6.5 dış olduAlt üst dişler tamam 8 disimiz var .. 2 gündür hafif bı ateş ishal var azı mi gelir köpek dismi ben azı diye biliyorum ama anlayamadım .. bugün 11 aylık olduk sizde durumlar nasıl
Ne kadar sevindim. Saglikli bereketli omru olsun insallah. Anne rahmi kapali bi kutu malesef tanilarin cogu guvenilmez.Merhabalar herkese.Bilgilendirme amaçlı yazıyorum.22 haftalık gebe iken dataylı usg de corpus collosum agenezisi tanısı kondu.total yani hiç olmadığını söylediler.(perinetolıg ender aslan) bakırköyde kliniği olan prof.dr.gökhan yıldırım a gittim.Aynı şeyi söyledi.corpus collosum hiç oluşmamış oluşma ihtimali yok dedi.Beni çam sakura ya yönlendirdi .Orda doç bi dr de baktı.Aynı şeyleri söyledi.Ardından bi kaç hekim daha gördü.Hekimlerin çoğu Sonlandırmamı ima etti.Bebeğimin başka hiç bi yerinde hiç bi şey yoktu.Amniyosentez önerdiler.Yaptırmadım.O dönem çok sıkıntılıydı.Ne yaşadığımı bi ben bi allah bilir.Çok zor karar verdim.Gebeliğimi sonlandırmadım.Ne olursa olsun benim bebeğim dedim.Doğuma kadar bebeğin ventrikülleri genişlemeye devam etti.en son 18 mm dediler.18 den sonra büyümedi.39+3 te normal doğum yaptım.Doğum yaptığım hastane küçük bi hastaneydi.yb birimi çok gelişmiş bi yer değil.Doktorum bi şey olursa sevk ederiz bi şey olma ihtimali çok düşük dedi.Doktoruma güvendim.Allah razı olsun beni doğuma teşvik eden tek doktor oydu.Neyse doğum oldu.Bebeğe usg çekildi 2 farklı hekime baktırdık.Corpus collosum var dedilerbaş kısmı var gövde kısmının bi kısmı var kuyruğu yok dediler.2 hekim de aynı şeyi söyledi.Bebeğimi bir sürü çocuk dr gördü.Gayet iyi dediler.Şu an 45 günlük.Normal bi bebekten hiç bi farkı yok hamd olsun.Biraz daha büyüyünce kontrol amaçlı çocuk nöroloğa götüreceğim.Bu arada ben de hemşireyim.Bebeğim maşallah çok iyi görünüyor.Şimdiden başını tutabiliyor.Dün yatakta döndü.Refleksleri iyi.Beni gözleriyle takip ediyor dinliyor.Seslere karşı duyarlı inşallah bundan sonra da gelişimi iyi olacak.Bunu yaşamış tecrübe etmiş biri olarak yaşadıklarımı yazmak istedim.Tanı koyulduktan sonra çok zor günler yaşadım.Hep hasta bi çocuğun hayalini kurdum.Çok zor allah kimsenin başına vermesin.Rabbime sığındım.Doğuma kadar günlerim hep dua zikir ve kuranla geçti.Rabbime hamd olsun bize merhamet etti.Dünyalar tatlısı sağlıklı bi kız çocuğu nasip etti.Bu olayı yaşayan kim varsa yardımcı olmak isterim.O dönem aynı tanıyı almış bi gebe bulmak için çok uğraşmıştım.İnsan yıkılıyor çok zor.Deneyimlerimin sonucunda şunu söyleyebilirim.Doktorlar ne derse desin rabbimin dediği olur.İnancınızı kaybetmeyin.Bir sürü doktorrun yok dediği yapıyı rabbim oluşturdu.Ya da vardı bize göstermedi.Hamd olsun
Bizim altta 2 diş çıkmıştı şimdi üstten 4 diş birden patlatıyorAlt üst dişler tamam 8 disimiz var .. 2 gündür hafif bı ateş ishal var azı mi gelir köpek dismi ben azı diye biliyorum ama anlayamadım .. bugün 11 aylık olduk sizde durumlar nasıl
Karpuz sevmedi benim oğlan diliyle itip çıkarıyor ya da dokusundan dolayı yemeyi beceremedi bilemiyorum biz elma muz karışımından devamAlt üst dişler 4 lendi, doktor 11.ay kontrolunde azilar geliyor dedi, bana da gelmeye başladılar. Gece ciglikla başlayan uyanmalar, yapisip yataga geçmek istemesmeler, zorlanıyoruz.
Ayrıca doktor yaz dönemi için meyve konus7nda bir bilgilendirme yaptı.nasil ki şeker ve tuzu ilk 18 ay öneriyoruz Bebelere kavun karpuz gibi tamamen su ve şekerden meyveleri öneriyoruz, illa ki yesin diyorsanız meyvenin kabuğuna yakın şekeri az kısımdan verin dedi. Paylaşmış olayim
Benimki muzu da sevmedi ya, yoğurda koyunca yemiyor veya sade. Ancak yulafin içinde verebiliyorum çok anlamiyorKarpuz sevmedi benim oğlan diliyle itip çıkarıyor ya da dokusundan dolayı yemeyi beceremedi bilemiyorum biz elma muz karışımından devam
Ben yoğurdu hep sade veriyorum ya içine hiçbir şey karıştırmıyorum sade yoğurt tadına alışsın diye. Kendim yoğurt sevmiyorum çünkü annem küçükken içine şeker falan karıştırmış yedirmiş alışmamışım sade yoğurda o yüzden keremi böyle alıştırıyorum içinde bişeyli yoğurda alışıp sade yoğurdu reddetmesin diye. Ben yemiyorum sen ye yavruuuummBenimki muzu da sevmedi ya, yoğurda koyunca yemiyor veya sade. Ancak yulafin içinde verebiliyorum çok anlamiyor
Benimki yemiyor sade olunca meyve eklemedenBen yoğurdu hep sade veriyorum ya içine hiçbir şey karıştırmıyorum sade yoğurt tadına alışsın diye. Kendim yoğurt sevmiyorum çünkü annem küçükken içine şeker falan karıştırmış yedirmiş alışmamışım sade yoğurda o yüzden keremi böyle alıştırıyorum içinde bişeyli yoğurda alışıp sade yoğurdu reddetmesin diye. Ben yemiyorum sen ye yavruuuummgerçi babasına çekerse her şeyi yer hajsk
He o zaman mecbur meyveliBenimki yemiyor sade olunca meyve eklemeden
Bizimde aynidi alt iki cikti 38,5 atesle mahvoldukHey masallah benim oglanda 2 alt dis var 23 gun sonra dogum gunu
Yok öyle yüksek değil 37 lerde oldu geçti şimdi duruldu bakalım 1 yastan sonra gelir heralde damaklar hep şiş6.5 dış olduyarısı patladı patlamak üzere. Sıçrayarak ağlayarak uyaniyir dış çıkarırken, zorlanıyoruz. Ateş derken kaç derece ? Yüksek ise disten değildir.
37 ler normal, her çocuğun dış gelişimi de farklı verdiği tepkiler de. 8 e tamamlandı bizimkiler de, uzerine azilR geliyor dedi doktor ama kac gecedir ağlamaklı. Dün akşam artık çocuk da pert oldu ben de. Büyüme sürecinin normal parçaları işte ama anasin ya hep iyi olsun istiyorsun :)Yok öyle yüksek değil 37 lerde oldu geçti şimdi duruldu bakalım 1 yastan sonra gelir heralde damaklar hep şiş
Benım bebeğimde olmuştu düzeldi yan yatır canım:) bize kask falan diyorlardı hiç gerek yok inatla yan yatır. Zaten o dönmeye baslayınca yan yatcakHerkese merhaba, forumda arastirirken bu grupta daha once düz kafa ile ilgili yazildigini gordum. Benim bebegim 4 aylik ve düz kafa oldu hep sirt ustu yattigi icin. Aranizda bu sorunu yasayip bebeginin kafasi zaman gectikce iyilesen var mi? Cok uzuluyorum lutfen varsa yazin
Benim oglumun da hala 2 disi varKızlar merhaba bayadır uğramadım buraya nasıl gidiyor cocuk büyütme olayları?diş konusunu gördüm de galiba altta 2 minik dişle gezen sadece benim kızım bizim hala 2 dişimiz var yaaa. Ama onunla bile artık normal beslenmeye geçtik
Selam canim. Evet hala 2 uyku. Gecen hafta bi kez sabah uykusuna gec yatirdim 3 saat uyudu uyandirmadm ben de nereye kadar gidecek diye. E sonra 2. Uykuyu yapsa aksam uyuyamacak dedm yatirmadm. Ama aksami zor ettik. Henuz dayanacak durumda degiller bence. 1 bucuk yasta duser tek uykuya diye dusunuyorumSelam kızlar nasılsınız? Bebişler gün içinde 2 uykuya devam mı?
Bende öyle düşünüyorum da benim oğlan öyle düşünmüyo galibaSelam canim. Evet hala 2 uyku. Gecen hafta bi kez sabah uykusuna gec yatirdim 3 saat uyudu uyandirmadm ben de nereye kadar gidecek diye. E sonra 2. Uykuyu yapsa aksam uyuyamacak dedm yatirmadm. Ama aksami zor ettik. Henuz dayanacak durumda degiller bence. 1 bucuk yasta duser tek uykuya diye dusunuyorum
12 ay uyku gerilemesidir o. Cok erken tek uyku icin. Cok bilincli ve hareketli olduklari icin bu gerilemede uyutmak eziyete donusuyo ama duzelicekBende öyle düşünüyorum da benim oğlan öyle düşünmüyo galiba2 3 gündür çok zor ystırıyorum ilk uykuya dün ilk uykusunu 10 dk uyudu sadece tam 3 kere yatırdım uyumadı uykudan sürüne sürüne direndi öğlen 2 buçuğa kadar