• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar toplanın silikon uçsuz emzirme için fikrim var. Biz gündüz artık 1 2 defa normal emiyoruz. Nasıl alıştı derseniz çok aç olmadığında keyfi emmelerde silikonsuz verdim başlarda tutmadı felan şimdi çok şükür tutuyor (kahverenginin tamamjnj alamıyor çünkü memem düz yapılı yani kahverengi öne doğru çıkık değil) denemek isterseniz diye yazayım dedim

Bir de bizim bebe uyurken ben hiç detaylı iş yapmıyorum üstün körü mutfağı topla çamaşırı yıka as o kadar (öyle sil süpür olayı yok) çünkü reflüden dolayı bir anda kusuyor duyamam diye yapmıyorum. Ama bi yandan da böyle olduğum için kendimi beceriksiz gibi hissediyorum çoğunuz işini gücünü yapıyor galiba
Eşim evde olunca silip süpürüyorum, duşuma giriyorum. Eşim yokken bende süpürge yapmıyorum ağlar duymam diye

Kızlar toplanın silikon uçsuz emzirme için fikrim var. Biz gündüz artık 1 2 defa normal emiyoruz. Nasıl alıştı derseniz çok aç olmadığında keyfi emmelerde silikonsuz verdim başlarda tutmadı felan şimdi çok şükür tutuyor (kahverenginin tamamjnj alamıyor çünkü memem düz yapılı yani kahverengi öne doğru çıkık değil) denemek isterseniz diye yazayım dedim

Bir de bizim bebe uyurken ben hiç detaylı iş yapmıyorum üstün körü mutfağı topla çamaşırı yıka as o kadar (öyle sil süpür olayı yok) çünkü reflüden dolayı bir anda kusuyor duyamam diye yapmıyorum. Ama bi yandan da böyle olduğum için kendimi beceriksiz gibi hissediyorum çoğunuz işini gücünü yapıyor galiba
Yok canım nerde, su an kayınvalidem bizde sağolsun birazcik uyudugunda onun kucağına verip ancak pijamami değiştirip evi toparliyorum 😅 eşim de evdeyken ancak sil süpür yapılıyor mecbur. Kayınvalidem gidince ins bebeğin uykusu artar diye şimdiden dua ediyorum 😂

Geçtikten sonra bir daha tekrarlamadi mi ? Ben bir süre emzirmeyi bırakmayı düşünüyorum mama ve sagilan sut ile idare etsin düzelince emziririm diyorum ama düzelse de tekrar yara olacak gibi düşünüyorum o ememedikce
İyice artık canımı yakmayacak duruma gelene kadar ben hep böyle devam ettim canım ,sanırım 3-4 aylık olduğunda bırakmıştım kalkan kullanmayi ara ara yine yara oluyordu ama o ilk seferki gibi değil. Geçiyor buna emin ol geçecek ,ama dediğin gibi biraz meme ucunu dinlendir bence de sagarak, ve denemediysen kesinlikle bu merhemleri ve kalkan kullanmayi dene

ben de silikon ucu bıraktım sadece 9-10 gün kullanmıştın. Meme ucun yoksa bile zamanla öyle bir uç yapıyorlarki kendilerine. Bence hazır tutuyorken sabır göster hepten bıraktır tabi çok ağlatıp krize sokmadan. Kararlı olunca onlar da annelerine saygı duyuyorlar bence😅

Ev işi konusuna gelince de ben öyle detaylı işler yapmıyorum canım ufak tefek şeyleri hallediyorum rutin. Bugün mesela mutfağı toplarken tarhana kavanozunu düşürüp kırdım mecburen süpürge açtım açmışken üstten bi evi dolandım. Kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle devam et. Bebeğin durumu da önemli tabi kusuyorsa falan kontrollü olman en iyisi boşver gitsin evin işi her zaman yapılır nasılsa.

Valla doğduğundan beri silme süpürmeyi robot yapıyor. Hiç normal süpürge ve vileda yapmadım. Dip köşe değil ama en azından ortadan baktığında temiz duruyor 😅 onun dışında bebe uyurken mutfak banyo temizliği yemek çamaşır yapıyorum en fazla, kalan zamanalarda da uyuyorum valla

Ya bir de ben birkaç defa silikon uçsuz verdim, ama çok yordu beni sürekli memeyi tutmak zorunda kalmak vs. Silikon uçla öyle olmuyor, sanırım benim de rahatıma geldiği için silikonsuz çok denemiyorum. Silikonsuz emzirmek zor değil mi?

Ya bir de ben birkaç defa silikon uçsuz verdim, ama çok yordu beni sürekli memeyi tutmak zorunda kalmak vs. Silikon uçla öyle olmuyor, sanırım benim de rahatıma geldiği için silikonsuz çok denemiyorum. Silikonsuz emzirmek zor değil mi?
Silikonsuz daha kolay aslında canım bir süre sonra alışıyorsun bebek biraz büyüyünce de memeyi tutmak zorunda kalmıyorsun özellikle de dışarıda çok kolay oluyor

Canım emzik veriyor musun?

Ya geçmiş olsun hzlselcim bu sarılık yemin edeeim bende fobi oldu ya. Allah beterinden saklasın halimize şükür ama gerçekten kafama çok taktım psikolojim gitti artık. En son bizim de 9 du. Bi ay kontrolüne gidicez bakalım kaç diyecek. Bizim de suratı gözü falan sarı yani. Bi geçse de rahatlasak ya of
Sorma canım ya çok beter çocuğumun rengi kendine gelemedi ciddi bir durum olmasın da insan ondan endişeleniyor
Benim de yara ve yarık içinde igne batırıyorlar gibi ve umudum kalmadı gececeginden ne kullanirsam kullanayım çocuk emdikce o yarik yeri yine kanırtıyor resmen doğru yerleştirme tekniklerini de deniyorum yok olmuyor damaklari arasında kestiriyorum alt cenesi dışa dönük değil içe dönük kilitliyor o doğru emmeyi beceremezse hiç geçecek gibi durmuyor. Her emzirme saati ruhum bedenden ayrılıyor sanki Allah düşmanıma vermesin bu acıyı gerçekten çok zormuş. 3 ay mühlet verdim kuş agizliya eğer emmeyi beceremezse sağıp veririm sonra da mama 5 aylıkken falan da ek gıda başlarız ne yapayım elimden geleni yaptım.

Sarılık bizim de devam ediyor hala maalesef uzamış Sarılık dedi doktor. Karaciğer enzimleri, tiroidler, idrar yolu enfeksiyonları her şeye bakıldı temiz çıktı sonuçlar anne sütü sariligi dedi doktor ama bizimki mama ağırlıklı da besleniyor kurtulsalar şu sarıldıktan da renklerine kavussa bebeler ya.
Bizde de temiz çıktı sonuçlar bende sadece anne sütüyle besliyorum 3. AyA kadar sürebiliyormuş sanırım doktorunuz tedavisi ile ilgili ne dedi bir şey yapıldı mı

hic oyle hissetme canim cogumuz senin gibiyiz 🤭 sabah esim ise gitmek icin hazirlanirken minnak uyuyorsa yataklari topluyorum, hemen kahvaltiliklari kaldiriyorum o kadar. Silme supurme isi haftasonu esim evdeyken. Bi de ani misafir geliyorsa supurge aciyorum yanimda telsizle geziyorum. İnan ev ileride hep toplu duracak ama bugünler geri gelmeyecek. Gelenlerde bi zahmet kusur görmesinler tek başıma bakıyorum evde bebeğime

Sorma canım ya çok beter çocuğumun rengi kendine gelemedi ciddi bir durum olmasın da insan ondan endişeleniyor

Bizde de temiz çıktı sonuçlar bende sadece anne sütüyle besliyorum 3. AyA kadar sürebiliyormuş sanırım doktorunuz tedavisi ile ilgili ne dedi bir şey yapıldı mı
Hayir su an icin bir sey demedi sonuçlar temiz çıkınca 2. Ay kontrolünde tekrar bakalım gecmezse çocuk gastroenterolojisine yönlendireceğim dedi.

Valla doğduğundan beri silme süpürmeyi robot yapıyor. Hiç normal süpürge ve vileda yapmadım. Dip köşe değil ama en azından ortadan baktığında temiz duruyor 😅 onun dışında bebe uyurken mutfak banyo temizliği yemek çamaşır yapıyorum en fazla, kalan zamanalarda da uyuyorum valla
Canım robot benim de aklımda , ne aldın memnun musun ?

Kızlar bu rahimi toplama egzersizleri çok önemliymiş , hem ebe hem doktor üstüne basa basa söyledi.

Ben de evi derli toplu tutacağım, yemek de yapacağım diye baktım pompadan, egzersizimden ödün veriyorum. Artık saldım ev işi yapmayıp sadece kendime ve bebeğime vakit ayıracağım.

Back