, bebek sana alışıyor beraber bir rutin oluşturuyorsunuz o zamana kadar biraz rahat olmak gerek
İçimi rahatlattın canım teşekkür ederim

Bilemedim bence verilmez ama bir doktora danışmak lazım

Benim 40 gün civarı sürdü birkaç gün sonra tekrar kanama oldu anlamadım devam mı etti adet mi oldum

Ah keşke tek sorun 2 saatte bir kalkmak olsaydı bende tamamen bunu düşünüyordum önce çünkü bebeğim çok huzurlu ve güzel uyudu 15 gün. Tek sorun kalkmakti. Sonra uyku düzenine ben alıştım ama bebişin gazı başladı ve uyku falan kalmadı hiç. Birkaç gündür o da ben de biraz daha iyiyiz 2 aylık oluyor yarın. Normal yaşam hala mümkün değil ama öyle ev işi yemek falan yapamıyorum

Benim de kesildi bı birkaç gün sonra tekrar geldi. İkincisi adet miydi anlamadım totalde 50 günü buldu
Allah yardımcınız olsun

Kızlar bebişlerinizin göbeği düştükten sonra tamamen normal göbek görüntüsü aldı mı? Benimki 7. Günde düştü ama hala böyle sarımsı lekeler bulaşıyo zıbınına ve hala orası iyileşme aşamasında. Sizinkü de öyle mi

Back