- 6 Şubat 2022
- 1.520
- 2.916
- 63
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #35.741
Canım az ise normal de olabiliyor hamilelikte bende de çıkmıştı rutin testlerdeAnneler günaydın, çok üzgünüm dün 2.doz tetanoz icin aile hekimine gitmistim benden kan seker idrar vs tahliller istemişti. Bugun sonuclar geldi idrarda protein kaçağı çıktı böyle bisey yasayaniniz oldu mu hamilelikte? Doktora randevum cuma günü. Bu arada benim gecen hafta detaylida bebegi besleyen damarlarda çatlama çıktığı için coraspirin başlamıştı bana. Bir de şimdi bu idrarda protein kaçağı çıktı ne demek bu yaşayan var mı lütfen yardımcı olun kimse bilmiyor duymamış
Sağlık ocağına göre 3 doktora göre 2 cm uzadı bizimki. İkisinin bile ölçümü farklı oldu o yüzden çok takılmamak lazim bence canım.Kızlar bi dr videosu izledim. 1. Ay bitiminde 800 g almalı 5 cm uzamalı diyo. Benim kızım 49 cm doğmuştu. 18. Gün aile hekimimize götürdüğümde 49,5 dedi hemşire. Sizin bebeler 5 cm uzadı mı? Bu arada derdim kıyas yapmak değil herkesin genetik faktörleri gelişim düzeyi elbette farklıdır fakat 5 rakamı çok uçuk geldi bana bilginin doğruluğunu sorgulamaya çalışıyprum yalnızca. Cidden 5 cm uzayan bebiş var mı 1 ayda
Evet 6-8 hafta kolik bebeklerin atak haftasıymış tam 6da delirmeye başladı şu an 7 hafta 4 günlük inşallah 8 dolunca gerilemeye başlarŞimdi bu bebekler sağlıkla hayatımıza katıldı büyümeye başladılar. Artık hamilelik takip eder gibi atak haftalarına bakacağız sanırım. Ne zaman başlıyor nasıl ilerliyor çok bilmiyorum. Ama kardeşim, görümcem çocuklarında “ atak haftası ondan bu huysuzluk “ diye söylerlerdi. Senin mesajı görünce aklıma bu geldi. Böyle bir şey olabilir mi ?
Sağlık ocağında yapılan idrar testleri doğru çıkmayabiliyor. Bende de protein kaçağı çıkmıştı hastanede tekrarladılar bir şey çıkmadı. Bir de protein kaçağıyla beraber tansiyon takibi yapıyorlar tansiyon da yüksekse o zaman anlam kazanıyor demişti doktorumAnneler günaydın, çok üzgünüm dün 2.doz tetanoz icin aile hekimine gitmistim benden kan seker idrar vs tahliller istemişti. Bugun sonuclar geldi idrarda protein kaçağı çıktı böyle bisey yasayaniniz oldu mu hamilelikte? Doktora randevum cuma günü. Bu arada benim gecen hafta detaylida bebegi besleyen damarlarda çatlama çıktığı için coraspirin başlamıştı bana. Bir de şimdi bu idrarda protein kaçağı çıktı ne demek bu yaşayan var mı lütfen yardımcı olun kimse bilmiyor duymamış
Bağırmayı sen bi de bana sor. Ben doğumhaneye inmeden hastane odasını inlettim.Ne güzel yazmışsın. İnşallah öyle olacak. Şu an hayatım alt üst olmuş gibi ama altı üstünden daha güzel olacak inşallah. Ocakta yemeği olan insan nasıl tedirgin oturur ya bebek var diye öyleyim bana ne zaman ihtiyacı olacak diye. zamanla alışıcam inşallah varlığına. Bide doğumhanefe çok bağırdım nedense o kadar bağırmış olmaktan rahatsızım utanmış gibi hissediyorum. Buraya kimseye söyleyemediklerimi yazmak çok rahatlatıcı
Canım 5 cm uzamamış, 5 mm uzamış, yanı yarım cm uzamış sadece. 5 cm uzAması için boyunun 54 cm olmuş olması gerek.Kızlar bi dr videosu izledim. 1. Ay bitiminde 800 g almalı 5 cm uzamalı diyo. Benim kızım 49 cm doğmuştu. 18. Gün aile hekimimize götürdüğümde 49,5 dedi hemşire. Sizin bebeler 5 cm uzadı mı? Bu arada derdim kıyas yapmak değil herkesin genetik faktörleri gelişim düzeyi elbette farklıdır fakat 5 rakamı çok uçuk geldi bana bilginin doğruluğunu sorgulamaya çalışıyprum yalnızca. Cidden 5 cm uzayan bebiş var mı 1 ayda
Daha yeni kahverengiye döndü benim az az geliyor ama kesilmedi dahaKızlar doğum sonrası kanamalarınız tam olarak kaçıncı gün kesildi?
Canım benimki ağır sarılık oldu ben mecbur kullandım. Şimdi de alıştı arıyor artık. Ve güzel kilo almış mamaya gerek yok benceKızlar bebeğim 3175 gram doğmuştu, ilk hafta 2900e düşmüştü ikinci hafta 3250 gram oldu. Ebe de doktor da bana mama ver falan demedi hiç. Şimdi okuyorum çoğunuz mama kullanıyorsunuz ben sadece emziriyorum. 800 gram falan aldı diyorsunuz anlamadım benimki az mı kilo alıyor acaba? Kaka ve çiş durumu iyi, acıkınca da ağlıyor meme arıyor veriyorum hep.
Biz meme reddi yaşıyoruz aslında her acıktığında memeyi veriyorum ama kriz geçirerek ağlıyorCanım ben hamile iken bikaç kitap okumuştum bununla ilgili. Sütü artırmanın tek ama tek yolu sık emzirmek. Kaç saatte bir emzirtmeye çalışıyosun? Bi de doymaz diye düşünüp mama verdiğinde mide kapasitesi daha çok mama ile doymuş oluyor. Yenidoğan oldukları için çok yoruluyorlar emerken dinlene dinlene emiyorlar mesela emmeyi bıraktığında biraz bekleyip tekrar emmeyi teklif et. Böylece aç bebeğim var sinyali veriyosun beyne ve süt üretimi artıyo.
Ben varımKızlar daha önce sigara içip canı sigara çeken var mıhamilelikte zar zor bıraktım hep doğumdan sonra içerim gibi düşünmüştüm tabi öyle olmadı bazen inanılmaz bir sigara krizi geliyor şu an olduğu gibi sizde de oluyor mu hiç yoksa yalnız mıyım
Çok teşekkür ederimSağlık ocağında yapılan idrar testleri doğru çıkmayabiliyor. Bende de protein kaçağı çıkmıştı hastanede tekrarladılar bir şey çıkmadı. Bir de protein kaçağıyla beraber tansiyon takibi yapıyorlar tansiyon da yüksekse o zaman anlam kazanıyor demişti doktorum
Kızım ben odaya geldiğimde kucağıma vermeye kalktılar, alın şunu üstümden dedimBağırmayı sen bi de bana sor. Ben doğumhaneye inmeden hastane odasını inlettim.
Ve en unutamadığım eve gelince farkettiğim şey (Ben bebeğimi hiç sormadım odaya geldiğimde gözümü açtığımda) neden sormadığımı bile bilmiyorum bunun farkına eve gelince vardım. Ben çocuğum küvezdeyken hiç sormadım diye. Ama ciddi koaslu 1 oda dolusu insan içinde başladı doğumum en pişman olduğum şey kızımı neden sormadım onu neden merak etmedim kendimi affedemiyorum
Canım uç kısımlarda şişlik ve zaman zaman ağrı, yanma olması normalmiş bende de yanma olmuştu hala çok ayakta kalıp iş yaptığımda ara ara oluyor ağrımKızlar sezeryan bölgemin sol ucunun altında bölgesel bir ağrı var hareketle artıyor. Bu kadar gün sonra sorun yokken birden sezeryan bölgesiyle ilgili sıkıntı çıkar mı?
İnşallah önemli bir şey değildir. Dün geceden beri var geçmediCanım uç kısımlarda şişlik ve zaman zaman ağrı, yanma olması normalmiş bende de yanma olmuştu hala çok ayakta kalıp iş yaptığımda ara ara oluyor ağrım
Evet canım 5 cm değil 5mm onun farkındayım da işte çok az olunca ondan sormak istedim 1 cm bile uzamamış benimki diyeCanım 5 cm uzamamış, 5 mm uzamış, yanı yarım cm uzamış sadece. 5 cm uzAması için boyunun 54 cm olmuş olması gerek.
İdolümsün SelizayKızım ben odaya geldiğimde kucağıma vermeye kalktılar, alın şunu üstümden dedimşimdi hatırladıkça gülüyorum, vicdan yapacak bir şey yok, canımın derdine düşmüşüm ehe
Benim küçük adamımda öyle, yatmayacakmış, hep dik duracakmış. O yüzden omuzda durmayı çok seviyor.Kızlar benim kızım hiç sabit durmak istemiyor bir yere yatırdığında durmuyor kıpırdanıp ağlamaya başlıyor kucağıma aldığımda oturmamı istemiyor sürekli ya sallayacağım ya Ayakta gezeceğim ve hep böyle ağlayarak uyanıyor huzurlu değil gibi hissediyorum normal mi değil mi bilmiyorum
2 gündür sütü mamayagöre dafa fazla içiyor ve saatini tamamlamadan uyanıyor. Uyuyacağım zaman ise zor dalıyor. Gaz atıyor en çok etkileyende o zaten.Benimki de aynı canım
Hiç derin uyumuyor
1 saat uyusa şükrediyorum
Sürekli ağlıyor
İnsan anlamıyor da neden ağladığını
Acaba bu dönemlerde normalmi bilemiyorum
Bende var canım. Üst üste sağlık problemleri, yalnızlık, sütünün az gelmesi derken sıklıkla ağlama krizine giriyorumKızlar benim hep ağlamam geliyor bu durum lohusalıkla ilgili mi sizce
Bitanem benimde annem babam yok. Gurbet ellerde tekim. Acile kaldırıldığımdaki çaresizliği mi anlatamam. Bir ablam var başka ilde sadece. Acile kaynım götürdü, kayınpederim hastanede kayınvalidem de onla. Bebeğe eşim bakmak zorunda dediler mi aort damarın yırtılma ihtimali var Bursaya sevk diye. Eşim ablamı alacak ama bebeğe bakacak kimsem yok. Benim yanımda refakatçi yok. Tansiyon 22 ye çıkmış ayaklarımı hissetmiyorum. Ameliyat olsam 1 ay kafadan hastanede olacaktım. Bebeğimi ablam manisaya götürmek zorundaydı. Annesi ve babası olmayacak başında düşünsene 1 aylık daha. Öldüm öldüm dirildim ondan ayrılacağım diye . Ambulansa binmeden veda ettim son kezmiş gibi oğluma. Eşimden helallik aldım ağladık. Bak işte bunların hepsi travma bizde. Ama hayat böyle malesef güçlü olmak zorundayız.Evet canım çok şükür evimize geçtik hamdolsunn. Kaynanam gile kalsa hala orda kalmamızı istiyolar deliricem. Dün bana diyoki bize gelin yatın diyo kızı yıkayalım diyo. Evleride zaten soğuk deliricem artık. Hayırlısıyla bi büyüseydi o kadar çok doluyum içimi o kadar çok dökmek istiyorum ki. Ne kadar ağlasam da geçmiyo dinmiyo bitmedi yıllardır içimdeki savaş kafamdaki sesler… susturamadım bi türlü kafamdakileri.. ne yapsam da içimi döksem ne yapsamda rahatlayabilsem bilmiyorum. Aylardan yaz olsaydı eğer, belki bir lünaparka gitme bahanesiyle orda gondola binip avazım çıktığı kadar bağırarak belki içimdekileri atabilirdim. Çünkü gerçekten iyi geliyor. Bekarken evde tekkeen evde bağıra bağıra şarkı söylüyodum şuan bu böyle bi evde onu da yaapamıyorum. Ama benim bir şeyler yapıp bir şekilde içimi döküp boşaltmam zamanı geldi. Çünkü yine herşeye herkese çok doldum üzülüyorum. Doldum derken bana yapılanlara… imtihan dünyasındayız Rabbim imtihanlarımızı kolay geçirmeyi nasip etsinn kalıcı şifalar dermanlar versin hayırlısıyla… yine ve yine konuyu getirebileceğim tek şey EĞERKİ ANNENİZ HAYATDAYSAA BİNLERCE KEZ ŞÜKÜR EDİN VE ONA HEP SARILIN. ONUN VARLIĞININ KIYMETİNİ BİLİN. O KADAR GÜZEL BİR NİMET Kİ ANNENİN OLMASI. EĞER ANNEN OLMAZSA KİMSEN OLMAZMIŞ BUNU ÇOK İYİ ANLADIM. AMA BAZEN BİR ANNE SANA HERRR ŞEY OLUR ANNE BABA ABLA ABİ ARKADAŞ DOST HERŞEY. HALA ŞU GÜN OLMUŞ ANNE NE OLURSUN GEL DİYİP KAPIYA BAKARAK AĞLIYORUM GELECEĞİNİN UMUDUYLA… RABBİM KİMSEYİ ANNE BABA VE EVLATLARIYLA İMTİHAN ETMESİN.. Çok zor bi dünyadayız sabretmek en önemlisi.. Rabbim en güzel şekilde mükafatlandırsın bizi.. inanınki ben bunu hep söylerm para pul zenginlik her şey boş ve çok şükürki hiçbir zamanda zenginlik aramadım evleneceğim sıralar. En büyük zenginlik huzur mutluluk sevgi şefkattt dahada güzelini ne gördüm ne bildim ne tanıdım…
Bana doktor aguline bitkisel gaz damlası verdı, acayip etkili tavsiye ederim canım.Birazda kaka hakkında konuşalım mımeme+mama ilerliyoruz 3 gün yapmadığı oldu kakasını. Anne sütüyle beslenenlerde 10 güne kadar normal diyorlardı ama biz mama takviyesi de yapıyoruz sizce normal mi çünkü masajla yapar olduk ve sonrasında dehşet dolduruyoruz bezimizi. Hatta arada böyle şeyler de yaşanıyor..
Bizimkisi 1 aylık kontrolünde 50 cm den 52.5 ce 2.900 den 4.075 gram olmuş. Sanmıyorum ki 5 cm şak diye uzasın canım.Kızlar bi dr videosu izledim. 1. Ay bitiminde 800 g almalı 5 cm uzamalı diyo. Benim kızım 49 cm doğmuştu. 18. Gün aile hekimimize götürdüğümde 49,5 dedi hemşire. Sizin bebeler 5 cm uzadı mı? Bu arada derdim kıyas yapmak değil herkesin genetik faktörleri gelişim düzeyi elbette farklıdır fakat 5 rakamı çok uçuk geldi bana bilginin doğruluğunu sorgulamaya çalışıyprum yalnızca. Cidden 5 cm uzayan bebiş var mı 1 ayda
Ah bitanem ben acil sezeryane alındım. Ağdaya gidemedim kıllı mıllı taktılar sondayı yerin dibine girdim utancımdan. Şimdi umrum değil l insan her şeye alışıyor beNe güzel yazmışsın. İnşallah öyle olacak. Şu an hayatım alt üst olmuş gibi ama altı üstünden daha güzel olacak inşallah. Ocakta yemeği olan insan nasıl tedirgin oturur ya bebek var diye öyleyim bana ne zaman ihtiyacı olacak diye. zamanla alışıcam inşallah varlığına. Bide doğumhanefe çok bağırdım nedense o kadar bağırmış olmaktan rahatsızım utanmış gibi hissediyorum. Buraya kimseye söyleyemediklerimi yazmak çok rahatlatıcı
Kuzum yan dikişler arada ağrıyor, sızlıyor ve içerideki dikişlerimin ara ara ağrıdığını hissediyorum hala.Kızlar sezeryan bölgemin sol ucunun altında bölgesel bir ağrı var hareketle artıyor. Bu kadar gün sonra sorun yokken birden sezeryan bölgesiyle ilgili sıkıntı çıkar mı?
Aynen canım.Canım uç kısımlarda şişlik ve zaman zaman ağrı, yanma olması normalmiş bende de yanma olmuştu hala çok ayakta kalıp iş yaptığımda ara ara oluyor ağrım
Ben odaya geldim getirdiler emme icn verdiler bos bos baktim cocuga bu kim nerden cikti der gibi mala baglamis sarhos gibiydimKızım ben odaya geldiğimde kucağıma vermeye kalktılar, alın şunu üstümden dedimşimdi hatırladıkça gülüyorum, vicdan yapacak bir şey yok, canımın derdine düşmüşüm ehe
Önce can sonra canan demişler. Affedilemeyecek bir durum yok kendini cezalandırma.Bağırmayı sen bi de bana sor. Ben doğumhaneye inmeden hastane odasını inlettim.
Ve en unutamadığım eve gelince farkettiğim şey (Ben bebeğimi hiç sormadım odaya geldiğimde gözümü açtığımda) neden sormadığımı bile bilmiyorum bunun farkına eve gelince vardım. Ben çocuğum küvezdeyken hiç sormadım diye. Ama ciddi koaslu 1 oda dolusu insan içinde başladı doğumum en pişman olduğum şey kızımı neden sormadım onu neden merak etmedim kendimi affedemiyorum
Deme öylee demeeKızlar sezeryan bölgemin sol ucunun altında bölgesel bir ağrı var hareketle artıyor. Bu kadar gün sonra sorun yokken birden sezeryan bölgesiyle ilgili sıkıntı çıkar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?