- 13 Ocak 2021
- 7.964
- 21.395
- 298
- 33
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #35.381
Canım bizim 7. Gün 14e kadar yükselip 15. Gün 9 a düştü sonrasını bilmiyorum ama haftalık güzel kilo alıyor bebeğim bırak uyanmamayı uyumuyor fakat dediğin gibi yüzünden gözünden sarılık hala gitmedi bende bekliyorum kendi rengine dönmesiniİyi akşamlar kızlar bebisinde sarılık çıkıp sonradan sarılık değeri düşenler bebeklerinizin yüzünde falan sarı benizlilik hala var mı?
Bizim 12'ydi değer sonra 10'a düştü doktor sorun değil 1 aylık kontrolünde görüşelim dedi o da perşembe günü ama oğlumun yüzünde hala sarı beniz var uyanmasinda ya da beslenmesinde sorun yok günde 7-8 bez çıkıyor ama neden hala esas rengine kavuşamadı çocuğum bilmiyorum ya.
Gerçekten niye böyle yapıyorlar bende anlamıyorum bazen saatlerce uyanık kalıyor ağlamıyorda ama sürekli emmek istiyor uzun süreli uyutmak ne mümkünKızlar ben tükendim sanırım asla problemini anlamıyorum. Saat başı emziriyorum uykuya dalıyor beşiğe koyar koymaz katıla katıla ağlamaya başlıyor gazını çıkarmaya çalışıyorum uğraşıyorum ama yok yine olmuyor. Napıcam bilmiyorum asla uykuya dalmıyor
Şöyle düşünelim sütümüz uzun süre bebişe yetecek o zaman bütün yıl emzirerek geçeceğine göreBende emziriyorum nasıl girersen öyle geçer derler ya o bir korkutmadı değil
Ben ilk günden beri ara ara veriyorum yoksa beni emzik yapıyor beyfendi meme reddi olmadı canım çünkü dediğin gibi sürekli emmek istiyor sonra kusuyor zaten fazla fazla emdiği için bezler hep dolu dolu verebilirsin emzik inşallah hemen tutar da seni uğraştırmazKızlar emzik veren var mı aranızca ve kaç günlükten itibaren başladınız? saatlerce uyumuyor bebeğim sürekli meme istiyor ama artık en son kusma noktasına geliyor karnının doyduğundan eminim yani defalarca bez değiştiriyoruz hatta. Ama yine de emzik verince kendimi kötü hissediyorum. Emme refleksi gelişmiş bir bebek aslında memeye de alıştı iyice benim desteğimle de olsa ama meme reddetmesinden yine de çok korkuyorum.
Göğsüm yara olduğunda bu tarz kusmuştu,çok küçük bir yaraydı ben acı hissetmemiştim bile ama bebişi etkilemişti,sen yine de danış bir doktoraKızlar umarım görürsünüz hemen. Bebeğim kusunca kan gördüm kusmuğunda görseli bırakıyorum bmyle bir şey yaşayan oldu mu acile gideyim mi. Meme uçlarım çok acıyo acaba o mu kanadı ama görünürde bişey yok.
Sanmıyorum canım kanaman 1 ay 40 gün sürer zaten.benim ilk doğumda hergün az az gelmişti 40 gün kadar.bunda da ilk 1 hafta çok yoğun geldi sonra kesildi 1 hafta hiç gelmedi sonra az as leke leke tekrar gelmeye başladı.ara ara leke leke geliyor sonra kesiliyor.daha devam edeceğini düşünüyorum.dikişte bi sıkıntın olsa bence daha yoğun bi kanaman olurdu
Taze Kan gelmesi normal mi peki önceden kahve gibi geliyordu şimdi böyle olunca endişelendimNormal canım 1,5 aya yakın sürebilir
Canım o kızarıklık mastit işareti bir an evvel önlemini alKızlar göğüslerle başımız dertte. Herkes benim gibi sürekli yamyaş mı geziyor yakında hasta olcam bana bi öneri söyleyin nolur göğüs pedi takıyorumi içine gümüş kapak ona rağmen yamyaşım sürekli. Bebeği emzirirken onu da ıslatıyorum akam sütlerde. Göğüs pedi de hiç ekonomik bi şeu değil. Daha gecen hafta aldık 1 hafta olmadan 1 paket bitti sağlıklı değil biliyorum ama gerçekten kullanmazsam üşüyorum artık ıslaklıktan.
Bi de bi göğsüm bugün taş gibiydi sağdım açılmadı sıcak suyla masaj yaptım yine sert bi de kızarıklık var bi yerinde masajı mı sert yaptım acaba of allahım yardımcımız olsun. Sabahra beri duş almak için vakit kolluyorum daha duş alamasım
Duş alınca kendimi güzellik merkezine gidio full bakım yaptırmıi hissi yaşayan bi ben miyim
Ben incianın pişik kremini kullanıyorum hemen toparlıyor tavsiye ederim. Bütün bebişler ağlıyor bu ara ondandırKızlar bebeğim çok kötü pişik olmuş.Ve kirkimiz çıkmadan eşim dışarı annesine götürdü soğuk falan değdi heralde Çok ağlıyor.O ağladıkça bende ağlıyorum
Aynı şeyleri biz de yaşıyoruz doktora söylediğimizde gaz çıkarma konusunda uğraşın dedi doktor bizeKızlar ben tükendim sanırım asla problemini anlamıyorum. Saat başı emziriyorum uykuya dalıyor beşiğe koyar koymaz katıla katıla ağlamaya başlıyor gazını çıkarmaya çalışıyorum uğraşıyorum ama yok yine olmuyor. Napıcam bilmiyorum asla uykuya dalmıyor
Allah razı olsun sıcak soğuk kompres masaj ve sağma yapıyorumBen bebeklere verilen mikostatin kullanıyordum memeyi boşaltman lazım muhakkak sıcak mı iyi geliyor soğuk mu ona göre ya duş ya soğuk kompres yap canım hangisinde fazlaysa sertleşme önce onu emzir sonra diğerine geç sonra tekrar diğerini emzirmeye çalış ya da makinen varsa sağ. Makine olmayınca çok zor sağma işi Rabbim yardımcın olsun.
Fotoğraf koydum canımSling marka yazabilirmisin cnm
Çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın?Merhaba canım. Oğlumdan sonra bende rahatsızlandım. Acile kaldırıldım sırt ve göğüs ağrısından gruba yazmıştım daha önce ağrıyor diye. Bu sefer daha beteri geldi kalp krizi geçiriyorum sandım. Tansiyonum 22 ye çıkmış acile vardığımda. Gebelikte tansiyon çıkmıştı zaten. Tomografiye soktular kalp ve damarlar temiz çıktı ama kan basıncı düşüktü biranda yükselip aortu yırtar diye merkeze sevkettiler ambulansla. Ameliyat riskin var dediler. Gözlem altında kaldım tahliller tekrarlandı normal çıkınca taburcu ettiler. Sonrasında dahiliyeye gittim ilaçlarımı değiştirdi. Beyin cerrahına gittim rontgen çektirdi boyun kireçlenme var dedi oda yapabilir ağrıyı dedi. ablam var yanımda yardımcı oluyor, toparlanmaya çalışıyorum. Doğum yapan arkadaşları tebrik ederim, bir süredir okuyamadım yazıları. Bilgilerinizi özel mesajla yazarsanız listeyi güncelleyeceğim.
@pyaar canım tsh normal çıktı ve tekrarlanmasına gerek duymadılar
Ben az su içmeme rağmen ben de üstüm ıslak geziyordum hep ve süt de tazyikli geliyordu şok oluyordum. Yemek yiyemedigim günler oluyordu akşama kadar da üstelik. Her beslemede tek meme vererek çözdüm işi. Hem yeteri kadar süt var hala hem üstüm artık islanmiyor, tazyik de azaldı. Yeni yeni emmeye devam ediyorsa ikinci memeye geçiyorum süt çoğalırsa yine aynı sistemi tekrarlayacagim.Kuzum inşallah senin de çok bol sütün olsunAşırı su içiyorum onun dışında aşırı güzel ve sağlıklı beslendiğim söylenemez. Rezene kimyon ve still tee emziren anne cayı var ama her gün kullanmıyorum arada kullanıyorum. Uykumu da pek alamıyorum dinlenemiyorum aslında ama çok su içmeyi dene kuzum istersen
Emziği daha 2 gündür emiyo kızım. Küçükken kabul ettiremedik. 1.5 aylıkKızlar emzik veren var mı aranızca ve kaç günlükten itibaren başladınız? saatlerce uyumuyor bebeğim sürekli meme istiyor ama artık en son kusma noktasına geliyor karnının doyduğundan eminim yani defalarca bez değiştiriyoruz hatta. Ama yine de emzik verince kendimi kötü hissediyorum. Emme refleksi gelişmiş bir bebek aslında memeye de alıştı iyice benim desteğimle de olsa ama meme reddetmesinden yine de çok korkuyorum.
Pamukçuk viral bir hastalık yani bebekten anneye anneden bebeğe geçebiliyor korunmak için ne yapmak lazım bilemem ama olursa ılık karbonatlı su yapıp temiz pamuklu bir bezle (tülbent ya da müslin) bebeğin ağzını her emzirme öncesi sonrası silmek gerekiyor. Bir de mikostatin ilaç veriyor dr ben onu hem bebeğe hem kendime kullanıyordum meme ucuna sürüp biraz bekletip öyle emziriyordum bir ölçüde kendim yutuyordum. Düzeltmesi zor bir hastalık değil çözümü var yani. Sadece hijyene biraz dikkat edin babası bile çok öpmesin 40 çıkana kadar. Ya da kendini iyice steril etsinCanım saymadım ama 4 lt buluyordur kesinlikle annem falan nasıl bu kadar su içebiliyosun anlamıyorum diyo
Canım bizim 13 tü 9 a düştü 1 ay sonra gelin dedi ama yüzümüz hala sarı bizim de.
Pamukçuk olmaması için ne yapmalıyız bilginiz var mı
Terleme iyidir hem kilo vermenizi sağlıyor bu yüzden emziren aldığını çabuk verir diyorlar kötü bir şey değil yakında da geçecek başlamadan önce havlu koyun sırtınıza bitirince çıkarınKızlar bide bende hala gece terlemeleri devam ediyor. Bi gecede 3 kere kiyafet degiştiriyorum saç kurutuyorum o kadar fazla terliyorum. Ne zamana geçer bu durum cidden çok sinir bozucu
Evin havası kuru olabilir bir nem ölçer alabilirsin eve yetersizse soğuk hava cihazı alman gerekebilir. Birde serum fizyolojik ile burnunu ıslatıp çekebilirsin aspiratörle nazikçe.Burnu tıkalı da nefes almaya zorluyor gibi. Ama sürekli değil. Gece daha çok oluyor. 2 aya kadar darlık oluyormuş. Nefes de hızlı alıyor ama ciğerler temiz dediler. İnşaallah büyüdükçe geçer.
Pamukçuk olabilir dilini kontrol üstündeki beyazlık elinle silince geçiyor mu bak sonra aile hekimine git mikostatin verebilir daha önce anlattım öyle yapabilirsin. Kızlar ilk zaman bebeğiniz ürettiğiniz kadar sütü içemeyebilir göğüsleri mutlaka boşaltın ilerde daha çok emmeye başlayınca düzen oturacak ancak öncesi mastit olmayın. Olunca çok acı çektiriyor çünkü.Kızlar umarım görürsünüz hemen. Bebeğim kusunca kan gördüm kusmuğunda görseli bırakıyorum bmyle bir şey yaşayan oldu mu acile gideyim mi. Meme uçlarım çok acıyo acaba o mu kanadı ama görünürde bişey yok.
Bi de dediğini deneyeyim canım benim de böyle düzene girse süper olur.Fotoğraf koydum canım
Çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın?
Ben az su içmeme rağmen ben de üstüm ıslak geziyordum hep ve süt de tazyikli geliyordu şok oluyordum. Yemek yiyemedigim günler oluyordu akşama kadar da üstelik. Her beslemede tek meme vererek çözdüm işi. Hem yeteri kadar süt var hala hem üstüm artık islanmiyor, tazyik de azaldı. Yeni yeni emmeye devam ediyorsa ikinci memeye geçiyorum süt çoğalırsa yine aynı sistemi tekrarlayacagim.
Emziği daha 2 gündür emiyo kızım. Küçükken kabul ettiremedik. 1.5 aylık
Çok teşekkür ederim maalesef biz şap şup öpüyoruz inş bi şey olmazPamukçuk viral bir hastalık yani bebekten anneye anneden bebeğe geçebiliyor korunmak için ne yapmak lazım bilemem ama olursa ılık karbonatlı su yapıp temiz pamuklu bir bezle (tülbent ya da müslin) bebeğin ağzını her emzirme öncesi sonrası silmek gerekiyor. Bir de mikostatin ilaç veriyor dr ben onu hem bebeğe hem kendime kullanıyordum meme ucuna sürüp biraz bekletip öyle emziriyordum bir ölçüde kendim yutuyordum. Düzeltmesi zor bir hastalık değil çözümü var yani. Sadece hijyene biraz dikkat edin babası bile çok öpmesin 40 çıkana kadar. Ya da kendini iyice steril etsin
Çok teşekkür ederiz çok bilgilendirici oluyor bizim için tecrübelerinizi paylaşmanızBu arada ne bu kadar yazıyorum bu gruba diye soranınız olursa 2015 Aralık annesiydimo zaman bu sorularımız hem havada kalıyordu tecrübeli anneleri bekliyorduk yazmaları için insan hep kendinden bilirmiş ya işi o hesap ben de hamileyim ve ilk defa yaz annesi olacağım bakalım nasıl geçecek bir duanızı alırım.
Uyanıyor sıpa saat başı
Valla git dikkat etmiyorum. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği sadeceKızlar sizin beslenme düzeniniz nasıl emzirdiginiz için biraz fazla yiyor musunuz
Benim de canım. Hiç kahve lekeye bile dönmedi. Kırmızı hep azalıyor artıyorKızlar benim kanamam arada kesiliyor 1-2 gün sonra tekrar başlıyor.az az geliyor.sizde de öyle oluyor mu
Canım oğlumun antibiyotik tedavisinden sonra bizde pişikle mücadeledeyiz. Doktor krem yazdı ama daha beter oldu , nokta nokta kanamalar başladı. Şu an kantaron yağı sürüyorum gerçekten kanama durdu ve azaldı kırmızı görüntü. Çok geçmiş olsunKızlar bebeğim çok kötü pişik olmuş.Ve kirkimiz çıkmadan eşim dışarı annesine götürdü soğuk falan değdi heralde Çok ağlıyor.O ağladıkça bende ağlıyorum
Bizimki de ara ara yapıyor omzuma alınca sırtına pıt pıt yapınca sakinleşiyor. Gazı vardır ondan yapıyorlar. Ayaklarının altına sıcak su torbası iyi geliyor. Birde karnını kendi karnına doğru çevirerek tutunca sıcak geliyor sakinleşiyor. Yatırınca hemen yanına uzanıyorum, pış pış yapıyorum dalıyor. Tabi biz reflü yatapında yatırıyoruz. Sonra yatağına koyuyoruz.Kızlar ben tükendim sanırım asla problemini anlamıyorum. Saat başı emziriyorum uykuya dalıyor beşiğe koyar koymaz katıla katıla ağlamaya başlıyor gazını çıkarmaya çalışıyorum uğraşıyorum ama yok yine olmuyor. Napıcam bilmiyorum asla uykuya dalmıyor
Benim de 2 gündür kesilmişti dün gece yine gelmişKızlar benim kanamam arada kesiliyor 1-2 gün sonra tekrar başlıyor.az az geliyor.sizde de öyle oluyor mu
Sudocrem denemediysen iyi geliyorCanım oğlumun antibiyotik tedavisinden sonra bizde pişikle mücadeledeyiz. Doktor krem yazdı ama daha beter oldu , nokta nokta kanamalar başladı. Şu an kantaron yağı sürüyorum gerçekten kanama durdu ve azaldı kırmızı görüntü. Çok geçmiş olsun
Akintinin rengi değişiyor ki. Bazen kırmızı bazen vişne çürüğü bazen kahve vs olabiliyor bence normalKızlar sezeryanlıyım az önce vişne çürüğü renginde kan geldi vajinamdan. Korktum dikiş yerim de acıyor acaba içeriden dikiş mi açıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?