- 4 Ocak 2017
- 3.852
- 4.485
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #35.061
Canım benim de 2 gündür azaldı sütüm dereotu yiyorum direk arttırıyor tahin helvası ve kimyonlu rezene çayı da içiyorum onların da faydası oluyorAh keşke o kadar dolsa göğüslerimHumana çaya başladım dün bakalım etkisi olacak mı,malt ürünler çok güzel süt yapıyormuş ama göbek yaptığından şikayetçi olanlar da var
benimde göğsümden akıyor sürekli bebişimde 5 dakika anca duruyor memede birden içip doyuyor mu anlamadım olabilir mi acaba diye düşündümEmerken hissediliyor canım çekince boğazına kaçıyor ve emmek istemiyor, ayrıca ucunu sıkınca fışkırıyor damla damla gelmiyor
Cok haklısın zaten ilgilenmeseler daha cok gıcık olurduk :)Güzelim bunlar çok normal. Bence inan ki farkında değiller. Ben de bir kaç defa kendimi yetersiz hissettim eşim sayesinde ama söyleyince inan farkında değildi. O da yeni baba o da kendince bir şeyler düşünüyor..
bir de şöyle bir şey yaşadım. Ben bir şey yapacağım izin vermiyor mesela kardeşinin kızı var 2,5 yaşında onunla konuşuyor bebeğin sıkıntısını bunu yapacakmışız diye bana gelip benim söylediğimi söylüyordu. Ama ayakları yere basmıyor.. farkıda değil. Beni reddederken de bir şey bildiğinden değil çocuğu inciteceğimden korktuğu için yapıyordu.. e ben de bir şey bilmiyordum. Kısa kaoslar oldu yani.. Görümcemle aram çok iyi yoksa bu davranışlarla kavga ederdik herhalde
Ama her gün daha iyi oluyor. Bir yol buluyorsunuz.. ortak bir hayat kuracaksınız ve ikiniz de daha iyi olduğunuz yönlerinizi görecek ona göre bebek bakımını bölüşeceksiniz.. kızınız da size yardım edecek, bazı şeyleri babası ile bazı şeyleri seninle yapmak daha keyifli gelecek ona.. sadece biraz zaman lazım.
Canim bzim cocuk doktorumuz prosedur geregi 1.ayda her bebege çekiliyor dedi kontrol amacli kiz kardesime de çekilmisti 20 sene once hatirliyorumBebeklerinizin kilo alımları ve sağlıklı gelişimleri için tebrik ederim. Kalça ultrasonu neden çekiliyor.
Ben kalça ultrasonu çekilmeyecek diye biliyorum.. hastanedeki ilk gün bu konuşma geçmişti ve sezaryen ile doğum pozisyonu alan bebeklerde çekmiyoruz dediler diye hatırlıyorum. Ama iddia edemem.. o gün tam kendimde olduğumu sanmıyorum
Ben onuda denedim.bende inanilmaz gaz yapti biraktim o gece cocugada gecti heralde sabaha kadar agladiKızlar süt arttırmak için Malt içeceği deneyen var mı? E bebekte dikkatimi çekti
Benimki bitiriyor canım hepsini100 ml hepsini iciyor mu ilk kez koycam ben 60 ml filan icer diye dusunuyodum 30günluk
Ben e bebekten almıştım doğum yaptığım gün ve sonraki gün içtim. Mavisi stevialı daha güzel. Ama süt yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum.Kızlar süt arttırmak için Malt içeceği deneyen var mı? E bebekte dikkatimi çekti
Ben de mochiden çok memnunum hep kullanıyorum en azından diğer memeden akan sütleri topluyor hem boşa gitmiyo hem de ıslanmamış oluyosunuz. Kesinlikle verim aldığom ürünlerdenKızlar tek göğsü emzirirken ötekinden akan süt için mochi yi öneririmbirini emerken ötekine takıyorum hem sagilmis oluyor sonraki öğüne hem de akan süt boşa gitmiyor, tabi her zaman o kadar süt olmuyor da biriktiriyorum buzdolabında, iki göğüsten de emecek aya geldiklerinde zaten gerek kalmıyor ama ilk aylar için ben faydasını görüyorum, sertleşme hissedince takıyorum o kendi kendine sagilirken kahvaltı filan yaptım hatta bugün
canım hangi marka aldın ben de düşünüyırum daha almadımKızlar korse takmaya bugün başladım ama geç mi kaldım sizce ?
canım hangi marka aldın ben de düşünüyırum daha almadım
Ben de bundan aldım çıkardım bende içindeki demirleri batıyordubaruccafashion Lohusa Bel Korse Zayıflama Sıkılaştırma Korsesi Bel Eğitmeni Zayıflatma Kemeri Şekillendirme Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
Şunu aldım ama demirleri vardı içinde onları çıkardım çok rahatsız ediciydi
Bugün 2. Dozunu yaptık sağlık ocağında canım2.dozunu 1ay sonunda yapilan saglik ocaklarinda yok özel hastanede varmis ams ücretlimi acaba
Ne kadar çıkarsa koyup atıyorum canımArladaslar sagdiginiz sutleri buzluga birer içimlik mi koyuyorsunuz tüm poseti dolduruyor musunuz
Benimki emzik tutmuyor iki kere çekip süt gelmediğini görünce atıyor nasıl alıştıracam bilmiyorumBen veriyorum canım yoksa göğüslerimi emzik yapıyor beyfendi güzel kurtarıcı oluyor
Ben artık en son arka fonda beyaz gürültü emzik verip ana kucağında sallayarak çözüm buldum canım
İşe yarıyor mu peki ?Ben de bundan aldım çıkardım bende içindeki demirleri batıyordu
Senin dediğinde mantıklı düşününce ama prosedür olarak kalmış olabilir. Ultrason sonuçta sıkıntısız bisey ve uzun sürmüyorTeşekkürler canım.. şöyle bir algım oluşmuş, kalça çıkığı doğum sırasında olur, sezaryen ile önce bebeğin kafası gelirse risk yoktur.. Ben yine bir sorayım olmazsa.. kafam hiç yerinde değildi dediğim gibi
Memeyi bırakırken ağlıyor mu? Emerken kızıyor mu? Benim kız bunları yapıyor meselabenimde göğsümden akıyor sürekli bebişimde 5 dakika anca duruyor memede birden içip doyuyor mu anlamadım olabilir mi acaba diye düşündüm
Neymiş canım o toplatılan tetanoz aşıları ben duymadım nolmuşKızlar tüm aşıları yaptıracak mısınız? 2. Ay aşısını 3 tane yapıyorlarmış ateş vs yapıyormuş verem aşısı. Gerek var mı verem açısına ya bugün aşı olurken çok ağladı içim gitti. Her aşıyı yaptırmak gerekiyor mu yoksa seçebiliyor muyuz? Toplatılan tetanoz aşılarını duyunca hiç güvenim kalmadı bu aşı olaylarına
Çok çok teşekkür ederim. Ben bir kaç ay sonra işe döneceğim için zaten sağacağım, zaten biberon ile içecek diye öyle başlamasına çok takılmadım. Dediğin gibi sağdıkça uç çıktı ama öncesinde ısırdığı için herkeste olduğu gibi bende de yara oldu. Ağlaya ağlaya sağıyordum ilk başlarda. Ama düzelince tekrar emzirmeye de cesaretim olmadı. Arada deniyorum.. emzirme hemşiresi var destek alabileceğim ama ben çok emin değilim aynı şeyler olacak diye. Bunu bir çok insanın yaşadığını biliyorum, herkesin tölere etme miktarı biçimi farklı olabiliyor onu da biliyorum. Normalde göğüs ucuna dokunabilen bir insan bile değildim. Ama anne olunca ancak sağabilecek kadar geliştirebildim bu yönümü. Anne sütünün önemi tartışılmaz. Ben de kızım için elimden geleni yapıyorum ama eğer biterse ve mama ile beslenirse de sağlıklı, huzurlu olduktan sonra çok sorun değil. Bakış açım aslında bu.. süt geldi gelmedi stresim de mama başladıkları zaman bitti aslında. Çünkü beslenmeye, kilo almaya başlaması beni rahatlattı.Göğüste süt bırakmayın mastit olursunuz ve çok ağrılı bir hastalık Allah vermesin.
Göğüs ucunu çıkarmak için tirle diye birşey var gerçi sütünüzü sağarken de göğüs ucunuzun çıkması gerek. Aynı yollardan geçtim emin olabilirsin artık göğsümden kan geliyordu süt sağarken o sütü içime sinmediğinden döküyordum dr verebilirsin dediği halde. Lansiloh vs kullan muhakkak ve ayva çekirdeğini suda bekletip jel haline gelince onu sürebilirsin yara iyileşmesi için çok iyi en fazla 1 ay böyle olacak, sonra sende o da alışacak benim bebeğim 15 gün sepsis olup yattığı için 2 ay sürmüştü ama sonrasında sütüm çok güzel geldi stresten ne kadar çabuk uzaklaşırsan o kadar çabuk toplanıyorsun. İki öğün belirle ve bence gün içinde olsun öyle ver diğer zamanlarda her ağladığında meme verebilirsin hem aç kalmadığına kani olursun hem de süt üretimin azalmaz ve gece mama vermediğin için bebeğin sindirim sıkıntısı yaşamaz. Evet biraz yıpratıcı bir süreç ama inan geçiyor gebe okulundaki hemşire bize hamile olmayan bir kadının bile düzenli emzirme yaparak sütünün geleceğini söylemişti. Etrafında destek alacağın kimseler varsa ben pes etmemeni öneririm, diğer türlü elbette seni kınayamam tek başına herşeye yetebilmek zor. Senin psikolojinde önemli sen iyi olmazsan bebeğinde iyi olmaz. Mama konusunda kendinizi kötü hissetmeyin elinizden geleni yaptıktan sonra eş desteğiniz yoksa kendinizi emzireceğim diye yıpratmak sadece size zarar yazıyor.
Yok kuzum sakin ya hemen uyuyo memede yada bırakıp yüzüme bakiyoMemeyi bırakırken ağlıyor mu? Emerken kızıyor mu? Benim kız bunları yapıyor mesela