- 6 Şubat 2022
- 1.520
- 2.916
- 63
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #32.281
Sağlıkla büyüsün inşallah canım sana da geçmiş olsunİyi akşamlar kızlar doğurdum39+3 te dün yani genel anestezi altında olmak zorunda kaldim hem bebiş sandığımızdan çok iri çıktı hemde iri olduğu için ameliyatta biraz sorun çıkmış 4kg 52 cm olarak aldım kollarıma hikayeme başlayacağım ama benim hikaye biraz korkunclu burdan sonra okumak istemeyen okumasın diyerek başlıyorum.
Dün planlanan tarihte ve saatte hastanedeydim. Her şey çok güzeldi güle oynaya oğlumu kucağıma almayi bekliyordum. Spinal sezeryan olacağım sanarken görüştüğüm aneztezi doktoru kağıda genel anestezi yazmış takipli olduğun doktorla konuşup değiştirebilirsin doğum seklini demisti. Bende kanda bir takım hastalık buldukları için ve bebek iri olduğu için spinali yerine genel anestezi yaptılar. Saat 3 te ameliyat masasına yattım 4.30 gibi dehşet bir açıyla ağlaya ağlaya çıktım odaya eşim korkup doktorun yanına gitmiş o anları kesik kesik sahneler halinde hatırlıyorum. Günün Sabahında ve 4 u akşamında yediklerimin hepsini kustugum için aç kaldım ama ağrının yanında açlığım bir hicti. Kardeşlerimi annemi falan çok korkuttum. Ağrı kesici ile biraz açım dindi uyanır uyanmaz hemen oğlumu emzirdim çok şükürkendisi anasına hiç nenzemedigi için biraz kirilsamda çok tatlı birşey teyzeleri. Saat 10 da çorba ve komposto içtim 11 de eşimle yurudum bu da çok agriliydi kolidorda yürürken küçük bey ağladı diye hemen koştum.
Şuan çok ağrım vargazimi atamadim sonda olayida o kadar korkunç değilmiş bu arada buda benim doğum hikayem olsun benim bebek iri olduğu için birde kan hastagim olduğu için korkunçtu ama unutmayın sizinkiyle benim hikayem benzeyecek diye birşey yok benim hikayem asla sizleri korkutmasın. Sevgilerimizle
Bizim ilk doğduğunda 6 çıktı birkaç gün sonra 12 oldu ama doktor daha yükselmez ilaca gerek yok demiştiBebeği sarılık olanlar durumlarının nedir? Bizim pazar12.5 çıktı. Bugün doktordayiz bekliyoruz. İnşallah yukselmemistit
Benim kız 30-45 dk emiyo genelde, bazen biraz daha fazla emebiliyo ama yavaş yavaş keyfi emiyor o yüzden uzun sürüyor. Gündüzleri sık emiyor 45 dk sonra tekrardan istediği oluyor beklemiyor 2 saati çoğu zaman ama gece eğer uyuyorsa artık 3 ssstte emziriyorum hep 2.5 yapıyordum yeni 3e çıkardım gündüz çok emdiği için. Önceleri sagiyordum ama şimdi o kadar sertleşme olmuyor sagmiyorum o yüzden. Bazen tek meme emiyor, öyle olunca diğer postada ötekini veriyorumKızlar emzirme süreniz nedir? Biz her beslenmede tek memeyi 15 dk emiyoruz sonra çekiyor kendini. 3 saate yakın acıkmıyor. Nadir de olsa 20 dk olabiliyor bazen. Bir de her emzirme sonrası sağım yapıor musunuz ? Göğüsler sertleşiyor emdikten belli bir süre sonra
Teşekkür ederim sanırım bizim oğlan rahatına düşkün suni sancı ile deneyeceğiz pazartesine kadar gelmezse ama çoğu okuduğum yerde suni sancınin sonu sezeryanla bitmişTam olarak lohusasın, ekstra bir durum yok. 2 3 hafta idare edeceksin :)
Sezeryan sırasında neden panıkledın
ilk doğumunda suni sancı almıştım, çok rahat ve güzel bir doğumdu. 1 saat falan aktıf olarak sancılsndım 3. Ikınmada doğurdum. Arkadaşım 24 saat suni sancı aldı en sonunda ilerlemedi doğum ve sezeryana alındı. Yani kişiden kişiye değişen bi durum. Yaşamadan bilemezsin. Kolaylıklar dinliyorum.
Al bendende okadr.Son günlerKızlar doğuma as kaldıkça tüm duygular aynı anda hücum ediyor bana
Geceleri tavana bakıp düşünme evresine geçiyorum
Annelik nasıl olacak
Minnacık bebeğe nasıl bakacağım
Hastanede hemen emzirebilecekmiyim
Evde nasıl bir hayat bizi bekliyor
Eşimle bu son başbaşa günlerimiz, acaba sonrası nasıl olacak?
Uykusuzluk nasıl olacak
Hormonlardanmıdır nedir hiç normal değilim
Sizde de varmı bu düşünceler
Bebegin kaç günlük? Biz 2.geceden beri aynı durumdayız, emiyor altına yapıyor altını değiştiriyorum emmek istiyor şeklinde kısır döngüye giriyoruz geceleri, cuma günü doktor kontrolumuz vardı bu durumu söylediğimde doktor çok güzel çok güzel deyip durdu, bende artık takmayı bıraktım olması gereken bu demekki dedim. Tek endişem bu kadar kaka yapmaya nasıl kilo alacak bilmem
Bebegim 7gunluk daha 2 gundur böyle simdi sabahta aynisi emiyor gaz ya cikariyor ya cikarmiyor yataga koyuyorum 10dk gecmiyor uyanuyoe yine aynisi bizimde doktor kontrolimuz vardi neo colic diye bi surup verdi doktor gaz icin bi faydasi olur mu bilmem cok normal 30 gun sanada onada uyku yok bebek bu dediBebegin kaç günlük? Biz 2.geceden beri aynı durumdayız, emiyor altına yapıyor altını değiştiriyorum emmek istiyor şeklinde kısır döngüye giriyoruz geceleri, cuma günü doktor kontrolumuz vardı bu durumu söylediğimde doktor çok güzel çok güzel deyip durdu, bende artık takmayı bıraktım olması gereken bu demekki dedim. Tek endişem bu kadar kaka yapmaya nasıl kilo alacak bilmem
Cuma günü doktor kontrolumuz vardı, ilk kızımda biogaia kullanmıştım ama geç başlamıştım, bunda kullanmak için fikir sordum. Piyasada 120 çeşit gaz damlası var ve çoğu bir işe yaramıyor, yarayanlarda anlık etki, ben o yüzden gaz damlası onermiyorum dedi. Biogaia probiyotik olduğu için şiddetle öneriyorum 15 günlük başlayalım, mutlu bagirsaklar mutlu bebekler dedisende bir doktorunla görüş istersen. 1 numaram kolikti ve biogaia ile çözüm bulduk. Sadece dikkat etmen gereken hergun aynı saatte vermen ve ilk 15 gün bi etki beklememen, 15.gun bıçak keser gibi kesmişti bizim sorunumuzu
Benim oglum kendisi memeyi birakmiyor ve hemen memede uyuyakaliyor 25 30dk sonra filan cekiyorum artik bende uyurken emebiliyormu onuda bilmiyorumKızlar emzirme süreniz nedir? Biz her beslenmede tek memeyi 15 dk emiyoruz sonra çekiyor kendini. 3 saate yakın acıkmıyor. Nadir de olsa 20 dk olabiliyor bazen. Bir de her emzirme sonrası sağım yapıor musunuz ? Göğüsler sertleşiyor emdikten belli bir süre sonra
Acilmana baktilar mi durur İnsallah canimKızlar kontrole geldim.düzenli sancı çıktı.doktor kontrol amaçlı yatış verdi takip ediyorlar.nst de sancılar 40 lara çıkıyor ama düzenli.önceden de sezeryan olduğum için sancıların dikişlere zarar vermesinden korkuyor.ben hiçbişey hissetmiyorum.ciğer geliştirici yaptılar serum taktılar birde fitil verdiler.1 hafta daha durur inşallah.şuan 36+1 iz
Kötü tecrübeler yaşamışsın canım haklısın.Dogumum plansız bir gün de hiç gitmediğim bir hastanede oldu. Araştırma hastanesiydi ekip çok kötüydü bir çoğunun ilk deneyimiydi. Başımda sürekli yapabilir misin vs diye konuştular birbirlerinin fotoğraflarını falan çektiler. Ben çok fazla hissettim cekistirmeleri . Bütün bunlar birleşince panik oldum
Hiç kendini kötüye hazırlama. Suni sancı dedikleri vücudumuzun kendi halinde salgılsyacsgı hormonu dışardan almak. Yani kendi haline de kalsan o doğum sezeryana gidecekse gidecektir, suni sancı yüzünden değil. İnşallahl kolay bir doğum gerçekleştirirsin. Ben 2.yi normal doğrabilseydim havada kabul ederdim suni sancıyı. Süreci uzatmanın ne alemı var :)Teşekkür ederim sanırım bizim oğlan rahatına düşkün suni sancı ile deneyeceğiz pazartesine kadar gelmezse ama çoğu okuduğum yerde suni sancınin sonu sezeryanla bitmiş
Mrblar canm,senin bebek oldumu ,ayniydik senleSağlıkla büyüsün canımbana da en son görüşmede 2. Topuk kanı için gel dedi ebe ama bilemedim hiç
Yok canım daha olmadı perşembe günü sezeryanla olacak sen ne yapacaksın normal mi bekliyorsunuzMrblar canm,senin bebek oldumu ,ayniydik senle
Canım pozitif gibi duruyor bende böyle öğrenmiştim kan vermeye git istersenArkadaşlarım resmi yorumlar mısınız acil tşk
Regli tarihimi beklemek istedim normalde bugün duCanım pozitif gibi duruyor bende böyle öğrenmiştim kan vermeye git istersen
Sizin herşey yolunda mı inşallah hayırlı olsunCanım pozitif gibi duruyor bende böyle öğrenmiştim kan vermeye git istersen
PozitifArkadaşlarım resmi yorumlar mısınız acil tşk
Bende 15 dk civarı aktif emiyor sonra uyuyor uyuyunca da ağzından çıkarıyor. Bugün saatlerce ağladım yetemiyorum doyuramıyorum diye. Bir de direk tutmuyor silikon göğüs ucu olmadan.Benim oglum kendisi memeyi birakmiyor ve hemen memede uyuyakaliyor 25 30dk sonra filan cekiyorum artik bende uyurken emebiliyormu onuda bilmiyorum
Saglikla kavuş insallah canm,benim 36+5 ti bugünYok canım daha olmadı perşembe günü sezeryanla olacak sen ne yapacaksın normal mi bekliyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?