- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #35.801
Bebeğini sormak için önce kendine gelmen gerekiyordu muhtemelen.. hiç geçmişe doğru düşünüp pişmanlık yaşama.. zaten yaşamaman gerektiğini bugünkü anneliğine bakarak çok rahat anlarsın.Bağırmayı sen bi de bana sor. Ben doğumhaneye inmeden hastane odasını inlettim.
Ve en unutamadığım eve gelince farkettiğim şey (Ben bebeğimi hiç sormadım odaya geldiğimde gözümü açtığımda) neden sormadığımı bile bilmiyorum bunun farkına eve gelince vardım. Ben çocuğum küvezdeyken hiç sormadım diye. Ama ciddi koaslu 1 oda dolusu insan içinde başladı doğumum en pişman olduğum şey kızımı neden sormadım onu neden merak etmedim kendimi affedemiyorum
Bence de. Ki o an bebeğinin senden daha iyi olduğuna da eminim. Sonuçta günün yıldızı onlar oluyorlar ve özenle bakılıyorlar doğdukları zaman.Kızım ben odaya geldiğimde kucağıma vermeye kalktılar, alın şunu üstümden dedimşimdi hatırladıkça gülüyorum, vicdan yapacak bir şey yok, canımın derdine düşmüşüm ehe
Üşütmüş ya da bir şeyler kaldırmış olabilir misin. Bu tarz ağrılar bir süre daha seninle oluyor her ne kadar görünen yaralar iyileşse de.. ama zamanla hepsi geçiyor.Kızlar sezeryan bölgemin sol ucunun altında bölgesel bir ağrı var hareketle artıyor. Bu kadar gün sonra sorun yokken birden sezeryan bölgesiyle ilgili sıkıntı çıkar mı?
Bitanem benimde annem babam yok. Gurbet ellerde tekim. Acile kaldırıldığımdaki çaresizliği mi anlatamam. Bir ablam var başka ilde sadece. Acile kaynım götürdü, kayınpederim hastanede kayınvalidem de onla. Bebeğe eşim bakmak zorunda dediler mi aort damarın yırtılma ihtimali var Bursaya sevk diye. Eşim ablamı alacak ama bebeğe bakacak kimsem yok. Benim yanımda refakatçi yok. Tansiyon 22 ye çıkmış ayaklarımı hissetmiyorum. Ameliyat olsam 1 ay kafadan hastanede olacaktım. Bebeğimi ablam manisaya götürmek zorundaydı. Annesi ve babası olmayacak başında düşünsene 1 aylık daha. Öldüm öldüm dirildim ondan ayrılacağım diye . Ambulansa binmeden veda ettim son kezmiş gibi oğluma. Eşimden helallik aldım ağladık. Bak işte bunların hepsi travma bizde. Ama hayat böyle malesef güçlü olmak zorundayız.
Ani bebek ölümü diye bir durum varmış denk geldim okudukça sinirlerim bozuldu paranoya oldum he. Tek başıma olmayayım aha siz de olun söyledim işte
Gündüz sağıp gece mi veriyorsun canım.3 saatte bir canım. Geceleri bazen 4 saati buluyor uyanmıyorsa uyandırmıyorum ama geceleri 4 ü geçirmiyorum . Gün içinde uyanık olduğu saatlerde saat başı memeye tutuyorum.
Kuzu 120 cc sağıp dayıyorum geceleri çabuk olsun diye içiyor, olsa daha da içecek hatta ama gece gece kusma işi çıkmasın diye vermiyorumgündüz gözüyle denemem lazım. 4 kilo için 90 az bence, daya 120
B.kunla kavga eser cinsten bizimki sanki dusmani isi bitince memeye savas aciyoSizin de bebeler memeyle dövüşüyo mu yaemiyo emiyo sonra sinirlenip çekiyor ağzını vıkırdıyo yanlardan sütler akıyo şöyle bir iki vuruyor sonra tekrar emcüklüyo
Yatmadan hemen önce sağıp peteğin üstüne koyuyorum canımGündüz sağıp gece mi veriyorsun canım.
Bozulmuyor mu orda? Kaç dakika sağıyorsunuz 120 ml çıkıyorYatmadan hemen önce sağıp peteğin üstüne koyuyorum canım
Hem de ne dövüşmek deli gibi meme arıyor verince de önce kafasını sağa sola çevirip ağlııo sonra yapışıyorSizin de bebeler memeyle dövüşüyo mu yaemiyo emiyo sonra sinirlenip çekiyor ağzını vıkırdıyo yanlardan sütler akıyo şöyle bir iki vuruyor sonra tekrar emcüklüyo
Bilip bilmemezlikten geliyomAni bebek ölümü diye bir durum varmış denk geldim okudukça sinirlerim bozuldu paranoya oldum he. Tek başıma olmayayım aha siz de olun söyledim işte
Ben bugün 40 dk kadar sağdım 120 ml çıktı ama emzirmemiştim. Uzun süredir sağmıyorum sütümün azaldığından endişe ettim iki gün önce sağdım yine aynı süre 85 ml anca çıkmıştı. Tahin helvası ve e bebekteki anne barlarından yedim bence hemen etki etti.Bozulmuyor mu orda? Kaç dakika sağıyorsunuz 120 ml çıkıyor
Ben daha çok yeni anneyim ama sütler birleştirilrlebiliyor diye biliyorum. Fakat aynı ısıda olması lazım. Önce dolapta aynı ısıya gelene kadar tutup sonra birleştirip ısıtıp veriyorum. Bir emzirme danışmanı paylaşmıştı.Kızlar ben bebişe 120 ml süt sağıp verdim üstüne 12 dk beni emip memeyi atti belki tekrar versem biraz daha bile içerdi. İşe başlamak için süt depolayacağım yavaştan ama bu kız ne kadar içip doyuyor anlayamadım 150 ml atmam gerekecek sanırım her öğün için en az çünkü ise başlayana kadar da büyüyecek. Kafam karıştı bu kadar süt her defasında tek seferde nasıl çıkacak sütler karıştırılmaz demişti burdaki arkadaşlar. E nasıl doyacak bu kız hep o kadar süt çıkmayınca iki biberon yapıp mi vermek lazım farklı zamanda sağılan sütleri?
Kızım 5 aya yaklaşacak ben işe başlayınca şu an 2 aylık olacak birkaç güne, süt ihtiyacına baktım öğün başına 116-200 ml diyor. 200 beni çok gerdi şu an ben bir sağım bir posta gitsin istiyordum
Benimki de bu ara öyle ya. Ne güzel emiyordu uzun uzun şimdi en fazla 15 dk emip bırakıyorİstediği her an ama en geç 2 buçuk saatte bir 10 dakika emiyor. Bizim nedense emme süremiz hiç 20 30 dakikayı bulmadı
Bizim aslında uzamış hali bu 5 6 dk emiyordu düne kadar . Ama ne kadar emmesi doğru hiç bilmiyorumBenimki de bu ara öyle ya. Ne güzel emiyordu uzun uzun şimdi en fazla 15 dk emip bırakıyor
Direk petek üstü yapmıyorum bir tabak ve bir bez üstüne koyuyorum maksat soğumasın. Zaten 3 saat sonra veriyorum. Sabaha kadar beklemiyor. 10 dkda falan sağıyorum canımBozulmuyor mu orda? Kaç dakika sağıyorsunuz 120 ml çıkıyor
Uygulama adı ne canım11 kez bez değişmek ne demek , battık battık
Valla öyleyse çok iyi ya ne zaman ne kadar süt çıkacağı belli olmuyor sağol canım ben bir araştırayım öyle yapayım olmadı direkt olmuyo diye şartlamişim kendimiBen daha çok yeni anneyim ama sütler birleştirilrlebiliyor diye biliyorum. Fakat aynı ısıda olması lazım. Önce dolapta aynı ısıya gelene kadar tutup sonra birleştirip ısıtıp veriyorum. Bir emzirme danışmanı paylaşmıştı.
Süt ihtiyaca göre üretildiği için sagdikca artacak canım. Bende işe başlamadan 15 20 gün önce düzenli sağım yapmaya başlıcam. İlk kızımda yarım gün çalışmıştım 8 12 arası, saat 10 civarı isyerinde sağım yapıyordum bir öğün yetecek kadar çıkıyordu ama zamanla arttı. Sende hergun aynı saatte sağım yapabilirsen çıkar. Ben birlestirilebilir diye biliyorum ama tekrar araştırmak gerek çokta emin değilimKızlar ben bebişe 120 ml süt sağıp verdim üstüne 12 dk beni emip memeyi atti belki tekrar versem biraz daha bile içerdi. İşe başlamak için süt depolayacağım yavaştan ama bu kız ne kadar içip doyuyor anlayamadım 150 ml atmam gerekecek sanırım her öğün için en az çünkü ise başlayana kadar da büyüyecek. Kafam karıştı bu kadar süt her defasında tek seferde nasıl çıkacak sütler karıştırılmaz demişti burdaki arkadaşlar. E nasıl doyacak bu kız hep o kadar süt çıkmayınca iki biberon yapıp mi vermek lazım farklı zamanda sağılan sütleri?
Kızım 5 aya yaklaşacak ben işe başlayınca şu an 2 aylık olacak birkaç güne, süt ihtiyacına baktım öğün başına 116-200 ml diyor. 200 beni çok gerdi şu an ben bir sağım bir posta gitsin istiyordum
Bebeğimin yüzünü görür görmez zaten nasıl kıyacaksın ki dedim bazen çok canım çekiyor git iki nefes al diyorum ama sonra oğluma bakıyorum ve tutuyorum kendimi aslında 2 yıla yakın içmedikten sonra başlamak da hiç mantıklı gelmiyorAh canım. Ben o. Hamileyken çok canımekince eşimden bir iki nefes alırdım yeterdi şimdi bebeği gördükçe onu da çekemiyorum. Bide bende doğumdan sonra içicem diye modlamıştım canım istiyo ama hamileliğe göre misliyle zarar verdiğini öğrendim şu an süte geçtiği için. Kıyamıyorum o yüzden 2 sene sonra içecek olma fikri çok üzücü:)
Kızlar ben bebişe 120 ml süt sağıp verdim üstüne 12 dk beni emip memeyi atti belki tekrar versem biraz daha bile içerdi. İşe başlamak için süt depolayacağım yavaştan ama bu kız ne kadar içip doyuyor anlayamadım 150 ml atmam gerekecek sanırım her öğün için en az çünkü ise başlayana kadar da büyüyecek. Kafam karıştı bu kadar süt her defasında tek seferde nasıl çıkacak sütler karıştırılmaz demişti burdaki arkadaşlar. E nasıl doyacak bu kız hep o kadar süt çıkmayınca iki biberon yapıp mi vermek lazım farklı zamanda sağılan sütleri?
Ben de şu bebek+ uygulamasından takip ediyorum canımUygulama adı ne canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?