2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bende gördüm bir iki annemizi çağırmışlar 40 kontrolüne beni çağırmadı doktor doğumdan 4 gün sonra baktı temiz demişti benimde kafam karıştı açıkçası
Biz 25 gunluk olduk 40 dolunca gidicem cnm bende doktor 40 muayenesine geliceksn dedi dogumdan 5gun snra gitmiştim onda da alttan bakmisti

Kızlar biberonu neyle yikiyorsunuz normal bulaşık deterjaniyla mi yoksa başka bisey mi kullanıyorsunuz??
Bebeklere özel biberon deterjanıyla yıkıyorum canım
Böyle bir ortamda herhalde sinirlenmemek elde değil ben kayınvalidemi ilk gün sütüm gelmeyince başımda of puf yapınca dedim uğraşamam doğumdan beri şu ana kadar taş çatlasa 3 defa görmüşümdür eş çok etkili ama bu dönemde bizi rahatlatacaklarına yaptıklarına bak Allah yardımcın olsun canım zor gerçekten

Biz 25 gunluk olduk 40 dolunca gidicem cnm bende doktor 40 muayenesine geliceksn dedi dogumdan 5gun snra gitmiştim onda da alttan bakmisti

Yarın hastaneye gitcem iyiki görmüşüm bebişin kontrolü için asistanina sorayım bir bakalım ne diyecek bakmiyoruz derse devletten randevu alırım artık

Sağol canım ben kacamiyorum malesef alt katımda keşke bu kadar dip dibe olmasak

Oda sıcaklıgında olmayacak dolapta olacak dedi eczacı hatta dolaptan cıkardı buz kalıbıyla gönderdiği oluyormus bizim ev yakın diye gelir gelmez dolaba koyduk ve calkalamadan kullanmayın dedi
Kız yok. Açıldıktan sonra 4 hafta oda sıcaklığında kalabilir. Senin eczacı toymuş

Benim kızda senin gibiydi naparsam yapayım ucunu alıp eziyordu. Emzirme danışmanı sayesinde biraz biraz çözdük. Bazen hala tam alamıyor ama göğüslerim acımıyor artık yara olmuyor

TheDandelion nasılsın kuzum ? Melissa ile birbirinize alıştınız mı biraz daha ? Umaram keyfiniz yerindedir
Merhaba Dennis , evet alıştık bence canım. Kızım tam bir profesyonel bebek, anne ve babası olarak biz acemiyiz ama yavaş yavaş öğreneceğiz sanırım:) Mama takviyesi ile devam ediyoruz ayrıca süt sağıyorum pompa ile ve tatlı niyetine meme de veriyorum. Çünkü sütüm hala az Evde doğumda kaybettiği kiloyu aldırdık çok şükür. Göbeğimiz de düştü, hangi üniversitenin bahçesine gömsem diye düşünüyorum:)))

Ayağında çorap durmuyor benim kızın. Aynı babası. Çorabın biri hep kayıp. Eskiden babasının çoraplarını toplardım şimdi bir de kuzumunkileri topluyorum çok şükür

Yaa kızlar gece 1 de uyuya kalmışım 1.30 gibi kalkıp emzirmem lazımdı alarm da kurmamışım bebeğim 3.30 da ağlayarak uyandırdı beni normalde 2 saat sonra emeceğine 4 saat sonra emmiş oldu ilk defa böyle bir şey oldu kendimi çok kötü hissettim

Evet gökçe Vera bizimde. Son anda karar verdik gökçeye
İnşallahhh ya

Bizde İpek düşünüyorduk son anda eşim bulmuş karar değiştirdik
Benim kızın da göbek adı Gökçe, doğumda doktorumuz koydu ertesi gün kontrole geldiğinde de Gökçe diye sevdi
Canım bebiş zaten 1 aylık olmuş senin, 1 ay kontrolünde bana doktorumuz uyuyor ise 4 saate kadar uyandırma demişti kilo alımı normal olduğu için. Doğum kilosu da çok değildi erken doğduğu için ve 700 kusur gram almıştı ilk ay. Ben 1. Aydan beri uyanık değilse bırakıyorum 4 saate kadar, uyanık ise 2 saati geçince tekrar emziriyorum öyle yuvarlanıp gidiyoruz. Hatta bazen 1-1.5 saat sonra anca uyuyor e yarım saate kalkacak mı bu çocuk 4 saat olunca biraz zaman oluyor en azından onların da dinlenmesi gerek. 2 saatten erken emzirmemeye çalışıyorum çünkü mide doluyken tekrar tekrar emerse iyice çoğalıyormuş gaz

Ne almak lazım peki?
2 haftalık bebişken bende 4 saat uyanmamışım hiç bişi olmaz korkma kırk yılın başı o kadar olur canım.

Doktor bana en son 2 saatte bir emzir dediği için biraz üzüldüm bebişi çok aç bıraktım diye ay evet ya yarım saat sonra uyandırmak zorunda kalıyorum bazen o zaman biraz esneteyim başta sarılık riskimiz var diye bu kadar takıntılıyım saate sanırım

Ne almak lazım peki?

2 haftalık bebişken bende 4 saat uyanmamışım hiç bişi olmaz korkma kırk yılın başı o kadar olur canım.
Olmaz değil mi hem çok aç olsa daha erken uyanır ağlardı

Aynen benimde 10.günde çağırdı. Sonra ne zaman geleyim dedim artık gerek yok dedi.
Benim ilk hamileliğimde 40 olunca çağırmışlardı canım smear vermiştim sonra Rahime bakmışlardı şimdi yine doktor çağırdı 2 hafta sonra giderim artık bence yine de git baksın

M
Ne almak lazım peki?

Oğlumda kullandığım solomombaby diye kanguruydu, önemli olan bebek omurgasını koruyan bir kanguru olması,bacakları m şeklinde olacak , yenidoğan aparatı ile alırsanız onlar da kullanılıyor, veya ilk dönem için sling alıp sonra kanguruyla da geçilebilir eggbaby sling aldım ama henüz gelmedi kargo deneyip görecegim

Bir kaç gündür bende uyuyakalıyorum alarm kuruyorum ama alarmı duymuyorum. Bazen 4 saati bulduğu oluyor, gece uykuya gecis problemli bu aralar aşırı yoruluyorum. Artık kendini kurtardığı için bir derdi olduğunda ağlıyor zaten o yüzden dert etmemeye başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…