• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar bi dr videosu izledim. 1. Ay bitiminde 800 g almalı 5 cm uzamalı diyo. Benim kızım 49 cm doğmuştu. 18. Gün aile hekimimize götürdüğümde 49,5 dedi hemşire. Sizin bebeler 5 cm uzadı mı? Bu arada derdim kıyas yapmak değil herkesin genetik faktörleri gelişim düzeyi elbette farklıdır fakat 5 rakamı çok uçuk geldi bana bilginin doğruluğunu sorgulamaya çalışıyprum yalnızca. Cidden 5 cm uzayan bebiş var mı 1 ayda
Canım benim 47 cm 2400 gr doğdu, 1 ay kontrolünde 3800 gr 53 cm olmuştu. Ama benim bebek prematüre kıyas yapmak doğru olur mu bilmiyorum. Onlarda biraz daha hızlı oluyormuş gelişim.
Kızlar geçen büstiyer almıştım lastiği sıktığı için mastit olmuştum 🤦🏻‍♀️ şimdi tekrar giymeye korkuyorum. Sizler ne giyiyorsunuz emzirme sütyeni alacağım. Kullanıp memnun kaldığınız markaları söyler misiniz
Canım kompedandan penye nene südyeni aldım memnunum 😂😂

Kızlar bu kız uyumuyor saatlerdir neler neler yaptık yatırdığım an zınk... Kucağımda gezdirince susuyor ama uykusuzum zaten hal kalmıyor belli bir zaman sonra. Ne herhangi bir ses ne masaj hiçbiri işe yaramıyor. Kimyon çayı içmeye başladım henüz etkisini göremedim, gaz damlası da kullanıyorum sürekli. Kimse de yok yanımda tek bakıyorum. Çok seviyorum ama çok zormuş gerçekten. En çok merak ettiğim şeylerden biri de 2. 3. Çocuğu olan anneler nasıl buldunuz diğer bebişler için motivasyonu? Bizimki ağzımıza etti hiç istemezdim tek çocuk olmasını ama tekrar cesaret edebileceğimi de sanmıyorum
Şimdi bu bebekler sağlıkla hayatımıza katıldı büyümeye başladılar. Artık hamilelik takip eder gibi atak haftalarına bakacağız sanırım. Ne zaman başlıyor nasıl ilerliyor çok bilmiyorum. Ama kardeşim, görümcem çocuklarında “ atak haftası ondan bu huysuzluk “ diye söylerlerdi. Senin mesajı görünce aklıma bu geldi. Böyle bir şey olabilir mi ?

Kızlar bi dr videosu izledim. 1. Ay bitiminde 800 g almalı 5 cm uzamalı diyo. Benim kızım 49 cm doğmuştu. 18. Gün aile hekimimize götürdüğümde 49,5 dedi hemşire. Sizin bebeler 5 cm uzadı mı? Bu arada derdim kıyas yapmak değil herkesin genetik faktörleri gelişim düzeyi elbette farklıdır fakat 5 rakamı çok uçuk geldi bana bilginin doğruluğunu sorgulamaya çalışıyprum yalnızca. Cidden 5 cm uzayan bebiş var mı 1 ayda
images (1) (2).jpeg
images (1) (1).jpeg

Bebeğinizin gelişimine bu ve benzeri persentil tablosundan bakabilirsiniz. Doktorlarda genelde buradaki ortalamaya göre konuşuyor.

Kızlar memelerinde çatlak olan var mı ? Benim hiçbir yerim çatlamadı ama geçen gün bi baktım memeler felaket olmuş çok moralim bozukdu. Çatladıktan sonra elden bi sey gelmiyor değil mi o şekilde kalıyor mu

Kızlar memelerinde çatlak olan var mı ? Benim hiçbir yerim çatlamadı ama geçen gün bi baktım memeler felaket olmuş çok moralim bozukdu. Çatladıktan sonra elden bi sey gelmiyor değil mi o şekilde kalıyor mu
Ben🥲hatta buralarda sormuştum bi arkadaş bana yardimci olmustu catlaktandir diye 😅 artik cizik cizik catlaklarim var mememde ne yazikki 😒 karnimda hic yok meger baştan memeleri de yaglamak gerekiyormus

Benim 28.gunde boyu 52.5 cm olmus 49 dogmustu kilosuda 4220 olmus 3350 dogmustu ama dogumdan sonra bi kismini ksybediyorlar zaten kilonun 5cm cok gibi sanki

Ben. Göbeğimde 1 tane bile yok ama memem çatladı maalesef

Anneler günaydın, çok üzgünüm dün 2.doz tetanoz icin aile hekimine gitmistim benden kan seker idrar vs tahliller istemişti. Bugun sonuclar geldi idrarda protein kaçağı çıktı böyle bisey yasayaniniz oldu mu hamilelikte? Doktora randevum cuma günü. Bu arada benim gecen hafta detaylida bebegi besleyen damarlarda çatlama çıktığı için coraspirin başlamıştı bana. Bir de şimdi bu idrarda protein kaçağı çıktı ne demek bu yaşayan var mı lütfen yardımcı olun kimse bilmiyor duymamış
Idrarda protein kacagi preeklempsi belirtisi olabiliyor. Muhtemelen artik daha siki takipte olacaksiniz. Tansiyonunuzla ilgili bir sey soylediler mi?

Kızlar daha önce sigara içip canı sigara çeken var mı🙈 hamilelikte zar zor bıraktım hep doğumdan sonra içerim gibi düşünmüştüm tabi öyle olmadı bazen inanılmaz bir sigara krizi geliyor şu an olduğu gibi sizde de oluyor mu hiç yoksa yalnız mıyım 😅

Kızlar bebeğim 3175 gram doğmuştu, ilk hafta 2900e düşmüştü ikinci hafta 3250 gram oldu. Ebe de doktor da bana mama ver falan demedi hiç. Şimdi okuyorum çoğunuz mama kullanıyorsunuz ben sadece emziriyorum. 800 gram falan aldı diyorsunuz anlamadım benimki az mı kilo alıyor acaba? Kaka ve çiş durumu iyi, acıkınca da ağlıyor meme arıyor veriyorum hep.

Ben🥲hatta buralarda sormuştum bi arkadaş bana yardimci olmustu catlaktandir diye 😅 artik cizik cizik catlaklarim var mememde ne yazikki 😒 karnimda hic yok meger baştan memeleri de yaglamak gerekiyormus
Şimdi oluştuktan sonra bi
Şey yapamıyo muyuz ya moralim çok bozuldu. Benim de çizik çizik kırmızı mor gibi ben ilk damarlarım sanıyodum bi baktım çatlakmış meğer
Ben. Göbeğimde 1 tane bile yok ama memem çatladı maalesef
Ya benim memeler küçücüktü hamilelikte bi tık dolgunlaştı ama gene çatlak yoktu. Emzirme dönemi daha da büyüdü şişiyo ya göğüsler sonra bi baktım kırmızı kırmızı çatlaklar oluşmuş. Çok moralim bozuldu düzelmiyo muymul ki ya 🥺
Kızlar bebeğim 3175 gram doğmuştu, ilk hafta 2900e düşmüştü ikinci hafta 3250 gram oldu. Ebe de doktor da bana mama ver falan demedi hiç. Şimdi okuyorum çoğunuz mama kullanıyorsunuz ben sadece emziriyorum. 800 gram falan aldı diyorsunuz anlamadım benimki az mı kilo alıyor acaba? Kaka ve çiş durumu iyi, acıkınca da ağlıyor meme arıyor veriyorum hep.
Canım benim de bebeğim 3250 doğdu sadece 1 kere mama verdim sonra hep anne sütü. Dr yeterli çiş kaka varsa doyuyıdur vermene gerek yok dedi. Ben de herkes mama verdiği için çok sorguladım acaba bebeğim doymuyor mu vs diye. Ama bence kilo kontrolünde alımı normalse
Kaka çiş yeterliyse verme ben öyle yapıyorum daha ne olsun

Ilk baslarda cok kötuydum artik daha iyiyim ama hala durup durup dikisler icin yasadiklarim için pismanlik duyup üzuluyorum normal dogum istedim diye
Zamanı geri çeviremiyorız maalesef. Ben asla normal doğumda ısrarcı olmadım doktora ben rahat travmasız doğum istiyorum zor olacaksa sezeryan olsun dedim ama o kolay bi normal dopum olacağını söyledi. Ama öyle olmadı. İlla geçecek geçmese insanlar bu kadar çok doğuramaz ama şu an baya sancılı hem fiziken hem ruhen

Ben kontrole gittiğimde doktor 15 2ü günde doğum kilosuna ulaşıyosa iyi besleniyo demektir dedi. Bence bu konuda doktoruna ve kilosuna göre hareket et mama ihtiyaç varsa çok önrmli ama gerekli değilse çokta iyi bir şey değil bence

Geçmiş olsun canım. Zor bir doğum olmuş anladığım kadarıyla ama sonuçta geride kaldı. Her şey çok yeni sık sık o ana gitmek belki de normal. Zaman geçtikçe bebeğinin harika anıları ile hayatın renklenmeye devam ettikçe “zordu ama geride kaldı “ diye bir anıya dönüşecek bence. Bunun için önce doğum kaynaklı fiziksel şikayetlerinin bitmesi gerekiyor belki de
Ne güzel yazmışsın. İnşallah öyle olacak. Şu an hayatım alt üst olmuş gibi ama altı üstünden daha güzel olacak inşallah. Ocakta yemeği olan insan nasıl tedirgin oturur ya bebek var diye öyleyim bana ne zaman ihtiyacı olacak diye. zamanla alışıcam inşallah varlığına. Bide doğumhanefe çok bağırdım nedense o kadar bağırmış olmaktan rahatsızım utanmış gibi hissediyorum. Buraya kimseye söyleyemediklerimi yazmak çok rahatlatıcı🤍🤍🤍

Bizimkide 3700 dogdu 3500ile taburcu olduk sonra 3900 oldu boyuda uzamis doktor sut yetiyo mama yok sık sık emzir dedi. Bez takibine gore bizim bebiste iyi gidiyo mama hc vermedim bnde agzi araniyo bizmkide hep nemeyi dayiyorm yalniz degilsin canim doktorun nasil diyosa oyledir her cocuk kendine özel 😊

Idrarda protein kacagi preeklempsi belirtisi olabiliyor. Muhtemelen artik daha siki takipte olacaksiniz. Tansiyonunuzla ilgili bir sey soylediler mi?
Yok tansiyon kimse sormadi bana şuana kadar hic ölçülmedi , umarım değildir teşekkür ederim

Back