• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar bu kız uyumuyor saatlerdir neler neler yaptık yatırdığım an zınk... Kucağımda gezdirince susuyor ama uykusuzum zaten hal kalmıyor belli bir zaman sonra. Ne herhangi bir ses ne masaj hiçbiri işe yaramıyor. Kimyon çayı içmeye başladım henüz etkisini göremedim, gaz damlası da kullanıyorum sürekli. Kimse de yok yanımda tek bakıyorum. Çok seviyorum ama çok zormuş gerçekten. En çok merak ettiğim şeylerden biri de 2. 3. Çocuğu olan anneler nasıl buldunuz diğer bebişler için motivasyonu? Bizimki ağzımıza etti hiç istemezdim tek çocuk olmasını ama tekrar cesaret edebileceğimi de sanmıyorum
Canım hepsi unutuluyor hatta bebek özlüyorsun bi süre sonra.bende senin gibi düşünüyordum asla 2. Yi yapmam diyordum ama oğlum 3-4 yaşına gelince biraz bakımı kolaylaşınca bebek hallerini özlüyordum.hatta şimdi kızıma bakarken büyümesin istiyorum bu 1-2 aylık bebeklere bayılıyorum.bu günleri özleyeceğimi bildiğimden doya doya bakıyorum.oğlumda gece kalmak kabus gibiydi perişan oluyordum bunda da yoruluyorum ama zoruma gitmiyor mesela.gece uydururken de doya doya bakıyorum özlerim bu günleri diye.İnan bana çok özleyeceksin tadını çıkart

Kızlar ; bebişine mama verenler , acaba kaç cc ve günde kaç kez veriyorsunuz
Ben doymadığını anladığım zamanlarda ( ki bu nedense hep gece oluyor 30 cc veriyorum , zor bitiriyor, )sanki kilo almamış gibi geliyor bana çok üzülüyorum , yarın kontrolümüz var tartılcak , bakalım almışmı kilo
Tabi bu süreçte mama+meme ilerlediğimiz için anne sütüm yeterlimi ben bunu da anlayamadım , sizler mama veriyormusunuz ne kadar ve günde kaç sefer veriyorsunuz, neye göre ve nasıl bırakıcaz bu mamayı hiç bilmiyorım , doktoruna gidince soracağım
Canım bence mama miktarını azaltırsan bebek daha çok emeceği için sütün de otomatik artar. Ben sadece anne sütü veriyorum bu arada kaç cc aldığını bilmiyorum bu yüzden ama acıkınca zaten yeniden emmek istiyor ordan anlıyorum acıktığını yani mamayı azaltıp süt emmeyi artırırsan zamanla bırakırsınız bence. Biz 18. Günümüzde gitmiştik 750 g almıştı. Ama boyu hiç uzamamış ben de buna kafayı taktım
Ay benimki de öyle.kafa arkaya doğru uzadı.düz yatırıyorum bakıyorum bi tarafa çevirmiş yine
Aynen canım valla bi de kendim öyle düz dursun diye biraz zorlayınca basıyo çığlığı sivri kafam benim ilerde bana hesap soracak😂

Ben doymadığını anladığım zamanlarda ( ki bu nedense hep gece oluyor 30 cc veriyorum , zor bitiriyor, )sanki kilo almamış gibi geliyor bana çok üzülüyorum , yarın kontrolümüz var tartılcak , bakalım almışmı kilo
Tabi bu süreçte mama+meme ilerlediğimiz için anne sütüm yeterlimi ben bunu da anlayamadım , sizler mama veriyormusunuz ne kadar ve günde kaç sefer veriyorsunuz, neye göre ve nasıl bırakıcaz bu mamayı hiç bilmiyorım , doktoruna gidince soracağım
Emzirdikten sonra 90cc mama veriyorum bazen çok az bıraktığı oluyor. Benim sütüm doğumun 4. Günü geldi. Sağdığımda ikisinden toplamda 30cc anca çıkıyor. Mamayı azaltmak istiyorum ama şuan pek mümkün durmuyor. Sütüm nasıl artar deneyimi olan var mı

Kızlar bi dr videosu izledim. 1. Ay bitiminde 800 g almalı 5 cm uzamalı diyo. Benim kızım 49 cm doğmuştu. 18. Gün aile hekimimize götürdüğümde 49,5 dedi hemşire. Sizin bebeler 5 cm uzadı mı? Bu arada derdim kıyas yapmak değil herkesin genetik faktörleri gelişim düzeyi elbette farklıdır fakat 5 rakamı çok uçuk geldi bana bilginin doğruluğunu sorgulamaya çalışıyprum yalnızca. Cidden 5 cm uzayan bebiş var mı 1 ayda

Emzirdikten sonra 90cc mama veriyorum bazen çok az bıraktığı oluyor. Benim sütüm doğumun 4. Günü geldi. Sağdığımda ikisinden toplamda 30cc anca çıkıyor. Mamayı azaltmak istiyorum ama şuan pek mümkün durmuyor. Sütüm nasıl artar deneyimi olan var mı
Canım ben hamile iken bikaç kitap okumuştum bununla ilgili. Sütü artırmanın tek ama tek yolu sık emzirmek. Kaç saatte bir emzirtmeye çalışıyosun? Bi de doymaz diye düşünüp mama verdiğinde mide kapasitesi daha çok mama ile doymuş oluyor. Yenidoğan oldukları için çok yoruluyorlar emerken dinlene dinlene emiyorlar mesela emmeyi bıraktığında biraz bekleyip tekrar emmeyi teklif et. Böylece aç bebeğim var sinyali veriyosun beyne ve süt üretimi artıyo.

Kızlar geçen büstiyer almıştım lastiği sıktığı için mastit olmuştum 🤦🏻‍♀️ şimdi tekrar giymeye korkuyorum. Sizler ne giyiyorsunuz emzirme sütyeni alacağım. Kullanıp memnun kaldığınız markaları söyler misiniz

Anneler günaydın, çok üzgünüm dün 2.doz tetanoz icin aile hekimine gitmistim benden kan seker idrar vs tahliller istemişti. Bugun sonuclar geldi idrarda protein kaçağı çıktı böyle bisey yasayaniniz oldu mu hamilelikte? Doktora randevum cuma günü. Bu arada benim gecen hafta detaylida bebegi besleyen damarlarda çatlama çıktığı için coraspirin başlamıştı bana. Bir de şimdi bu idrarda protein kaçağı çıktı ne demek bu yaşayan var mı lütfen yardımcı olun kimse bilmiyor duymamış
Rahim damarında centik bnde de vardi coraspin kullandim 32.haftaya kadar bebek gelisimi normal ilerledigi için 32.haftada biraktim.cok şükür bebeğim saglikla dogdu protein kacagi icin bilgim pek yok 😑😑🙄

Kızlar bi dr videosu izledim. 1. Ay bitiminde 800 g almalı 5 cm uzamalı diyo. Benim kızım 49 cm doğmuştu. 18. Gün aile hekimimize götürdüğümde 49,5 dedi hemşire. Sizin bebeler 5 cm uzadı mı? Bu arada derdim kıyas yapmak değil herkesin genetik faktörleri gelişim düzeyi elbette farklıdır fakat 5 rakamı çok uçuk geldi bana bilginin doğruluğunu sorgulamaya çalışıyprum yalnızca. Cidden 5 cm uzayan bebiş var mı 1 ayda
Bizim bebe 51cm doğdu, 1 ay kontrolünde 55cm olmuş. Doğum kilosunun 1.1kg üzerine çıktı, minik tosun olma yolunda ilerliyor. Yalnız genetik faktörler mutlaka etkilidir ben de eşim de uzun boyluyuz.

Kızlar geçen büstiyer almıştım lastiği sıktığı için mastit olmuştum 🤦🏻‍♀️ şimdi tekrar giymeye korkuyorum. Sizler ne giyiyorsunuz emzirme sütyeni alacağım. Kullanıp memnun kaldığınız markaları söyler misiniz

Ben emzirme atleti giyiyorum, çok memnunum.

Ben her emzirmeden sonra veriyorum canım 75 ya da 90ml içiyor. Sütüm çok yok galiba bilmiyorum
Benimde öyle canım , sağıyorum azıcık çıkıyor, okadar da takviye alıyorum inşallah sağdıkça artar sağma makinemde iyi değil bugün yenisini alıcam
Bende 30 cc veriyorum 60 yapınca bitiremiyor

Canım ben hamile iken bikaç kitap okumuştum bununla ilgili. Sütü artırmanın tek ama tek yolu sık emzirmek. Kaç saatte bir emzirtmeye çalışıyosun? Bi de doymaz diye düşünüp mama verdiğinde mide kapasitesi daha çok mama ile doymuş oluyor. Yenidoğan oldukları için çok yoruluyorlar emerken dinlene dinlene emiyorlar mesela emmeyi bıraktığında biraz bekleyip tekrar emmeyi teklif et. Böylece aç bebeğim var sinyali veriyosun beyne ve süt üretimi artıyo.
Bırak uzamayı benim bebek kısaldı 😂 doğumda 53 cm dediler 21. Günde 52 cm çıktı 😅 en son kilo 21. Günde 700 gram almıştı bakalım haftaya 1.ay kontrolünde ne çıkacak🤭
Bu arada niye yanlış mesajı alıntıladım acaba 😆

Bizim bebe 51cm doğdu, 1 ay kontrolünde 55cm olmuş. Doğum kilosunun 1.1kg üzerine çıktı, minik tosun olma yolunda ilerliyor. Yalnız genetik faktörler mutlaka etkilidir ben de eşim de uzun boyluyuz.

Ben emzirme atleti giyiyorum, çok memnunum.
Biz eşimle ikimiz de kısa sayılırız 😃 o yüzden 49 doğması çok normal ama 5 cm uzaması gerekirken yarım cm uzadı demeleri biraz şok etti açıkçası inş yanlış ölçmüşlerdir. Yani uzun olması değil de en azından gelişiminin normal seyrinde olması önemli o yüzden bi tık endişelendim. Sağlık ocağı hemşiresi kalça usg si cekilmeden düzgün ölçemiyoruz demişti hemsire seninkini de yanlış ölçmüş bence 2 sinden biri
Bırak uzamayı benim bebek kısaldı 😂 doğumda 53 cm dediler 21. Günde 52 cm çıktı 😅 en son kilo 21. Günde 700 gram almıştı bakalım haftaya 1.ay kontrolünde ne çıkacak🤭

Benim ilk çocuğuda süt artı mama veriyorduk 2. Ay doktora gittik sütün yeter mamayı kes dedi ama verince içiyor dedim sen kes dedi kestim birkaç gün sonra tekrar çağırdı baktı kilo almış.sütüm çok olmamasına rağmen kilo alımı devam etti 2. Ay mamayı kestik.bunda durmuyor süt yetmiyor ama bebek durmuyor mamayı kesersek duracak gibi değil.1 aylık olunca doktora gidicez yine mamayı kestirecek eminim ama kızım ortalığı yıkıyor 50-60 cc falan verince.sütüm şuan iki göğüsten 50 cc çıkıyor 80-90 la doyuyor.zamanla artar heralde oğlumda en fazla 120 cc sütüm çıkıyordu iki memeden o da ona yetiyordu kilo alıyordu

Birazda kaka hakkında konuşalım mı 🤣 meme+mama ilerliyoruz 3 gün yapmadığı oldu kakasını. Anne sütüyle beslenenlerde 10 güne kadar normal diyorlardı ama biz mama takviyesi de yapıyoruz sizce normal mi 🤦‍♀️ çünkü masajla yapar olduk ve sonrasında dehşet dolduruyoruz bezimizi. Hatta arada böyle şeyler de yaşanıyor..

Bizim eve geldiğimizden beri günde bir defa yapma rutini oluştu. Bazen bu iki güne çıkıyor. Bu yüzden kullandığımız mamayı da değiştirdik ama değişen bir şey olmadı. Ebe de normal diyor. Ben kabız oldu sanıyorum ama çocuk rahat ve yaptığında da katı olmadığı için çok takılmıyorlar.

Anneler günaydın, çok üzgünüm dün 2.doz tetanoz icin aile hekimine gitmistim benden kan seker idrar vs tahliller istemişti. Bugun sonuclar geldi idrarda protein kaçağı çıktı böyle bisey yasayaniniz oldu mu hamilelikte? Doktora randevum cuma günü. Bu arada benim gecen hafta detaylida bebegi besleyen damarlarda çatlama çıktığı için coraspirin başlamıştı bana. Bir de şimdi bu idrarda protein kaçağı çıktı ne demek bu yaşayan var mı lütfen yardımcı olun kimse bilmiyor duymamış

Geçmiş olsun.. doktorun tahliller istemiş zaten nedeni kolayca çözülecek bir şey olur umarım ve sağlıkla huzurla bebeğini büyütmeye devam edersin 💕

4 kg olana kadar 3 saatte bir 90 cc içireceksiniz demişti ebe. Aynı zamanda daha çok küçük sonuçta, fazlasını isterse verin demişti.Sütüm hiç yetmedi zaten ilk günden beri mama takviyeli gidiyoruz.. artık çok azaldı ama her zaman sağlığım sütün üstünü 90 cc ye tamamlıyorum.

Ay benimki de öyle.kafa arkaya doğru uzadı.düz yatırıyorum bakıyorum bi tarafa çevirmiş yine
Benim doğduğunda öyleydi hastanede sağa sola yattı. Evde kafa yastığı kullandık düzeldi. Ama bebeğimi takip eden ebemize göre böyle şeylere hiç gerek yok. Hepsi ticari kaygılarla uydurulmuş. Ama ben kendime güvenemedim kullandım.

Kızlar doğum sonrası kanamalarınız tam olarak kaçıncı gün kesildi?
Bugün 27. Gün hala devam ediyor. Benim daha hastanedeyken kesilmişti aslında. Ama süt gelmeye başladığında sağınca tekrar başladı. Artık hissetmiyorum ama başta süt sağarken rahimde kasılma da olurdu. İkisi ilişkili demişlerdi hastanede.
Konudan bağımsız, rahimde miyomlarım var diye ameliyat oldum. Doktorumun ilk baktığı şey meme ultrasonu oldu mesela.. demek ki gerçekten ilişkili 😂

Benim kızım sürekli bacaklarını topluyor. Doğduğunda da böyleydi hala sık sık bunu yapar. Biz iki hafta sonra kontrole gittik 1 cm uzadı görünüyordu ama bacağını hiç bir zaman tam açmadı. Bence doğru ölçülmüyor. Giysilerde küçülme var ama kurutmaya girdiği için mi boyu uzadığı için mi tam bilmiyorum.

Bacağını tam açmamış olabilir canım :) doğduğunda ölçülüyor ya o zaman eşim bacağını doğru düzgün açmıyor ki demişti sonraki kontrolde de aynı şeyi yaptı 😂

Benim ilk çocuğuda süt artı mama veriyorduk 2. Ay doktora gittik sütün yeter mamayı kes dedi ama verince içiyor dedim sen kes dedi kestim birkaç gün sonra tekrar çağırdı baktı kilo almış.sütüm çok olmamasına rağmen kilo alımı devam etti 2. Ay mamayı kestik.bunda durmuyor süt yetmiyor ama bebek durmuyor mamayı kesersek duracak gibi değil.1 aylık olunca doktora gidicez yine mamayı kestirecek eminim ama kızım ortalığı yıkıyor 50-60 cc falan verince.sütüm şuan iki göğüsten 50 cc çıkıyor 80-90 la doyuyor.zamanla artar heralde oğlumda en fazla 120 cc sütüm çıkıyordu iki memeden o da ona yetiyordu kilo alıyordu
Benim hastanede sağarken 15 cc çıkıyordu ama o zaman 30 cc gerekiyordu beslenmesi için her öğünde kalan kısmını mama ile takviye ediyorduk. Ebe diyordu karnı doysa uyur. Yeni doğduklarında daha çok uyuyorlar ya. Evde de bu hep böyle devam etti. Ama 90 cc ye çıkınca öyle yemeyi tercih etmedi. 3 saatte 90 yemektense 2 saatte 60 yemeyi istedi. Dün biberon başlığını 2 numara ile değiştirdik. 3 saatte 90 yemeye başladı. Ama bu kez de hızlı yediği için herhalde bir kısmını çıkarmaya başladı. Anne sütü zaten az onun bir damlası bile çıkınca üzülüyor insan. Bu yüzden çok açsa 2 numara sakinse 1 numara uçla devam ediyorum bugün 😂

Back