- 15 Aralık 2014
- 1.031
- 1.150
- 133
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #35.361
Süt kanalların sıkışmış demek ki çok dikkatli olun kızlar taktığınız sütyen bile etkiliyor bunu biraz yukarda dursa sütyen mastit yapıyor salık bıraksan yine sıkıntı, Allah yardımcınız olsun hepinizin. Dr a muhakkak başvurun,Sağol canım. İnan hiç anlamadım hep emziriyordum emzirmesem sağıyordum. Büstiyerimin lastiği mememin üstüne çıkmış geçen gün sıkmış farketmemişim sonradan canım acıdı ondan sonra oldu. Allah kimseye vermesin çok beter birşey
Bunu memeden kesme sonrası sütün kesilmesi için öneriyolar ama yani şu an pek tavsiye edilcek şey değil.lahana iyi geliyor haşlayıp dondurup göğsünüze koyunca kardeşimde çok sık kullanmıştık
Canım saymadım ama 4 lt buluyordur kesinlikle annem falan nasıl bu kadar su içebiliyosun anlamıyorum diyoKaç LT su içiyorsun canım bende içiyorum ama az kalıyor herhalde
Canım bizim 13 tü 9 a düştü 1 ay sonra gelin dedi ama yüzümüz hala sarı bizim de.İyi akşamlar kızlar bebisinde sarılık çıkıp sonradan sarılık değeri düşenler bebeklerinizin yüzünde falan sarı benizlilik hala var mı?
Bizim 12'ydi değer sonra 10'a düştü doktor sorun değil 1 aylık kontrolünde görüşelim dedi o da perşembe günü ama oğlumun yüzünde hala sarı beniz var uyanmasinda ya da beslenmesinde sorun yok günde 7-8 bez çıkıyor ama neden hala esas rengine kavuşamadı çocuğum bilmiyorum ya.
Pamukçuk olmaması için ne yapmalıyız bilginiz var mıBebeğin ağzını da bir kontrol et canım pamukçuk başlamış olabilir. Dilinde beyaz bir örtü olur parmakla silince gitmez o da memeye geçince öyle acı yapar ve bebekte emmek istemez inşallah yoktur
Canım aslında problem yok sadece ilk 3 ay anneye temas istedikleri için böyle yapıyorlarmış başta Bende çok çaresiz hissediyordum sonra karşıma bununla ilgili video çıktı bende şimdi o nasıl isterse öyle hareket ediyorum evet sürekli emme olayı çok zor ama geçiciKızlar ben tükendim sanırım asla problemini anlamıyorum. Saat başı emziriyorum uykuya dalıyor beşiğe koyar koymaz katıla katıla ağlamaya başlıyor gazını çıkarmaya çalışıyorum uğraşıyorum ama yok yine olmuyor. Napıcam bilmiyorum asla uykuya dalmıyor
Sudocrem kullan canım benim bebekte de oldu hemen etki ettiKızlar bebeğim çok kötü pişik olmuş.Ve kirkimiz çıkmadan eşim dışarı annesine götürdü soğuk falan değdi heralde Çok ağlıyor.O ağladıkça bende ağlıyorum
20. Günde doktordan izin alıp verdim ama tutmadı halen deniyorum ilk günlerde veren arkadaşlar daha rahat etti sanırımKızlar emzik veren var mı aranızca ve kaç günlükten itibaren başladınız? saatlerce uyumuyor bebeğim sürekli meme istiyor ama artık en son kusma noktasına geliyor karnının doyduğundan eminim yani defalarca bez değiştiriyoruz hatta. Ama yine de emzik verince kendimi kötü hissediyorum. Emme refleksi gelişmiş bir bebek aslında memeye de alıştı iyice benim desteğimle de olsa ama meme reddetmesinden yine de çok korkuyorum.
Benide mahvettiSezeryan bi beni mi yıktı gecti yaavv
Bebeğin ağzını da bir kontrol et canım pamukçuk başlamış olabilir. Dilinde beyaz bir örtü olur parmakla silince gitmez o da memeye geçince öyle acı yapar ve bebekte emmek istemez inşallah yoktur
Benim bebiste pişik olmuştu bez değiştik geçtiKızlar bebeğim çok kötü pişik olmuş.Ve kirkimiz çıkmadan eşim dışarı annesine götürdü soğuk falan değdi heralde Çok ağlıyor.O ağladıkça bende ağlıyorum
Bizde de durum aynı valla beni yikti gectiBenide mahvettiHala iş yapamıyorum annem saolsun temizlik yemek hep o ilgileniyor
Tek ben böyleyim sanıyordum yalnız değilmişimBizde de durum aynı valla beni yikti gecti
2 sene emziten kardeşime emzirdiği dönem boyunca mastit olduğunda yaptık sütü falan kesilmediBunu memeden kesme sonrası sütün kesilmesi için öneriyolar ama yani şu an pek tavsiye edilcek şey değil.
Benimde aynı şekil makat gelişti ve sezeryan istiyordum memnun kaldımSezaryen düşündüğünüz gibi zor değil aslında. Bebeğim makat gelişti sezaryen oldum. Zaten normal pek istemiyordum. Şimdi yine doğursam yine yine yine sezaryen olurum. İnanın hiç sonrası bile zor olmadı. Doğumdan 5 saat sonra bacak uyuşukluğum geçti hastanede baya yürüyüş yaptım. Bebeğimi kucağıma aldım altını aldım aynı gece. Ertesi gün zaten normal bi şekilde yürüyüp hastaneden cıkığ eve geldim o günden beri bebeğimin her ihtiyacını kendim karşılıyorum yatma sürecim bile olmadı hatta 1 tane bile ağrı kesici kullanmadım eve geldiğimde. Herkesin farklı olabilir ama benim bu şekilde oldu. Dikişlerimde de hiç sorun olmadı ben doğum yaptığımı bile anlamadım resmen. Ondan sezaryenden korkan varsa hiç korkmasın kızlar gerçekten çok konforlu geçti sonrası bile.
Burnu tıkalı da nefes almaya zorluyor gibi. Ama sürekli değil. Gece daha çok oluyor. 2 aya kadar darlık oluyormuş. Nefes de hızlı alıyor ama ciğerler temiz dediler. İnşaallah büyüdükçe geçer.Daha önce yazdınız mı okuyamadım ama hiriltisi nasıl benim oğlumda doğduğu günden beri değişik bir ses çıkarıyor hırıltı değil ama böyle düdük sesi gibi uyanırken yapiyo daha çok sizinki sonradan mı oldu bende endiseliyim
Humana ben de içiyorum tahin her kahvaltıda bazen ara öğünde bile olmazsa olmazım,inşallah artar yoksa mamaya döneceğiz iyiceBiz 20 günlük olunca geçtik elimdeki 1 numara bezler bitti bebekte 4 kiloya ulaşınca rahat oldu
Ben sleepy kullanıyorum
Çok benzer geçmiş sürecimiz bende oldukça aktifim korse takmıyorum ama orayı genelde kuru tutmaya çalışıyorum birde dikiş izi geçsin diye krem kullanıyorum sende benim gibi fazla kilo almıştın diye hatırlıyorum gitti mi kilolar
Süt sağınca bazen az çıkabiliyor canım benim de öyle ama bebeğimin kilo alımı iyi süt artsın diye de humana içiyorum dere otu tahin filan yiyorum çok yok ama bebişe şimdilik yetiyor
Canım denk geldiğim bir şey değil. Sabah doktoruna sor bakalımKızlar umarım görürsünüz hemen. Bebeğim kusunca kan gördüm kusmuğunda görseli bırakıyorum bmyle bir şey yaşayan oldu mu acile gideyim mi. Meme uçlarım çok acıyo acaba o mu kanadı ama görünürde bişey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?