2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Beşik, bebek arabası, biberon, alt açma örtüsü, telsiz, hastane çıkış vs alın mutlaka bez kıyafet vs aceleye gerek yok bide küçük beden bez fln stoklamayın ben 1 numara bezi bi paket kuşlanabilmiştim hemen 2 e geçtik 2 i de çabuk atlamıştık diye hatırlıyorum onları doğum sonrası almak mantıklı bide süt pompası olabilir alacaksanız ilk zamanlar çok ihtiyaç oluyor hastaneler kiralıyor bazen veya oraya gidip sağma yapabilirsiniz ama elinizin altında olsa güzel olur

Hayırlı olsun, devlette genelde söylemiyolsr çok birşey GS yazan yer degil de diğer tarafta uçta beyaz olan nokta kadar yer olabilir çünkü epey küçük

Ne güzel önemli ve pahalı şeylerin varmış bizde memlekete göndermiştik inşallah duruyordur bebek arabası fln var ben başta sepet beşik alacağım 5-6 ay olunca park yatağa geçeriz diye düşünüyorum

Valla bana da doktor tembihledi yararı olmasa iç demezdi gibime geliyo ama ben bal muz filanda kattım öyle daha bi iyi geldi bi tabi kaynattım inşallah yarasın güzel güzel beslensin bebişlerimiz
PastörizE kaynatmadan içiliyor zaten ama ısıtmanın zararı olmaz bence sütü çok abartmamak lazım kansızlıkta yapıyor yoğurt peynir daha faydalı aslında

ben sabah akşam soğuk ve sade olarak içmeye başladım. ısıtmak biraz sizin keyfinize uygun olacak bebişe çok etkisi olmaz gibime geliyor. Mümkün olduğunca ısıtmamaya çalışın
Isıtarak içersem bebeğe yaramaz mı diyorsunuz yanlış yapıyormuşum ozaman sanırım teşekkür ederim

Hayırlı olsun, devlette genelde söylemiyolsr çok birşey GS yazan yer degil de diğer tarafta uçta beyaz olan nokta kadar yer olabilir çünkü epey küçük
Devlete gitmedim özele gittim baya hamilelik süreciyle ilgili beslenmesinden sosyal hayatına erken doğumdan düşük riskine her şeyi tek tek anlattı, o kadar şey anlatınca ben asıl soracaklarimi unuttum. Ama senin dediğin yer benim de dikkatimi çekmişti o nokta olabilir çok anlamıyorum ama başka yer de yok zaten. Çok teşekkür ederim cevapladığın için

PastörizE kaynatmadan içiliyor zaten ama ısıtmanın zararı olmaz bence sütü çok abartmamak lazım kansızlıkta yapıyor yoğurt peynir daha faydalı aslında
Ben direk normal market sütü almıştım pastörize değildi. Doktorum iç diyince kaynatıp günde 2 bardak içiyodum. Peyniri de yıka ye tuzu gitsin dedi biraz fazla mı detaycı acaba

Bulantılarıniz başladı mi perişanım ben ne yiyebiliyorum ne icebikiyorum başımı kaldiramiyorum

Ben direk normal market sütü almıştım pastörize değildi. Doktorum iç diyince kaynatıp günde 2 bardak içiyodum. Peyniri de yıka ye tuzu gitsin dedi biraz fazla mı detaycı acaba
Aslında peynirin tuzu için değil hayvanlardan geçen bakteriden sizi korumak istemiş.
UFAK BİLGİ;

Toksoplazmozis

Kediler genellikle, bu hastalığı yapan toxoplasma gondi adlı bir tek hücreli parazit taşır. Genellikle kedinin dışkısı ile temas sonucu olan parazit enfeksiyonu çoğu zaman ciddi olmasa da hamile kadınlarda bazı etkileri olabilir. Yalnız bilinmelidir ki insanlara bulaşan toksoplazma enfeksiyonlarında kediler aslında en düşük risktir. Enfeksiyonun insana bulaşabilmesi için ağızdan girmesi gerekir. Enfekte olan bir kedinin dışkısı 2-3 haftalık bir süreden sonra parazit taşımaz. Ayrıca enfeksiyonu geçiren kedi bağışıklık kazanır ve durum tekrarlamaz. Dolayısıyla sokak kedileri genellikle erken yaşta bu enfeksiyonu geçirdiği için büyük kedilerden bulaşması çok düşük bir risktir. Çiğ et ile beslenmeyen ve sokağa çıkmayan ev kedilerinde ise hiç görülmez diyebiliriz. Kedi dışkısı ile toprağa geçen parazit otlarken inek gibi hayvanlara bulaşabilir. Bu yüzden bu hayvanın eti az pişirilirse insana da bulaşabilir. Aynı şekilde toprakla temas etmiş meyve ve sebzeleri de uygun şekilde yıkayarak tüketmek gerekir.

Ha evet bunu biliyordum ama peynirde var olduğunu bilmiyodum. Sırf tehlikeye atmayım birazda tabi uğraşmayım diye salata yemiyorum ne evde ne dışarda. Çiğ et tüketme diye de eklemişti doktor sebebinin otlamayla kaynaklı olduğunuda bilmiyordum. Baya sıkıntılıymış vallahi dikkat çok gerektiriyor inşallah bi sorun sıkıntı yaşanmadan kucağımıza alırız hepimiz

Aha ben de aynen ikinci bebek avantaji. Onerim cinsiyet gerektirmicek her turlu alisverisi onceden halletmek. Sepet besikten uzak durmak bi de onemsiz gibi gorunur ama sterilizator cok onemli bisey mutlaka edinin

Isitabilirsin tabi ama kaynatma. Bi de acik sut icme

yoğurt yiyin sertm peynir yiyin arkadaşlar illa süt içmeniz gerekmiyor. benim müthiş gazım var. daha 6 haftalık hamileyim, sanırsın 5 aylık hamileyim. bunun yanı sıra çok yorgunum ama ne yazık ki dinlenmeye vaktim yok. esneye esneye çalışıyorum. hayattan bezmiş durumdayım. yorgunluk ve gazın yanı sıra meme uçların hassaslaştı. emzirdiğim için epey zor oluyor ama emzirmeyi son trimestera kadar bırakmayı düşünmüyorum. daha hiçbir test ultrason, doktor kontrolü vs. yaptırmadım. ilk randevum 22'sinde inşallah. 8+2 olacak kısmetse. ben arkadaşlarıma vermiştim büyük bebek gereçlerini, kanguru vs verdim ama olsun yenisini alırız. arkadaşlarımdan veren olursa almam , seve seve kullanırım. bakalım bunlar için çok erken. ilk hamileliğimde 34. haftada yapmaya başlamıştım alışverişi. bir eksiğimizde olmadı şükür. zaman yetiyor hayli hayli.

Canım bende bugün gittim 5+3üm doktor direk kendisi söyler yanında ki hemşireye yolk sac göründü diye 5. Haftanın sonuna doğru belli olabiliyormuş. Normalmiş yani 2 gün sonra falan belki seninde belli olur

Bende kaç mm diye sormadım ama ultrason kağıdının alt köşesinde 12.7mm yazıyor acaba o mu kese boyutu birde yukarıda 17.2 cm yazıyor insan niye merak edip sormaz ki o an bütün bunlar gidiyor aklımızdan
Hep unutuyoruz muhtemelen 12.7 mm yalandır benim de altta yazıyor ama cm şeklinde

Aha ben de aynen ikinci bebek avantaji. Onerim cinsiyet gerektirmicek her turlu alisverisi onceden halletmek. Sepet besikten uzak durmak bi de onemsiz gibi gorunur ama sterilizator cok onemli bisey mutlaka edinin
Ay ben sepet beşik çok seviyorum 5 ay tepe tepe kullandık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…