2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bebeğini sormak için önce kendine gelmen gerekiyordu muhtemelen.. hiç geçmişe doğru düşünüp pişmanlık yaşama.. zaten yaşamaman gerektiğini bugünkü anneliğine bakarak çok rahat anlarsın.

Kızım ben odaya geldiğimde kucağıma vermeye kalktılar, alın şunu üstümden dedim şimdi hatırladıkça gülüyorum, vicdan yapacak bir şey yok, canımın derdine düşmüşüm ehe
Bence de. Ki o an bebeğinin senden daha iyi olduğuna da eminim. Sonuçta günün yıldızı onlar oluyorlar ve özenle bakılıyorlar doğdukları zaman.

Kızlar sezeryan bölgemin sol ucunun altında bölgesel bir ağrı var hareketle artıyor. Bu kadar gün sonra sorun yokken birden sezeryan bölgesiyle ilgili sıkıntı çıkar mı?
Üşütmüş ya da bir şeyler kaldırmış olabilir misin. Bu tarz ağrılar bir süre daha seninle oluyor her ne kadar görünen yaralar iyileşse de.. ama zamanla hepsi geçiyor.

Ne olursa olsun bir şekilde geçiyor. Elbette bir etkisi kalıyor. Herkes el bebek gül bebek bakılmak, pamuklara sarılmak istiyor. Hele de böyle hassas zamanlarda. Hastalıklar insanlarla, kalabalıkla daha kolay aşılıyor. Ama senin de şansın ablan. Neyse ki geride kaldı ve umarım tekrarlanmaz.. bebeğinle sağlıklı günleri kendinize anı olarak depolarsınız

Ani bebek ölümü diye bir durum varmış denk geldim okudukça sinirlerim bozuldu paranoya oldum he. Tek başıma olmayayım aha siz de olun söyledim işte

Gündüz sağıp gece mi veriyorsun canım.

Sizin de bebeler memeyle dövüşüyo mu ya emiyo emiyo sonra sinirlenip çekiyor ağzını vıkırdıyo yanlardan sütler akıyo şöyle bir iki vuruyor sonra tekrar emcüklüyo
Hem de ne dövüşmek deli gibi meme arıyor verince de önce kafasını sağa sola çevirip ağlııo sonra yapışıyor
Ani bebek ölümü diye bir durum varmış denk geldim okudukça sinirlerim bozuldu paranoya oldum he. Tek başıma olmayayım aha siz de olun söyledim işte
Bilip bilmemezlikten geliyom

Bozulmuyor mu orda? Kaç dakika sağıyorsunuz 120 ml çıkıyor
Ben bugün 40 dk kadar sağdım 120 ml çıktı ama emzirmemiştim. Uzun süredir sağmıyorum sütümün azaldığından endişe ettim iki gün önce sağdım yine aynı süre 85 ml anca çıkmıştı. Tahin helvası ve e bebekteki anne barlarından yedim bence hemen etki etti.

Kızlar ben bebişe 120 ml süt sağıp verdim üstüne 12 dk beni emip memeyi atti belki tekrar versem biraz daha bile içerdi. İşe başlamak için süt depolayacağım yavaştan ama bu kız ne kadar içip doyuyor anlayamadım 150 ml atmam gerekecek sanırım her öğün için en az çünkü ise başlayana kadar da büyüyecek. Kafam karıştı bu kadar süt her defasında tek seferde nasıl çıkacak sütler karıştırılmaz demişti burdaki arkadaşlar. E nasıl doyacak bu kız hep o kadar süt çıkmayınca iki biberon yapıp mi vermek lazım farklı zamanda sağılan sütleri?

Kızım 5 aya yaklaşacak ben işe başlayınca şu an 2 aylık olacak birkaç güne, süt ihtiyacına baktım öğün başına 116-200 ml diyor. 200 beni çok gerdi şu an ben bir sağım bir posta gitsin istiyordum

Ben daha çok yeni anneyim ama sütler birleştirilrlebiliyor diye biliyorum. Fakat aynı ısıda olması lazım. Önce dolapta aynı ısıya gelene kadar tutup sonra birleştirip ısıtıp veriyorum. Bir emzirme danışmanı paylaşmıştı.

Valla öyleyse çok iyi ya ne zaman ne kadar süt çıkacağı belli olmuyor sağol canım ben bir araştırayım öyle yapayım olmadı direkt olmuyo diye şartlamişim kendimi

Günaydın kızlar. Dün dra gittim oğlumun yüzündeki seboreik dermatitmiş. Krem şampuan verdi. Alerji var muhtemelen ama yeni yayınlarda aşırı tepki yoksa katı diyet önermiyorlarmış. Şuan biraz daha gözlem yapacağım.
Bebeğin yüzünde sivilce olan birkaç arkadaş yazmış oğlumdaki sadece sivilce değil bölge bölge kabuk kabarık kırmızı şekilde. Sadece sivilce sıcaktan veya sütteki hormonlardan olabiliyor normal onlar.

Süt ihtiyaca göre üretildiği için sagdikca artacak canım. Bende işe başlamadan 15 20 gün önce düzenli sağım yapmaya başlıcam. İlk kızımda yarım gün çalışmıştım 8 12 arası, saat 10 civarı isyerinde sağım yapıyordum bir öğün yetecek kadar çıkıyordu ama zamanla arttı. Sende hergun aynı saatte sağım yapabilirsen çıkar. Ben birlestirilebilir diye biliyorum ama tekrar araştırmak gerek çokta emin değilim

Bebeğimin yüzünü görür görmez zaten nasıl kıyacaksın ki dedim bazen çok canım çekiyor git iki nefes al diyorum ama sonra oğluma bakıyorum ve tutuyorum kendimi aslında 2 yıla yakın içmedikten sonra başlamak da hiç mantıklı gelmiyor

Bu benim için de tam bir muamma ne zaman başlarım bilmiyorum ama iş yerinde sağma ihtimalim yok ve şu an sağınca az geliyor biriktirmem lazım birikecek sütüm yok sabahçı olarak çalışacağım saat 8-11 arası çalışırım zaten çalışacağım alt tarafı 1-2 ay olacak sonra yaz tatili geliyor Eylülde de 9 aylık olacak artık sabah emzirip giderim öğlende mama veririz diye düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…