Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim inşAllah sağlıkla olur her şeyMerhaba,
Öncelikle tebrik ederim, sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmeni diliyorum..Hcg artışın çok güzel olmuş senin maşallah.
Endişelenecek bir durum normalde olmuyor. Ben ilk çocuğumda senin durumundaydım ilk kan verdim sonrasında birer hafta arayla keseyi gördüm ve kalp atışı duydum. ikincide de aynısını yaparım diyordum. Ama geçen ay kimyasal geçirince şuanda da lekelenme olmasına rağmen hcg artışı var o yüzden kaygılıyım. geçen ay öğrendim kimyasal gebeliği ben de... birer cümle ile özetlemek gerekirse eğer kanaman yoksa kimyasal gebelik değil. Yoğun ağrı ve batma olmadıkça da dış gebelik ihtimalinden şüphelenmene gerek yok.
İçim rahat etsin diyorsan gelecek hafta randevu alırsan hem keseyi hem kalp atışını görürsün... sonrasında bariz bir ağrı yada kanama olmadıkça doktora gitme zorunluluğu yok.
ben kendi şahsi durumumdan dolayı tedirginim sadece.
Sağlık ocağına gittim 2 kez kan verdiğimi söyleyince eğer ilk değer iki katından fazlaysa tekrar betaya baktırmana gerek yok gebeliğin olduğunu gösteriyor bu bize dedi hemde tok olarak gittiğim için diğer kan testleri yarına kaldı. Benim doktorun dediği gibi mi böyle birşey duyan var mı?Inşaallah canım güzel haberlerle gelbenim belirti olarak 1 haftadır sol kasıkta batmalar ve ağrı oluyor bide göğüsler şişti kızımda da sismisti ama çok sızlıyordu şimdi sızlama pek yok akşamda sol bacağım çok ağrıdı ama gebelikle alakalı olacağı aklıma gelmedi pek varmıdır alakası
Hayır kimyasal gebelik olsa değeriniz düşerdi dış gebelikte de dengesiz yükselirdi düzen olmazdı sizin gayet güzel yükselmişMerhabalar arkadaşlar sessizce üye olmadan takip ediyordum konuları.
1 Aralık da beta:169.36 ile hamile olduğumu öğrendim
6 Aralık beta:1693.7 Bugün ki sonuç
Daha doktora gitmedim hiç kan verdim kendim sadece 2 kere burada yazılanları okuyunca bir korktum kimyasal gebelik dış gebelik gibi sürekli doktora gitme şansım da yok sizce nasıl gidişat doktor kontrolüne gitmem gerek mi kimyasal dış gebelik gibi bir durum varsa anlaşılır mı acaba şu an kontrole gitmeyerek yanlış mı yapıyorum. İlk hamileliğim hiç bilgim yok
Yardımlarınız için teşekkür ederim
Tabi iki kez verip yeterli artis varsa tamamSağlık ocağına gittim 2 kez kan verdiğimi söyleyince eğer ilk değer iki katından fazlaysa tekrar betaya baktırmana gerek yok gebeliğin olduğunu gösteriyor bu bize dedi hemde tok olarak gittiğim için diğer kan testleri yarına kaldı. Benim doktorun dediği gibi mi böyle birşey duyan var mı?
Maşallah tebrik ederim. Çarşamba günü bende 5+3 oluyorum inşallah yazarımKızlar bugün doktora gittim düşük riskim var ama henüz rahim içinde kanama alanı saptanmadı bir sorum olacak şuan 5+3 olduğunu. Söyledi yolk sac kesesini gördüğünü söyledi 5 haftalık kese gören arkadaşlarım kesenin boyutu kaçtı sizin benim 12.7 mm yazıyor kağıtta da acaba böylemi sizin de merak ettim
Yani daha ne olsun canim duzenli artiyorsa yeterliSağlık ocağına gittim 2 kez kan verdiğimi söyleyince eğer ilk değer iki katından fazlaysa tekrar betaya baktırmana gerek yok gebeliğin olduğunu gösteriyor bu bize dedi hemde tok olarak gittiğim için diğer kan testleri yarına kaldı. Benim doktorun dediği gibi mi böyle birşey duyan var mı?
yaaa doktora gitmenin bir manası yok yani daha çok var çok merak ediyorumBeta 3000-4000 olmadan görünmüyor diye biliyorum geçen hafta bende karından baktırdım 5+5 dedi çoook minik göründü iğneyle kuyu kazıyoruz filan dedi doktor yine de vajinal baktırmak istemedim. Daha minik görünmez bi hafta bir buçuk hafta sonra gidersiniz belki kalp atışıyla beraber görürsünüz inşallah
Yani acele etmek panik yapmak pek iyi olmuyor bir kaç doktor gezip göremeyince vajinal bakalım yeterki görünsün moduna girersiniz eğer vajinal korkularınız varsa ki benimde ilk gebeliğimden kaynaklı var hiç acele etmeyin. İnşallah bi kaç zaman sonra ne acele etmişim ne gereği varmış şimdi her gittiğimde rahatça görüyorum dersinizyaaa doktora gitmenin bir manası yok yani daha çok var çok merak ediyorum
aaa bilmiyordum aslında duvarda buna benzer bir yazı vardı acilde muayene oldum yine aynı doktorun nöbetinde gidip ücretsiz kontrol yaptırabiliir miyim? ilk gebelik özür dilerim çok cahilimiki günde iki katına çıkıyor ya muhtemelen şuanda 2000 lerde senin hcg değerin.. 1500 den sonra vajinal ultrasondan, 4500 den sonra da karından ultrason ile görünüyor diye biliyorum. özel hastanelerde randevunu takip eden 9 gün kontrol olarak kabul edildiği için aynı doktora ücret vermeden muayene olabilirsin git bence madem ücret verdin
var mı yok mu telaşına girmişiz eşim çok merak ediyor bende niye görünmedi diye stres oldum biraz daha bekleyelim baktırmıyoruz anca haftaya görünür verdiğininz bilgilere bakılırsa. Çok teşekkür ederim cevaplarınız içinYani acele etmek panik yapmak pek iyi olmuyor bir kaç doktor gezip göremeyince vajinal bakalım yeterki görünsün moduna girersiniz eğer vajinal korkularınız varsa ki benimde ilk gebeliğimden kaynaklı var hiç acele etmeyin. İnşallah bi kaç zaman sonra ne acele etmişim ne gereği varmış şimdi her gittiğimde rahatça görüyorum dersinizbiraz sabırla 1-1buçuk hafta beklerseniz daha rahat edersiniz
Ay evet insan biraz öyle oluyo biran önce görelim gördük kalp atışını duyalım duyduk hareketlensin filan derken baya stresli geçiyorvar mı yok mu telaşına girmişiz eşim çok merak ediyor bende niye görünmedi diye stres oldum biraz daha bekleyelim baktırmıyoruz anca haftaya görünür verdiğininz bilgilere bakılırsa. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için
Acildeki muayeneler sayilmiyo bildigim kadariyla poliklinikte muayene olunca oluyo daaaa bilmiyordum aslında duvarda buna benzer bir yazı vardı acilde muayene oldum yine aynı doktorun nöbetinde gidip ücretsiz kontrol yaptırabiliir miyim? ilk gebelik özür dilerim çok cahilim
Sayılıyor ama aynı doktora muayene olması gerekirAcildeki muayeneler sayilmiyo bildigim kadariyla poliklinikte muayene olunca oluyo da
Bunu ilk defa duyyorumSayılıyor ama aynı doktora muayene olması gerekir
Kızım ateşlenince öğrenmiştim bende 1.5 yıl önce falan aynı doktor denk geldi ücret ödememiştim. Aynı doktora kayıt açılınca acilde olsa 10 gün muayene süresi geçerliymişBunu ilk defa duyyorum
Doktor beni 6+3 te kalp atışı için çağırdı 5+3 bugün kese ve yolk sac kesesi göründüKizlar bende tam 6 haftalikken randavu aldim erken mi sizce napayim erteleyeyim mi ne gorurum gidince
Bu gittiginizde kalp atisini duyarsiniz o zaman harikaDoktor beni 6+3 te kalp atışı için çağırdı 5+3 bugün kese ve yolk sac kesesi göründü
Bende 5+5 te gittim kese bebek ve sadece doktorun gördüğü kalp atışı vardı. Tekrar 7+2 de çağırdı kalp atışını duymak için inşallahKizlar bende tam 6 haftalikken randavu aldim erken mi sizce napayim erteleyeyim mi ne gorurum gidince
İnşllah duyabilirizBu gittiginizde kalp atisini duyarsiniz o zaman harika