Beşik, bebek arabası, biberon, alt açma örtüsü, telsiz, hastane çıkış vs alın mutlaka bez kıyafet vs aceleye gerek yok bide küçük beden bez fln stoklamayın ben 1 numara bezi bi paket kuşlanabilmiştim hemen 2 e geçtik 2 i de çabuk atlamıştık diye hatırlıyorum onları doğum sonrası almak mantıklı bide süt pompası olabilir alacaksanız ilk zamanlar çok ihtiyaç oluyor hastaneler kiralıyor bazen veya oraya gidip sağma yapabilirsiniz ama elinizin altında olsa güzel olurGereksiz şeyler almamak için liste yapmanız lazım Şubatta her yıl e bebek indirimi olur çokta güzel düşüyor fiyatları ordan bi çok şeyi tamamlayabilirsiniz ilk zıbınları çorapları hastane çıkışı göğüs pedi göğüs kremi alacaksanız telsiz kamera gibi 1 tane biberon edinebilirsiniz ateş pahası herşey.
Benim herkese tavsiyem kesinlikle kabin tipi bi bebek arabası alın çok rahat edersiniz. Travelden uzak durun alanlar bin pişman
Kıyafete çok yüklenmeyin ilk zamanlar 9 ay uzun bi süreç insan gördüğünü almak istiyo
Hayırlı olsun, devlette genelde söylemiyolsr çok birşey GS yazan yer degil de diğer tarafta uçta beyaz olan nokta kadar yer olabilir çünkü epey küçükKizlar merhaba, bugun doktordaydim kese görünüyor keseye göre 5+4 teyim. Son adet tarihime göre 6+2 falandi. Keseyi cuma günü görmüştük ilk başka bir hastanede orda 8.9 mm civarıydi simdi 13 mm olmuş. Eki Görüntüle 2965293 Doktor 15 gün sonrasi için randevu verdi. Fakat yolk kesesiyle ilgili herhangi bir sey soylemedi ben de sormayi unuttum. Sanirim görunse soylerdi. Gören var mı aranızda yada ne zamana kadar görünmemesi normal?
Ne güzel önemli ve pahalı şeylerin varmışBenim otomatik sallanan ana kucağım var
Oto koltuğum var
Bebek arabam var
Sepet beşiğim var
Kangurum var
Bebek çantam var
Yürüteç mama sandalyesi herşey var
Bakım ürünleri havlu kıyafet falan alıcam
Allah yardımcınız olsun kızlar çok zor
Notumu aldım günlük rutinime bu söylediklerinizi de eklicem teşekkür ederimSütü kaynatmayı bilmiyorum ama muz inanılmaz faydalı bir de kaşar peyniri ile maden suyu.
PastörizE kaynatmadan içiliyor zaten ama ısıtmanın zararı olmaz bence sütü çok abartmamak lazım kansızlıkta yapıyor yoğurt peynir daha faydalı aslındaValla bana da doktor tembihledi yararı olmasa iç demezdi gibime geliyo ama ben bal muz filanda kattım öyle daha bi iyi geldi bi tabi kaynattıminşallah yarasın güzel güzel beslensin bebişlerimiz
Isıtarak içersem bebeğe yaramaz mı diyorsunuz yanlış yapıyormuşum ozaman sanırım teşekkür ederimben sabah akşam soğuk ve sade olarak içmeye başladım. ısıtmak biraz sizin keyfinize uygun olacak bebişe çok etkisi olmaz gibime geliyor. Mümkün olduğunca ısıtmamaya çalışın
Devlete gitmedim özele gittim baya hamilelik süreciyle ilgili beslenmesinden sosyal hayatına erken doğumdan düşük riskine her şeyi tek tek anlattı, o kadar şey anlatınca ben asıl soracaklarimi unuttum. Ama senin dediğin yer benim de dikkatimi çekmişti o nokta olabilir çok anlamıyorum ama başka yer de yok zaten. Çok teşekkür ederim cevapladığın içinHayırlı olsun, devlette genelde söylemiyolsr çok birşey GS yazan yer degil de diğer tarafta uçta beyaz olan nokta kadar yer olabilir çünkü epey küçük
Ben direk normal market sütü almıştım pastörize değildi. Doktorum iç diyince kaynatıp günde 2 bardak içiyodum. Peyniri de yıka ye tuzu gitsin dedi biraz fazla mı detaycı acabaPastörizE kaynatmadan içiliyor zaten ama ısıtmanın zararı olmaz bence sütü çok abartmamak lazım kansızlıkta yapıyor yoğurt peynir daha faydalı aslında
Aslında peynirin tuzu için değil hayvanlardan geçen bakteriden sizi korumak istemiş.Ben direk normal market sütü almıştım pastörize değildi. Doktorum iç diyince kaynatıp günde 2 bardak içiyodum. Peyniri de yıka ye tuzu gitsin dedi biraz fazla mı detaycı acaba
Ha evet bunu biliyordum ama peynirde var olduğunu bilmiyodum. Sırf tehlikeye atmayım birazda tabi uğraşmayım diye salata yemiyorum ne evde ne dışarda. Çiğ et tüketme diye de eklemişti doktor sebebinin otlamayla kaynaklı olduğunuda bilmiyordum. Baya sıkıntılıymış vallahi dikkat çok gerektiriyor inşallah bi sorun sıkıntı yaşanmadan kucağımıza alırız hepimizAslında peynirin tuzu için değil hayvanlardan geçen bakteriden sizi korumak istemiş.
UFAK BİLGİ;
Toksoplazmozis
Kediler genellikle, bu hastalığı yapan toxoplasma gondi adlı bir tek hücreli parazit taşır. Genellikle kedinin dışkısı ile temas sonucu olan parazit enfeksiyonu çoğu zaman ciddi olmasa da hamile kadınlarda bazı etkileri olabilir. Yalnız bilinmelidir ki insanlara bulaşan toksoplazma enfeksiyonlarında kediler aslında en düşük risktir. Enfeksiyonun insana bulaşabilmesi için ağızdan girmesi gerekir. Enfekte olan bir kedinin dışkısı 2-3 haftalık bir süreden sonra parazit taşımaz. Ayrıca enfeksiyonu geçiren kedi bağışıklık kazanır ve durum tekrarlamaz. Dolayısıyla sokak kedileri genellikle erken yaşta bu enfeksiyonu geçirdiği için büyük kedilerden bulaşması çok düşük bir risktir. Çiğ et ile beslenmeyen ve sokağa çıkmayan ev kedilerinde ise hiç görülmez diyebiliriz. Kedi dışkısı ile toprağa geçen parazit otlarken inek gibi hayvanlara bulaşabilir. Bu yüzden bu hayvanın eti az pişirilirse insana da bulaşabilir. Aynı şekilde toprakla temas etmiş meyve ve sebzeleri de uygun şekilde yıkayarak tüketmek gerekir.
Aha ben de aynenBenim otomatik sallanan ana kucağım var
Oto koltuğum var
Bebek arabam var
Sepet beşiğim var
Kangurum var
Bebek çantam var
Yürüteç mama sandalyesi herşey var
Bakım ürünleri havlu kıyafet falan alıcam
Allah yardımcınız olsun kızlar çok zor
Isitabilirsin tabi ama kaynatma. Bi de acik sut icmeArkadaşlar bişey sorcam biraz saçma gelebilir nette biraz bakındım pek bişey anlamadım doktorada haftaya tekrar gitcem. Doktorum bana süt içmemi söyledi araştırdığım kadarıyla böyle ballı muzlu süt harmanlayıp içmek filan bebeğe baya iyi geliyomuş ( henüz minik fayda edermi bilmiyorum tabi de) şimdi benim sorum şu süt kaynatılmadan içilmeli diye bi kulak duyumum var nerden duydum bilmiyorum da böyle bişey varmı bilginiz varmı ben ısıtmayı seviyorum ama yanlış mı yapıyorum varmı bilen bu işin aslını ?
Canım bende bugün gittim 5+3üm doktor direk kendisi söyler yanında ki hemşireye yolk sac göründü diye 5. Haftanın sonuna doğru belli olabiliyormuş. Normalmiş yani 2 gün sonra falan belki seninde belli olurKizlar merhaba, bugun doktordaydim kese görünüyor keseye göre 5+4 teyim. Son adet tarihime göre 6+2 falandi. Keseyi cuma günü görmüştük ilk başka bir hastanede orda 8.9 mm civarıydi simdi 13 mm olmuş. Eki Görüntüle 2965293 Doktor 15 gün sonrasi için randevu verdi. Fakat yolk kesesiyle ilgili herhangi bir sey soylemedi ben de sormayi unuttum. Sanirim görunse soylerdi. Gören var mı aranızda yada ne zamana kadar görünmemesi normal?
İnşallah canımCanım bende bugün gittim 5+3üm doktor direk kendisi söyler yanında ki hemşireye yolk sac göründü diye 5. Haftanın sonuna doğru belli olabiliyormuş. Normalmiş yani 2 gün sonra falan belki seninde belli olur
Bende kaç mm diye sormadım ama ultrason kağıdının alt köşesinde 12.7mm yazıyor acaba o mu kese boyutu birde yukarıda 17.2 cm yazıyorİnşallah canım
Hep unutuyoruzBende kaç mm diye sormadım ama ultrason kağıdının alt köşesinde 12.7mm yazıyor acaba o mu kese boyutu birde yukarıda 17.2 cm yazıyorinsan niye merak edip sormaz ki o an bütün bunlar gidiyor aklımızdan
Hayır anlamada anlamıyoruz kağıttanHep unutuyoruzmuhtemelen 12.7 mm yalandır benim de altta yazıyor ama cm şeklinde
Ay ben sepet beşik çok seviyorum 5 ay tepe tepe kullandıkAha ben de aynenikinci bebek avantaji. Onerim cinsiyet gerektirmicek her turlu alisverisi onceden halletmek. Sepet besikten uzak durmak bi de onemsiz gibi gorunur ama sterilizator cok onemli bisey mutlaka edinin