- 19 Aralık 2016
- 1.199
- 1.800
- 34
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #35.041
İlk dogumumda sezaryendi canım onunla alakası olduğunu hiç duymamıştımBebeklerinizin kilo alımları ve sağlıklı gelişimleri için tebrik ederim. Kalça ultrasonu neden çekiliyor.
Ben kalça ultrasonu çekilmeyecek diye biliyorum.. hastanedeki ilk gün bu konuşma geçmişti ve sezaryen ile doğum pozisyonu alan bebeklerde çekmiyoruz dediler diye hatırlıyorum. Ama iddia edemem.. o gün tam kendimde olduğumu sanmıyorum
Güzelim bunlar çok normal. Bence inan ki farkında değiller. Ben de bir kaç defa kendimi yetersiz hissettim eşim sayesinde ama söyleyince inan farkında değildi. O da yeni baba o da kendince bir şeyler düşünüyor..Ben kafam rahat olsun diye, kimseyi istemedim. Kocamın içine Maaşallah bir kaynana kaçmış. Sütümün gelip gelmediği bile daha belli değil, bebeğin aç olduğuna ikna edemedim. Dün kavga dövüş sonunda evladıma biraz mama verebildim.
Göğüsler zaten yara, süt olup olmadığı belli değil, bana çocuğa sadece mama verecekmişim gibi muamele yapıyor. Takımmışız da, kararları birlikte almalıymışız da. Gerçekten lohusa depresyonu diye birşey yok, anlayışı kıt insanlar var. Azıcık anneye bıraksalar dümeni, misler gibi yaşayıp gideceğiz aslında.
Göğüste süt bırakmayın mastit olursunuz ve çok ağrılı bir hastalık Allah vermesin.Çok bilmiş kocalar cidden lanet. Aynısı bende de var. Göğsümde süt birikiyor bebeğim tek meme emiyor diğer göğsümden süt akıyor sağma diyor yine de. Ağrı yapar diyorum dayan diyor tam cinnetlik. Doğum şeklime kadar karışmıştı
Gerçekten zor hele de lohusa kafayla. Allah yardımcımız olsun
Göğüs ucunu çıkarmak için tirle diye birşey var gerçi sütünüzü sağarken de göğüs ucunuzun çıkması gerek. Aynı yollardan geçtim emin olabilirsin artık göğsümden kan geliyordu süt sağarken o sütü içime sinmediğinden döküyordum dr verebilirsin dediği halde. Lansiloh vs kullan muhakkak ve ayva çekirdeğini suda bekletip jel haline gelince onu sürebilirsin yara iyileşmesi için çok iyi en fazla 1 ay böyle olacak, sonra sende o da alışacak benim bebeğim 15 gün sepsis olup yattığı için 2 ay sürmüştü ama sonrasında sütüm çok güzel geldi stresten ne kadar çabuk uzaklaşırsan o kadar çabuk toplanıyorsun. İki öğün belirle ve bence gün içinde olsun öyle ver diğer zamanlarda her ağladığında meme verebilirsin hem aç kalmadığına kani olursun hem de süt üretimin azalmaz ve gece mama vermediğin için bebeğin sindirim sıkıntısı yaşamaz. Evet biraz yıpratıcı bir süreç ama inan geçiyor gebe okulundaki hemşire bize hamile olmayan bir kadının bile düzenli emzirme yaparak sütünün geleceğini söylemişti. Etrafında destek alacağın kimseler varsa ben pes etmemeni öneririm, diğer türlü elbette seni kınayamam tek başına herşeye yetebilmek zor. Senin psikolojinde önemli sen iyi olmazsan bebeğinde iyi olmaz. Mama konusunda kendinizi kötü hissetmeyin elinizden geleni yaptıktan sonra eş desteğiniz yoksa kendinizi emzireceğim diye yıpratmak sadece size zarar yazıyor.Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Ama emziremiyorum maalesef. Zaten göğsümün ucu yok, ağzını tam açmadığı ve memenin ucunu ağzı ile kıstırdığı için başta zorlandık. Sonra da şekeri düşünce silikon ucun içine enjektör ile sıkarak mama vermeyi denedik ama yarısı dışarı aktı ve biz de biberona geçtik. Hastanedeki sağma makineleri ile süt 3. Gün nihayet gelmeye başladı ama eve geçip sağınca nedense hiç artmadı.. arada bir kaç defa silikon uçla emzirmeyi denedim ama hanım efendi hala ısırma peşinde. Bir de alıştı biberonun kolaylığına emmek, çabalamak zor geliyor..
aktar mutlaka vardır ama nerededir bilmiyorum. Ama süt arttırmak için bir ilaç içiyorum o anasonlu zaten. Rezene hiç içmedim. Olmadı ona başlayayım.. emzirme kısmındaki tavsiyeni nasıl uygularım bilmiyorum ama ona da bakacağım.. çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederimDaha önceki tecrübelerin sayesinde geçeceğini biliyorsun. Ağlamak rahatlatıyorsa en azından onunla teselli olmak lazım. Umarım kısa sürer ve bebeğini keyifle sağlıkla büyütürsün.
Kuzum benim bebeğim doğduğunda ilk üç dört dün idrarında kırmızılık vardı. Yetersiz beslenme dendi. Hastanenin verdiği emzirme eğitimi rehberinde de aynısı yazıyordu sonradan düzeldi. Mama 1 gece verdim sadece. Eonra sütüm yetmeye başladıKızlar 3. Gün bebeğin bezinde idrarında kırmızılık vardı yetersiz beslenme dendi dokyor mama önerdi yaşayan var mı bu durumu. Süt yetmiyo mu yani
İçmesi zor biraz ben tadını beğenmemiştim. Bestlak damla var işe yarıyor sütünüz artıyor hatta memeyi boşaltmazsanız mastit olursunuz sonraKızlar süt arttırmak için Malt içeceği deneyen var mı? E bebekte dikkatimi çekti
Yani dayanabiliyorsan ver ağzına memeyi yan yana yatın. Uyuyunca emzik koyup yerine memeyi çekebilirsin.Kızlar bebeğim meme dışında kesinlikle durmuyor kıpkırmızı olana kadar ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım göğüslerim yara içerisinde. Hiç uyumuyor da
Keşke ama gitmez aslaYa böyle faydadan çok zararı olacaksa gitmesi mümkün değil mi? Daha bir ay var diyorsun. Bu kadar huzursuz ve gerilimle bir ay geçirmek hiç kolay değil.
Hiç anlamıyorum ya.. evinde tv izlese o da rahat eder sen de
tavsiye veremiyorum çünkü ilk bebeğim ve bilmiyorum. Umarım bir an önce geçer canım.. üzülmekte haklısın ama istersen doktoruna ya da ebeye danış..
Ben içiyorum. Ama daha çok çay içiyorum. Onu da fazla içtiğim için açık içiyorum.. Hamileliğin son aylarında mide yanmasından pek içememiştim çay kahve şimdi geri döndüm
Ben ilk iki gün beslendiğini hiç sanmıyorum. Süt yoktu, silikon uç zordu, bebeğim ağzını düzgün açmıyor ve emmiyordu. İdrarda kırmızılık görmedik hiç ama sürekli kan şekeri kontrol ediliyordu. Bir kaç defa bu kez mama veriyoruz dediler ama şekeri iyi çıktığı için vermediler. En son 50 altına düşünce mama başladılar. Ben de pompa ile sağdım ama gerçekten çok az geliyordu..
Kızlar bebeğim meme dışında kesinlikle durmuyor kıpkırmızı olana kadar ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım göğüslerim yara içerisinde. Hiç uyumuyor da
Teşekkürler canım.. şöyle bir algım oluşmuş, kalça çıkığı doğum sırasında olur, sezaryen ile önce bebeğin kafası gelirse risk yoktur.. Ben yine bir sorayım olmazsa.. kafam hiç yerinde değildi dediğim gibiİlk dogumumda sezaryendi canım onunla alakası olduğunu hiç duymamıştımkalça cikikligi var mı yok mu diye bakılıyor. Allah korusun varsa ona göre tedavi uygulanıyor
Benim kızımda çok terliyor ozellikle emerken kafası anlı ışıl ışıl terliyorKızlar bebekleriniz terliyor mu? Benimkinin özellikle kafası çok terliyor
Yine sen kendi evindesin ilk çocukta ben zorla onlara götürüldüm tam doğum üstü kp evin mutfağını yıktı bir de evde 6 aydır kalan görümcem ve çocukları vardı. Evde soba yanıyor, bir o da hamam diğerleri buzhane, sonuçta oğlum sepsis oldu çocuğun göz bebekleri kayıyordu görümcemde hemşire olmasına rağmen ikna edip götüremiyorum hastaneye, eşim kendi evimizden işe gidip geliyor ben orada her gün telefonla karın çok bilmiş her şeye bir şey söylüyor diyorlar ama yüzüme birşey diyen yok ben de bilmediğim şeyi soruyorum tatmin edici cevap olmayınca internetde araştırıyorum hergün kavga ediyoruz telefonda en son randevu aldım ben gidicem dedim hemen yatış verdi dr zaten emziremiyordum bana sağ getir dediler 5 cc süt ancak çıkıyor. Neyse geldi geçti herşey 2. De istemediğim halde kv yanımıza geldi ve yine sütüm az geliyor bende 1 öğünde olsa mama vereyim dedim kv çıkıp demesin mi Ayşegül senin zaten sütün yok diğerinde de olmadıKeşke ama gitmez asla
Benimde topuk kanı vermeye gittim bebegim altı günlukken gözleri çapaklı gibi dedi hemşire emzirirken goz pınarlarını parmağinla nazice ov sonra kaşlarına dogru da ov geciyor tıkalı olabiliyormuş kocaman kocam cıkmıstı kızımınKızlar bebeğimin sağ gözünde çapak oluyor siliyorum tekrar oluyor başına gelen var mı ne yapmalıyım
Ah keşke o kadar dolsa göğüslerimİçmesi zor biraz ben tadını beğenmemiştim. Bestlak damla var işe yarıyor sütünüz artıyor hatta memeyi boşaltmazsanız mastit olursunuz sonra
Ben veriyorum canım yoksa göğüslerimi emzik yapıyor beyfendi güzel kurtarıcı oluyorKızlar aranızda emzik veren var mı memnun musunuz
Ben artık en son arka fonda beyaz gürültü emzik verip ana kucağında sallayarak çözüm buldum canımKızlar bebeğim meme dışında kesinlikle durmuyor kıpkırmızı olana kadar ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım göğüslerim yara içerisinde. Hiç uyumuyor da
100 ml hepsini iciyor mu ilk kez koycam ben 60 ml filan icer diye dusunuyodum 30günlukBenim bebeğim hepsini bitirdiği için hepsini koyuyorum poşete canım. 100-125 ml arası çıkıyor hemen hemen de bitiriyor zaten
Yetmiyor olabilir canım benim oğlumda da öyleydi kristal şeklindeydi mama başlamıştık. Mama önerdiyse doktor başla ama öncelik sütünü arttırmak olsun inşallah bir an önce gelir sütünKızlar 3. Gün bebeğin bezinde idrarında kırmızılık vardı yetersiz beslenme dendi dokyor mama önerdi yaşayan var mı bu durumu. Süt yetmiyo mu yani