• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar ben doğum yaptım sezeryan oldum ertesi gğn bebeğin işitme testi vardı bir tane geçti diğerinden kaldı
Şuan morelim çok bozuk doktorda çok normal su kalmıştır biri geçti zaten dedi ama çok üzülüyorum sütümü de etkiliyor sanırım hiç başına böyle birşey gelen oldu mu yA da duyan çevrede
Biz de ilk gün kalmıştık 2.gun gectik sakin kafaya takma aşırı doğal bisy

Allah korumuş. Çok şükür sağlıkla kavuştun evladına, gözün aydın olsun canım 🤗

Canım para hangi kuruma yatmış?Ptt mi, banka mı? Aldığın brüt ücretin kaçta kaçı yatmış?
Benim banka kayıtlıydı sgk da oraya yatmış. Tam 1 aylık yatmamış ilk yatan 20 günlük 2/3 ne yakın
Kızlar ben doğum yaptım sezeryan oldum ertesi gğn bebeğin işitme testi vardı bir tane geçti diğerinden kaldı
Şuan morelim çok bozuk doktorda çok normal su kalmıştır biri geçti zaten dedi ama çok üzülüyorum sütümü de etkiliyor sanırım hiç başına böyle birşey gelen oldu mu yA da duyan çevrede
Canım ilk testlerde hep öyle çıkıyor kafana takma ikinci de normal oluyor doktorun dediği gibi sudan dolayı

Günaydın güzel anneler 😊yarin doguma giriyorum acayip duygular icindeyim gece uyuyamiyorum uyudugumda da bebek emzirme dogum ruyalari goruyorum hayirlisyla bi doguraydik iyidi🙄😀stres endise heyecan kaygi hepsi bir arada😔😀😂
Canımm ben de yarın sabah 7 buçukta yayış yapıcam ne hissedeceğimi bilemiyorum acayip bi durumdayım 😱

Benim kizimdada oldu canim canini skpta gunlerini zehir etme lutfen.Benim kizimdada oyle oldu doktor suan su vardir dedi biraz gecsin yine bakalim dedi sonra baktiginzda gecti cok sukur seninkide gecer Allahin izniyle

Kızlar bebek şırınga ve parmağı lök lök emiyor, ama memeyi asla tutmuyor. Artık canıma tak etti, gittim meme ucu aldım silikon onu emdi. Hiç biberon vs kullanmadık halbuki, ama meme ucum olduğu halde tutmak istemiyor. Şimdi silikonlu taktım ama şöyle bir durum var, şırıngada kaç ml içtiğini biliyordum, bu şekilde ne içtiğini anlamıyorum. Ayrıca sürekli uyuyan bir bebek olduğu için Acıkınca ağlamıyor da. Ne yapmalıyım bilemedim doyuyor mu doymuyor mu anlamıyorum

Sütünü sağan arkadaşlarım bir sağımda ne kadar süt alabiliyorsunuz. Ben mama destekli gidiyorum bikaç gündür sütümün arttığını hissediyordum bugün iki kez sağdım ama yeterli gelir mi bilemiyorum mamayı bırakıcam ona göre de

Kızlar bebek şırınga ve parmağı lök lök emiyor, ama memeyi asla tutmuyor. Artık canıma tak etti, gittim meme ucu aldım silikon onu emdi. Hiç biberon vs kullanmadık halbuki, ama meme ucum olduğu halde tutmak istemiyor. Şimdi silikonlu taktım ama şöyle bir durum var, şırıngada kaç ml içtiğini biliyordum, bu şekilde ne içtiğini anlamıyorum. Ayrıca sürekli uyuyan bir bebek olduğu için Acıkınca ağlamıyor da. Ne yapmalıyım bilemedim doyuyor mu doymuyor mu anlamıyorum
Ahh ne kadar da aynı dertten muzdaribiz. Memeyi tutuyoruz onda sıkıntı yok ama ne kadar emiyor anlayamıyorum o yüzden mama da veriyorum her emzirme sonrası

Onu doktor kontrollerinde kilo takibiyle anlayabilirsin canım.birde doymasa ağlar zaten.ben doymuyordur diye mama da veriyordum doktor mamayı keserek denedi.1 ay sonra kontrolde kilo alımı devam edince doyuyor mamaya gerek yok diye kesmişti

Birde benim oğlumda silikon meme ucu kullanmıştım ama onda da emmemişti.yani şöyle çekiyordu birkaç kere ama süt hemen gelmediği için silikonla meme ucu arasında birkaç cm boşluk oluyor.süt memeden çıkıp silikon uca gelene kadar benimki darlanıp bırakıyordu.istiyordu ki hemen ağzına gelsin.sizde iyi silikon uçla emiyorlarmış.birde bazı hastanelerde emzirme destek birimleri var onlara gidebilirsiniz mesela Ankara’da gazi hastanesinde varmış.emmezse ben ordan destek alacağım çünkü bende göğüs ucu belirsiz.oğlum tutamamıştı

Onu doktor kontrollerinde kilo takibiyle anlayabilirsin canım.birde doymasa ağlar zaten.ben doymuyordur diye mama da veriyordum doktor mamayı keserek denedi.1 ay sonra kontrolde kilo alımı devam edince doyuyor mamaya gerek yok diye kesmişti
Benimki zaten aşırı minik olduğu için aç bırakmak korkutuyor. 3 günde bir sağlık ocağına götürüp tarttırmak lazım

Güzel anneler biz de hem meme hem mama desteği ile devam ediyoruz ama ne kadar emdiğini bilmediğim için mamayı bebeğimin meme sonrası ağlama durumuna göre veriyorum. Gün içinde not da almaya başladım bununla ilgili ama çok değişken seyrediyor. Mamanın üstünde ilk 2 haftada 60 ml den 8 biberona kadar verebileceğimiz yazıyor. Bebeğinize Günde kaç ml mama veriyorsunuz?

Güzel anneler biz de hem meme hem mama desteği ile devam ediyoruz ama ne kadar emdiğini bilmediğim için mamayı bebeğimin meme sonrası ağlama durumuna göre veriyorum. Gün içinde not da almaya başladım bununla ilgili ama çok değişken seyrediyor. Mamanın üstünde ilk 2 haftada 60 ml den 8 biberona kadar verebileceğimiz yazıyor. Bebeğinize Günde kaç ml mama veriyorsunuz?
Gündüzleri 2 saatte bir memeden hemen sonra 60 cc geceleri de 3 saatte bir memeden hemen sonra 60 cc veriyorum ben canım

Benimki zaten aşırı minik olduğu için aç bırakmak korkutuyor. 3 günde bir sağlık ocağına götürüp tarttırmak lazım
Canım her sabah önce kendini tart sonra onu tartsan her gün belirli bir kıyafetle? Sağlık ocağına yine gidin tabii ki , belki bu da bir fikir verir

Kakası çişi ne durumda ?

Back