• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Tam olarak lohusasın, ekstra bir durum yok. 2 3 hafta idare edeceksin :)

Sezeryan sırasında neden panıkledın

ilk doğumunda suni sancı almıştım, çok rahat ve güzel bir doğumdu. 1 saat falan aktıf olarak sancılsndım 3. Ikınmada doğurdum. Arkadaşım 24 saat suni sancı aldı en sonunda ilerlemedi doğum ve sezeryana alındı. Yani kişiden kişiye değişen bi durum. Yaşamadan bilemezsin. Kolaylıklar dinliyorum.
Dogumum plansız bir gün de hiç gitmediğim bir hastanede oldu. Araştırma hastanesiydi ekip çok kötüydü bir çoğunun ilk deneyimiydi. Başımda sürekli yapabilir misin vs diye konuştular birbirlerinin fotoğraflarını falan çektiler. Ben çok fazla hissettim cekistirmeleri . Bütün bunlar birleşince panik oldum

Merhaba arkadaslar 2gündur oglum aksam bir uyaniyor saatlerce uykuya dalamiyor emziriyorum uyuyor gaz cikariyor 10dk gecmis yine uyaniyor yine emmek istiyor surekli ayni seyler zaten okadar sık emmeye memede sütte birikmiyordur ne yapagimi sasirdim🥴

Merhaba arkadaslar 2gündur oglum aksam bir uyaniyor saatlerce uykuya dalamiyor emziriyorum uyuyor gaz cikariyor 10dk gecmis yine uyaniyor yine emmek istiyor surekli ayni seyler zaten okadar sık emmeye memede sütte birikmiyordur ne yapagimi sasirdim🥴
Ne kadar oldu doğum yapalı 2 3 hafta sonra gaz sancıları başlıyor o zaman da hep emmek istiyor. 3 saat içinde hep aynı memeyi ver diğerinde biriksin sonra 3 saat hep diğerini ver. Huzursuz olduğu saatte banyo masaj fln denedin mi

Merhaba kızlar, doğum yapacak özellikle sezeryan olacak arkadaşlar doğum sırasında panik yapabiliyor. En güzeli hiç bir şey düşünmeden sadece bebeği görmeye odaklanarak gitmek. Ayrıntıları hiç düşünmemenizi öneririm. Bilmek güzel bir şey ama böyle şeylerde biraz korkutabiliyor insanı 😊 sadece bebeğinizi görmeye ne kadar güzel olduğuna odaklanın. Zaten orada kontrol altındasınız en ufak bir stres anınızda hafif bir sakinleştiriciyle sizi yatıştırıyorlar. Ama çok panik yaparsanız genel anesteziye dönebiliyor. İlk doğumumda ben doğumla ilgili hiç bir şey izlemeden okumadan gittim. O yüzden panik yapmadım. Hatta lavman yaptıklarını sizden öğrendim o derece farkında değilmişim 😂 şimdi de yorumları okuyunca herkes korkuyor hiç korkmuyorum diyen biri bile o an. Sadece güzel şeylere odaklanalım diye yazmak istedim.
Cok sagolun bende biraz korkuyorum ilk gebelik olunca başıma neler gelecek endişesi ile arastirip duruyordum ancak en güzeli akışına bırakmak 😊

Hastanedemisiniz gitmediysende gotur bence ilac fayda etmiyorsa enfeksiyon vardir.Benim kizimdaki enfeksiyon 52 lere yukselmis 3 gun yatacak hastanede sende ilerlemeden baktir bence.Gerci bizimki de ilerleyecek bisey olmadi ki dun sabah basladi atesi aksam uzeri bayildi 😔
Bugün de düşmeseydi götürecektim.şimdi daha iyi.düzelmeye başladı.okula göndermedim evde dinlensin

Uykular haram oldu sarkisi eşliğinde geçirdiğimiz bir gecenin daha sabahına uyandık çok şükür 🥰
Dogum yapan annelerimiz gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah 🤲
Evlatları hastalanan annelerimize de acil şifalar diliyorum, çok zor hasta olduğunu bilip çare bulamamak 😔 benim 1 numarada haftasonu öksürük krizlerine girmişti şükür bugün daha iyi ama insan hem ona üzülüyor hemde bebeğe geçer diye endişeleniyor. Hep korkmusumdur kış bebeginden inşallah sorunsuz sıkıntısız geçiririz günlerimizi ❤️

Bebegin kaç günlük? Biz 2.geceden beri aynı durumdayız, emiyor altına yapıyor altını değiştiriyorum emmek istiyor şeklinde kısır döngüye giriyoruz geceleri, cuma günü doktor kontrolumuz vardı bu durumu söylediğimde doktor çok güzel çok güzel deyip durdu, bende artık takmayı bıraktım olması gereken bu demekki dedim. Tek endişem bu kadar kaka yapmaya nasıl kilo alacak bilmem🤷🏻‍♀️
Kızlar merhaba. Kızım 15 günlük oldu🙏 kakası gelince gazı gelince çok huzursuzlanıyor , ıkınıyor ayaklarını çekiyor ağlıyor inşam üzülüyor gerçekten. Bi önerisi olan var mı
Cuma günü doktor kontrolumuz vardı, ilk kızımda biogaia kullanmıştım ama geç başlamıştım, bunda kullanmak için fikir sordum. Piyasada 120 çeşit gaz damlası var ve çoğu bir işe yaramıyor, yarayanlarda anlık etki, ben o yüzden gaz damlası onermiyorum dedi. Biogaia probiyotik olduğu için şiddetle öneriyorum 15 günlük başlayalım, mutlu bagirsaklar mutlu bebekler dedi 🥰 sende bir doktorunla görüş istersen. 1 numaram kolikti ve biogaia ile çözüm bulduk. Sadece dikkat etmen gereken hergun aynı saatte vermen ve ilk 15 gün bi etki beklememen, 15.gun bıçak keser gibi kesmişti bizim sorunumuzu

Kızlar doğuma as kaldıkça tüm duygular aynı anda hücum ediyor bana
Geceleri tavana bakıp düşünme evresine geçiyorum😄
Annelik nasıl olacak😄
Minnacık bebeğe nasıl bakacağım😀
Hastanede hemen emzirebilecekmiyim😃
Evde nasıl bir hayat bizi bekliyor😳
Eşimle bu son başbaşa günlerimiz, acaba sonrası nasıl olacak?😁
Uykusuzluk nasıl olacak😅
Hormonlardanmıdır nedir hiç normal değilim🙈
Sizde de varmı bu düşünceler🤗

Annelik nasıl olacak😄
Uykusuzluk nasıl olacak😅
Bütün bu cevapsız soruların aynısını kendime soruyorum canım 😂 mideme öküz oturmuş gibi hissediyorum çoğu zaman hatta uykusuzluğu veya eşimle başbaşa günlerimizi düşününce bencillik ediyorum ya ben böyle düşündüm diye bebeğime bir şey olursa diye ağlamaya filan başlıyorum 😅 normallikten oldukça uzağım bakalım lohusa dönemi nasıl geçecek pek güvenmiyorum kendime 😆

Annelik nasıl olacak😄
Uykusuzluk nasıl olacak😅
Aaaa kendimi görüyorum suan resmen😀😂

Kizim eve geldi çok şükür hepinizden Allah razi olsun 🤲Sabah aksam gidip damardan antbiyotik alip gelecek evdede ilac tedavisine devam buna şükür İnsallah 3 gundede tamamen siler atar enfeksiyonu

Eklentiler

• 16703133941741581451310358837497.jpg
    16703133941741581451310358837497.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 102
Annelik nasıl olacak😄
Uykusuzluk nasıl olacak😅
Ayy aynı ben benimde kafama hersey takılıyor kayinvalidemle alt üst oturuyorum bi nasılsın demiyor evini toplayaildindi yiyebiliyomusun icebiliyomusun yok annem geldi artık onunla vakit geciriyorum beni aglama krizleri tutuyor doguramiycam gelmiyor ya bisey olursa diye yada sebepsiz ağlıyorum ama hıçkıra hıçkıra çok tuaf ya sonra bide bebek hissediyor mu diye üzülüyorum ay iyice karıştım yani 🥺

Bebeği sarılık olanlar durumlarının nedir? Bizim pazar12.5 çıktı. Bugün doktordayiz bekliyoruz. İnşallah yukselmemistit🥺

Kızlar emzirme süreniz nedir? Biz her beslenmede tek memeyi 15 dk emiyoruz sonra çekiyor kendini. 3 saate yakın acıkmıyor. Nadir de olsa 20 dk olabiliyor bazen. Bir de her emzirme sonrası sağım yapıor musunuz ? Göğüsler sertleşiyor emdikten belli bir süre sonra

Annelik nasıl olacak😄
Uykusuzluk nasıl olacak😅
Bizler artık hormonlu bireyler değil direk hormondan ibaret varlıklarız bence ben öyle hissediyorum😂düşünülmedik tuhaf şey kalmadı herhalde. İdeolojik sorunum kocam😂 bazen çok üzerine gittiğimi hissediyorum hatta hormonlarımın dingin olduğu anlarda ona bu 9 ayda cenneti yaptın herhalde diyorum ama hormon başıma vurunca ondan kötüsü yok😊

Kızlar emzirme süreniz nedir? Biz her beslenmede tek memeyi 15 dk emiyoruz sonra çekiyor kendini. 3 saate yakın acıkmıyor. Nadir de olsa 20 dk olabiliyor bazen. Bir de her emzirme sonrası sağım yapıor musunuz ? Göğüsler sertleşiyor emdikten belli bir süre sonra
Küvezde 3 saatte besledikleri için o düzene alışıyorlar. Kızımda ne yaptıysam 3 saatten aşağı emziremedim zorlasam da 5 saat inat edip emmemişti hatırlıyorum. Mastit olmayayım diye fazlasını tam boşaltmadan biraz biraz sağdım. Büyük oğlum küvöze girmedi hep dayadım memeyi emmem de demedi çok iyi kilo almıştı. Bu oğlum da küvözde alışmış 3 saate 2 gün baya cebelleştim ama sonra inadı kırıldı. Şimdi bazen 2 bazen 3 saat kendi istiyor. İlk günler fazlasını sağdım. Birde ilk gelen sulu süt çok bende küvözden gelince ilk hafta onun birazını sağdım. Yoksa yağlı kısma gelemiyordu. Dakika da tutmuyorum istemeyene kadar veriyorum😂

Ne kadar oldu doğum yapalı 2 3 hafta sonra gaz sancıları başlıyor o zaman da hep emmek istiyor. 3 saat içinde hep aynı memeyi ver diğerinde biriksin sonra 3 saat hep diğerini ver. Huzursuz olduğu saatte banyo masaj fln denedin mi
Oglum 7 günluk bugun doktordaydik ne zaman isterse emzireceksin dedi 2gündur geceleri hic dalamiyor uykuya en fazla 20 dk sonra yine uyan yine emzir bende anlamadim ne yapacagimi bide sinirlenip memeyi almiyor

Back