• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar bebeğime 1. Ay hepatit b aşısı yaptırmam lazım ama hiçbi yerde yok. Moralim çok bozuldu. Benim gibi yaptıramayanlar var mı ne yaptınız
Ben de yaptiramadim malesef hala gelmemis asi tatilde memlekete gideceğim orda varmış orda yaptıracagim inşallah ,2 ay dolana kadar yaptirilabiliyormus canim

Notuna bayıldım 🤭

İşte bende son yaşadığım olaylardan dolayı bu psikolojideyim, bana bir şey olursa bebeğime kim bakacak☹️

Sabahtan devlete gittik idrar verme işi çok uzun ve yorucu oldu. Tahlilleri temiz diye başka tetkik yapmadan 1 ay sonra gelin dedi asistan😒 şaka gibi dr değil asistan bakmış dr aktarmış falan resmen dolandırıldık dr sanıyorduk. Sonrasında bayağı kızdık bu nasıl iş diye. İt ite it kuyruğuna aktarıyor bu kadar önemli bir rahatsızlığı. Akşam 5 de özele gittik. Dr çok ilgiliydi. Kanaldaki genişleme değerinin 3. Seviye önemlilikte yani yüksek olduğunu söyledi. İdrarın böbreğe kaçağı var mı diye bakmak için sondalı rontgen çekimine gönderdi. Koştur koştur izmirin akşam trafiğinde yetişmeye çalıştık. Çekim oldu çok şükür reflü yok. Sonra telde konuştuk sünnet olmaaı gerekir ayrıca mesane ve pipi arasında yaprağa benzer bir yapılaşma varsa o da kanal genişliği yapar dedi. Hazır sünnet olurken sistoskopi çekilsin varsa bir şey müdahale edilir dedi ve prof dr yönlendirdi. Dün aradık doktoru hemen getirin yapalım diyor, dedik biz burhaniye de yaşıyoruz uygunluğu ayarlamak lazım. Ücreti nedir dedik. Kendi 8.000 hastanede 5.000 alıyormuş. Sanki şak diye çıkarılacak para gibi. Sünnet ve anjiyo gibi bir işlem için bizce çok yüksek bir meblağ. Akrabamız var anestezi teknikeri ona söyledik devlette yapılabiliyorsa bu işlem oraya yaptıracağız. 1. Ayın sonunda damardan verilen ilaçlı sıvı ile bir çekim daha yapılacak. Dr koruma programına başladı. Antibiyotik veriyoruz olası enfeksiyonu engellemek için. Son durum bu bizde tam olarak ne yaşıyoruz bu konu nereye gidiyor bilmiyoruz. İlgin için teşekkür ederim canım 🤲

Yukarıya yazdım canım detayı. Sizin ne tür terlikler oldu, neler dediler. Çok geçmiş olsun, ilgin için teşekkür ederim canım 🤲

Benim ki de böyle zaten biberona alıştı, kavga dövüş 5 dk emmiyor memeyi, uç zaten silikon uç😔

Bende bu döngüden çıkamıyorum. Kolay günlerden geçmiyoruz ailecek hastalıklarla uğraşıyoruz, tekim yardım eden yok, uykusuzluk, yeterli beslenememe ve bebeğim çok agresif bir erkek. Yatmayacak, dik duracak, ya yemek yiyecek ya uyuyacak arada oyalayabilmek mümkün değil. Akşam 7 de bi de ağlama krizi başladı 3 gündür dötümüzü yırtsak susmuyor kafayı yicem artık. Bestlak damla aldım ama sıvı şartı var ve iyi beslenme, rezene içtim 3 gün oda doktor işlerinden istikrarlı olmadı. En son solgar b12 aldım dün. Ama yazın o kadar haklı ve iyş geldi ki. Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur. Bende mükemmelliyetçi kafasından sıyrılamıyorum.

Bende aldım canım dün başladım göstermeye çok hoşuna gitti algısı açık bir bebek zaten babasını takip ediyordu mama yerken o zaman takiplere başladığını anlaşmıştık hemen aldım bu seti. Aynaya bakmayı da çok sevdi ama pek aynaya bakmak iyi değildir denir bizde o yüzden çok baktırmak istemiyorum.

Çok geçmiş olsun canım.

Bizim ki de öyle bu hafta eşimde aynı şeyi diyor beni tanımıyor diye. Bende desimmkitanımama değil anne kokusunu bulamama bu. Büyüdüklerinde işler değişiyor.

Bizde de akşam 7 dedi mi başlıyor çığlık çığlığa ağlamaları, ne yapsak susmuyor.

Aynı durumdayız ama keşke bende bu ölü toprağını atıp şu süt meselesini kafada çözebilsem..

İlk doğduğu hafta öyleydik. Gebermiştik yorgunluktan. Hiç gerek yokmuş aslında. Reflü yatağı bu konuda çok işe yarıyor. Bizde ilk günden beri vardı kullandık ama korkuyorduk kusmuğunu yutar diye. Ama dönmüyor du bile yan yatıp kalıyordu. Biraz rahatlayın artık. Arkadan ve önden destekliğin ve yükseklik verin başına hiç bir şey olmaz . Bu arada üstünü örterken dikkat edin yeter o önemli.

Çok geçmiş olsun canım. Bende çok hastayım grip oldum, eşimde hasta bebeğe bulaşmasın diye maske takıyorum ama ne kadar korur bilmiyorum.

Bende grupta ocean iyi diye yazılınca dün eşime aldırmaya gönderdim ama ocean 2 yaş ve üstü kullanıyor demişler. Eşimde kızdı bana araştırmadan neden aldırıyorsun diye. Acaba siz kullanım içeriğine baktınız mı ne yazıyor.

Ev sürekli dağınık ve üstüme üstüme geliyor. Oturup ağlıyorum yetersizim diye. Ama araştırıp yardımcı bulacağım kendime. Bari evi toplar, yemek yapar. Bakalım bütçeye zararı çok olmazsa.

Çok geçmiş olsun canım.
Cok Cok Cok gecmis olsun canim. Umarım müdahalesiz ya da basit müdahale ile aşarsınız bu durumu , hastalıklar o kadar çok ki bu ara , herkes hasta . Esin çalışmaya başladı mı senin de ? En azından evi toparlayacak yemek yapacak biri bulursan harika olur gerçekten, bizi de yoran yemek meselesi…

Mama da mı versen azıcık, sütün çoğalana kadar ?

Az kaldı düzlüğe çıktınız bence , düzen zamanla oturacak buna inanıyorum

Selam arkadaşlarim😌 sabah gittik doktora,bir öncekinde bir ayda bir santim uzadı diye üzülmüştüm biraz ,şimdi 16 günde iki santim uzamış ve 500 Gr almış çok şükür gelişimi güzel , doğuştan göbek fıtığı var geçen gün yazmıştım, iyice büyüdüğü için bu sabah götürdüm, ikindikca daha da dışarı çıkıyor o nedenle kabız olmasın gaz rahat çıkarsın dedi ve motilium şurup ile metil gaz damlası verdi. Bunları kullanan var mı,hem kusmasına iyi gelir dedi hem gaz çıkarmasına.dogal içerikli olmadığı için pek içime sinmiyor ama iki hafta kullanıp deneyin dedi doktor. Uzun yazdım ama diğer sorum da şu, göbek fıtığı için para bağlama yontemini deneyen var mı, normalde önerilmiyor kendiliğinden kapanacaktır ama şu an çok dışarda olduğu için sar dedi doktor 😥

AyPeki rengindeki sarılık arttı mı canım yoksa hiç anlaşılmıyor mu?
Zaten sarıydı evet biraz artmış gibiydi son birkaç günde özellikle ama öyle çok bariz bir renk değişimi olmadı
Tünaydın kızlar 🤣
Oğlumun sariligi devam ediyor hala tahlil yaptırmıştım sonuç olarak ana sütü sarılığı çıktı. 2 veya 3 aya kendiliğinden geçermiş çok şükür 🤲
Bizde de canım aynı şekilde tahlil yaptırdık bugün doktora gideceğiz bakalım ne diyecek sizin sarılık değeriniz kaçtı
Kızlar bebeğime 1. Ay hepatit b aşısı yaptırmam lazım ama hiçbi yerde yok. Moralim çok bozuldu. Benim gibi yaptıramayanlar var mı ne yaptınız
Ben eczaneden aldım canım bugün hastanede yaptıracağım sağlık ocağına kaç haftadır gelmiyormuş aşı

Amiin amiin İnsallah aynen ya derdine derman olamamak daha kotu kivranio yavrum ama bisey yapamiorum.Suan hepmizn bebisleri ayni sanirim saatlerdir uyumuyor mememi emmek istemio dahada cok aglio mememe yatirinca.Biz dogum sancisi cektik miniklerde gaz sancisi cekio.Yavrum benim ya hele ki tam uykuya dalacak sanci gelio dudaklarini buzuo yavastan aglamaya baslio cok uzuluorm😔💕
Keşke derman olabilsek 😔 gerçekten onu öyle kıvranırken gördüğümde mahvoluyorum. Gündüz iyi kötü akşam oluyor ama saat 8 oldu mu başlıyor ağlamalar genelde 10 10.30 a kadar sürüyor ve benim elimden gaz masajı dışında birsey gelmiyor 😔 daha önce de demiştim 2.cocugun en büyük avantajı bunların geçecek olduğunu bilmek. İnşallah kuzucuklar gün gün daha iyi olurlar 🤲
Merhaba kızlar. Dogumdan sonra yazmak nasip olmadi. Birkaç sayfayi okuyabildim. Daha bir hafta olmamisti dogum yapali. Kizim okuldan rsv kapmis 2 gün hastanede yatti. Tabi ben sezaryen dikişleriyle ve bebekle olunca kalamadim yaninda. Annem kaldi ama ben vicdan azabindan üzüntüden aglamaktan bittim resmen. Allahtan sütüm kesilmedi. Sonra oglum da ablasindan rsv kapti.
Bronşitten zatürreye doğru ilerliyordu hastalığı. Hem de 1 günde. Öksürük başladı hastaneye götürdük ve 28 günlükken yatış yaptik. Tam 9 gün kaldik. Cok korktum agladim. Gece gündüz bir yandan emzirdim bir yandan dualar ettim. Cok şükür ki iyilesti çıktık. Ama saturasyonun normale dönmesi 15 günü buldu. Anlayacaginiz dogum sonrasi kabus gibi gecti. Simdi tek sorunumuz gaz. Yeri geliyor sütüm doyurmuyor ve gece bir kereligine mama veriyoruz. Gaz icin biogaia kullaniyoruz.D vitamini saglik ocaginin verdigini kullaniyordum ama yorumlarda güvenilmez falan diye okuyunca evde oceanin da d vit var. Ondan vereyim dedim. Saglik ocagi 3 damla ver demisti. Ocean i kac damla veriyorsunuz? Yarindan itibaren onu vereyim.
Gelmiş geçmiş olsun canım inşallah bir daha tekrarını yaşamazsınız 🤲
Bu arada gazla ilgili olarak hani herkesin bildiği o bacakları karna doğru çekip bastırma hareketi var ya, o şekilde ben hiç gaz çıkartamıyordum meğer doğru yapmıyormuşuz. Ben çok hafif bastırıyordum, babası biraz daha baskı uyguladı takir takir çıkardı. Ben de biraz daha sert yapıyorum artık hatta geçen inanır mısınız 20 kere mi ne çıkardı ama baya uğraştım. Çok da hassas davranmamak lazım demek ki
Önceki postunu da alintilamistim ama silinmiş canım 🤦🏻‍♀️ benim kızda yüz üstü daha rahat ama ben cesaret edemiyorum, bazen yorgunluktan bayılıyorum ya duymazsam diye endişe ediyorum açıkçası. Gaz masajinda bende senin gibi yapıyordum eşim bayağı sert yapıyordu ama o yaptığında koca insan gibi gaz çıkarıyordu 🤭 hala daha onun gibi yapamıyorum direk eşime pasliyorum cok ağladığında

Kızlar bebişime fiyonk bandana ya da ponpon bandana almak istiyorum ama baktıklarım hep çok büyük. Minişlere göre bulan alan var mı?

Ben gribim canım bulaştırdım sanırım. Kulaktan ve koltuk altından ölçtüm hep. Makattan nasıl ölçeceğiz peki?
Dijital ölçer ile poposuna bir kısmı giricek ölçüm yapan kısmı.saglıklı olan koltuk altı imiş.popo sakıncalıymış gecmiş gitmiş olsun.nasıl bir enerji var sıkıntının sonu gelmiyor.akika kurbanı kestırdınızmi

Zaten sarıydı evet biraz artmış gibiydi son birkaç günde özellikle ama öyle çok bariz bir renk değişimi olmadı

Bizde de canım aynı şekilde tahlil yaptırdık bugün doktora gideceğiz bakalım ne diyecek sizin sarılık değeriniz kaçtı

Ben eczaneden aldım canım bugün hastanede yaptıracağım sağlık ocağına kaç haftadır gelmiyormuş aşı
Aa eczaneden de alınıyor mu hiç aklıma gelmemişti benim

Keşke derman olabilsek 😔 gerçekten onu öyle kıvranırken gördüğümde mahvoluyorum. Gündüz iyi kötü akşam oluyor ama saat 8 oldu mu başlıyor ağlamalar genelde 10 10.30 a kadar sürüyor ve benim elimden gaz masajı dışında birsey gelmiyor 😔 daha önce de demiştim 2.cocugun en büyük avantajı bunların geçecek olduğunu bilmek. İnşallah kuzucuklar gün gün daha iyi olurlar 🤲
Bende de durumlar aynı hele dün akşam tam kabustu artık bende dayanamadım ağladım hemde hıçkıra hıçkıra. Onun canı yandığında elinde virşey gelmemesi çok zor. Geceçeğini biliyorum ama dayanamıyorum. Birde yalnızlık ağır geldi. Eşim gece 2 de geliyor sürekli yalnızım. Alışmışım kalabalık aile ortamına kendimi çok yalnız hissediyorum

Bende de durumlar aynı hele dün akşam tam kabustu artık bende dayanamadım ağladım hemde hıçkıra hıçkıra. Onun canı yandığında elinde virşey gelmemesi çok zor. Geceçeğini biliyorum ama dayanamıyorum. Birde yalnızlık ağır geldi. Eşim gece 2 de geliyor sürekli yalnızım. Alışmışım kalabalık aile ortamına kendimi çok yalnız hissediyorum
Yalnız olmak extra zordur, ben en azından çok bunalinca 5 10 dk da olsa eşime pasliyorum, bi şu içip bi nefes alıyorum. İnşallah en kısa zamanda bitsin gitsin şu gazlar 🤲

Back