- 27 Eylül 2018
- 2.518
- 9.233
- 158
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #32.261
Dogumum plansız bir gün de hiç gitmediğim bir hastanede oldu. Araştırma hastanesiydi ekip çok kötüydü bir çoğunun ilk deneyimiydi. Başımda sürekli yapabilir misin vs diye konuştular birbirlerinin fotoğraflarını falan çektiler. Ben çok fazla hissettim cekistirmeleri . Bütün bunlar birleşince panik oldumTam olarak lohusasın, ekstra bir durum yok. 2 3 hafta idare edeceksin :)
Sezeryan sırasında neden panıkledın
ilk doğumunda suni sancı almıştım, çok rahat ve güzel bir doğumdu. 1 saat falan aktıf olarak sancılsndım 3. Ikınmada doğurdum. Arkadaşım 24 saat suni sancı aldı en sonunda ilerlemedi doğum ve sezeryana alındı. Yani kişiden kişiye değişen bi durum. Yaşamadan bilemezsin. Kolaylıklar dinliyorum.
Ne kadar oldu doğum yapalı 2 3 hafta sonra gaz sancıları başlıyor o zaman da hep emmek istiyor. 3 saat içinde hep aynı memeyi ver diğerinde biriksin sonra 3 saat hep diğerini ver. Huzursuz olduğu saatte banyo masaj fln denedin miMerhaba arkadaslar 2gündur oglum aksam bir uyaniyor saatlerce uykuya dalamiyor emziriyorum uyuyor gaz cikariyor 10dk gecmis yine uyaniyor yine emmek istiyor surekli ayni seyler zaten okadar sık emmeye memede sütte birikmiyordur ne yapagimi sasirdim
Cok sagolun bende biraz korkuyorum ilk gebelik olunca başıma neler gelecek endişesi ile arastirip duruyordum ancak en güzeli akışına bırakmakMerhaba kızlar, doğum yapacak özellikle sezeryan olacak arkadaşlar doğum sırasında panik yapabiliyor. En güzeli hiç bir şey düşünmeden sadece bebeği görmeye odaklanarak gitmek. Ayrıntıları hiç düşünmemenizi öneririm. Bilmek güzel bir şey ama böyle şeylerde biraz korkutabiliyor insanısadece bebeğinizi görmeye ne kadar güzel olduğuna odaklanın. Zaten orada kontrol altındasınız en ufak bir stres anınızda hafif bir sakinleştiriciyle sizi yatıştırıyorlar. Ama çok panik yaparsanız genel anesteziye dönebiliyor. İlk doğumumda ben doğumla ilgili hiç bir şey izlemeden okumadan gittim. O yüzden panik yapmadım. Hatta lavman yaptıklarını sizden öğrendim o derece farkında değilmişim şimdi de yorumları okuyunca herkes korkuyor hiç korkmuyorum diyen biri bile o an. Sadece güzel şeylere odaklanalım diye yazmak istedim.
Bugün de düşmeseydi götürecektim.şimdi daha iyi.düzelmeye başladı.okula göndermedim evde dinlensinHastanedemisiniz gitmediysende gotur bence ilac fayda etmiyorsa enfeksiyon vardir.Benim kizimdaki enfeksiyon 52 lere yukselmis 3 gun yatacak hastanede sende ilerlemeden baktir bence.Gerci bizimki de ilerleyecek bisey olmadi ki dun sabah basladi atesi aksam uzeri bayildi
Bebegin kaç günlük? Biz 2.geceden beri aynı durumdayız, emiyor altına yapıyor altını değiştiriyorum emmek istiyor şeklinde kısır döngüye giriyoruz geceleri, cuma günü doktor kontrolumuz vardı bu durumu söylediğimde doktor çok güzel çok güzel deyip durdu, bende artık takmayı bıraktım olması gereken bu demekki dedim. Tek endişem bu kadar kaka yapmaya nasıl kilo alacak bilmemMerhaba arkadaslar 2gündur oglum aksam bir uyaniyor saatlerce uykuya dalamiyor emziriyorum uyuyor gaz cikariyor 10dk gecmis yine uyaniyor yine emmek istiyor surekli ayni seyler zaten okadar sık emmeye memede sütte birikmiyordur ne yapagimi sasirdim
Cuma günü doktor kontrolumuz vardı, ilk kızımda biogaia kullanmıştım ama geç başlamıştım, bunda kullanmak için fikir sordum. Piyasada 120 çeşit gaz damlası var ve çoğu bir işe yaramıyor, yarayanlarda anlık etki, ben o yüzden gaz damlası onermiyorum dedi. Biogaia probiyotik olduğu için şiddetle öneriyorum 15 günlük başlayalım, mutlu bagirsaklar mutlu bebekler dediKızlar merhaba. Kızım 15 günlük oldukakası gelince gazı gelince çok huzursuzlanıyor , ıkınıyor ayaklarını çekiyor ağlıyor inşam üzülüyor gerçekten. Bi önerisi olan var mı
Bütün bu cevapsız soruların aynısını kendime soruyorum canımKızlar doğuma as kaldıkça tüm duygular aynı anda hücum ediyor bana
Geceleri tavana bakıp düşünme evresine geçiyorum
Annelik nasıl olacak
Minnacık bebeğe nasıl bakacağım
Hastanede hemen emzirebilecekmiyim
Evde nasıl bir hayat bizi bekliyor
Eşimle bu son başbaşa günlerimiz, acaba sonrası nasıl olacak?
Uykusuzluk nasıl olacak
Hormonlardanmıdır nedir hiç normal değilim
Sizde de varmı bu düşünceler
Aaaa kendimi görüyorum suan resmenKızlar doğuma as kaldıkça tüm duygular aynı anda hücum ediyor bana
Annelik nasıl olacak
Uykusuzluk nasıl olacak
AhahaAyy bu çocuk normal mi gelecek ki. Aşağı doğru eliyle cırmıklıyo beni sanki
Ayy aynı ben benimde kafama hersey takılıyor kayinvalidemle alt üst oturuyorum bi nasılsın demiyor evini toplayaildindi yiyebiliyomusun icebiliyomusun yok annem geldi artık onunla vakit geciriyorum beni aglama krizleri tutuyor doguramiycam gelmiyor ya bisey olursa diye yada sebepsiz ağlıyorum ama hıçkıra hıçkıra çok tuaf ya sonra bide bebek hissediyor mu diye üzülüyorum ay iyice karıştım yaniKızlar doğuma as kaldıkça tüm duygular aynı anda hücum ediyor bana
Annelik nasıl olacak
Uykusuzluk nasıl olacak
Bizler artık hormonlu bireyler değil direk hormondan ibaret varlıklarız bence ben öyle hissediyorumKızlar doğuma as kaldıkça tüm duygular aynı anda hücum ediyor bana
Annelik nasıl olacak
Uykusuzluk nasıl olacak
Küvezde 3 saatte besledikleri için o düzene alışıyorlar. Kızımda ne yaptıysam 3 saatten aşağı emziremedim zorlasam da 5 saat inat edip emmemişti hatırlıyorum. Mastit olmayayım diye fazlasını tam boşaltmadan biraz biraz sağdım. Büyük oğlum küvöze girmedi hep dayadım memeyi emmem de demedi çok iyi kilo almıştı. Bu oğlum da küvözde alışmış 3 saate 2 gün baya cebelleştim ama sonra inadı kırıldı. Şimdi bazen 2 bazen 3 saat kendi istiyor. İlk günler fazlasını sağdım. Birde ilk gelen sulu süt çok bende küvözden gelince ilk hafta onun birazını sağdım. Yoksa yağlı kısma gelemiyordu. Dakika da tutmuyorum istemeyene kadar veriyorumKızlar emzirme süreniz nedir? Biz her beslenmede tek memeyi 15 dk emiyoruz sonra çekiyor kendini. 3 saate yakın acıkmıyor. Nadir de olsa 20 dk olabiliyor bazen. Bir de her emzirme sonrası sağım yapıor musunuz ? Göğüsler sertleşiyor emdikten belli bir süre sonra
Oglum 7 günluk bugun doktordaydik ne zaman isterse emzireceksin dedi 2gündur geceleri hic dalamiyor uykuya en fazla 20 dk sonra yine uyan yine emzir bende anlamadim ne yapacagimi bide sinirlenip memeyi almiyorNe kadar oldu doğum yapalı 2 3 hafta sonra gaz sancıları başlıyor o zaman da hep emmek istiyor. 3 saat içinde hep aynı memeyi ver diğerinde biriksin sonra 3 saat hep diğerini ver. Huzursuz olduğu saatte banyo masaj fln denedin mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?