• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bağırmayı sen bi de bana sor. Ben doğumhaneye inmeden hastane odasını inlettim.
Ve en unutamadığım eve gelince farkettiğim şey (Ben bebeğimi hiç sormadım odaya geldiğimde gözümü açtığımda) neden sormadığımı bile bilmiyorum bunun farkına eve gelince vardım. Ben çocuğum küvezdeyken hiç sormadım diye. Ama ciddi koaslu 1 oda dolusu insan içinde başladı doğumum en pişman olduğum şey kızımı neden sormadım onu neden merak etmedim kendimi affedemiyorum
Bence güvende olduğunu içten içe biliyodun o yüzden sormadın. Beynin zatkimyasal şoklar içinde uzaktan bak kendine çok normal değil mi

Ben de doktora sordum uygunsam normal istiyorum diye doktora güvendim maalesef eşim hep sezeryan olmami istedi panik atak gecmisim oldugu icin onu dinlemedigimede cok pisman oldum
Ama başardık be öyle bakalım. Zor oldu ama biz o yavrunun çıkışını hissettik bi terden iyi hissetmek lazım🌸🌸🌸

Kızlar daha önce sigara içip canı sigara çeken var mı🙈 hamilelikte zar zor bıraktım hep doğumdan sonra içerim gibi düşünmüştüm tabi öyle olmadı bazen inanılmaz bir sigara krizi geliyor şu an olduğu gibi sizde de oluyor mu hiç yoksa yalnız mıyım 😅
Ah canım. Ben o. Hamileyken çok canımekince eşimden bir iki nefes alırdım yeterdi şimdi bebeği gördükçe onu da çekemiyorum. Bide bende doğumdan sonra içicem diye modlamıştım canım istiyo ama hamileliğe göre misliyle zarar verdiğini öğrendim şu an süte geçtiği için. Kıyamıyorum o yüzden 2 sene sonra içecek olma fikri çok üzücü:)

Canım bu p3 p10 p25 ler ne demek
Persentil yüzdesi canım yüzde 3 yüzde 10 yüzde25

Benim 2 çocuğum var ikisi de doğduğundan beri 90 persentil aralığında hala aynı persentildeler. Büyüme eğrisi de deniyor buna çocuğunuz doğduğundan beri aynı persentildeyse büyümesi normal ilerliyor demektir.

Kızlar bi dr videosu izledim. 1. Ay bitiminde 800 g almalı 5 cm uzamalı diyo. Benim kızım 49 cm doğmuştu. 18. Gün aile hekimimize götürdüğümde 49,5 dedi hemşire. Sizin bebeler 5 cm uzadı mı? Bu arada derdim kıyas yapmak değil herkesin genetik faktörleri gelişim düzeyi elbette farklıdır fakat 5 rakamı çok uçuk geldi bana bilginin doğruluğunu sorgulamaya çalışıyprum yalnızca. Cidden 5 cm uzayan bebiş var mı 1 ayda
Benimki başta kilo vermişti sonra aldi, bir ayda yaklaşık 13000 Gr alms , boyu sadece 1 cm uzamışti ben de sasirdim duyunca hatta üzüldüm neden uzamamis diye ama bazı aylarda kiloya bazı ay boya daha gelişmiş olmaları normalmis senin bebeğin de maşallah gayet güzel kilo almış ,hiç üzülme daha çoook santim olcecegiz😌

Benimki başta kilo vermişti sonra aldi, bir ayda yaklaşık 13000 Gr alms , boyu sadece 1 cm uzamışti ben de sasirdim duyunca hatta üzüldüm neden uzamamis diye ama bazı aylarda kiloya bazı ay boya daha gelişmiş olmaları normalmis senin bebeğin de maşallah gayet güzel kilo almış ,hiç üzülme daha çoook santim olcecegiz😌
1300 yazacaktım 0 laf fazla olmus😅

Bebeği 1 aylık olanlar kaç saatte bir besliyorsunuz
3 saatte bir canım. Geceleri bazen 4 saati buluyor uyanmıyorsa uyandırmıyorum ama geceleri 4 ü geçirmiyorum . Gün içinde uyanık olduğu saatlerde saat başı memeye tutuyorum.
2.5-3 saatte canım. Kendi uyanmadığı sürece 3 saat. Kilosuna görede (geçen hafta 4.075 di) 90 cc besliyorum. Yarın dr gidilecek. Beslenme cc sini ona soracağım.
Kuzu 120 cc sağıp dayıyorum geceleri çabuk olsun diye içiyor, olsa daha da içecek hatta ama gece gece kusma işi çıkmasın diye vermiyorum 😂 gündüz gözüyle denemem lazım. 4 kilo için 90 az bence, daya 120 🤣

Kızlar bir de mesajları okurken dikkatimi çekti bu konuda yazmak istedim, bazılarımız normal doğumda çok zorlandı bazılarımız sezeryan sonrası komplikasyonlar yaşadı 😥 herkes en pozitif doğum hikayesini yaşamak ister hem kendimiz hem bebeklerimiz için ama bazen işler ters gidebiliyor, sadece mesela normal yapıp keşke sezeryan olsaydım ya da sezeryan yapıp keşke normal doğum olsaydı demek anneyi uzmekten başka bir işe yaramıyor, normalde çok zorlanan arkadaşlarim cesaretinizi azminizi bin kere tebrik ediyorum, belki sezeryan olsanız daha farklı bir zorluk sizi yine bulacaktı ,o nedenle umarım bundan sonra bebeklerimizi sağlıkla büyütürüz hepimiz ❤️

Kızlar bir de mesajları okurken dikkatimi çekti bu konuda yazmak istedim, bazılarımız normal doğumda çok zorlandı bazılarımız sezeryan sonrası komplikasyonlar yaşadı 😥 herkes en pozitif doğum hikayesini yaşamak ister hem kendimiz hem bebeklerimiz için ama bazen işler ters gidebiliyor, sadece mesela normal yapıp keşke sezeryan olsaydım ya da sezeryan yapıp keşke normal doğum olsaydı demek anneyi uzmekten başka bir işe yaramıyor, normalde çok zorlanan arkadaşlarim cesaretinizi azminizi bin kere tebrik ediyorum, belki sezeryan olsanız daha farklı bir zorluk sizi yine bulacaktı ,o nedenle umarım bundan sonra bebeklerimizi sağlıkla büyütürüz hepimiz ❤️
Çok doğru belki diğer türlü doğumda daha zor şeyler olacaktı hiç bu açıdan bakmadım teşekkür ederim

Hangi kitapları tavsiye edersin
Anne sütü ve emzirmenin önemi hakkında her şey
uyku, güvenli bağlanma ve bebeğiniz
30 milyon kelime
Bebeğimle oynuyorum
Aslında daha başka da var ama emme ve uyku meselesi şu an bizim için en elzem konular ben şu an uyku güvenli bağlanma ve bebeğiniz i okuyorum. Uykusuzluk konusu çok moralimi bozmuştu ama daha bi anlayış sabır yüklendi üstüme okumaya başladığımda
Persentil yüzdesi canım yüzde 3 yüzde 10 yüzde25

Benim 2 çocuğum var ikisi de doğduğundan beri 90 persentil aralığında hala aynı persentildeler. Büyüme eğrisi de deniyor buna çocuğunuz doğduğundan beri aynı persentildeyse büyümesi normal ilerliyor demektir.
Yaa hiç bilmiyordum çok teşekkür ederim ne güzel anlatmışsınız❤️
Ani bebek ölümü diye bir durum varmış denk geldim okudukça sinirlerim bozuldu paranoya oldum he. Tek başıma olmayayım aha siz de olun söyledim işte 🤣
Maalesef bunu biliyordum keşje bilmeseydim cocuğu geceleri sadece bana baksın diye kafasını hep aynı tarafa yatırıyorum psikopata bağlamış durumdayım. Allah bebeklerimizi korusun🧿🧿🤲🏻

3 saatte bir canım. Geceleri bazen 4 saati buluyor uyanmıyorsa uyandırmıyorum ama geceleri 4 ü geçirmiyorum . Gün içinde uyanık olduğu saatlerde saat başı memeye tutuyorum.

Kuzu 120 cc sağıp dayıyorum geceleri çabuk olsun diye içiyor, olsa daha da içecek hatta ama gece gece kusma işi çıkmasın diye vermiyorum 😂 gündüz gözüyle denemem lazım. 4 kilo için 90 az bence, daya 120 🤣
Canım dr kilo alış hızına göre belirliyor ☺️ ayrıca 90 da bazen kusuyor fazla olur sanki şu an 120 cc

Canım bence mama miktarını azaltırsan bebek daha çok emeceği için sütün de otomatik artar. Ben sadece anne sütü veriyorum bu arada kaç cc aldığını bilmiyorum bu yüzden ama acıkınca zaten yeniden emmek istiyor ordan anlıyorum acıktığını yani mamayı azaltıp süt emmeyi artırırsan zamanla bırakırsınız bence. Biz 18. Günümüzde gitmiştik 750 g almıştı. Ama boyu hiç uzamamış ben de buna kafayı taktım

Aynen canım valla bi de kendim öyle düz dursun diye biraz zorlayınca basıyo çığlığı sivri kafam benim ilerde bana hesap soracak😂
Bende doktor kontrolünde sorscağım canım mutlaka
Bir de sağma makinesinde sağıp bakıcam acaba kaç cc çıkıyor kaç içiyor doymuyor diye
Çünkü ağlıyor sonrasında da aranıyor hep
Uykuya da dalamıyor
Emzirdikten sonra 90cc mama veriyorum bazen çok az bıraktığı oluyor. Benim sütüm doğumun 4. Günü geldi. Sağdığımda ikisinden toplamda 30cc anca çıkıyor. Mamayı azaltmak istiyorum ama şuan pek mümkün durmuyor. Sütüm nasıl artar deneyimi olan var mı
Bol sıvı 4 lt ye yakın su, bol emzirmek en iyi süt arttırıcı diyolar canım , inşallah bizim de artar bende aynı durumdayım , su çok içemiyodum ama arttırıcam inşallah
Benim ilk çocuğuda süt artı mama veriyorduk 2. Ay doktora gittik sütün yeter mamayı kes dedi ama verince içiyor dedim sen kes dedi kestim birkaç gün sonra tekrar çağırdı baktı kilo almış.sütüm çok olmamasına rağmen kilo alımı devam etti 2. Ay mamayı kestik.bunda durmuyor süt yetmiyor ama bebek durmuyor mamayı kesersek duracak gibi değil.1 aylık olunca doktora gidicez yine mamayı kestirecek eminim ama kızım ortalığı yıkıyor 50-60 cc falan verince.sütüm şuan iki göğüsten 50 cc çıkıyor 80-90 la doyuyor.zamanla artar heralde oğlumda en fazla 120 cc sütüm çıkıyordu iki memeden o da ona yetiyordu kilo alıyordu
Bende aynı şeyi düşünüyorum canım
Mamayı bıraksak heralde hiç uyumaz sürekli ağlar
Süt arttıkça belkide ihtiyaçları kalmayacak
İnşallah artar bir an önce bizim de 🤲🏻

Çok doğru belki diğer türlü doğumda daha zor şeyler olacaktı hiç bu açıdan bakmadım teşekkür ederim
Ben sezaryen doğum yaptım ve bebeğim solunum sıkıntısı çekmiş . doğduğu an büyük ihtimalle doktorlar beceremedi ciğeri temizlemeyi ve küvoza aldılar . Çıkana kadar kendimi suçladım keşke normal doğursaydım diye ama vardır illa ki bi hayır

Ben sezaryen doğum yaptım ve bebeğim solunum sıkıntısı çekmiş . doğduğu an büyük ihtimalle doktorlar beceremedi ciğeri temizlemeyi ve küvoza aldılar . Çıkana kadar kendimi suçladım keşke normal doğursaydım diye ama vardır illa ki bi hayır
Kolay doğum yok işte hepsi bi şekilde hem bizim hep bebek için zor

Back