- 7 Mart 2022
- 902
- 1.170
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #35.081
Gelir canım benimki de 2 gündür azaldı bugün başladı toparlamaya. Dereotu ye bol bol. Tahin helvası, kimyonlu rezene ve anason çayı bana bunlar iyi geldi. Sürekli emzir mutlaka gelir sütün ama genelde psikolojikmiş. Sütüm var diye düşünürsen gelir geri merak etmeKızlarkorktuğum başıma geldi lanet kayınvalidem yüzünden sütüm çekildi. Normalde 2 saate dolup sızlardı göğüslerim şimdi tık yok. Lanet kadın eşimi doldurmuş aramızı bozdu eşimle. Çocuğumla defolup gitmemek için zor duruyorum. Şuan daha önemli olan konu sütümü nasıl geri getireceğim ya da daha önemlisi geri gelir mi ?
Bence bu çok normal. Sonuçta yeni bir hayata alışıyoruz hepimiz. Öylece otursak bile yorgunluklarımız var zamanla azalacak çünkü alışacağız ve bu bizim rutinimiz olacak.. bir de emzirmeye devam ederken multivitamine devam et diye uyarmıştı doktorum. Hamilelikte kullandığıma devam ediyorum ben. Hiç bırakmadığım için etkisini çok fark etmedim.Kızlar ya bende aşırı bir tembellik var. Kızım genelde uyuyor Bende yanında oturuyorum hep tv yada telefon. Bazı günler kalkıp bişeyler yapıyorum (iş). Ama genelde hep oturuyorum ve bundan rahatsızım benim gibi olan var mı lütfen yalnız olmadığımı söyleyin. Zaten karakter olarak kışın çok depresif ve tembel oluyoum yazın fıkır fıkır
Mümkün olduğunca sakin olmalısın.. Şu an tek önemli olan sen ve bebeğinsiniz.. hikayenin kalan kısmı için “arı vız vız vız “ diye şarkılar türküler söylemelisin.. demesi kolay farklıdayım ama anne olmak seni bunu yapmaya itmeli mecburen. Sütün için endişelenme bence rahatlayacaksın ve gayet güzel gelecek eskisi gibi..Kızlarkorktuğum başıma geldi lanet kayınvalidem yüzünden sütüm çekildi. Normalde 2 saate dolup sızlardı göğüslerim şimdi tık yok. Lanet kadın eşimi doldurmuş aramızı bozdu eşimle. Çocuğumla defolup gitmemek için zor duruyorum. Şuan daha önemli olan konu sütümü nasıl geri getireceğim ya da daha önemlisi geri gelir mi ?
Gelir canım benimki de 2 gündür azaldı bugün başladı toparlamaya. Dereotu ye bol bol. Tahin helvası, kimyonlu rezene ve anason çayı bana bunlar iyi geldi. Sürekli emzir mutlaka gelir sütün ama genelde psikolojikmiş. Sütüm var diye düşünürsen gelir geri merak etme
Teşekkürler kızlar inşallah dediğiniz gibi olur. Humanaya ve bestlak damlaya dayandım şuan. Çocuğum ağlıyor o koşup alıyor emzirebilcekmiş gibi göğsüm açık bekliyorum bende. Kucağa alıştırmayın diyor kendisi kucağına alıp hoplata hoplata gezdiriyor. Sarsarak poposuna vura vura seviyor çocuğu daha 1 aylık öyle sarsmaya gelir mi hiç ya. Hastaneye gittim yarım saat sadece altını almış zıbınına kaka ve çiş değilmiş değiştirmemiş kıyafetini çiş içinde kalmış yavrum. Aralık ayında çocuğu isilik ettik ciğer gibi oldu yavrum hala zorla üstünü kapatıyor deli olacağım az kaldıBence bu çok normal. Sonuçta yeni bir hayata alışıyoruz hepimiz. Öylece otursak bile yorgunluklarımız var zamanla azalacak çünkü alışacağız ve bu bizim rutinimiz olacak.. bir de emzirmeye devam ederken multivitamine devam et diye uyarmıştı doktorum. Hamilelikte kullandığıma devam ediyorum ben. Hiç bırakmadığım için etkisini çok fark etmedim.
Mümkün olduğunca sakin olmalısın.. Şu an tek önemli olan sen ve bebeğinsiniz.. hikayenin kalan kısmı için “arı vız vız vız “ diye şarkılar türküler söylemelisin.. demesi kolay farklıdayım ama anne olmak seni bunu yapmaya itmeli mecburen. Sütün için endişelenme bence rahatlayacaksın ve gayet güzel gelecek eskisi gibi..
Tazyikli degildir o zaman canım sadece maşallah sütün boldurYok kuzum sakin ya hemen uyuyo memede yada bırakıp yüzüme bakiyo
Canım piyasadaki tetanoz aşılarını toplatıyormuş sağlık bakanlığı Kim bilir nedenNeymiş canım o toplatılan tetanoz aşıları ben duymadım nolmuş
Bence görmezden gel , dikkat ettikçe sinirini bozuyor . O yokmuş gibi davran . Kapatırsa sen git aç üstünü , hoplatıyorsa sen al sakinleştir . Süte gelince de değmeyecek kimse için boşu boşuna sıkma canınıTeşekkürler kızlar inşallah dediğiniz gibi olur. Humanaya ve bestlak damlaya dayandım şuan. Çocuğum ağlıyor o koşup alıyor emzirebilcekmiş gibi göğsüm açık bekliyorum bende. Kucağa alıştırmayın diyor kendisi kucağına alıp hoplata hoplata gezdiriyor. Sarsarak poposuna vura vura seviyor çocuğu daha 1 aylık öyle sarsmaya gelir mi hiç ya. Hastaneye gittim yarım saat sadece altını almış zıbınına kaka ve çiş değilmiş değiştirmemiş kıyafetini çiş içinde kalmış yavrum. Aralık ayında çocuğu isilik ettik ciğer gibi oldu yavrum hala zorla üstünü kapatıyor deli olacağım az kaldı
Canım ilk aylarda göğüste olmayı çok isterlermiş benimkide öyle çok yorucu ama ben istedikçe göğsümü açıyorum çoğunda emmek bile istemiyor ama tenime yaslanıyor. Yatağa koyunca benşm ki de hemen başlıyor mızırdanmaya mesela dün akşam gece 2ydi koltuğa yaslandım göğsüme yüzüstü cenin pozisyonunda yatırdım iyice daldı 1 saate yakın sonra yatırdım sabaha kadar uyuduArkadaslar oglum bugun yine 5 saattir uyanik kaç kere emzirdim sayisini unuttum memede uyuuor yataga koymamla uyanip aglamaya basliyor.meme disinda sakinlesmiyorda ne yapacagimi sasirdim yorgunluktan mi bukadar agliyor acaba yatagina koyunca aninda uyananlar nasil heri daldiriyorsunuz benimki hemen aglamaya basliyor
Ah bi tanısanız. Kendini görmezden geldirmez asla ağzı durmuyor sürekli bişeyler söylüyor her şeye karışıyor. Dün iş yapmaktan kesi yerim açılmış hastaneye gittin bugün iltihap akıyor resmen. Of ooffBence görmezden gel , dikkat ettikçe sinirini bozuyor . O yokmuş gibi davran . Kapatırsa sen git aç üstünü , hoplatıyorsa sen al sakinleştir . Süte gelince de değmeyecek kimse için boşu boşuna sıkma canını
Gercekten allah hepimize kolaylik versin insan ne yapacagini bilemiyor ben hic sakinlestiremiyorum zaten aglayasim geliyor o agladikca annem yada kayinvalidem aliyor öyle aglarken onlarda bi sekilde sakinlesiyor yine bende dahada sinirleniyor sanki anlamiyorumCanım ilk aylarda göğüste olmayı çok isterlermiş benimkide öyle çok yorucu ama ben istedikçe göğsümü açıyorum çoğunda emmek bile istemiyor ama tenime yaslanıyor. Yatağa koyunca benşm ki de hemen başlıyor mızırdanmaya mesela dün akşam gece 2ydi koltuğa yaslandım göğsüme yüzüstü cenin pozisyonunda yatırdım iyice daldı 1 saate yakın sonra yatırdım sabaha kadar uyudu
Benim ki bu kadar uyanmasına rağmen gece emmeye kaldıramayorum eğer daldı mı emzirmek çok zor oluyor bu seferde uyanmıyor memeyi almıyor tam tersi oluyor yani.
Allah bize kuvvet ve metanet versin bazen çok geriliyorum çocuğa sirayet ediyor kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum
Bu nasıl bir iş yapmak ki dikişlerine bu kadar zarar verdin. Ne olursa olsun hiç bir şey sağlığından önemli değil. Bebeğinin sağlıklı annesine ihtiyacı var temizlik için kendini paralayan anneye değil. Üsten üsten idare edecek kadar yapmak lazım. Onun bile sana düşmemesi lazım sezaryen olmuşken. Ama hadi yalnız olduğunu kabul edelim yapacaksın diyelim.. ama dikişlere zarar verecek derecede bir temizlik için kimse sana madalya takmayacak ama bebeğin annesinden mahrum kalacak. Yapma böyle.. bebeğinle ilgilen evi de bırak diğer yaşayanlar düşünsün. Düşünmüyorlarsa da sen de kafanı çevir başka yana bak. Kimse senden bunları bekleyemez. En azından buna izin vermeAh bi tanısanız. Kendini görmezden geldirmez asla ağzı durmuyor sürekli bişeyler söylüyor her şeye karışıyor. Dün iş yapmaktan kesi yerim açılmış hastaneye gittin bugün iltihap akıyor resmen. Of ooff
Benim de her gece böyle yarım saatte bir bi saatte bir meme istiyor vermeyince ağlıyor mecbur alıyorum kucağıma sonra biraz emip uyuyakalıyor sonra yatağına yatırıyorum gözleri açmaya başlıyor. Uyusa da 1 saat ben de kestirsem diye can atıyorumArkadaslar oglum bugun yine 5 saattir uyanik kaç kere emzirdim sayisini unuttum memede uyuuor yataga koymamla uyanip aglamaya basliyor.meme disinda sakinlesmiyorda ne yapacagimi sasirdim yorgunluktan mi bukadar agliyor acaba yatagina koyunca aninda uyananlar nasil heri daldiriyorsunuz benimki hemen aglamaya basliyor
İlk zamanlar ben de senin gibiydim haliyle Biz gergin olunca O da bizi istemiyor çok ağladığımı çok sinir krizi geçirme eşiğine geldiğimi bilirim sonra kendimi sakinleştirmeye başladım Çünkü onun sadece bana ihtiyacı var Ben sakin oldukça O da sakinleşmeye başladıGercekten allah hepimize kolaylik versin insan ne yapacagini bilemiyor ben hic sakinlestiremiyorum zaten aglayasim geliyor o agladikca annem yada kayinvalidem aliyor öyle aglarken onlarda bi sekilde sakinlesiyor yine bende dahada sinirleniyor sanki anlamiyorum
Gece 3 saatte bir uyandiriyorum ben siz uyandirmiyor musunuz doktor sekeri düser uyanamaz diyo korkutuyo
Az önce yarim saatten fazla emdi bi yarim saatte ben kucagimda tuttum yatagina koydum sonunda daldi sanirim böyle anlarda gaz cikarmada yapmiyo hiç öyle yatiriyorum artik yeterki biraz uyusun dinlensin diye yoruldukca dahada huysuz oluyoBenim de her gece böyle yarım saatte bir bi saatte bir meme istiyor vermeyince ağlıyor mecbur alıyorum kucağıma sonra biraz emip uyuyakalıyor sonra yatağına yatırıyorum gözleri açmaya başlıyor. Uyusa da 1 saat ben de kestirsem diye can atıyorum
Evet parol kullanmakta bir sakinca yok gunde 2 tane yuttum.15gun ben dikisler icin doktor yazdiKızlar acil parol içebiliyor muyuz ateşim çıktı
Bende yan yatiriyorum hemen dönup düz yatiyor bende yan yatsin kafasi sekil alsin istiyorum ama bebekler kendisi ne isterse onu yapiyor sanirimKızlar bi sorum var düz kafa yastığı kullanıyo musunuz? Ya da bebeklerinizi serbest bıraktığınızda nasıl yatıyor? Benim hep sağtarafına boynunu cevirerek yatmak istiyor. Sola ben zor ceviriyorum. Düz yatan bebek var mı? Benimki 14 günlük. Kafası dümdüz yatmaması normal mi yoksa yatabiliyolar mı? Ben hiç kafasını düz tutamıyprum bi sekil yamuklupu var sanki sizler nasıl yapıyosunuz
Agladikcada sakin kalabilmek cok zor sanki durdurmiycam sakinlesmeyecek diye korkuyorum umarim zaman gectikce düzene girerirz biraz daha doktor 40indan sonra geceleri 4 saate bir uyandirabilirsin istersen dedi bana tabi okadar uyursaİlk zamanlar ben de senin gibiydim haliyle Biz gergin olunca O da bizi istemiyor çok ağladığımı çok sinir krizi geçirme eşiğine geldiğimi bilirim sonra kendimi sakinleştirmeye başladım Çünkü onun sadece bana ihtiyacı var Ben sakin oldukça O da sakinleşmeye başladı
Mesela az önce altına aldım Uykudan uyandırıp altını değiştirirken o kadar çok ağladı ki Avaz Avaz tek istediği emmek altını değiştirmeme bile müsaade etmiyor o kadar ağlıyor
gece uyanıyorum o tam uyanmıyor ama yine de bir 15 dakika sonunda emmeye başlıyor ben ilk zaman 2 saatte bir kalkıyordum şimdi 3 saate kadar esniyorum