- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #32.881
amniyon sıvı kalmış olabilir kulağının üstüne yatır arada yüzüstü bi sonrakine geçer inşYaa canım inş biri geçti sese de arada tepki veriyor ben öğretmenim çocuklar sesiz olsun diye masaya vuruyordum ona bile anne karnında tepki
Bende aynı dertten muzdaripim selizay. 15 dk civarı emiyor. Biberon vermemk için direndim ama son 2 gündür kendi ellerini emmeye başlayınca duymadığını düşündüm ve biberon veriyorum. Emdiği kadar emziriyorum sonra biberon. Zor süreçlerKızlar bebek şırınga ve parmağı lök lök emiyor, ama memeyi asla tutmuyor. Artık canıma tak etti, gittim meme ucu aldım silikon onu emdi. Hiç biberon vs kullanmadık halbuki, ama meme ucum olduğu halde tutmak istemiyor. Şimdi silikonlu taktım ama şöyle bir durum var, şırıngada kaç ml içtiğini biliyordum, bu şekilde ne içtiğini anlamıyorum. Ayrıca sürekli uyuyan bir bebek olduğu için Acıkınca ağlamıyor da. Ne yapmalıyım bilemedim doyuyor mu doymuyor mu anlamıyorum
Benşm bebeğim prematüre ben emzirdikten sonra eğer hala aç ise 20-30 cc kadar emiyor fazlasını emmiyor.Güzel anneler biz de hem meme hem mama desteği ile devam ediyoruz ama ne kadar emdiğini bilmediğim için mamayı bebeğimin meme sonrası ağlama durumuna göre veriyorum. Gün içinde not da almaya başladım bununla ilgili ama çok değişken seyrediyor. Mamanın üstünde ilk 2 haftada 60 ml den 8 biberona kadar verebileceğimiz yazıyor. Bebeğinize Günde kaç ml mama veriyorsunuz?
Altını açıp uğraşıyorum anca öyle uyanıyor. 60 cc yi bitiriyor benimkiBana doktor 30 cc dedi bebek daha küçük üzerlerinde de 30 CC diye yaziyor.siz 60 cc verince uyandırabilir musunuz iki saatte bir ?
Canım ben daha doğum yapmadım son on gündür acayip kabızdım, hemoroidimi kötü yaptı. Doktorum magnezi kalsine idi sanırım bir toz verdi. Günde bir ölçek suya karıştırıp yanında bol su ile içiyorsun. Bana çok iyi geldi. İstersen doktoruna bir sor. Bu arada doğumdan sonra kabızlık normalmişKızlar hastaneden çıktığımda böyle değildim inanılmaz bir kabızlık var. Demir hapını da bıraktım hatta bu yüzden ama düzelmedi. Neden olabilir hergün kayısı suyu da içiyorum
4 satte bir bez değişiyorum. Ama aşırı kaka yok, bezde biraz bulaşık oluyor. Normal mi acabaCanım her sabah önce kendini tart sonra onu tartsan her gün belirli bir kıyafetle? Sağlık ocağına yine gidin tabii ki , belki bu da bir fikir verir
Kakası çişi ne durumda ?
Doyduğunu anlamak için 5 kez çişli bez değiştirmek gerekir diyor doktorlar4 satte bir bez değişiyorum. Ama aşırı kaka yok, bezde biraz bulaşık oluyor. Normal mi acaba
Mama almadığı için daha az kaka yapması normal diye okumuştum , mama yiyen bebekler daha katı ve çok yapıyormuş. Günde 6 defa da hiç fena değil sanki4 satte bir bez değişiyorum. Ama aşırı kaka yok, bezde biraz bulaşık oluyor. Normal mi acaba
Canım bir süre şampuan, duş jeli, parfüm, krem vs kullanma, bir de öyle dene bakalım.Kızlar bebek şırınga ve parmağı lök lök emiyor, ama memeyi asla tutmuyor. Artık canıma tak etti, gittim meme ucu aldım silikon onu emdi. Hiç biberon vs kullanmadık halbuki, ama meme ucum olduğu halde tutmak istemiyor. Şimdi silikonlu taktım ama şöyle bir durum var, şırıngada kaç ml içtiğini biliyordum, bu şekilde ne içtiğini anlamıyorum. Ayrıca sürekli uyuyan bir bebek olduğu için Acıkınca ağlamıyor da. Ne yapmalıyım bilemedim doyuyor mu doymuyor mu anlamıyorum
Tecrübemden yola çıkarak söylüyorum, hiçbir bilimsel dayanağım yokKızlar masitit olmamak için ne yapmak lazım? Bebe boşaltamıyo memeyi. Emmeden sonra tamamen sağmak mı? Yoksa iyice sertleştiiğinde sağmak mı?
Benim az bir ödemim var canım . Doktor cok yatma yürüyüş yap ama cok uzun olmasın dedi, cok uzun ayakta da kalma , Bacakları yukarı doğru uzat dedi. Varis çorabını zaten biliyorsunkızlar benim üst bacağımda aşıeı derece ödem var ya lastikle sıkmışım da kan gitmiyo gibi böyle bi sey yaşayan var mı çözüm var mı artık iki üç iş yapmak bile işkence oldu bu nedir allah aşkına acaba başka sorunum mı var korkmaya başladım
Gaziye randevu alarak mı gidiyoruz canım emzirme destek birimine ilk kez senden duydum çok teşekkürelr bilgilendirme içinBirde benim oğlumda silikon meme ucu kullanmıştım ama onda da emmemişti.yani şöyle çekiyordu birkaç kere ama süt hemen gelmediği için silikonla meme ucu arasında birkaç cm boşluk oluyor.süt memeden çıkıp silikon uca gelene kadar benimki darlanıp bırakıyordu.istiyordu ki hemen ağzına gelsin.sizde iyi silikon uçla emiyorlarmış.birde bazı hastanelerde emzirme destek birimleri var onlara gidebilirsiniz mesela Ankara’da gazi hastanesinde varmış.emmezse ben ordan destek alacağım çünkü bende göğüs ucu belirsiz.oğlum tutamamıştı
Varis çorabını simdiden kullanmaya başladın mı canım sen? Ben onu sizden öğrendim. Doktora sordum gerek yok dedi öyle olunca almadım ama bu durumu kurtarıyosa yarın direkt alırım yani. Görüntüde benim de az ama hissettiğim aşırı çok. Bi de mecbur her işimi tek başıma yapıyorum maalesef sürekli ayakta kalıyorum pek yardım edenim yok bu yüzden oluyo heralde benimBenim az bir ödemim var canım . Doktor cok yatma yürüyüş yap ama cok uzun olmasın dedi, cok uzun ayakta da kalma , Bacakları yukarı doğru uzat dedi. Varis çorabını zaten biliyorsun
15 er dakika sağ cnm emzirdikten sonraKızlar masitit olmamak için ne yapmak lazım? Bebe boşaltamıyo memeyi. Emmeden sonra tamamen sağmak mı? Yoksa iyice sertleştiiğinde sağmak mı?
Ula 20şer dakika çocuğu emzir, sonra 15er dakka sağ derken dev bi meme olacam sadece15 er dakika sağ cnm emzirdikten sonra
Bır tek altı saatlık bir tren yolculuğumda taktım canım cok ödem olmadığı için ama ameliyat sonrası düzenli kullanmayı düşünüyorum.daha fazla bacaklarımın Su toplanmaması için.Varis çorabını simdiden kullanmaya başladın mı canım sen? Ben onu sizden öğrendim. Doktora sordum gerek yok dedi öyle olunca almadım ama bu durumu kurtarıyosa yarın direkt alırım yani. Görüntüde benim de az ama hissettiğim aşırı çok. Bi de mecbur her işimi tek başıma yapıyorum maalesef sürekli ayakta kalıyorum pek yardım edenim yok bu yüzden oluyo heralde benim
Canım benimki de ikinci gün sağ kulaktan geçti soldan geçemedi aynı sekilde sıvı kalmıştır kulağında dediler. İnan sen yazana kadar aklımdan çıkmış bile o kadar kafaya takmadım. Doktoruma sordum hatta o gün daha çok erken işitme testi için aileler gidip geri getirmediği için erkenden yapılıyor sıkıntı yoktur dedi. Ve bunlar beyinden çıkan tek sinirdir biri duyuyor biri duymuyor çok rastlanmaz dedi.Kızlar ben doğum yaptım sezeryan oldum ertesi gğn bebeğin işitme testi vardı bir tane geçti diğerinden kaldı
Şuan morelim çok bozuk doktorda çok normal su kalmıştır biri geçti zaten dedi ama çok üzülüyorum sütümü de etkiliyor sanırım hiç başına böyle birşey gelen oldu mu yA da duyan çevrede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?