• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar rakamlara çok takılmam aslında ama buraya bakınca bebeğimin gerçekten zayıf olduğunu hissettim. 36+3 te 2600 dü kızım. 2 hafta içinde hızlıca kilo aldırmak istiyorum. En azından 3 kilo doğsa içim biraz rahat olacak. Tüm tavsiyelerinize açığım☹️
Canım üzülme ultrason eksik de ölçmüş olabilir tabi genetik de önemli. Kimisi iki hafta önden gidiyor, kimisi zayıf olabiliyor. En önemlisi sağlıklı olması ve gelişimini tamamlaması. Yine burda bir yerde okumuştum, bir arkadaşın doktoru kıymalı yumurta ye demiş bebeğe kilo aldırıyormuş belki faydası olur, canını sıkma Allah'ın izniyle annesi ona çok güzel bakıyor ve bakar 😍🥰

Kızlar bu sabah inşallah sezeryana alınıyorum, yatışım yapıldı, aslında çarsamba günü olacaktı, anestezi icin istenilen idrar testinde protein ve enfeksiyon çıkınca aksamdan takiple salı sabahı için planı yaptık, bi kac saatte bir nst için geliyorlar uyku sıfır, gerginim, heyecanlıyım
Dua edin bana olur mu, sağsağlim girer çıkarım inşallah bebeğimde sağlıkla gelir dünyaya 🙏🏼
Allah yardımcın olsun canım inşallah çok güzel ve kolay bir doğumun olur, evladını sağlıkla kucağına alırsın, mis kokusunu içine çekersin 🙏🙏🥰🥰

Kızlar bizimde bugün kontrolümü vardı çatı muayenesi yapıldı normal doğurman mümkün değil dedi doktor ve öğleden sonra sezaryene alındım kavuştuk oğluşumla biraz ağrım sızım var dikiş yerimde yanma vs sizler nasılsınız 😊
Sağlıkla büyüsün canım, birkaç güne sen de toparlarsın ilk günler biraz zor oluyor ama sonra hiç ameliyat olmamış gibi oluyor.
Kızlar bu sabah inşallah sezaryen e alınıyorum, yatışım yapıldı, aslında çarsamba günü olacaktı, anestezi icin istenilen idrar testinde protein ve enfeksiyon çıkınca aksamdan takiple salı sabahı için planı yaptık, bi kac saatte bir nst için geliyorlar uyku sıfır, gerginim, heyecanlıyım
Dua edin bana olur mu, sağsağlim girer çıkarım inşallah bebeğimde sağlıkla gelir dünyaya 🙏🏼
Sağlıkla kucağına al inşallah, çok hızlı oluyor doğum hiç korkma göz açıp kapayana kadar doğacak bebiş 💘

Kızlar bu sabah inşallah sezaryen e alınıyorum, yatışım yapıldı, aslında çarsamba günü olacaktı, anestezi icin istenilen idrar testinde protein ve enfeksiyon çıkınca aksamdan takiple salı sabahı için planı yaptık, bi kac saatte bir nst için geliyorlar uyku sıfır, gerginim, heyecanlıyım
İnşallah sağlıkla gelsin kuzucuk. Çooook kolay ağrısız sancısız olsun sezaryen sonrası😊😇

Benden yine bi akinti geldi ama anlamiorum ya ftosunu atsam sizinde migdenzi bulandrmak istemiorum sorun olmaz dien ben anlarim dien ozelden yazsa ona atarim en iyisi burdan herkes gormez

Benim de planlı sezaryen ve perşembe günü:) Bebeklerimiz aynı gün dünyaya gelecek ve çok garip bir şekilde benim de hiç sancım yokken sancılarım başladı. Karnım adeta taşşş. Öyle sert. Acaba beklemeyecek mi gününü diyorum😅
Umarım tüm minikler sağlıkla gelir😇
Bu kadar beklediler bence perşembeye kadar beklerler diye umuyorum.. ama normal olsa 40. Haftayı göremezmişim o kesin. Düne kadar mide yanması hariç şikayetim yoktu sabah bambaşka bir güne uyandım 😂

Kızlar sizlerde de hırıltılı solunum var mı? Yaklaşık bir iki aydır gece yatarken özellikle sola döndüğümde göğsümden sanki dünyanın sigarasını içmişim ya da bronşit olmuşum gibi nefes alıp verirken ses geliyor. Doktor, bebek akciğere baskı yaptığı için olabileceğini söyledi ama doğum sonrası geçmez diye de çok endişeliyim.
Ben hastalanmıştım geçen haftalarda o zaman nefes almakta zorlanıyordum ve hırıltı duyuyordum ama hastalık geçti o ses de geçti
Kolay ve keyifli bir doğum ile bebeğine kavuşursun umarım.. uykusuz kalmasan mı acaba mümkünse iki Nts arası uyusan keşke.. hem zaman geçer hem stresin biraz azalır.

Ayy bu çocuk normal mi gelecek ki. Aşağı doğru eliyle cırmıklıyo beni sanki🤣
Ben de bugün alış verişe gittim bir an dedim çıkacak herhalde. Eve gelince uzandım normale döndüm ama bacaklarım o kadar ağrıyor ki sanki 10 km koşmuşum 😂
Benden yine bi akinti geldi ama anlamiorum ya ftosunu atsam sizinde migdenzi bulandrmak istemiorum sorun olmaz dien ben anlarim dien ozelden yazsa ona atarim en iyisi burdan herkes gormez
Bende de bugün gelmiş, hiç anlamıyorum. Devamı gelmediği için sakince takılıyorum. Ama sende uzun zamandır böyle takip yapınca haklı olarak bunaldın.

Eğer planlanandan erken doğurursam tek suçlu babamdır 😂 vizesi yetişmedi maalesef daha sonra gelecek şekilde planladık biz de. Ama bir şeyler yapmadan da duramıyor. bugün kuzenim geliyor. O gelecek diye bize söylemeden sen git bebek alış verişi yap. kendi anlamaz, yakında torunları olan bir arkadaşından rica etmiş.. onlar da eşi ile yardım etmişler sağolsunlar. sonra kuzenime kitle aldıklarını 😂 yok valizdi ek bagajda valla gerim gerim gerildim dünden beri..

İyi akşamlar kızlar doğurdum 🤣 39+3 te dün yani genel anestezi altında olmak zorunda kaldim hem bebiş sandığımızdan çok iri çıktı hemde iri olduğu için ameliyatta biraz sorun çıkmış 😥 4kg 52 cm olarak aldım kollarıma 🤗💞 hikayeme başlayacağım ama benim hikaye biraz korkunclu burdan sonra okumak istemeyen okumasın diyerek başlıyorum.

Dün planlanan tarihte ve saatte hastanedeydim. Her şey çok güzeldi güle oynaya oğlumu kucağıma almayi bekliyordum. Spinal sezeryan olacağım sanarken görüştüğüm aneztezi doktoru kağıda genel anestezi yazmış takipli olduğun doktorla konuşup değiştirebilirsin doğum seklini demisti. Bende kanda bir takım hastalık buldukları için ve bebek iri olduğu için spinali yerine genel anestezi yaptılar. Saat 3 te ameliyat masasına yattım 4.30 gibi dehşet bir açıyla ağlaya ağlaya çıktım odaya eşim korkup doktorun yanına gitmiş o anları kesik kesik sahneler halinde hatırlıyorum. Günün Sabahında ve 4 u akşamında yediklerimin hepsini kustugum için aç kaldım ama ağrının yanında açlığım bir hicti. Kardeşlerimi annemi falan çok korkuttum. Ağrı kesici ile biraz açım dindi uyanır uyanmaz hemen oğlumu emzirdim çok şükür 🤲 kendisi anasına hiç nenzemedigi için biraz kirilsamda çok tatlı birşey teyzeleri. Saat 10 da çorba ve komposto içtim 11 de eşimle yurudum bu da çok agriliydi kolidorda yürürken küçük bey ağladı diye hemen koştum.
Şuan çok ağrım var 😥 gazimi atamadim sonda olayida o kadar korkunç değilmiş bu arada 😅 buda benim doğum hikayem olsun benim bebek iri olduğu için birde kan hastagim olduğu için korkunçtu ama unutmayın sizinkiyle benim hikayem benzeyecek diye birşey yok benim hikayem asla sizleri korkutmasın. Sevgilerimizle 🤗💞

İyi akşamlar kızlar doğurdum 🤣 39+3 te dün yani genel anestezi altında olmak zorunda kaldim hem bebiş sandığımızdan çok iri çıktı hemde iri olduğu için ameliyatta biraz sorun çıkmış 😥 4kg 52 cm olarak aldım kollarıma 🤗💞 hikayeme başlayacağım ama benim hikaye biraz korkunclu burdan sonra okumak istemeyen okumasın diyerek başlıyorum.

Dün planlanan tarihte ve saatte hastanedeydim. Her şey çok güzeldi güle oynaya oğlumu kucağıma almayi bekliyordum. Spinal sezeryan olacağım sanarken görüştüğüm aneztezi doktoru kağıda genel anestezi yazmış takipli olduğun doktorla konuşup değiştirebilirsin doğum seklini demisti. Bende kanda bir takım hastalık buldukları için ve bebek iri olduğu için spinali yerine genel anestezi yaptılar. Saat 3 te ameliyat masasına yattım 4.30 gibi dehşet bir açıyla ağlaya ağlaya çıktım odaya eşim korkup doktorun yanına gitmiş o anları kesik kesik sahneler halinde hatırlıyorum. Günün Sabahında ve 4 u akşamında yediklerimin hepsini kustugum için aç kaldım ama ağrının yanında açlığım bir hicti. Kardeşlerimi annemi falan çok korkuttum. Ağrı kesici ile biraz açım dindi uyanır uyanmaz hemen oğlumu emzirdim çok şükür 🤲 kendisi anasına hiç nenzemedigi için biraz kirilsamda çok tatlı birşey teyzeleri. Saat 10 da çorba ve komposto içtim 11 de eşimle yurudum bu da çok agriliydi kolidorda yürürken küçük bey ağladı diye hemen koştum.
Şuan çok ağrım var 😥 gazimi atamadim sonda olayida o kadar korkunç değilmiş bu arada 😅 buda benim doğum hikayem olsun benim bebek iri olduğu için birde kan hastagim olduğu için korkunçtu ama unutmayın sizinkiyle benim hikayem benzeyecek diye birşey yok benim hikayem asla sizleri korkutmasın. Sevgilerimizle 🤗💞
İyisiyle kötüsüyle geride kalmış sonuçta sağlıkla bebeğine kavuşmuşsun. Tebrikler.. bundan sonra bebeğin seni hızlıca iyileştirir ve kolayca toparlarsın umarım. Artık kavuşmanın keyfini çıkarma zamanı 😍

Kizimin atesini dusuremiolarmis off yaninda olamamak cok kotu ya gunduzleri eve gelecekti bu durumda gondermezler sanirim😔Babamla giderim ben ya evde duramam ne olacaksa olsun dua edin yavruma kizlar yeni dogum yapan arkadaslarim doguma girecek olanlar lutfen😭
Canım aynı durumdayız ateş 38,7 oluyor ateş düşürücü veriyorum 38,5 a düşüyor anca 2 saat sonra.3. Saat yine 39 lara dayanıyor. 24 saattir böyleyiz.daha önce hiç böyle olmamıştı oğlum.kulak enfeksiyonu geçirirken bile 38,5 tan 38 e düşüyordu ilaçla.bende maske takıyorum çocuğun yanında.nekadar faydası olur bilmiyorum .doğurdum doğurcam kendimi de korumaya çalışıyorum bir yandan.Allah yardımcımız olsun

Canım aynı durumdayız ateş 38,7 oluyor ateş düşürücü veriyorum 38,5 a düşüyor anca 2 saat sonra.3. Saat yine 39 lara dayanıyor. 24 saattir böyleyiz.daha önce hiç böyle olmamıştı oğlum.kulak enfeksiyonu geçirirken bile 38,5 tan 38 e düşüyordu ilaçla.bende maske takıyorum çocuğun yanında.nekadar faydası olur bilmiyorum .doğurdum doğurcam kendimi de korumaya çalışıyorum bir yandan.Allah yardımcımız olsun
Hastanedemisiniz gitmediysende gotur bence ilac fayda etmiyorsa enfeksiyon vardir.Benim kizimdaki enfeksiyon 52 lere yukselmis 3 gun yatacak hastanede sende ilerlemeden baktir bence.Gerci bizimki de ilerleyecek bisey olmadi ki dun sabah basladi atesi aksam uzeri bayildi 😔

Merhaba kızlar, doğum yapacak özellikle sezeryan olacak arkadaşlar doğum sırasında panik yapabiliyor. En güzeli hiç bir şey düşünmeden sadece bebeği görmeye odaklanarak gitmek. Ayrıntıları hiç düşünmemenizi öneririm. Bilmek güzel bir şey ama böyle şeylerde biraz korkutabiliyor insanı 😊 sadece bebeğinizi görmeye ne kadar güzel olduğuna odaklanın. Zaten orada kontrol altındasınız en ufak bir stres anınızda hafif bir sakinleştiriciyle sizi yatıştırıyorlar. Ama çok panik yaparsanız genel anesteziye dönebiliyor. İlk doğumumda ben doğumla ilgili hiç bir şey izlemeden okumadan gittim. O yüzden panik yapmadım. Hatta lavman yaptıklarını sizden öğrendim o derece farkında değilmişim 😂 şimdi de yorumları okuyunca herkes korkuyor hiç korkmuyorum diyen biri bile o an. Sadece güzel şeylere odaklanalım diye yazmak istedim.

Kızlar ben çok kötüyüm ya asla toparlayamadım kendimi sürekli ağlıyorum.
Doğum esnasında çok korktum tansiyonum şekerim düştü resmen anestezi almadan kendi kendimi bayılttım. Hiçbir kötü durum yoktu ama ben sandığım kadar cesaretli değilmişim. O anlar aklıma geldikçe sebepsiz bir şekilde ağlayasım geliyor. Kendimi çok çaresiz ve yalnız hissettim, korktum. Bir de bebek yukarıda diye biraz baskı uygulandı o da bende panik oluşturdu nefes alamayacağım korkusuyla. Keşke eşim de gelseydi benimle doğuma biraz sakinleşirdim.
Çok şükür yine de bebeğim çok sağlıklı. Ama bendeki dikiş yerlerinin sancısına ek olarak diş ağrısı eklendi. Yemek yiyemiyorum asla. Bugün bu saate kadar sadece bir kase çorba içebildim. Emzirmek ayrı dert oluyor bana emzirme vakti gelmeden strese giriyorum. Bugün dayanamayıp dişçiye gittim iltihaplı bir kök olduğundan çekemedi ama hafifçe uyuşturup temasını kesti ve iltihabı boşalttı rahatlattı. Yine ağrımaya devam edebilir dedi, ağrıyacak diye çok korkuyorum. Dişim etkisiyle bir de sanırım boynumdan yukarısı ateşler içinde. Bebeğimle ilgilenemedim bile bugün kendimi çok kötü hissediyorum. Emzirmedim anestezi iğnesi yapıldığı için gelen 10 ml sütü de boşalttım göğsümden. Bebeğimi en son sabah 10'da emzirmeye çalıştım 11 saattir memeyle temas ettirmiyorum kötü hissettiriyor bu bana. 3-4 kez mama ile doyurduk emziremediğim için. En azından bu akşam toparlayıp gece emzirmeye çalışırım diyorum. İnşallah becerebilirim. Yemek yemeye de çalışıyorum sıvı şeyler tüketerek. Hamileyken doğumun ve sonrasının çok keyifli rahat olacağını düğünürdüm ama bu lohusalık mıdır neyse artık beni çok yıprattı. Herkesi tersliyorum bebek uyurken odaya dalanı, bana muzlu süt içirmek isteyen eşimi, yardımcı olan herkesi sonra biraz modum yükselince pişman oluyorum allah için kimsenin de bana bir şey dediği yok. Daha şimdiden haftaya eşim işe başlayınca bebeğe gündüz nasıl bakacağım diye telaş ediyorum. Annem kayınvalidem dönüşümlü geliyorlar kalıyorlar ayaküstü bakmaya geldikleri de oluyor ama ben yine de çok korkuyorum bebekle tek kalmaktan. Hep dişim ağrıyacak, hep dikişler ağrıyacak hiç emziremeyecekmişim gibi geliyor. Bunların sonucunda ise elimden gelen tek şey günde 3-4 kez ağlama krizi.
Benim keyifli ve pozitif bir doğum sonrası sürecim olmadı ama diliyorum ki herkesin benden çok çok daha iyi bir doğum ve sonrası deneyimi olur. Ben sınıfta kaldım sanırım.
Tam olarak lohusasın, ekstra bir durum yok. 2 3 hafta idare edeceksin :)
Bu yazdıklarının çok çok benzerini ilk dogumumda yaşadım. Sezaryen sırasında ciddi bir kriz yaşadım. Günlerce bebeğimle yalnız kalamadım emziremedim.. tabii suçluluk duygusu vs de oldu. Maalesef bu bir kısır döngü. İçinden ağlamak geliyorsa bol bol ağla. İnan bana çok normal böyle hissetmen. Lohusalik herkeste farklı ilerliyor ama hepsi gelip geçiyor. Eminim sen çok çok iyi bir anne olacaksın.. doğum hikayen iyi olmasa bile annelik seruvenin eşsiz güzellikte geçecek eminim..
Sezeryan sırasında neden panıkledın
Arkadaşlar benim hiç açılmam yok suni sancı ile doğum nasıl olur tecrübelere ihtiyacım var?
ilk doğumunda suni sancı almıştım, çok rahat ve güzel bir doğumdu. 1 saat falan aktıf olarak sancılsndım 3. Ikınmada doğurdum. Arkadaşım 24 saat suni sancı aldı en sonunda ilerlemedi doğum ve sezeryana alındı. Yani kişiden kişiye değişen bi durum. Yaşamadan bilemezsin. Kolaylıklar dinliyorum.

Back